Belonen door 's nachts uit de bench te halen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Ik ga toch mijn vraag hier even posten, want ik wil weten of mijn vader gelijk of ongelijk heeft, volgens mij ongelijk. O-)

Het gaat erg goed met de zindelijkheid van Evy. We zijn deze week al ongeluk vrij en als ze naar buiten toe moet gaat ze voor de deur zitten blaffen, dus we hoeven zelf ook niet meer als een stel aasgieren op de tijd te letten.
Heel af en toe begint Evy 's nachts te blaffen en ik ben dan in de veronderstelling dat ze heel erg nodig moet. Wij moeten toch ook 's nachts wel eens naar de WC? Dat recht heeft zij ook. Ik stond dus om 03.45 op en hoorde mijn ouders discussiëren. Ik dus naar binnen gelopen en gezegd dat ik met Evy naar buiten toe ging. Mijn vader meteen boos waar ik het lef vandaan haalde om midden in de nacht die hond uit te gaan laten! Mijn moeder legde mij rustig uit dat mijn vader van mening was dat we Evy beloonde voor het blaffen en dat ze dat 's nachts bewust deed, dus ik moest weer terug naar bed en het maar laten gaan. Ik kon aan mijn moeder horen dat ze het niet met mijn vader eens was, maar ze weet ook hoe mijn vader in elkaar zit.
Om 04.20 was het arme ding nog steeds aan het blaffen, dus ik was het zat. Ik liep naar mijn ouders toe (die konden toch niet slapen door het blaffen) en heb medegedeeld dat ik Evy hoe dan ook uit de bench ging halen en mee naar buiten nam en ben toen naar beneden gegaan. Daar rook ik al meteen dat Evy in de bench had gepoept, dus ik naar mijn ouders geroepen dat ze had gepoept, dat ik met haar naar buiten ging en of iemand zo meteen wilde helpen met opruimen. Ik ben toen met Evy naar buiten gegaan en zodra ze het park alleen al zag begon ze te plassen, zo nodig moest ze! Ik was zo boos op mezelf dat ik haar er niet eerder uit had gehaald, vond het zo zielig.
Toen we thuis waren was mijn moeder bezig met de bench schoon maken, dus daar heb ik haar verder mee geholpen. Toen die schoon was Evy weer er terug in, snoepje gegeven en wij weer naar boven. Mijn vader heeft zichzelf niet laten zien. Om 04.50 lagen we weer op bed en hebben we Evy niet meer gehoord tot 07.00.

Nu is de discussie bij ons thuis dus: "Word Evy beloond als we haar uit de bench halen 's nachts of niet? Moeten we haar door laten gaan met blaffen en haar er de volgende dag pas uithalen, ook al heeft ze geplast/gepoept?" Mijn moeder en ik zijn het er absoluut niet mee eens, maar mijn vader en broertje weer wel.

Normaal gesproken halen we Evy uit de bench, laten haar mee lopen naar de gang toe, lijnen haar daar aan en nemen haar mee naar het park. Zodra ze heeft geplast maken we meteen weer rechtsomkeert en dat weet ze ook, want ze loopt meteen mee terug en gaat niet snuffelen. Eenmaal thuis weer de lijn en halsband af, Evy krijgt het commando "bench", deurtje dicht, ze krijgt een snoepje en er wordt "slaap lekker" gezegd. Daarna verdwijnt de persoon weer naar boven toe en ze geeft geen kick meer tot de volgende ochtend.

Is dit de juiste manier om het te doen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Belonen door 's nachts uit de bench te halen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Vivian   <3    SemVivian <3 Sem

honden foto van Vivian   <3    Sem

nee je beloon haar niet,, een pup heeft nog niet genoeg controle over haar blaas en sluitspieren dat zij het nog niet de gehele nacht kan ophouden,, dat laat ze merken door de blaffen piepen,, een hond wilt van nature niet zijn eigen hok vies maken... en als ze gewoon stil is na het plassen en poepen 's nachts dan doet ze dit niet voor aandacht maar omdat ze gewoon heel erg moet...

honden page profiel SitaSita

honden foto van Sita

nee hoor, jij en je moeder hebben gelijk

je pup kan het nog geen hele nacht ophouden, dat moet je opbouwen, dus als je haar snachts hoort, hup eruit voor een plasje (zonder veel te zeggen) en na het plasje/poep weer naar de bench en verder slapen. Na een weekje dit gedaan te hebben weet je ongeveer op welk tijdstip ze moet gaan snachts en dan kun je het wat beginnen uitstellen (bvb ipv om 3 u te gaan, 5 na 3) en zo verder tot je de nacht zonder ongelukjes doorkomt. Hoeveel tijd je er tussen steekt ligt nat af van wat de pup kan. Mss kan je beginnen met het steeds 15 min later te maken.

Goretjes

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Het is af en toe, daarom vindt mijn vader het aanstellerij. Dit is nu de eerste keer deze week dat ze begint te blaffen 's nachts en vorige week hebben we haar helemaal niet gehoord. Mijn moeder en ik denken dat ze wakker wordt omdat ze zo nodig moet. Als ze niet zo nodig moet 's nachts dan blijft ze gewoon lekker door slapen.
Wekker hebben we met haar eigenlijk nooit gezet. Ik heb de eerste week in dezelfde ruimte geslapen en in de tweede week de ruimte er naast. Derde week wel weer op mijn eigen kamer, maar met alle deuren open. Bovendien blaft ze zo hard dat mijn moeder en ik er wakker van worden.

Ik ga haar er dus gewoon lekker uit halen 's nachts als ze toevallig eens een keer moet. :-) En mijn vader opsluiten in zijn kamer, kijken hoe hij het vol houdt als hij heel nodig moet. ;-)

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Eens met de bovenste antwoorden!

Verder kan je misschien aan je vader uitleggen dat het pas belonen word op het moment dat zij blaft en buiten uiteindelijk niet gaat doen behalve laten merken dat ze wil spelen ;-) Dit kan natuurlijk een keer voor gaan komen maar zodra ze dit elke keer gaat doen dan pas ben je haar aan het belonen, maar dan zal ze ook wel vaker in de nacht gaan blaffen.

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

"

Ik ga haar er dus gewoon lekker uit halen 's nachts als ze toevallig eens een keer moet. :-) En mijn vader opsluiten in zijn kamer, kijken hoe hij het vol houdt als hij heel nodig moet. ;-) "


Haha! ;-)

Goed gedaan hoor. Ik zou er wel voor waken om jezelf pas te laten zien als ze even stil is.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

"

Haha!   ;-)

Goed gedaan hoor. Ik zou er wel voor waken om jezelf pas te laten zien als ze even stil is. "

Hier hebben we in het begin echt super goed op gelet, dus zodra ze ons ook maar boven hoort is ze dood en dood stil! Het enige wat je kunt horen als je met je oor tegen de deur aan gaat staan is het heen en weer zwiepen van haar staartje. :p Het enige wat ze doet is als we haar uit de bench willen laten binnensmond blaffen vanwege enthousiasme. Dit hebben we eigenlijk tot nu toe zo gelaten, lijkt mij wel kunnen toch?

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Lijkt me prima hoor! ;-)

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Mila slaapt normaal ook de hele nacht door. Alleen als ze diarree heeft (en dat is nog geregeld) dan blaft ze 's nachts, dat is meestal tussen 3 en 4. Ik weet dan ook dat ik meteen met haar naar buiten moet en dat het ze ook echt moet.
Daar twijfel ik dan ook niet aan als ik ze eruit laat.

Bij jou was dit nu toch ook het geval? Ze had zelfs al iets in de bench gedaan, dus dat was dan wel heel duidelijk en zeker geen beloning voor haar hoor. Als ze blaft en ze moet naar buiten, heb je volgens mij ook gewoon geen andere keuze. Dus gewoon even buitenlaten als ze blaft, terug in de bench en meteen terug verderslapen.

honden page profiel BreeBree

Lijkt me geen probleem zolang ze inderdaad maar echt moet. Probleem is altijd dat je dit pas weet als je al buiten bent.

Een hond ouder als een jaar die wat later op de avond nog word uitgelaten kan het altijd makkelijk een nacht ophouden maar bij een pup kan nog wel eens in de nacht moeten.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Belonen door 's nachts uit de bench te halen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Dierenwinkels in Duitsland.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^