Hond leren buiten slapen, Tips!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

A. (Gast)

Hallo,

Op het moment heb ik een hond van bijna 1 jaar.
Nu krijgen we binnekort een puppy erbij..

Nu willen wij de honden naar buiten doen, wanneer er niemand thuis is en s'avonds wanneer we slapen.
Wij zijn niet zo heel lang geleden verhuisd en hebben nu een grote tuin.
We hebben dan ook een groot tuinhuis aangeschaft waar de honden dan in zouden kunnen slapen.
( het is de bedoeling dat de honden gewoon los in de tuin zijn.. we hebben de tuin hierop ook aangepast).

Op het moment laat ik mijn hond zoveel mogelijk al in de tuin, de tuinddeur staat dan ook continu open..
Ze gaat zelf vaak wel de tuin in maar wanneer ze in de gaten heeft dat ik de tussendeur dicht doe dan wilt ze weer snel naar binnen.

Mijn vraag is hoe kan ik mijn hond het aanleren om in de tuin te zijn wanneer niemand thuis is..
& hoe kan ik dit het beste doen met de pup?

Ik wou eigenlijk eerst de pup apart houden in de bencht (binnen), om eerst te laten wennen en om zindelijk te maken..

& dan wou ik ze op een gegeven moment tegelijk naar buiten doen?

Gr.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond leren buiten slapen, Tips!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je bent daar nu rijkelijk laat mee, de volwassen hond kan mooi op de dag buiten zijn, maar de pup ? nee nog niet doen, wacht daarmee tot het voorjaar, een pup moet nog opgevoed worden, ze kan van alles uithalen in de tuin als jij er niet bent.

snachts zeker binnen houden, pup moet leren dat jij zijn roedel is, als je hem nu al buiten zou houden, dan wordt de volwassen hond zijn roedel, niet doen dus.

hier is ook een hond die heerlijk buiten is, winter en zomer de deur open, ze mag kiezen. maar snachts binnen, bij haar roedel {ben ik dus}

nog iets, als je je honden buiten wilt laten verblijven, moeten ze een uitstekende ondervacht hebben, anders zeker niet doen, en ze moeten ook een verblijf hebben wat tochtvrij en regendicht is.

je schrijft niets over wat voor honden je hebt, en wat voor hond je pup is ???

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nog een voorbeeld......op het moment giet het, ik kijk naar buiten en echt het giet, ik heb een volwassen hond, die moet van mij altijd als het regent onderdaks..doet ze.

maar..een pup doet dat niet een twee drie, die gaat voor de deur zitten. ook dat moet geleerd worden, zodra het regent, onderdaks, al bij de eerste druppels, en niet omdat de hond nat wordt, nee maar wat dacht je van de winter ? als het vriest ? leren onderdaks te gaan.

en de deur open als tie binnen mag en kan ? ik zit swinters in de kou, doe jij dat ook ? :-D

A. (Gast)

Hallo,

Bedankt voor je reactie.. Het zijn malamute's (vergeten bij te zetten).
& er is uiteraard een verblijf wat tochtvrij en waterdicht is. (Dit is het tuinhuis waar ik over schreef)

Mijn hond rende net ook al naar binnen omdat er paar druppels kwam.. haha

& de buiten deur open houden doe ik wel :P heb ik nu ook en het is al aardig frisjes,. maar ik heb er nog weer een tussendeur zitten die ik dan dicht doe.. &dan hoor ik vaak al wanneer ze naar binnen komt...
&Over de pup dat is ook de reden waarom ik haar eerst nog binnen wil houden.. zodat ze eerst kan wennen..
& dan wil ik zo beide honden leren dat het tuinhuis ook een veilige plek is waar ze dus in kunnen slapen.. (door ze daar eten te geven, te spelen, door daar bij ze te zitten etc).. wanneer ze dan beide vanzelf overdag al in het tuinhuis gaan.. dan wou ik gaan proberen om ze buiten te laten..

Maar wat zeg jij beter wachten tot het lente wordt? &Op welke leeftijd is het verstandig om de pup dan naar buiten te doen met mijn andere hond?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Mag ik vragen waarom de honden buiten moeten als er niemand thuis is en ook buiten moeten slapen? Je hebt dit met je eerste hond bijvoorbeeld helemaal niet gedaan, dus die mocht wel de hele tijd binnen? Waarom nu plots naar buiten?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

mijn hond was drie maanden, maar wel zomer :-D en alleen als ik niet thuis was, voor de rest mocht ze overal komen, geen bench. wel een kennel voor als ik er niet was. een newfoundlander ook een dikke vacht, jouw honden kunnen uitstekend buiten vertoeven.

voor de kleine zou ik niet een twee drie de hele tuin ter beschikking stellen, zeker niet als je er niet bent, je moet {niets moeten hoor } eerst een goede band met je pup opbouwen eer je hem alleen laat daar.

je hebt er goed over nagedacht, ze zijn heerlijk samen, maar toch , probeer eerst de band te verstevigen, anders gaat ze meer met de volwassen hond straks om dan met jou.

allebei snachts dan binnen houden, niet een buiten en een binnen, dat bevorderd niet de band met je volwassen hond. nog een tip. doe met allebei aparte dingen, niet altijd alles samen. geef apart aandacht . zodat ze niet te veel op elkaar zijn aangewezen.

A. (Gast)

Waar we onze eerste hond hebben gehaald, sliepen hun honden ook buiten (hun hadden drie malamutes).
Bij ons was het eerst niet mogelijk omdat we geen tuin hadden..
We zijn toen verhuisd en in die tijd heb haar ook gehaald maar de tuin was één grote zooi waarin je een hond niet kan houden..
Dat is eigenlijk de reden geweest waarom ze nu altijd binnen is..

Nu ik er een pup bij krijg wil ik ze liever niet allebei in de woonkamer houden wanneer er niemand is.. en het bijkamertje waar ook de bench staat vind ik te klein om dan twee grote honden te houden... vandaar dat wij een tuinhuis hebben gebouwd in de tuin.

Eigenlijk is zo een beetje eruit gekomen om dan de honden beide naar buiten te doen..

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

beiden mogen ze gerust samen op de dag buiten zijn, maar pas op....de kleine gaat door, de volwassen hond zal dat niet altijd prettig vinden, als jij er niet bent, niet bij elkaar, desnoods maak je buiten voor je pup een kennel , voorlopig. zodat ze apart zitten, want als jij er niet bent, en de kleine gaat door , spelen ravotten, dan heb je kans dat de oudste daar niet van gediend is. niet zonder toezicht bij elkaar laten, ook al denk je dat het goed gaat.

buiten kan je best voor nood een kennel maken, met een afdakje voor de kleine, zodat tie dan toch droog kan liggen. en naderhand kan je de kennel weghalen, heb ik ook gedaan. nu mag ze de hele tuin benutten. :-D of het tuinhuis halveren .

A. (Gast)

" beiden mogen ze gerust samen op de dag buiten zijn, maar pas op....de kleine gaat door, de volwassen hond zal dat niet altijd prettig vinden, als jij er niet bent, niet bij elkaar, desnoods maak je buiten voor je pup een kennel , voorlopig. zodat ze apart zitten, want als jij er niet bent, en de kleine gaat door , spelen ravotten, dan heb je kans dat de oudste daar niet van gediend is. niet zonder toezicht bij elkaar laten, ook al denk je dat het goed gaat.

buiten kan je best voor nood een kennel maken, met een afdakje voor de kleine, zodat tie dan toch droog kan liggen. en naderhand kan je de kennel weghalen, heb ik ook gedaan. nu mag ze de hele tuin benutten.  :-D "

Hier had ik ook al overnagedacht.. het is natuurlijk ook nog even afwachten hoe mijn andere hond op de pup reageert..
Het is dan inderdaad wel een idee om een kennel te maken..(bedankt voor de tip)
Vanaf welke leeftijd zal ik ze eventueel alleen samen kunnen laten?

Op het moment ben ik grotendeels overdag gewoon thuis, waardoor ik dan ook genoeg tijd heb om aan de band met de pup te werken en aan mijn andere hond want voor haar wordt het natuurlijk ook een hele verandering om haar baasjes te delen...O-)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Yep, klopt wat Willemijn zegt. Een pup bij een volwassen hond zetten: eerst toch een tijdje toezicht houden tot je weet dat het echt goed gaat tussen die twee. Let heel goed op de karakters bij het kiezen van je pup, dat die goed bij je oudere hond passen!  
Leer de oudste hond nu al alleen te zijn in de tuin door dit minuutje per minuutje op te bouwen. Geef 'm iets lekkers en ga zelf naar binnen. Na een minuutje weer buiten gaan, weer binnen, weer buiten. Als je hond hier niet meer van opkijkt, en het allemaal best vindt, bouw je op, 2 minuten, 4 minuten, 10 minuten, enz.
Ga dan de tijden door elkaar haspelen. De ene keer blijf je 4 minuten weg, de andere keer een kwartier, en dan weer maar 1 minuut. Zo gaat ie niet leren 'wachten' op je. Want een hond die op iemand zit te wachten, wordt onrustig. Hij moet zich gewoon lekker op z'n gemakje voelen in die tuin. Als ie dit gewoon is, ook zonder iets lekkers doen. Want je wil niet met snoepjes en lekker hapjes werken als er darna een vreemde pup bijkomt. Malamutes zijn erg primitief als het op hun eten aankomt. Een pup die aan het eten van een volwassen malamute komt, mag zich verwachten aan een serieuze uitval. Ook het eten in elkaars nabijheid moeten ze echt leren. Dus let hierop: niet de twee honden in de tuin en dan onbewaakt wat lekkers geven! Eerst goed aanleren!
Wat het slapen in het tuinhuis betreft: heeft je oudste hond een eigen matje? Kussen? Bench? Dan leg je die tijdens de dag in het tuinhuis en weer hetzelfde doen als bij het alleen laten in de tuin. Geef hem iets lekkers op z'n kussen en sluit het tuinhuis. Wacht een half minuttje, ga terug binnen, weer buiten, weer binnen. En dan de tijd opbouwen. Zo leert ie dat ook het tuinhuis een fijne plek is.
Wanner komt de pup erbij? Waar komt ie vandaan?

Anoniem (Gast)

" Yep, klopt wat Willemijn zegt. Een pup bij een volwassen hond zetten: eerst toch een tijdje toezicht houden tot je weet dat het echt goed gaat tussen die twee. Let heel goed op de karakters bij het kiezen van je pup, dat die goed bij je oudere hond passen!  
Leer de oudste hond nu al alleen te zijn in de tuin door dit minuutje per minuutje op te bouwen. Geef 'm iets lekkers en ga zelf naar binnen. Na een minuutje weer buiten gaan, weer binnen, weer buiten. Als je hond hier niet meer van opkijkt, en het allemaal best vindt, bouw je op, 2 minuten, 4 minuten, 10 minuten, enz.
Ga dan de tijden door elkaar haspelen. De ene keer blijf je 4 minuten weg, de andere keer een kwartier, en dan weer maar 1 minuut. Zo gaat ie niet leren 'wachten' op je. Want een hond die op iemand zit te wachten, wordt onrustig. Hij moet zich gewoon lekker op z'n gemakje voelen in die tuin. Als ie dit gewoon is, ook zonder iets lekkers doen. Want je wil niet met snoepjes en lekker hapjes werken als er darna een vreemde pup bijkomt. Malamutes zijn erg primitief als het op hun eten aankomt. Een pup die aan het eten van een volwassen malamute komt, mag zich verwachten aan een serieuze uitval. Ook het eten in elkaars nabijheid moeten ze echt leren. Dus let hierop: niet de twee honden in de tuin en dan onbewaakt wat lekkers geven! Eerst goed aanleren!
Wat het slapen in het tuinhuis betreft: heeft je oudste hond een eigen matje? Kussen? Bench? Dan leg je die tijdens de dag in het tuinhuis en weer hetzelfde doen als bij het alleen laten in de tuin. Geef hem iets lekkers op z'n kussen en sluit het tuinhuis. Wacht een half minuttje, ga terug binnen, weer buiten, weer binnen. En dan de tijd opbouwen. Zo leert ie dat ook het tuinhuis een fijne plek is.
Wanner komt de pup erbij? Waar komt ie vandaan? "

Ja, precies met mijn hond doe ik dat nu ook elke keer al ,, ze let ook niet continu op mij wanneer ze buiten is. vaak gaat ze zelf naar buiten en komt ze later weer naar binnen.. het is alleen zodra ze de tussen deur dicht hoort gaan dan komt ze met een sprint eraan gerend van hallo laat mij niet alleen hier :P .. dit probeer ik dus ook steeds een beetje bij beetje op te bouwen..
&Ja het tuinhuisje is nu nog leeg omdat het er nog maar net staat.. &ik was inderdaad al van plan om haar mandje enzo er in te leggen.. ook speeltjes.

De pup is van een particulier (via marktplaats), uit nederland.
Over twee weekjes kan ik haar ophalen.

honden page profiel moniquemonique

honden foto van monique

wij zijn van de dichtbevolkte stad naar het platteland verhuist.
in het begin kwamen onze honden nog wel binnen, maar op een gegeven moment kwamen ze steeds minder vaak binnen omdat ze hier alle vrijheid hebben.
dus we hebben nu een slaavertrek voor ze van 20x 5 meter met bankstel, matrassen en afdakjes en tevens verteoven wij ook heel vaak in dit vertrek.
ro ligt 's-nachts overigens nog steeds buiten onder de carpoort op een matras, die krijg je pas naarbinnen met - 10 geloof ik.
dus aanleren kun je het ze zeker, maar ik zou je pup niet te snel naar buiten doen, desnoods als je een boodschap doet of even weg moet voor wat anders, ik denk dat het in de wintermaanden te koud is voor zo'n kleintje.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ga dan oefenen met die tussendeur. Doe de deur dicht, maar blijf zelf buiten. Deur terug open, deur dicht, weer open, binnen- en buitenkomen. Enz. Maak er maar een heel 'deurenspel' van, tot de hond niet meer opkijkt bij het geluid van die deur. Doe dit maar elke dag, maakt niet uit of je hond denkt dat je stapelgek bent.Als ze niet meer opkijkt van die tussendeur, ga de tuin-training opnieuw beginnen. Hond in de tuin, jij naar binnen, deur dicht. 1 minuut, weer buitenlopen. Daarna weer binnen, deur dicht. Twee minuten, enz.

Bij die particulier waar je koopt... heb je zelf keuze uit de pups, of kiest de eigenaar voor jou? Mag je alvast eens met je hond gaan kennismaken met de pups? Zien hoe je hond erop reageert? Of er pups tussenzitten waar ze niets van moet hebben?
Welk karakter heeft je oudste hond? Het is een teefje, heb ik begrepen? Kan ze goed met andere teven? Want je pup is ook een teefje?

Er is hier op het forum ook zzn malamute-club en een sledehondenclub (balk bovenaan, rechts).
Je kan een profiel aanmaken en lekker lid worden. Kom je meteen in contact met allemaal enthousiaste poolhond-bezitters ;-)

Wat het slapen in het tuinhuisje betreft: ik denk wel dat het kan voor de pup, hoor. Als het er tocht- en vochtvrij is en de honden in de winter een warm nest krijgen. Maar dan zou ik er zelf de eerste dagen (weken) wel gaan bijliggen (zindelijkheid, dat ze leren slapen in het huisje en niet spelen tijdens de nacht, enz)

A. (Gast)

Ik denk dat ik dan maar vasst ga beginnen aan het deurenspelletje.. ;-)

Ja ik heb zelf de keuze uit een pup.. ik heb er eigenlijk al één gekozen we nemen onze hond dan ook niet mee.. hierbij heb ik naar filmpjes gekeken en naar de karakter gevraagd van de pup..

Het is inderdaad een teefje, ze kan goed met elke hond .. teefje of mannetje maakt eigenijk niet uit.. vaak gaan we hier naar het hondenveldje waar ze met andere kan spelen (dit vind ze helemaal geweldig) en hier vind ze het leuk om met een beagle teefje te spelen.. haha.. Ze is vaak bij kleinere honden ook heel voorzichtig.. (ze heeft niet echt dominantie tegen over andere)..
Misschien dat dit nog meer komt omdat zij natuurlijk ook nog wel jong is maar denk het niet echt..

In vergelijking wat er soms wordt geschreven over malamutes,
is het echt een lieverd tegenover kinderen ouderen honden met iedereen wil ze knuffelen :P haha
(Behalve vogels en katten en alles wat snel voor haar wegrend of vliegt..:-D)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Ik denk dat ik dan maar vasst ga beginnen aan het deurenspelletje.. ;-)

Ja ik heb zelf de keuze uit een pup.. ik heb er eigenlijk al één gekozen we nemen onze hond dan ook niet mee.. hierbij heb ik naar filmpjes gekeken en naar de karakter gevraagd van de pup..

Het is inderdaad een teefje, ze kan goed met elke hond .. teefje of mannetje maakt eigenijk niet uit.. vaak gaan we hier naar het hondenveldje waar ze met andere kan spelen (dit vind ze helemaal geweldig) en hier vind ze het leuk om met een beagle teefje te spelen.. haha.. Ze is vaak bij kleinere honden ook heel voorzichtig.. (ze heeft niet echt dominantie tegen over andere)..
Misschien dat dit nog meer komt omdat zij natuurlijk ook nog wel jong is maar denk het niet echt..

In vergelijking wat er soms wordt geschreven over malamutes,
is het echt een lieverd tegenover kinderen ouderen honden met iedereen wil ze knuffelen :P haha
(Behalve vogels en katten en alles wat snel voor haar wegrend of vliegt..:-D) "

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Oei, er ging wat mis met de quote: ik wilde enkel het stukje nemen waarin je zei:is het echt een lieverd tegenover kinderen ouderen honden met iedereen wil ze knuffelen :P haha 
(Behalve vogels en katten en alles wat snel voor haar wegrend of vliegt..) "


Klinkt als een echte malamute :-D:-D:-D Dat zijn geweldige knuffelbuffels!

Ik heb zelf ook twee malamute-teefjes, momenteel gaat het supergoed! Weet natuurlijk niet wat het zal worden als Nukka ook volwassen wordt, maar momenteel is het puur genieten!

a. (Gast)

Haha jaa superr beesten zijn het (psst.. mooie foto's heb je hoor!) 
Maar daarom wil ik ook tweede bij heb malamute virus opgelopen:-D

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

gewoon meteen buiten, zorgen voor een goed en tochtvrij hok.
Mijn laatste pup is gekomen op 31 december, vroor dat het kraakte. Die heeft meteen buiten geslapen.

persoonlijk zou ik ze niet constant samen laten, slapen vb zou ik apart laten doen.
Kwestie dat de pup ook wat zelfstandig leert zijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ja zeker kan een pup buiten slapen, maar zou het toch zelf niet doen, mijn pup had een berenvachtje toen die acht weken oud was, 12 kilo woog, maar mooi bij me gehouden, naast me. en ja ze had makkelijk buiten gekund, direkt.

niet doen, mooi de eerste tijd een geborgen gevoel geven, mijn hond is zeer zelfstandig, slaapt lekker buiten alleen als het heet is, en geen moeten, dus zelfstandigheid leert je pup echt wel, daar hoef tie niet direkt voor gelijk buiten te slapen. of alleen.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

" dus zelfstandigheid leert je pup echt wel, daar hoef tie niet direkt voor gelijk buiten te slapen. of alleen. "


Hangt ervan af wat je wil zeker.
Ik vind van niet en laat ze dan ook niet constant samen. het verschil is zeer duidelijk merkbaar voor me.


Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond leren buiten slapen, Tips!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^