Blaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DebbyDebby

Hallo allemaal,
Wij hebben vooraan aan onze woning een balkon waarop onze Bouvier heel graag ligt. 
Maar we hebben een groot probleem. Naar elke persoon,elke hond,brommer of wat dan
ook begint ze hevig te blaffen. Nu ben ik hier al 10 dagen mee bezig om haar het blaffen
af te leren en dit doe ik door bij haar te blijven op het balkon en als er
iemand langs loopt probeer ik haar af te leiden met een lekker stukje kip. Dit lukt aardig
goed en ze blaft bijna niet meer als ik op tijd ben natuurlijk om haar af te leiden. 
Nu is mijn vraag naar jullie toe of men lieve Bouvier ooit alleen zal kunnen zijn op het balkon
en of ik het wel goed aanpak zo?Iemand nog tips of advies. 

Vriendelijke groetjes

Debny

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Blaffen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Tessa - ChicoTessa - Chico

honden foto van Tessa - Chico

Door hem een stukje kip te geven beloon je hem net. Als hij blaft moet je zeggen "Nee!" (zonder zijn naam). En dat blijven zeggen als hij niet stopt. (op een boze toon).  En als hij echt niet stopt, dan mag hij niet langer op het balkon. Blijf dit volhouden.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Je beloont hem toch niet, want je bent hem voor?
Waarvoor beloon je dan?

Ik doe het hier net zo.
Alles wat Mila doet wat niet mag (en dat is nog heel wat want ze is nog een pup) probeer ik voor te zijn door haar af te leiden met een speeltje. Of als ze er toch al aan bezig is, door haar af te leiden of bij me te roepen en te laten zitten en pootje geven voor een snoepje.
Gedaan fout gedrag, voor even dan want ze is vergeten waar ze mee bezig was.

Volgens mij word je vreselijk gefrustreerd als je de hele dag 'nee' of 'foei' moet roepen.
Dat merk ik hier heel goed, als ik dat elke keer moet roepen voor alles wat ze nog fout doet, dan doe ik de hele dag niks anders meer en heb ik volgens mij géén band meer met mijn hond...
Ik merkte dit in het begin heel goed, toen was ik nog geneigd om foei te zeggen en daar word je behoorlijk boos van als dat de hele tijd moet want dan heb je het gevoel dat niks goed gaat (ik toch).
Ik had vrij snel door dat het geen zin had, want ze blijft het toch doen ook al zeg je foei.
Afleiden werkt volgens mij veel beter en dan is de lol er na een tijdje af want ze krijgt de kans niet om te doen wat jij niet goedkeurt.
Plus jij kan bij het afleiden ook weer even bezig zijn met je hond, ook al is het maar een paar seconden elke keer.

En uiteraard heel belangrijk: heel goed belonen als ze het wél goed doet, dus als ze stil is telkens als er iets of iemand langskomt!!

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

De Bouvier is een waakhond, en blaffen is een prima manier om te laten weten dat je er bent
Zelf zou ik mezelf, maar ook de hond een hoop stress besparen en het balkon zo afschermen dat de hond geen zicht meer heeft, is veel rustiger voor iedereen.

mijn eigen ervaring is dat mijn honden in ons vorige huis (ook een appartement op de 1e etage en daar was heel wat "af te blaffen" er nog net zo graag lagen, maar het heerlijk rustig bleef.

onze buren waren er ook blij mee, en ze hadden groot gelijk ;-)

honden page profiel DebbyDebby

Ik geef haar enkel kip als ik de eerste een hond of persoon heb gezien. Daarmee leidt ik haar dan af. Ik beloon haar nooit als ze blaft. Ik probeer haar voor te zijn. Doe ik hier goed aan dan?

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Ik zou het ook zo doen.
Maar wel inderdaad zoals Goja zegt, als een bouvier zo geneigd is om te blaffen dan zal het moeilijk worden.
Ik ken het ras niet zo heel goed, dus daar kan ik niet over oordelen.

Maar ik zou het in elk geval wel nog wat proberen als ik jou was.
Je merkt toch al beterschap, dus wie weet ;-)

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Ik vind afleiden voor ze blaft wel een goede methode. Zo heb ik het bij Bobby ook gedaan. Als er wat aankwam, afleiden voor ze ging blaffen. Wat ik tegelijk ook deed was rustig tegen haar praten zo van, 'Ja, daar komt een man voorbij. Die loopt op de stoep en daar mag hij best lopen.' Het gaat er niet om wat je precies zegt, maar de toon, die begrijpt een hond dondersgoed. Jij geeft aan datgene waar het om gaat ook gezien te hebben, maar oordeelt dat het iets gewoons betreft waar niet op geblaft hoeft te worden. Zo leert de hond de voorbijgangers als normaal te beschouwen, en niet als iets waarop gealarmeerd mmoet worden.
Of het bij een bouvier en in jouw situatie werkt weet ik niet, maar ik kan heerlijk rustig in de tuin zitten zonder dat Bob overal naar blaft. Mijn tuintje is trouwens wel afgeschermd, maar een hond hoort ook mensen naderen. Dus het balkon afschermen is ook niet perse een oplossing denk ik.

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Diesel zijn grootste vriendin is een Bouvier teefje.

Ze is van kennisen van ons, die hebben een hoveniers bedrijf, ze is echt aangeschaft voor de bewaking. Het terrein ligt onder aan een dijk, en ze blaft naar alles wat voorbij komt, hun vorige Bouvier deed het ook. Loop ik met Diesel over de dijk, dan staat ze daar onder aan de dijk, doodstil, geen blaf te horen, ze herkent ons, en hoopt natuurlijk dat ik Diesel los laat om met haar te komen spelen :-) ze verveeld zich verders toch te pletter, meer als blaffen heeft ze niet te doen. Eigenlijk best wel jammer voor zo'n jonge lieve hond, maarja.

Maar ik zou als Goja doen zegt, even niet meer op het balkon laten, misschien wordt ze daar rustiger van, en zeker alleen als je er zelf bij bent.

honden page profiel DebbyDebby

Ik zal nog enkele dagen zo proberen om te zien wat ze verder zal doen. Indien dit niet helpt hou ik ze effe binnen zodra ze blaft tot ze wat gekalmeerd is. Ik zie er al wat beteringen in op die manier die ik doe maar wist niet of ik hier goed aan deed maar blijkbaar vinden sommigen onder jullie het toch een goed idee.

honden page profiel Tessa - ChicoTessa - Chico

honden foto van Tessa - Chico

Ik dacht dat, als je haar afleid dat ze dat wel weet dat dat daarvoor is en dan denkt ze; hé ik ging iets goeds doen en dat vind ze leuk! Maar daar kan ik helemaal mis in zijn en denken ze dat helemaal niet. Geen idee. Maar als het afleiden werkt en minder vermoeiend lijkt, dan is dat wel goed.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

" Ik dacht dat, als je haar afleid dat ze dat wel weet dat dat daarvoor is en dan denkt ze; hé ik ging iets goeds doen en dat vind ze leuk! Maar daar kan ik helemaal mis in zijn en denken ze dat helemaal niet. Geen idee. Maar als het afleiden werkt en minder vermoeiend lijkt, dan is dat wel goed. "

Zo denkt een hond niet ;-) dat is echt een menselijke gedachte.
De hond wordt afgeleid vóór hij de persoon die langskomt heeft gezien dus ziet alleen de baas aankomen met iets lekkers en vergeet om dan de baas te waarschuwen dat er iemand langs komt.

Niet meer op het balkon laten voorlopig en balkon afschermen zodat je hond niets meer kan zien.
Hond weer op het balkon, erbij blijven en zodra die begint te blaffen met je stem corrigeren.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Hoe lang heb je haar al en hoe oud is ze?

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Hond zodra die blaft nee zeggen blaft die weer meenaar binnen en hond negeren ze leggen zo de link blaffen is naar binnen en genegeert worden wel volhouden groeten Hein.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Kun je geen scherm aanbrengen voor je balkon? Zodanig dat het zicht voor de hond beperkt is, maar niet voor jullie. Is niet echt opvoeden, maar misschien een tip.

honden page profiel Tessa - ChicoTessa - Chico

honden foto van Tessa - Chico

"
Zo denkt een hond niet ;-) dat is echt een menselijke gedachte.
De hond wordt afgeleid vóór hij de persoon die langskomt heeft gezien dus ziet alleen de baas aankomen met iets lekkers en vergeet om dan de baas te waarschuwen dat er iemand langs komt.

Niet meer op het balkon laten voorlopig en balkon afschermen zodat je hond niets meer kan zien.
Hond weer op het balkon, erbij blijven en zodra die begint te blaffen met je stem corrigeren. "

Ah oké dankje. Ik dacht al, heb veel fantasie waarschijnlijk. :p

honden page profiel DebbyDebby

Hallo,
Mijn Bouvier is nu 1 jaar en half. Ik moet wel zeggen dat ze al heel wat vooruitgang geboekt heeft op mijn manier van belonen. Zo kijkt ze nu naar mij zodra er een voetganger brommer of auto langs paseert. Ze kijkt me direct aan zodra ze iemand ziet. Maar voorbij wandelende hondjes daar heeft ze wel nog wat moeite meer. Ze steld zich niet meer zo erg op ook hierin maakt ze vooruitgang. Ik blijf er wel bij als ik haar op het balkon laat maar vroeg me af of ik hier wel goed aan doe want vraag me ook af wat ze na tijd zal doen als ik effe binnen blijf. Zal ze weer in haar oude rol vallen?Maar nu doet ze het echt goed als ik bij haar in de buurt ben. Balkon afschermen heb ik al geprobeerd en daar werd ze nog luidruchtiger door. Dus heb ik dit maar terug weggenomen. Maar zoals ik zei doet ze het nu goed maar ben zo bang dat zodra ik ze effe alleen op balkon zal laten ze weer in haar oude rol zal vallen. 

Groetjes

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Je hond blaft omdat ze nu eenmaal een waakhond is, ik vind dat ze daarvoor eerder beloond moet worden, want het is haar job om te waken en te blaffen. Tenminste dat vindt zij, maar de hele tijd kijken en blaffen is uiteraard niet de bedoeling en voor alle partijen veel te veel stress. 
Daarom vind ik de oplossing het balkon afschermen als je er niet bent heel goed. 

Als ze het leuk vindt om uit te kijken kunnen jullie samen gaan kijken, ik zelf zou haar dan als ze gaat blaffen even belonen, haar laten weten dat ze het goed gezien heeft en dan kalmeren en klaar met blaffen. Haar dus leren als jij zegt dat het ok is, zij niet verder hoeft te blaffen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Blaffen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Angstig !!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^