mmm, geraak er maar niet uit welk ras

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Els (Gast)

Dat is een goeie tip. Al wordt mijn geduld wel erg op de proef gesteld dan... hier in de buurt is die pas in mei 2013 :-).

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "mmm, geraak er maar niet uit welk ras" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

"
Mijn volgende stap is eens een bezoekje aan de hondenschool in mijn buurt brengen en op zoek gaan naar leuke fokkers om ook met hen eens te praten over hun ras. Van de malthezer en de engelse cocker heb ik al enkele leuke adresjes. Voor de andere rassen ben ik nog op zoek. "


Pas hier enorm mee op. Er is ontzettend veel onverantwoorde fok bezig in Nederland en België. Wat versta je onder 'een leuk adresje?'
Een goede, verantwoorde fokker fokt altijd pups mét stamboom. Een goede fokker laat de vader en moeder van het nest altijd van te voren onderzoeken op erfelijke ziektes, en heeft hier ook bewijs (de uitslagen) van. Dit is dus niet hetzelfde als de zogenaamde gezondheidsverklaring van de dierenarts! Erfelijke ziekten zie je doorgaans niet vanaf de buitenkant, hier dient een specialist naar te kijken. Zo weet je zeker dat je een raszuivere pup koopt die verantwoord gefokt is, en de kans op die vreselijke ziektes zo klein mogelijk is. Maar hoe vind je zo'n fokker? Niet via Marktplaats of via hun 'professionele' website met honderden pups. Het veiligste is om de fokkers op te zoeken via de rasvereniging van het ras. Ieder ras heeft zo zijn eigen club met fokkers en liefhebbers, die moeten aan bepaalde eisen voldoen. De goede fokker wil graag weten waar zijn pups terecht komen en zal je 'screenen' of je geschikt bent. Je bent meestal vrij om regelmatig langs te komen en te knuffelen als de puppies er eenmaal zijn. Je kan er altijd terecht voor informatie of hulp als je dat nodig hebt. Een goede fokker heeft veel kennis van het ras en fokt doorgaans met één, hooguit twee, rassen en heeft nooit meer dan één, hooguit twee, nesten tegelijk.

Ik zal de officiële rasverenigingen (met fokkerspagina's) voor je opsommen.

De Maltezer:
http://www.maltezervereniging.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=16&Itemid=34
en
http://www.nederlandsemaltezerclub.com/

De Engelse Cocker Spaniël:
http://www.ecscn.nl/index.php/fokkers

De Havanezer:
http://www.havanezerclub.nl/pupframe.htm
(klik links op 'keurfokkers' voor de fokkerslijst)

De Bolognezer:
http://www.pekingees-en-dwergspanielclub.nl/bolognezer.php
(zijn slechts twee fokkers van, zie onderaan de pagina)


Of woon je in België?

Anoniem (Gast)

Ik woon in België. Maar de "leuke adresjes die ik heb voldoen aan al de bovengenoemde dingen hoor. Ze staan trouwens ook bij de rasverenigingen. Eén ervan wil trouwens de eventueel toekomstige eigenaren wekelijks zien om elkaar beter te leren kennen, alvorens het pupje aan je toevertrouwd wordt. 
Omdat ik dit zelf ook belangrijk vind, vind ik een fokker die niet al te ver van mijn woonplaats woont wel handig.

honden page profiel KikiKiki

honden foto van Kiki

Onze Lhasa Apso gaat ook altijd mee naar het werk ( van pup af aan) en blaft ook niet als er klanten zijn. Thuis is hij wel waaks.

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

" Ik woon in België. Maar de "leuke adresjes die ik heb voldoen aan al de bovengenoemde dingen hoor. Ze staan trouwens ook bij de rasverenigingen. Eén ervan wil trouwens de eventueel toekomstige eigenaren wekelijks zien om elkaar beter te leren kennen, alvorens het pupje aan je toevertrouwd wordt. 
Omdat ik dit zelf ook belangrijk vind, vind ik een fokker die niet al te ver van mijn woonplaats woont wel handig. "


Oke, dat is al heel goed. Ik vraag het altijd maar even omdat sommige mensen broodfokkers voor betrouwbare adressen aanzien. Veelal is dat onwetendheid. Maar zo te lezen ben je ervan op de hoogte, super!

De Belgische club ( http://www.bbcbb.be/NL/nl_frames.htm ) omvat zowel de Maltezer, de Bolognezer als de Havanezer.
En die van de Cocker: http://www.belgian-english-cocker-club.be/fok.html

honden page profiel kooikerhondjekooikerhondjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van kooikerhondje

Zoals al gezegd, pas op voor broodfokkers!

Een goede fokker laat je al zijn honden zien als je langs komt en deze honden horen zich vrij te gedragen. Zelf ben ik een voorstander van pups in huis en geen honden in een kennel. Ook dat kan een criteria zijn om op te letten.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "mmm, geraak er maar niet uit welk ras" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: zojuist hond gevonden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^