Flexlijn, ideaal of onding?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Flexlijn, ideaal of onding? Poll

Altijd (21)
 
Meestal (22)
 
Zelden (28)
 
Nooit (53)
 
Ja want mijn hond kan niet los (9)
 

Gebruik je een flexriem?

Altijd
Meestal
Zelden
Nooit
Ja want mijn hond kan niet los

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Ik ben benieuwd naar de meningen.

Ik gebruik zelf (bijna) nooit een flexlijn. Naast het feit dat ik ze onhandig vind wil ik ook dat als mijn hond aangelijnd is hij aandacht voor mij heeft. Snuffelen en rennen mag als hij los is.

Nu heb ik makkelijk praten want mijn hondje kan prima los en er zijn hier genoeg veldjes waar hij kan rennen. Ik snap dat dat niet weg gelegd is voor iedere hond maar ik zie soms mensen lopen met een flexriem die totaal geen aandacht meer hebben voor hun hond. Totaal geen communicatie meer. Laten hun hondje maar wat heen en weer zwalken aan een flexriempje terwijl ze zelf lopen te bellen. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Flexlijn, ideaal of onding?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ligt eraan. Op grassige stroken en lanen waar hij niet los mag, maar er ook autogevaar naast het gras is, mag Dobby lekker zijn gang gaan aan de flexi. Het is dan een soort van los/vast lopen. Vrij aan de lijn. Hetzelfde als we langs de rivier lopen. Mag daar ook niet los, bovendien is er het risico op erin springen. Dus aan de flexi, vrijheid en toch veiligheid.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

voor mij zou het onhandig en zwaar zijn (3 flexi's voor middel grote honden weegt een ton!); persoonlijk vind ik het ondingen.
heel veel mensen weten niet hoe ze die dingen moeten gebruiken. ik heb al een paar keer gezien dat een slipketting werd gecombineerd met een flexilijn... zo fout :'(

honden page profiel kk 3 doggies

honden foto van k

nope, gewoon leer in verschillende lengtes.
*Edit, Gecombineerd met een tuigje, mochten mensen dit ook willen weten

honden page profiel MarjolijntjuhMarjolijntjuh 3 doggies

honden foto van Marjolijntjuh

Als chica loops is gebruik ik een flexie, dus dan is die even voor een maandje ideaal!
Zo heeft ze toch een beetje vrijheid, en ik het idee dat ik haar toch snel kort bij me kan pakken als er andere hondjes gepasseerd worden!
Ook gebruik ik hem bijv. bij mijn ouders op de camping waar een aanlijn gebod is.

Verder als ze niet aantrekkelijk is voor het mannelijk schoon loopt ze gewoon los waar het mag, en anders aan een gewone lijn.

Dus ideaal voor de tijd dat ie nodig is O-)

honden page profiel Huize Onyx  (Amber ( Rip ) Boomer ( Rip)Huize Onyx (Amber ( Rip ) Boomer ( Rip) 3 doggies

honden foto van Huize Onyx  (Amber ( Rip ) Boomer ( Rip)

Beide hondjes zitten aan de flexilijn.

1 druk op de knop en ze staan stil en komen meteen naar mijn toe lopen en gaan naast mij staan.
Ze kunnen zo kort en lang als dat ik wil.

Als ze aan de korte riem heb dan worden ze juist onhandelbaar.
Trekken en niet luisteren.
Van links en rechts aan het lopen.

Plus als Amber loops is zit ze 3a 4 weken verplicht aan de riem en zo kan ze dan toch nog wat vrijheid hebben.

Hier blijven ze mooi aan de flexie

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Ik vind een flexilijn een onding, maar ik gebruikte hem wel bij Luca, die niet los kon, op plaatsen waar je je hond los zou laten.wifi kan nu al prima loslopen, hoop het dus niet meer te moeten gebruiken.

honden page profiel RandjeRandje 3 doggies

honden foto van Randje

Ik persoonlijk vind het een onding, mijn man gebruikt hem wel.
Met speuren gebruik ik een 10 meter speurlijn.

honden page profiel Golden Girls Golden Girls 3 doggies

honden foto van Golden Girls

Mijn moeder laat altijd Tara uit, maar ook mijn oppashonden. Dan loopt ze altijd aan de flexlijn. Ze wil het risico niet nemen dat ze weglopen.
Tara loopt aan de flexlijn gewoon een stukje voor je, zonder te trekken aan het einde en weet precies hoelang de lijn is.

Als we naar het bos of iets dergelijks gaan en ze mag daar ook niet los, dan zit ze ook aan de flexijn.

honden page profiel Sam en LizzySam en Lizzy 3 doggies

honden foto van Sam en Lizzy

ik vind het wel fijn dat je de lengte zelf kan bepalen. en aangezien lizzy hier in tilburg nergens legaal los mag ( op die mini omheinde uitlaatstroken na)kan ze toch een beetje los lopen met deze riem.

ik heb alleen een vrouwenmodel waar mn hand niet helemaal in past. dat loopt niet altijd even lekker

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea 3 doggies

honden foto van Christien&Chelsea

Ik vind het meer ondingen dan ideaal, omdat je totaal niet kan corrigeren aan de flex.. Als Chels aan de gewone korte riem loopt loopt ze redelijk naast en wacht ze tot we bij het gras zijn met snuffelen en plassen, aan de flex loopt ze inderdaad kris kras alle kanten op, en als ze bij me moet komen omdat er een auto of iets aankomt en ik wil d'r ff snel naar me toe halen of opzij trekken nou dat is met een flex niet te doen met een hond van 30 kilo..

Ik vind het idee wel handig, vooral voor honden die niet los kunnen, ik gebruik 'm als we een kort rondje doen langs de gracht, daar rijden veel auto's en lopen veel kindertjes naar school 's morgens, Chels loopt dan naar iedereen toe en dat vinden mensen onprettig dus vandaar de flex, maar dan loopt ze in de berm, om de boom, om het paaltje, en ik om de poep heen er achteraan..

Kortom ik gebruik 'm wel maar vind het eigenlijk niks..

honden page profiel Maks met Fenna & YunaMaks met Fenna & Yuna 3 doggies

honden foto van Maks met Fenna & Yuna

Ik ben heel blij met mijn Flexi, hij word elke dag gebruikt :-)

Ik vind hem zowieso al lekker vasthouden, en meestal zet ik de riem gewoon vast op een korte stand als een normale riem.. Dan moet ze ook gewoon aandacht voor mij hebben enzo, maar wanneer ik 'ga maar' zeg, weet ze dat ie lang is..

helaas doet fenna nog wat druk aan de flexi en af en toe kan ze dan ook ineens niet verder, als ik niet op tijd roep..
Het zou lekkerder zijn als daar iets elastisch of weetikveel wat zat, dat aan het einde gewoon steeds zwaarder 'uitrolt' en dan uiteindelijk dus niet verder kan. In plaats van hondje lekker blij heen en weer lopen ineens BOEM oh lijn op..

honden page profiel Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest. 3 doggies

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Ik gebruik zelden de flexi zeker op straat vind ik het ondingen de hond kan een paarmeter vooruit maar ook op zij leuk als mensen op de stoep lopen naast een fietspad zo ben ik meermalen te barste gevallen. fietste lekker langs loopt zo,n hond op eens het fietspad op nou dan lig je dan en krijg je nog een grote bek van ken je niet uitkijken. nee ik gebruik de flexi alleen in het park als er weer gecontroleerd wordt op loslopende honden maar vergeet dat ding meestal groeten Hein.

honden page profiel BinkBink 3 doggies

honden foto van Bink

Ik vind het ondingen, met name omdat bijna niemand de hond "terughengelt" als het nodig is en ik ooit een snee in mijn been heb opgelopen van zo'n ding, ook schiet zo'n ding vaak door de stop heen..

Bink kan ook niet los maar voor hem gebruik ik een longeerlijn, die kan je tenminste met twee handen vast houden en daarom kan ik Bink snel terughalen als het nodig is.

honden page profiel Rebecca & Roxy & BullitRebecca & Roxy & Bullit 3 doggies

honden foto van Rebecca & Roxy & Bullit

Zelde echt heeel zelde, zoiezo niet met uitlaten vind het maar ondingen en gevaarlijk als ze op straat gebruikt worden..

Wel gebruikte ik hem op een grasveldje als ik ging sporten met Roxy dan had ik 2 riemen bij me wisselde ik daar even om omdat ze dan de ruimte had om te rennen maar nu heb ik daar een paarden longeertouw voor, dus gebruik ik de flexi helemaal niet meer.

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

Vanuit onze eigen ervaringen zijn we er achter gekomen dat mensen die flexlijnen gebruiken over het algemeen meer problemen hebben met de hond dan mensen met een gewone lijn :-D .

honden page profiel Carine en haar meisjesCarine en haar meisjes 3 doggies

honden foto van Carine en haar meisjes

ik gebruik de flexi alleen als het donker is (in de winter dus)
waar ze los kunnen lopen is geen verlichting, dus moet ik ergens anders lopen en daar komen auto's en kunnen ze dus niet los

daarom de flexi zoddat ze toch nog wat vrijheid hebben

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Nooit. Ik gebrui een speurlijn van 8 meter. Dat werkt voor ons beter.Ik erger me meestal dood aan mensen die hun keffertje (kleine hondjes kunnen heel leuk zijn, behalve als ze via een flexi aan de verkeerde baas zitten) aan het haspeltje onder Fedors neus douwen.
Meestal doet hij er niks mee, maar de flexi zet spanning op de hond, het zou dus wel een keer mis kunnen gaan en dan ben je met een grote hond altijd de schuldige.

Ik pleit ervoor om haspletjes te maken met een krachte veer. Zodat als je knop loslaat het haspeltje, met hondje eraan weer op rolt.O-)

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

hier komt de flex uit de kast als de honden ergens echt niet los kunnen (vooral Gaya) als er te veel wild zit. dan hebben ze toch iets meer bewegingsruimte. overigens krijgen ze ook alleen een flex aan hun tuig en niet aan de halsband en op plekken waar t veilig is. Vind dat ik veel minder contact en controle heb over me honden aan de flexriem want ze kunnen overal heen binnen hun 5-8 meter. zo langs de weg hebben ze hem echt dus eigenlijk nooit om. 
ik moet eerlijk zeggen dat met 2 of 3 flexen lopen ook gewoon vervelend is ik zit constant in de knoop O-). misschien straks met de loopsheid van Gaya dat hij weer wat meer te voorschijn komt zodat ze toch wat meer bewegingsvrijheid heeft die 3-4 weken.

honden page profiel Anneloes, Fleece addictAnneloes, Fleece addict 3 doggies

honden foto van Anneloes, Fleece addict

Onding. Altijd spanning op de riem. Je hond is niet makkelijk terug te halen. De correctie als hij met een beetje vaart naar voren rent en de riem een keer "op" is.

honden page profiel Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en JaxMarianne Zafiro R.I.P,Keanu en Jax 3 doggies

honden foto van Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en Jax

Ik heb er wel 1 maar gebruik hem zelden,Zafiro loopt in het park los en als ik hem uit laat heeft hij een tuigje met een gewone riem.
Mijn partner vindt het ideaal als hij hem uitlaat altijd met de flexi. :-)

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Ik vond het ondingen. Maar heb het laatst toch een kans gegeven. We hebben ze standaard in huis. Mijn partner liet ze altijd aan de flexi uit en ik aan de normale riem.

Maar omdat onze reu in de wijk niet los kan lopen (hij loopt elke keer weer vrolijk naar huis) en hij liep de de hele weg aan de korte riem.
Onze teef loopt bijna altijd los, alleen vast op plaatsen waar het niet mag.
Ik heb gemerkt dat de reu nu lekker rond kan snuffelen en toch iets meer vrijheid heeft dan aan de korte riem.

We hebben nu besloten dat Hugo lekker aan de flexi mag blijven lopen en de dames (we hebben er straks 2) of aan de korte riem lopen of los.

Wel vind ik dat men de riem op de juiste manier moet gebruiken. Hier lopen ze nu standaard kort (zoals aan de korte riem) en als er plaats is gaat de stop er vanaf, of gaat de teef los.

Maar 90% van alle mensen die hun hond uitlaat aan de flexi gebruikt hem niet zoals het hoort, hond loopt standaard 5 of 8 meter voor hun te trekken naar de plaats waar hij heen wil en als er een hond aan komt halen mensen de lijn ook echt niet in.
Ik heb hier al een paar honden baasjes gewaarschuwd dat als mijn honden kort lopen ze niet altijd even vriendelijk reageren als er een hond op hun springt, omdat hun baasje onverantwoord bezig is. Ik houd sowieso niet van die opdringerige honden waar baasjes geen controle over hebben. Tja en dan willen mijn honden nog wel eens een snauw geven (zoals een hond hoort te doen als ze iets niet willen hebben).

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

Ik gebruik ze altijd, onze honden lopen daarnaast veel los. In het dorp heb ik ze altijd kort en op de rem.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Ik vind het ook ondingen, ik loop gewoon met een politielijn, en ik varieer in halsbanden (half-check tot retrieverlijn voor bij de schapen) Alleen die gedachte al aan die snijwonden op mn kuit omdat honden met een flexlijn gaan lopen rennen Rond het baasje, voordat je het weet schuurt ie langs je been en heb je er weer een snee bij..

Voor mij is het Of los, Of vast, maar niet aan zo'n lange lijn.. Zelfs niet als ze loops is, dan blijft ze gewoon aan de politielijn die ook enigzinds verstelbaar is in lengte.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Ik zal zo'n ding nooit gebruiken, dan heb je altijd nog een gewone lange lijn als de hond niet los kan/mag.
Nare dingen, met dat dunne scherpe koordje.

Waarom gebruik je hem bijna nooit als je ze onhandig vindt, dus blijkbaar soms wel?

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

ik gebruik de flexlijn al jaren, zowel voor Yoshi als voor Tibo. Maar dan wel enkel in natuurgebied. Geen van beiden kon immers echt los ! Als Yoshi wild geroken had, was ik hem kwijt en Tibo heeft geen oren meer als hij andere honden ziet.

Meestal wandel ik gewoon met de politielijn, maar waar geen verkeer is, gaat hij aan de flexlijn. Gebruik het ook voor de hondjes van het asiel, hebben ze toch wat meer speling en daar is het ook in de natuur !

En ik gebruik ze wel correct, niemand heeft er ooit hinder van ! Soms zie je immers dat mensen bijna vallen over zo'n flexlijn omdat de baas druk aan het bellen is of geen aanstalten maakt om de hond onder controle te houden, zo ben ik dus niet :-D

honden page profiel LuluLulu 3 doggies

honden foto van Lulu

Hier geen flexlijn, ik vind het ondingen ;-)

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Hier wel de 8 meter flexlijn. Zo heeft ze op plaatsen waar ze niet los mag toch wat meer bewegingsvrijheid. Als ze aan de voet moet lopen, hou ik de lijn kort. Toen ik nog 2 honden had, vond ik het vaak wel lastig. De lijnen raken dan nog wel eens in de knoop als ze van mij meer lijn kregen. Nu vind ik de flexlijn gewoon ideaal! Ik moet wel zeggen dat als ik Lotje roep, dat ze ook direct komt. Dus ik hoef haar niet met de lijn te hengelen! Dat zie ik nog wel eens bij andere flexlijn gebruikers. Maar dat zullen dan ook honden zijn die moeilijk los kunnen lopen.

honden page profiel Charlotte, Marcel, James, Arthur & GraceCharlotte, Marcel, James, Arthur & Grace 3 doggies

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

Heb een flexi gekocht toen napoleon nog pup was, hij is nu bijna 10, en dat dong leeft nog steeds.Ik gebruik hem wel met charlie want hij kan nog niet overal loslopen en dan is ie wel handig om recall oefeningen te doen.
Heb ook nog een gewone lange lijn maar die vind ik best lastig omdat je ze echt moet inhalen en tegen dat ik charlie bij me heb zit die lijn in de knoop...
Dus volgens mij is een flexi handig om je hond vrijheid te geven zo,der controle kwijt te geraken.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

90% gebruikt ze als vislijn... ipv de hond bij hun te roepen duwen ze op die rem... net of ze een vis gevangen hebben. juist weer zo iemand tegengekomen pfff.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Flexlijn, ideaal of onding?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^