Alweer een vraag over zindelijkheid en eten geven...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel VeroVero

honden foto van Vero

Hey

Sorry maar hier ben ik weer, toch had ik graag eens wat tips gehad daar ik zondag pas terug naar de club kan gaan.
Wij hebben hier dus een zwart lekker spookje zitten van ongeveer 13w, trouwens een geweldig hondje!
Hoe ze omgaat met mijn kind van 18mnd is ongelofelijk, ze waakt over hem, ze houd hem constant in de gaten en hij mag alles doen bij haar (we zijn er wel altijd bij he) ma je ziet dat gewoon, echt geweldig!

nu over het plasprobleem, ze was dus niet zindelijk toen ze van de fokker kwam. En de eerste dagen hier in de bench op zo een dikke mat geplast waar ze op sliep. Daarna andere dunne mat en nog steeds, toen geen mat en gedaan ze doet niks meer toch bijna een 2w dat ze droog was. Nu eergisteren volgens mij een ongelukje gebeurd en had ze toch in de bench gedaan, en ja lap gisteren dus ook weer...
Nu weet ik dus niet goed wat ik nu moet doen? Zou ze met het warme weer teveel drinken? het zijn dezelfde uren als die 2w dat ze droog was. Dus niks veranderd eigenlijk. Maar ik heb schrik dat ze nu elke dag terug in haar bench gaat doen....

Dan vraag 2, het eten geven: opzich is ze braaf, maar als je in haar buurt komt schrokt ze het eten binnen en duwt u hand weg (ook als je er brokken bij gooit) ik ben er niet voor om met mijn handen erin te zitten tis eerder om er iets bij te doen, maar ja ze stikt bijna omdat ze alles binnen schrokt dan. Ze doet dit ook met drinken, of als die lab erbij komt durft ze ook haar eruit te duwen (ga meestal bij staan als ik het zie)
Nu had ik dus in mijn puppyboek gelezen dat de meeste honden dit krijgen als ze uit een groot nest komen (klopt 11 pups) en niet apart eten of drinken krijgen (dus moeten duwen en vechten voor hun brokjes) dus allemaal samen uit 1 ding moeten eten en drinken.
Maar nu is de vraag, hoe kan ik het minder erg krijgen? Want ze heeft het op zich wel heel erg, de brokken zijn dan op 2min weg terwijl ze anders 30min doet... Onze andere hond heeft dit ook als pup zijnde gehad en is nooit eruit gegaan, maar die vertrouw ik wel voor 100% tegen de tijd dat je u hand wilt uitsteken is het eten weg...
maar nieuwe pup, ken haar karakter nog niet en weet niet of het gaat erger worden of niet dus ja wat kan ik best doen dan?
smorgens krijgt ze dus binnen en die andere buiten en om 16u geef ik het meestal met wat oefeningen en daarna krijgt ze een bakje en zet ik mij langs haar terwijl ik haar aai...
maar met water geven heeft ze dit dus ook

ze is dus wel super braaf, komt nooit aan speelgoed van mijn zoontje (ligt gewoon los in de zandbak) ze blijft braaf in het keukengat liggen tot je haar roept, echt een voorbeeldhond op het plassen en eten na dan
maar kan dus niet tegen haar waterbak he, ze zet haar poot erin, bijt in het water en trekt met haar bekje de kom omhoog en zit dan te blaffen op haar kom... dus heeft ze bijna nooit water, ik heb voor haar 3 kommen staan maar zodra ze gevuld zijn doet ze dat...

graag wat tips

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Alweer een vraag over zindelijkheid en eten geven..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Over het eten: Hoe meer je (of je andere hond) haar stoort, hoe meer ze zal gaan schrokken. In het ergste geval kan ze zelfs voernijd gaan ontwikkelen!
Ze moet het vertrouwen nog krijgen dat jullie niet haar eten wegnemen en dit vertrouwen kun je dus alleen maar laten groeien door haar niet te storen. Zeker niet met je handen erbij of aaien en zorg ook dat je labje in een andere ruimte is, zodat deze ook geen 'mogelijke' bedreiging is. Ze moet nog leren dat dit eten echt alleen voor haar is en dat ze het voor niemand hoeft te verdedigen of snel op te eten.
Als je haar bak neerzet doe je zelf een paar stappen achteruit en blijf je er alleen naast staan, meer niet. (ook niets zeggen). Als je dit even een weekje of 2 volhoudt zal ze waarschijnlijk al rustiger gaan eten.
Dan kun je eens een handje brokjes toevoegen terwijl ze staat te eten. Gewoon 1 handje, heel rustig en niet teveel aandacht aan geven. Ook daarna weer een stap terug doen en haar verder weer helemaal met rust laten. Zo leert ze dat een hand naar de bak geen eten wegneemt, maar juist eten toevoegt, waardoor een hand bij de bak niet met iets negatiefs wordt gezien. 
Ze zal jou uiteindelijk gaan vertrouwen en dan heeft ze niet meer de behoefte om snel haar eten op te eten voor het geval jij het wilt afnemen. 
Eten is een levensbehoefte en bij mogelijk gevaar dat 'iemand' het komt afpakken zal een hond het over het algemeen verdedigen. Alleen wanneer er vertrouwen is geeft dit geen probleem, maar dit moet groeien.

Met je andere hond zou ik ze zowieso altijd met voldoende ruimte blijven voeren. Gewoon puur om een mogelijk conflict te voorkomen. Stel dat het apart heel goed gaat en ze beiden rustig eten, zou je je labje aan de andere kant van een kamer tegelijk kunnen voeren. En er dan ook echt opletten dat ze tijdens het eten ook niet bij elkaar komen. Gaat dit goed dan kan de afstand iets verkleind worden, maar nogmaals zou ik nooit de honden pal naast elkaar voeren. Een conflictje is zonde en onnodig aangezien het zo makkelijk te voorkomen is :-) 

Laat je kind(eren) ook nooit in de buurt als 1 van de honden eet. (In ieder geval de pup). Leer je kleintje zo vroeg mogelijk dat als de hond eet hij er NOOIT bij mag komen. Kinderen staan op een heel ander niveau dan honden en een hond zal in zijn ogen ook altijd 'het recht' hebben om het kindje er even op te wijzen dat dit zijn eten is. Hier ben je ook zelf verantwoordelijk voor, want je kunt dit van je kleintje nog niet verwachten. Je laat hem ook niet alleen in de kamer als er een hete stijkijzer op de plank staat.. of in de keuken wanneer er een pan op het vuur staat.. toch?

Dat met die waterbak doet onze hond ook. Ik gebruik nu een zware porselijnen schaal. Die kan ze niet optillen en omgooien ;-) Je hebt ook van die bakken waarbij de rand naar beneden toe schuin afloopt. Deze zijn ook moeilijker om te krijgen.

Gr. Alexandra

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Over het plassen denk ik dat je gewoon de tijden dus weer iets korter moet gaan maken.
Dus iets eerder naar buiten.
Is weer een stapje terug maar dat is even niet anders. Als het dan weer goed gaat kan je weer een stapje vooruit.
Komt vanzelf goed ;-)

Over het eten sluit ik me volledig aan bij Alexandra ;-)

honden page profiel VeroVero

honden foto van Vero

Over dat eten, ja ze krijgen dus alle 2 echt apart eten dus ieder rustig het hunne

En ja mijn zoontje weghouden is niet zo gemakkelijk ma we zijn het hem aant leren :-) ze schud constant met haar staartje terwijl wij erlangs staan maar haar eten is direkt weg he

ik heb de bench een week geleden iets vergroot zou ik ze dan terug kleiner moeten maken? denk een 10 cm groter gemaakt

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

10 centimeter zou niet echt uit moeten maken, maar je kan het proberen om het weer terug te maken zoals het was.
Ik zou ook wat vaker gaan uitlaten, want het kan best zijn dat ze met dit weer meer drinkt en daardoor ook vaker moet plassen.

Over het eten. Duidelijk vind ze het niet fijn dat als er honden of mensen in de buurt van haar bak komen. Je kunt hier op twee manieren mee omgaan. Je kunt de hond altijd helemaal alleen laten eten, zo is het niet nodig om sneller te gaan eten en hoeft ze zich ook niet druk te maken.
Wat mij betreft moet dan de voorwaarde zijn dat ze de rest van haar leven rustig kan eten, zonder dat er iemand bij haar eten in de buurt komt.
Ik las alleen dat ze het ook heeft met de drinkbak en de drinkbak staat er altijd, daar moet je gewoon langs kunnen lopen en de andere hond en je kind ook.
Dus ik zou gaan oefenen.
Eerst gewoon alleen. Ga samen ergens zitten met de voerbak, helemaal leeg en je hebt een zakje met voer. Leg 1 voertje in de bak en zeg dan 'toe maar' dat hij het mag pakken. (of 'pak maar' wat je wil natuurlijk :-)) Telkens 1 voertje.
Als dat goed gaat, kun je er twee in doen. Daarna kun je oefenen dat hij eerst iets moet doen voordat jij zijn voertjes in de bak gooit. Bijvoorbeeld netjes gaan zitten (dat moet hij dan wel al kunnen!) en dan doe je de voertjes in de bak.
Steeds een beetje meer.
Terwijl je dit dagelijks oefent geef je geen voer meer zo in de bak, alleen nog door te oefenen.
Het is toch al erg goed om het gewone voer te gebruiken om ook meteen mee te oefenen voor zitten en liggen en dergelijke. Heb je geen snoepjes nodig en je hondje kan werken voor eten. Vinden ze leuk :-)

honden page profiel lunaluna

honden foto van luna

ik zou toch de pupje na het slapen,na het spelen na het eten gelijk uitlaten.ook als ze begint te snuffelen dan gelijk hup naar buiten want dan kan het zijn dat ze een plekje zoekt om te plassen,als ze jong zijn moeten ze wel tig keren naar buiten al ze volwassen zijn is 4 x per dag uitlaten genoeg.
en met het eten geven kan je ook op de grond gaan zitten ,roept je pup bij je ,en legt telkens een hand vol brokjes op je hand die ze dan op eet, dit doe je 4 x per dag 3 a 4 weken ,deze methode hebben wij ook eens toegepast en het was supper.
En wat het schrokken betreft ach als ze een maand of 6 is kan het overgaan was hier teminste welzo.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Je kan de bench niet altijd klein houden aangezien je hondje natuurlijk ook groeit ;-)
Hij moet nog wel wat ruimte hebben om te liggen.
Als dat het geval is kan je hem inderdaad klein houden.
Maar ik zou toch echt even wat vaker naar buiten gaan.

Kan je haar niet in de keuken eten geven met de deur dicht?
Of in een andere ruimte waar ze helemaal afgezonderd is?

Wat Alexandra al zei, ze moet het vertrouwen krijgen dat alles voor haar is.
Dat het niet afgenomen word. Dat heeft gewoon tijd nodig.

Djago had baknijd en ik ben dus express heel vaak langs gelopen tijdens het eten.
Het schrokken werd met de dag minder omdat hij wist dat langs lopen geen bedreiging meer was.
Later ben ik erbij gaan zitten aan het einde van gang dus met een paar meter ertussen. De eerste dagen weer schrokken en ook dat ging over.
Toen steeds dichterbij gaan zitten, zelfs ernaast. Maar niet aankijken of kijken of het al op was ofzo.
Dat schrokken werd alleen maar minder. Nu kan ik de bak gewoon vasthouden of afnemen want hij weet dat alles van hem is. We hebben het ook altijd weer terug gegeven!
Dit heeft tijd nodig en vraagt om wederzijds vertrouwen. Dat is iets wat je rustig aan moet opbouwen.
Niks overhaasten en dwingen.

Maar laat haar eerst maar het vertrouwen krijgen dat alles van haar is ;-)

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

Wat het zindelijk zijn betreft zou ik haar gewoon direct na het eten, spelen, drinken, slapen en trainen een plasje laten doen.
Ook zou je bijv. rond een uur of 9 s'avonds geen drinken meer kunnen geven.
Meer drinken is ook meer plassen.
Dit werkt bij mijn pup erg goed.

Over het voeren sluit ik me aan bij Alexandra.
De hond gewoon de mogelijkheid hebben om rustig te kunnen eten, desnoods met de deur dicht.
Voor de hond prettiger en ook beter voor je kindje.

honden page profiel DorrieDorrie

honden foto van Dorrie

Tegen het schrokken kun je een klein schaaltje in de etensbak zetten en daaromheen het voer doen.
Ook op een rustig plekje laten eten wil daarbij helpen..
Ik vind dat schrokken toch altijd eng i.v.m. maagkanteling.
En het is nog een jonge pup, die willen nogal eens druk gaan doen na het eten..

(je hebt ook anti-schrokbakken)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Alweer een vraag over zindelijkheid en eten geven..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: (voedsel) Allergie bij pup?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^