welke hond kan "lang" alleen zijn

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Yves CornilleYves Cornille

Goed lezen! Onze Maremma "zit" NOOIT thuis! Hij is een buitenhond en is niet alleen want andere dieren. Vier muren is inderdaad zo wat de grootste straf die je hem kunt aandoen. Zijn mooiste dag was de dag dat ie uit het asiel mocht en plots 600 m2 buiten en 150 m2 binnen speelterrein kreeg. En waarom denk jij dat alleen mensen een hond goed gezelschap kunnen houden? De arrogantie van de mens kent echt geen grenzen... Ik kan alleen maar getuigen dat onze Maremma best een tijdje zonder mensen kan, daar schijnbaar geen last van heeft, en telkens als je terug thuis komt, wel blij is je terug te zien. 

Hij wordt wel ziek, overgeven en al ... en niet willen eten wanneer hij weet dat mijn vrouw (diabeticus) gehospitaliseerd wordt. Je kunt echt wel zeggen hoe hij zich voelt. 

 

Indien je op voorhand weet dat er niet steeds iemand bij je hond kan zijn, dien je mijn inziens (1) een hondenras te kiezen die best een tijdje zonder de mens kan en (2) aangepaste omstandigheden te creëren. Bij ons lukt dat aardig.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "welke hond kan "lang" alleen zijn" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Goed lezen! Onze Maremma "zit" NOOIT thuis! Hij is een buitenhond en is niet alleen want andere dieren. Vier muren is inderdaad zo wat de grootste straf die je hem kunt aandoen. Zijn mooiste dag was de dag dat ie uit het asiel mocht en plots 600 m2 buiten en 150 m2 binnen speelterrein kreeg. En waarom denk jij dat alleen mensen een hond goed gezelschap kunnen houden? De arrogantie van de mens kent echt geen grenzen... 
Ik kan alleen maar getuigen dat onze Maremma best een tijdje zonder mensen kan, daar schijnbaar geen last van heeft, en telkens als je terug thuis komt, wel blij is je terug te zien. 
Hij wordt wel ziek, overgeven en al ... en niet willen eten wanneer hij weet dat mijn vrouw (diabeticus) gehospitaliseerd wordt. Je kunt echt wel zeggen hoe hij zich voelt.  "

 Jij ook goed lezen, in de begen zit hij bij ander vee, dus zonder mensen. Hij heeft gezellschap van vee.

 

Buiten is toch ook thuis? Hij zit bij jullie kippen? 

honden page profiel Yves CornilleYves Cornille

"  Jij ook goed lezen, in de begen zit hij bij ander vee, dus zonder mensen. Hij heeft gezellschap van vee.
 
Buiten is toch ook thuis? Hij zit bij jullie kippen?  "

honden page profiel Yves CornilleYves Cornille

"  Jij ook goed lezen, in de begen zit hij bij ander vee, dus zonder mensen. Hij heeft gezellschap van vee.
 
Buiten is toch ook thuis? Hij zit bij jullie kippen?  "

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Haha onze hond ver,aalt zich prima met de kippen, maar ze voelt zich toch alleen zonder mensen.

geen arrogantie in haar geval maar eeuwenlange selectie op focus op mensen, niet op andere honden.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ik weet dat honden verlatings angst kunnen hebben, zelfs als er meerdere honden in huis zijn. Er gaat niets boven bij de baas zijn. 

 

Kennen jullie de documantaire secret life of dogs,,over alleen zijn van honden. Bazen die dachten dat hunnhond prima alleen konden zijn, totdat ze de honden gingen filmen. Wat bleek bijna alle honden hebben last van verlatingsangst. 

 

Alleen als je je hond gefilmd hebt, weet je hoe hij zich voelt alleen te zijn. 

honden page profiel Yves CornilleYves Cornille

" Haha onze hond ver,aalt zich prima met de kippen, maar ze voelt zich toch alleen zonder mensen.
geen arrogantie in haar geval maar eeuwenlange selectie op focus op mensen, niet op andere honden. "

 En dit is nu juist zo uniek aan een berghond, in het bijzonder een Maremma: zijn focus ligt niet bij zijn baasje maar bij de roedel. Eigenlijk kent hij het concept "baasje" niet. "Slaafse onderdanigheid" staat niet in zijn woordenboek. Een maremma is wel super sociaal: zodra je tot zijn roedel behoort, vertrouwt en verdedigt hij je op leven en dood. Mits een paar trucjes consequent toe te passen, kan je je zelf promoveren tot het Alpha-dier, zo behoud je de goede orde der dingen. Onze kippen behoren tot de roedel... Ze worden dan ook dag en nacht en bij weer en ontij bewaakt! En dat kunnen even goed dwergpinguïns zijn. ( alvorens je begint te lachen: best eerst volgende webpagina lezen: http://thebark.com/content/maremma-sheepdogs-keep-watch-over-little-penguins) In weerwil van de meeste andere hondenrassen, worden de maremma pups als werkhonden eerder groot gebracht door zijn soortgenoten of het vee dan wel de mens. (Alvorens met scherp te schieten, zie eerst: http://www.animalplanet.com/tv-shows/animal-planet-presents/videos/top-10-super-dogs-maremma-sheepdog/. Ik wens hier enkel oprecht te getuigen dat er wel hondenrassen bestaan die lang zonder mens kunnen gedijen op voorwaarde evenwel dat je de juiste omgevingsfactoren in acht neemt: voldoende plaats buiten en in gezelschap van andere dieren ( en een maremma is echt niet kieskeurig zolang hij ze maar als roedelgenoten herkent én zijn plaats in de hiërarchie niet in gedrang dreigt te komen ). In eer en geweten. 

Anoniem (Gast)

Goed lezen!! niet iedereen heeft zo'n kast van een huis.

honden page profiel Renee en XabiRenee en Xabi

honden foto van Renee en Xabi

Een hond kan best eens 8 uur alleen thuis zijn.. kom op mensen. Vindt dit altijd een eindeloze discussie. Elke dag 8 uur alleen vind ik NOT DONE. Maar 1 keer in de week? Ik ga ook wel eens een dagje uit zonder Xabi. Dan zit hij ook wel eens 8 uur alleen. Hij heeft er overigens geen mentale schade aan over gehouden hoor :')

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Het komt hier ook wel eens voor, maar alleen als het echt niet anders kan ivm werk... want het is maar al te duidelijk dat Kim toch echt liever bij ons is dan alleen. Eén keer in de week zou mij te vaak zijn eigenlijk, als het voor pleziertripjes is helemaal. Maar goed, dat is dan ook omdat ik niet echt plezier ervaar als ik weet dat de hond de hele dag alleen zit. Dan gaat ze gewoon mee ;)

Stijn (Gast)

Hoe komen alle hondenbezitters aan hun geld hier? Bij de meeste banen moet je toch minimaal 8 uur per dag werken..

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Ah, maar je hoeft niet dezelfde 8 uur als je partner te werken toch? Wij wisselen af: allebei 32 uur per week, maar twee verschillende vrije dagen, en ik ga s ochtends later weg en hij is eerder thuis.

 

als ik geen partner had, zou ik geen hond kunnen nemen. Daarvoor ben ik veel te veel van huis, da's niet eerlijk voor de hond....

 

er zijn ook mensen hier die hun hond naar een oppas doen of op laten halen door de uitlaatservice etc. Dat kan ook een goeie oplossing zijn, alleen voor onze hond dus niet zo.

Stijn (Gast)

Duidelijk verhaal, bedankt!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Oud topic , toch maar eens een upje geven met duidelijke stelling van mij

 

Een volwassen hond kan zeker al eens lang alleen blijven als hij maar voldoende ruimte en licht heeft. 

 

(En ik zie niet wat een kast van een huis daarmee te maken heeft )

Yves Cornille (Gast)

En het grappige is dat wij in een kleinboerderijtje wonen... juist genoeg plaats voor 3 personen.... een middelgrote hond zou er constant in de weg lopen ! Er is wel een grote hof, een stal, een schuur en een weiland. Dit alles heeft meegespeeld om juist voor een grote buitenhond (uit een asiel) te kiezen. We hebben toen trouwens contact gezocht met de rasvereniging om te bekijken of we wel geschikt waren om een Maremma te adopteren.  Daar deze berghonden NIET gefocust zijn op de mens en het concept "baas" niet kennen, is samenleven niet altijd evident, met als gevolg dat de hond dan ook wel eens in het asiel belandt... Als mens moet je immers een knop omdraaien, en niet eisen van een Maremma dat ie je blindelings gaat gehoorzamen, een Maremma zal dat toch niet doen, en erger, op lange  termijn gaan al je commando's zonder gevolg juist jouw gezag danig ondermijnen. Ik leef nu al 4 jaar samen met onze Maremma en ik denk niet dat ik hem 1 bevel per maand geef.... edoch leven wij in harmonie. Voor alle duidelijkheid: ik "speel" wel het alfa-dier en dit voor de goede gang van zaken!  

De berghond van de Maremmen en de Abruzzi is een oud ras, eeuwenlang gefokt en geselecteerd om vee en andere dieren te beschermen. Het ras is juist gekweekt om uren zonder enig toezicht van de mens de kudde of een eigendom te bewaken. Dat is de rede waarom deze rashond geen probleem heeft om uren en zelfs dagen zonder de mens door te brengen zolang hij maar genoeg ruimte en ander gezelschap heeft. Het is niet wenselijk om zo'n hond te kiezen  uitsluitend omdat ie lang "alleen" kan zijn, zoals gesteld is het geen alledaagse hond.

Met mijn getuigenis wens ik te getuigen dat er rassen zijn die lang "alleen" kunnen zijn, dit in weerwil van sommigen op dit forum die al te gemakkelijk veralgemenen en denken alles over alle rassen te kennen. Tegelijkertijd roep ik eenieder op om bij de keuze van een hond steeds goed te overwegen met welk type van hond jij het best kunt leven. Eenieder heeft immers zijn beperkingen of scherpe kantjes, en dient zijn keuze af te stellen op zijn mogelijkheden (al dan niet een kast van een huis...). Het is en blijft immers  jouw verantwoordelijkheid om te maken dat jouw hond uiteindelijk niet het slachtoffer wordt!

Jacquelien (Gast)

hallo,

 

toen ik Lara kreeg (Mechelse herder) zorgden mijn ex vriend en ik ervoor dat we om de beurt thuis waren. We pasten er onze werktijden op aan. Na haar 4de levensjaar gingen vrouwtje en baasje uit elkaar. Nog een jaar hang hebben we er samen voor gezorgd. Echter ging ons leven door en hebben we besloten dat Lara met het vrouwtje mee gaat. Vrouwtje moet helaas 36 uur per week werken om de boel te kunnen blijven betalen. Lara krijgt Royal Canon brokken, wordt 3 keer per dag uitgelaten waarvan 1 keer een grote ronde. Ze heeft een eigen bank, heel veel knuffels en er loopt nog een poes rond. Savonds ligt ze met vrouwtje te kroelen op de bank en op de woensdag mag ze de hele dag naar mijn moeder toe. Ja.. Ze zit tot 8 uur alleen per dag... Echter is ze ontzettend aan haar vrouwtje gehecht, haar plekje en haar speelgoed. Dit kan ik zien aan hoe ze ontspant als ik met haar ben en wanneer we thuis komen en ze zich lekker op de bank nesteld. Ik kan me niet voorstellen dat ik haar een groter plezier zou doen door haar te herplaatsen, of erger; naar een asiel zou brengen. Ik houd ontzettend veel van haar en verzorg haar zo goed als ik kan. Ik geloof niet daar iets mis mee is. Verder heeft een hond geen enkel besef van tijd. Hij weet het verschil tussen 6 uur alleen zitten of 8 uur alleen zitten niet. Zo lang hij geen honger heeft, vers water tot zijn beschikking en in een warme vertrouwde omgeving is, zal hij om een paar uur niet verdrietiger worden. Echter zou ik een pup niet aanraden omdat zij nog veel moeten leren en te veel energie hebben om zo lang alleen te zijn. Als Lara komt te overlijden en ik ben nog steeds alleen, dan zou ik naar het asiel gaan en een iets oudere hond een warm mandje bieden. Een hond heeft liefde, een vertrouwde plek, een duidelijke constante baas, goed eten en drinken en veel beweging nodig. Als je dat kunt bieden ben je in mijn ogen een goede baas. 

Groeten

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

" hallo,
 
toen ik Lara kreeg (Mechelse herder) zorgden mijn ex vriend en ik ervoor dat we om de beurt thuis waren. We pasten er onze werktijden op aan. Na haar 4de levensjaar gingen vrouwtje en baasje uit elkaar. Nog een jaar hang hebben we er samen voor gezorgd. Echter ging ons leven door en hebben we besloten dat Lara met het vrouwtje mee gaat. Vrouwtje moet helaas 36 uur per week werken om de boel te kunnen blijven betalen. Lara krijgt Royal Canon brokken, wordt 3 keer per dag uitgelaten waarvan 1 keer een grote ronde. Ze heeft een eigen bank, heel veel knuffels en er loopt nog een poes rond. Savonds ligt ze met vrouwtje te kroelen op de bank en op de woensdag mag ze de hele dag naar mijn moeder toe. Ja.. Ze zit tot 8 uur alleen per dag... Echter is ze ontzettend aan haar vrouwtje gehecht, haar plekje en haar speelgoed. Dit kan ik zien aan hoe ze ontspant als ik met haar ben en wanneer we thuis komen en ze zich lekker op de bank nesteld. Ik kan me niet voorstellen dat ik haar een groter plezier zou doen door haar te herplaatsen, of erger; naar een asiel zou brengen. Ik houd ontzettend veel van haar en verzorg haar zo goed als ik kan. Ik geloof niet daar iets mis mee is. Verder heeft een hond geen enkel besef van tijd. Hij weet het verschil tussen 6 uur alleen zitten of 8 uur alleen zitten niet. Zo lang hij geen honger heeft, vers water tot zijn beschikking en in een warme vertrouwde omgeving is, zal hij om een paar uur niet verdrietiger worden. Echter zou ik een pup niet aanraden omdat zij nog veel moeten leren en te veel energie hebben om zo lang alleen te zijn. Als Lara komt te overlijden en ik ben nog steeds alleen, dan zou ik naar het asiel gaan en een iets oudere hond een warm mandje bieden. Een hond heeft liefde, een vertrouwde plek, een duidelijke constante baas, goed eten en drinken en veel beweging nodig. Als je dat kunt bieden ben je in mijn ogen een goede baas. 
Groeten "

 een hond heeft wel degelijk tijdsbesef..Mijn hond sloeg na 3 uur aan. en dan was die echt verdrietig 

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

Hoe zit het met asiel honden? Die zitten heel veel uur alleen met veelal prikkels om zich heen... 

Ik ken genoeg honden die constant blaffen verschrikkelijk om te horen. Ik zou dat niet over mijn hart verkrijgen.

Eenmaal ooit een pup zou ik het aanleren dat die zo'n 5 uurtjes alleen kan zijjn.  Veelal zal die meekunnnen. Ik werk 36 uur per week mijn huidige hond gaat dan naar de oppas, ooit een ander precies hetzelfde.  Ook al zal die het kunnen.. ik zou het niet doen. Zelf ook een onprettig gevoel. Boven de 6 uur zou ik altijd oppas regelen. Bij mijn huidige hond is dat boven de 3 uur.. En ja dat is heel vaak passen en meten. Maar alles beter dan het gevoel dat hij zit te huilen en joenken

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

De enige hond die echt zonder enige problemen lang alleen kan zijn:  

 

De pluche hond!

Orienterende gast (Gast)

Zoals ik het nu lees kunnen alleen werklozen een hond hebben. 

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

" Hmm, 6 uur is best lang om alleen te zijn. ook voor een volwassen hond. Het kan wel maar is het leuk voor de hond. Zeker als dat vaker voorkomt. Ik zelf denk van niet. Ik kan maar op 1 soort hond komen die dat helemaal niet erg vind. Een pluche hond. Flauw he? Maar toch wel een beetje waar denk ik. Succes met de beslissing! Groetjes Heidi. "

 Mijn 4 honden zijn elke werkdag 'alleen' van half 9 tot 4.

Ik moet namelijk werken en mijn man ook. Maar elke minuut daarbuiten is voor hen gereserveerd. Wandelen, spelen, bankhangen op schoot, ... Mijn sociale leven is herleid tot het samenzijn met mijn honden. En als er vrienden gezien worden, dan komen ze gewoon langs bij ons thuis. Ben van het principe: ik heb ze gewild, ik hou van hen, dan zorg ik er ook voor dat ze gelukkig zijn!

Winkelen gebeurt uitsluitend in het weekend.

Ik denk niet dat mijn honden er veel last van hebben, daar de buurman regelmatig eens gaat kijken om ze even uit te laten, maar meestal willen ze alleen maar slapen om zeker uitgerust te zijn tegen dat mammie thuiskomt en alle leuke dingen van de dag gaan gebeuren.

Het zou denk ik wel moeilijker zijn met maar één hond.

Ik heb ooit eens een camera gezet om te zien wat ze doen als ik net weg ben bijvoorbeeld. Simpel: zich cosy op de bank installeren en daar heel hard gaan slapen!

Ik vind een hond die tijdens werkuren 'alleen' is, niet zo'n probleem, zolang het niet ten koste gaat van de nodige lichaamsbeweging enz...

En meer dan 8u alleen kan ook niet, vind ik.

Als ik vergadering heb, dan komt mijn mama steeds babysitten.

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

" Zoals ik het nu lees kunnen alleen werklozen een hond hebben.  "

 Zeker niet!hier 2 mensen die beiden fulltime werken,maar wel lichtjes andere uren en verschillende vrije dag.

3 dagen in de week kom ik een half uur over huis om de dag voor mijn hond te onderbreken(tydens pauze).

De andere dagen ben ik of mijn partner thuis.

Op dagen dat ik met reistyd en werktyd rond de 8-10u zit,gaat hij naar mijn schoonouders.(vergadering/opleiding).

Als dit niet kon gingen wij niet aan een hond beginnen.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

@ oriënterende gast,

 

Hier beiden 36 uur. Dat we yara kregen werkte mijn vriend wisseldiensten, maar dat is inmiddels niet met zo. 

 

Dus nu ga ik heel vroeg de deur uit en ben dus ook vroeg thuis en mijn vriend andersom. Dan werk ik nog 1 dag thuis en gaat yara nog 1 dag naar de oppas.

De overige 3 dagen is mijn vriend tussen de middag zo'n 2uur bij de hond. 

Dus dat is goed geregeld, gelukkig. 

 

Maar ik laat haar in de avond of het weekend dus nauwelijks alleen, omdat ik me daar niet prettig bij voel. Dus ons gezamenlijk sociale leven bestaat bijna niet meer haha. 

 

Dus er zijn oplossingen voor werkende mensen,  maar het is zeker aanpassen.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Eens met Yara.

Maar als je een hond wilt, is dit neem ik aan omdat je het leuk vindt om veel met een hond te doen. Als je liever zonder hond allerlei activiteiten uitvoert, dan heeft het imho sowieso geen zin om een hond te nemen.

Onze hond gaat ook gewoon altijd mee naar sociale gelegenheden...? Zelfs in mijn oma's bejaardenflat ;)

Jo (Gast)

Ik heb een border Collie van 7jaar. Heb altijd in een gewoon huis gewoond met een grote tuin. Maar nu ik er alleen voor sta en niets anders kan betalen dan een appartement zit mijn hond ook meer uren alleen thuis. Ik werk in shiften met vroege en late. Met een vroege shift sta ik op om 4:15u op zodat ik nog een 20 tot 30min de hond moe kan maken voor ze terug een ganse dag binnen zit. Maar met heel veel pijn in het hart moet ik haar ook 8 a 9 uur alleen laten. Heel graag zou ik halve dagen wille werken om meer bij haar te zijn maar dan zou ik geen huis meer kunnen betalen. Voor een border Collie is ze de beste hond ooit!!! Jankt nooit,. blaft niet en doet niets kapot on huis. Als ik thuis kom halen we de verloren tijd in!! Gelukkig zien de buren mijn hond ook graag en hebben ze een reservesleutel. Ze mogen haar altijd kome halen om te wandelen. Wat gelukkig ook bijna elke dag gebeurt. Zeker als als ik met de late shift werk. Ze is zo een beetje de hond van het hele gebouw, waar ik heeeel blij om ben!

Ben je op zoek naar een nieuwe hond? Neem misschien ook eens een kijkje in het asiel. Iedereen moet gaan werken en zijn hond enkele uren alleen laten, maar zitten honden in een asiel dan zoveel beter ??

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Vandaag heb ik ook 8 uur gewerkt. Maar geen haar op mijn hoofd die eraan denkt dat mijn honden ook zolang alleen moeten zijn en niet uitgelaten worden. Tussendoor krijgen ze een lange wandeling door een vriendin van me. En daar betaal ik een paar euro voor. Daarnaast heb ik ook een netwerk om me heen van mensen die in nood kan vragen. Ik moeter niet aan denken dat mijn honden 8,9,10 uur alleen zitten en als ze moeten plassen niet kunnen. Vind ik het trouwens ook superflauw om de asielhonden erbij te betrekken. Net alsof die ervoor gekozen hebben. Die honden zitten daar omdat het niet anders kan. 

Paul (Gast)

Nu staan er hier 50 reacties met uitleg waarom een hond niet lang alleen kan zijn. 

De vraag is: welke honden kunnen het best alleen zijn?

Geef nou maar antwoord, die hond komt er waarschijnlijk toch wel, alleen omdat de 'kenners' en blijkbaar werklozen te dwars zijn koopt hij straks een hond die er slechter tegen kan dan de hond die hij had gekocht als hij hier WEL goed geïnformeerd was.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

" Nu staan er hier 50 reacties met uitleg waarom een hond niet lang alleen kan zijn. 
De vraag is: welke honden kunnen het best alleen zijn?
Geef nou maar antwoord, die hond komt er waarschijnlijk toch wel, alleen omdat de 'kenners' en blijkbaar werklozen te dwars zijn koopt hij straks een hond die er slechter tegen kan dan de hond die hij had gekocht als hij hier WEL goed geïnformeerd was. "

 

Oud topic  straks is al weer een hele poos terug.

 

Het antwoord is ... geen enkele hond! Alle honden zullen plaatsgebonden op geleide van hun eigen kunnen vertrouwen moeten krijgen in het ontspannen alleen thuis kunnen zijn. 

 

Er zijn rassen aan te wijzen waarvan bekend is dat ze moeilijker 'alleen thuis' kunnen leren zijn. Maar voor heel veel van de honden die alleen thuis zitten geldt dat ze dit helemaal niet zo relaxt en ontspannen ondergaan als wij baasjes graag geloven. Alleen omdat ze niet de boel bij elkaar gillen, slopen, poepen en piesen lijkt het allemaal prima te gaan.

 

Kan een gemiddelde hond leren om ontspannen enige tijd alleen thuis te zijn? Ja dat kan, ze worden alleen niet standaard met die eigenschap en gebruiksaanwijzing geleverd inclusief 'niet goed geld terug garantie'.

Alexandra (Gast)

Misschien ben ik gek hoor, maar ik herinner me bijna dezelfde discussie over kinderopvang, zo'n 25 jaar geleden. Als een vrouw wilde (of moest) werken, kon ze beter geen kinderen hebben. Dat was namelijk zielig. Die kinderen zijn dan standaard ongelukkig. Groeien op voor galg en rad. Bedoel er verder niks mee, val niemand aan, maar het schoot me zomaar door m'n hoofd...

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Misschien ben ik gek hoor, maar ik herinner me bijna dezelfde discussie over kinderopvang, zo'n 25 jaar geleden. Als een vrouw wilde (of moest) werken, kon ze beter geen kinderen hebben. Dat was namelijk zielig. Die kinderen zijn dan standaard ongelukkig. Groeien op voor galg en rad. Bedoel er verder niks mee, val niemand aan, maar het schoot me zomaar door m'n hoofd... "

 Met dat verschil dat die kinderen niet uren alleen thuis zitten. (Mag ik hopen)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "welke hond kan "lang" alleen zijn" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 6 van 7 12 3 4 5 67
Volgende forumvraag: Cavoodle
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^