Welk voer?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

Hallo,

Ik heb een Mechelaar van precies 3 maand, en het is onze eerste hond.
Dus vandaar dat ik deze vraag stel.
Ik ben eergister naar de da geweest voor haar cocktailenting en de rabiesenting.
Dat is allemaal goed verlopen, maar volgens de da weegt ze niet genoeg.
Dus ben ik het 1 en ander gaan bekijken op internet en vond een website met een mechelaar reu van 12 weken en die woog al over de 12 kilo terwijl mijn teefje nog maar 8,4 kilo weegt en ook 12 weken is, nu is ze eergister ook behoorlijk beroerd geweest, ze heeft flink overgegeven (onze fout kwamen we later achter, we hebben flink zitten zweten). Maar nu gaat het gelukkig weer heel goed. Ze krijgt het puppyvoer van Caro croc (hetzelfde nog als wat ze kreeg bij de vorige eigenaars). Zij is met 7 weken bij ons gekomen en woog toen 4 kilo, nu 6 weken later weegt ze 8,4 kilo. Ik heb zelf het idee dat het te weinig is, ze lust haar brokken erg graag en eet er altijd goed veel van, en ik ben bezig met zindelijkheid en als ze het buiten doet krijgt ze elke keer snoepjes, ook heeft ze een bot en krijgt ze elke dag of een kauwstaafje of een dental stick of een worstje van vitalkraft, naast haar brokken en de snoepjes. Elke dag laat ik haar drie keer per dag ongeveer tien minuten uit en speel met haar, balletjes gooien waar ze achteraan rent etc. Kan het zijn dat ik naar het junior voer moet overstappen en dat ze daar dikker van wordt? Ze is inmiddels wel wat hoger op haar poten te komen staan en voor ons doen groeit ze goed, maar kennelijk te weinig. (Haar moeder was ook echt niet dik, eerder mager). Vanwege haar zindelijkheidstraining halen wij de bak met voer om 20.00 uur weg, en haar bak met water om 21.00 uur, op advies en dat gaat goed. Hebben jullie tips over wat ik het beste kan doen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welk voer?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Vivian   <3    SemVivian <3 Sem

honden foto van Vivian   <3    Sem

het beste wat je kan doen is niet de gehele dag voer laetn staan,, maar op vaste tijden 3x per dag geven, dus als zei bijvoorbeeld 300 gram per dag aan brokken moet eten dan 3x 100 gram geven.. ;-)

veder zou ik kijken naar brokken zonder graan zoals taste of the wild en orijen

op deze site kan je brokken goed vergelijken http://brokkenvergelijken.wordpress.com/

veder kan je ook kvv gaan geven, dats vers vlees wat je in de vrieser bewaard,, daar groeien en komen honden ook goed van aan.. ;-)

owja achter balletjes aanrennen nog wel voorzichtig doen is slecht voor de gewrichten,, ;-)

ik hoop dat ik je zo een beetje heb geholpen :-D

honden page profiel lunaluna

honden foto van luna

Cavom is een brok die is gemaakt voor herders,zoek maar op google Cavom hondenbrok+forum,dan kun je er veel over lezen.
welke brok dat je gebruikt maakt mij niet uit heb orijen en acana en taste of the wild geprobeerd maar mijn honden deden het er niet goed op,nu 3 dagen wolfsblut alaska ik hoop dat dit wel goed komt,de oudste krijgt nog eukanuba dieet omdat die moet afvallen en dat gaat supper goed ;-) .
maar de keuze van welke brokken is voor jezelf,en je moet niet vergeten dat een reu zwaarder is als een
teef:-D

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

@Vivian
Bedankt voor je antwoord,
Wij laten expres de voerbakken staan omdat ze nu gewoon rustig eet de hele dag door en ze niet schrokt. Zo was ze dat ook gewend bij de vorige eigenaren. Maar zouden ze hier van aan komen als je dat op bepaalde tijden doet?
Ze heeft zondag voor het eerst vlees gehad dat vond ze erg lekker, maar we waren helemaal vergeten het te mengen met brokken, zodat de volgende ochtend alles was ondergespuugd, en ze was er heel ziek van zo sneu voor haar, gelukkig gaat het goed. En het achter balletjes aan rennen doet ze inderdaad veel, vooral thuis. Maar merendeels doordat ze alleen aan het spelen is met de bal, en ik wil toch wel graag dat ze haar energie wat kwijt raakt met spelen anders is ze helemaal hyperactief. Als ze een andere hond ziet wordt ze ook helemaal hyper maar dan springt ze er tegenop en dat gebeurt toch wel elke dag. Wat voor alternatief zou ik daar voor kunnen nemen?

@Luna

Bedankt voor je antwoord
Ik weet inderdaad dat een reu meer weegt, maar 4 kilo meer is wel veel toch voor 12 weken pup of valt dat wel mee?

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

En zou het verstandig zijn om over te stappen naar junior voer of volwassen voer?
Want misschien zit daar meer in aan voedingsstoffen zodat ze dikker wordt of is pupvoer toch beter voor 12 weken pup?

honden page profiel lunaluna 3 doggies

honden foto van luna

Er zijn mensen die overstappen van pup naar aduld omdat hun pup last heeft van groeipijn.
Er zijn mensen die hun pup net zo lang puppy geven als dat het nodig is volgens de verpakking.
En er zijn mensen die hun pup gelijk aduld brokken geven ,mede omdat het er vroeger ook niet bestond.vroeger waren er 3 soorten : 1 Vlees, 2 Brokken En 3 Dinner,hier kregen ze ook gelijk aduld brokken want dan groeiden ze wat gelijkmatiger op goed voor de gewrichten en botten,
vorig jaar een pupje gehaald en die kreeg dus puppy brok,maar kreeg vresselijk last van groeipijn ik wist niet eens dat het bestond totdat ik hier kwam op hp.
ben gelijk gestopt met puppybrok en aduld gaan geven en 1 dag later was het over.
maar wat je moet doen is aan jezelf.

honden page profiel KatooKatoo

honden foto van Katoo

Ten eerste als je brok wilt voeren een goede brok aanschaffen, te denken valt aan Wolfsblut, Taste of the Wild, Orijen, Acana (zie www.food4pets.be bezorgt gratis in NL) Alle brokken in dierenspeciaalzaken zitten bomvol met graan en dat is erg slecht voor een hond en kan op langere termijn (als hondje ouder is) voor problemen zorgen. (Royal Canin, Eukanuba, Hills, Pedigree, allemaal troep.) Kijken op verpakking naar de ingredienten, en dan schrik je hoeveel graan er inzit!) Zie www.voerwijzer.com om uitleg om brokken te beoordelen.

Wat naar mijn inziens nog een tikkeltje beter is dan een graanvrije brok (een graanvrije brok is ook al heel goed bijv. Wolfsblut) is KVV (kant en klaar vers voer) Hier zit ook kwalitatief verschil in. De betere merken zijn naar mijn idee: Tammenga, Tinlo, Haaksbarf, Darf, All Animal, Alaska, Lotgering.

Tammenga, en Lotgering zijn het goedkoopst. Je haalt een bakje uit de vriezer laat het ontdooien en voila het eten is klaar voor je hondje (je hoef er zelf niks aan te doen) voor meer info over brokken en kvv zie www.voerwijzer.com

honden page profiel Vivian   <3    SemVivian <3 Sem

honden foto van Vivian   <3    Sem

kwa dat ze rustiger worden kan je ook werken met hun geest,, dus echt spelletjes waar ze over na meoten denken, dat werkt nog beter dan achter balletjes aanrenne,, en het is beter voor de gewrichten.. ;-)

wat wil helpen met aankomen is ook een beetje zalmolie over eht voer doen,, bij mijn hondje werkt eht niet maar bij een vriendin wel en bij een andere vriendin ook .;-)

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

kijken naar gewichten van andere pups is absoluut niet nodig, al helemaal niet als je dan nog eena reu en teef gaat vergelijken.

Kijk naar je hond. Die moet gaat staan.

Mijn pups laat ik ook altijd schraal opgroeien, liever zo, dan te dik.
Zeker mechelaars groeien gewoon niet rond op. Ik heb nog een hond gehad maand of 10-11, nou, daar moesten geen foto's van genomen worden om zijn heupen te beoordelen, zag je zo ook wel O-)
Terwijl die toch 2kg per dag te eten kreeg.

Ik geef persoonlijk nooit puppy voer, meteen de volwassen versie.
Voor pups ben ik altijd heel tevreden geweest van pro plan, de zalm versie.

Laat het eten niet constant staan, geef haar een keer of 2 per dag de kans om te eten, dan weet je tenminste ook wat ze eet.

En verder, als ze gezond en levendig is, maak je dan niet te veel zorgen.

honden page profiel Castaar, Vektor en Meneer PoesCastaar, Vektor en Meneer Poes

Wij kopen via zooplus.nl puppy en senior (voor onze kleinste en voor de oudste) van JOSERA.
Dit zijn brokken zonder toevoeging van maïs.
zeer goede brokken, via onze fokker in Duitsland aangeraden voor onze Oud-Duitse Herders. Heb ze besteld en kreeg ze zeer snel thuis geleverd, en voor bijna geen geld als je het vergelijkt met sommige andere merken : 15 kg voor zo'n 40 €.

honden houden ervan, zijn beiden gezond en levendig, maken niet te veel maar wel mooi vaste ontlasting die niet al te vies ruikt (zitten dus niet te veel "afvalstoffen" in de brokken)
voorlopig dus voor ons de beste keuze.

honden page profiel ShantiShanti

honden foto van Shanti

Ik zou ook stoppen met de hele dag voer laten staan en over gaan op 3x per dag voeren. Als hij het niet opeet haal je het voer na 10min weg. Door de hele dag voer te laten staan heeft de hond geen hongerprikkel en daardoor gaan sommige slecht eten. 

Goede voeding, ik vind vers vlees het beste voer voor elke hond (zeer zeldzame uitzonderingen daargelaten). Je kan dat in een kant-en-klare verpakking kopen (kvv) maar je kan het ook zelf samenstellen (barf/nrv), dat heeft mijn voorkeur omdat je dan precies weet wat je hond binnenkrijgt en je het menu kan aanpassen op je eigen hond.
Als je toch liever brok wilt voeren zou ik er een kiezen met weinig of geen graan graan,weinig vulmiddel en veel vlees. Maar wat ik nog het belangrijkste vind is dat er geen chemische conserveringsmiddelen inzitten.

In carocroc zitten voor zover ik weet geen chemische conserveringmiddelen maar wel 50% graan en maar 30% vlees. 

Voerwijzer is een site waar je veel informatie over hondenvoeding kan vinden, ook worden er verschillende merken kvv en brok vergeleken op hun ingrediënten.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welk voer?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Spetter pieter pater..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^