Pup plast ineens binnen, op haar eigen spullen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BonitaBonita

honden foto van Bonita

Sinds een week slaapt Emi (ze is nu 6mnd) niet meer in de bench s'nachts. Dit omdat ze ons nachten wakker hield met krabben en piepen als we haar in de bench lieten slapen. Ze heeft hier overigens vanaf 8 weken in geslapen en nooit problemen gehad, maar dat terzijde.
We hebben het nu opgelost door haar in de gang te laten slapen, ze kan daar niks slopen. Het gaat al veel beter, ze slaapt veel langer door en piept niet. Er ligt een groot hondenkussen voor haar en daar ging ze de eerste dagen ook gewoon op liggen slapen.
Totdat ze van het weekend ineens heel haar kussen heeft ondergeplast, het was zoveel plas dat het door het kussen (flink hondenkussen) heen gelopen was. Dit terwijl ze er rond ca. half 1 s'nachts nog uitgeweest was.

Ongelukjes kunnen gebeuren, dus ik heb het kussen in het wasmachine gepropt en zo goed en kwaad als het ging gewassen. Helaas was het gisterenochtend wéér raak, er lag plas voor de deur naar de woonkamer, met iets bruins erin. Het kan natuurlijk een stukje karton oid geweest zijn, maar ik schrok er wel van. Ik dacht meteen aan een blaasontsteking.
Het opvallende is dat ze overdag slechts 1x plast, netjes tijdens de wandeling, nooit binnen.

Gisterenavond vlak voor we gingen slapen wilde mijn vriend haar nog een keer uitlaten, en zag dat ze wederom op het grote kussen geplast had. Dit terwijl ze nog geen 2 uurtjes daarvoor ook al buiten geplast heeft. Hij heeft haar alsnog maar even uitgelaten, niet geplast natuurlijk.

Vannacht dus maar het kussen uit de bench in de gang gelegd voor haar om op te slapen, en ja hoor... Vanmorgen bleek dat ze er op had geplast. Niet zo veel, maar toch echt behoorlijk geplast.

Kan dit een blaasontsteking zijn, ik twijfel echt want overdag is er niets aan de hand.
Kan het zijn dat het gewassen kussen niet lekker ruikt en ze dit oplost door er eens flink op te plassen?
Of komt het gewoon doordat het een nieuwe situatie is voor haar dat slapen in de gang?

Ik weet het even niet meer...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup plast ineens binnen, op haar eigen spullen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dit is geen ongelukje, je beschrijft dat je hond zoveel geplast heeft dat zijn kussen en de onderkant van het kussen zeiknat waren, dat is geen ongelukje.

je hond heeft een overvolle blaas gehad, ze moest nodig.

kijk eens wat er zo savonds gedronken wordt, en hoeveel, laat hem wat extra uit, zodat tie echt met een lege blaas gaat slapen.

dan om alles uit te sluiten, kan je haar plas opvangen, en dat laten controleren bij je dierenarts .

en al ruikt het kussen anders, een hond die zinderlijk is bevuilt haar eigen kussen niet, een overvolle blaas gehad, kussen zo nat zelfs de onderkant, geen klein plasje geweest.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

Kan ze bij het water op het moment dat ze gaat slapen?
Zoja dan kun je misschien het water wegzetten na 9:00 uur? Als ze dan de laatste keer buiten is geweest en heeft geplast dan weet je zeker dat ze een lege blaas heeft.

Wat ik begrepen heb geeft een blaasontsteking veel plasjes en ook kleine plasjes met eventueel bloedverlies. Maar als je zelf twijfelt kan het natuurlijk nooit kwaad om het voor de zekerheid te laten onderzoeken.

Gr. Alexandra

honden page profiel Jamie & LelaJamie & Lela 3 doggies

honden foto van Jamie & Lela

" Kan ze bij het water op het moment dat ze gaat slapen?
Zoja dan kun je misschien het water wegzetten na 9:00 uur? Als ze dan de laatste keer buiten is geweest en heeft geplast dan weet je zeker dat ze een lege blaas heeft.

Wat ik begrepen heb geeft een blaasontsteking veel plasjes en ook kleine plasjes met eventueel bloedverlies. Maar als je zelf twijfelt kan het natuurlijk nooit kwaad om het voor de zekerheid te laten onderzoeken.

Gr. Alexandra "


Als je twijfelt misschien toch laten onderzoeken inderdaad, ziet het er ook een beetje verkleurd uit?

Lela heeft pas namelijk 2 x blaastobsteking gehad en dit merkte ik ook alleen door opeens 1 of 2 keer een grote plas op de grond te vinden..ik had dus eigenlijk het idee dat zij de plas ophield omdat ja het voelt niet fijn/doet pijn om te plassen en dan het echt niet meer kon houden..

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

Eerst even naar de DA om te laten onderzoeken of er ook iets mis is met de blaas. Altijd eerst medische problemen wegstrepen voordat je gedragsmatig gaat kijken. 
Puur naar het gedrag gekeken denk ik dat ze niet per ongeluk op haar kussen plast. Waarom ze juist daar plast vind ik lastig. Aan de ene kant zou ze dat kunnen doen omdat ze het wil markeren als haar kussen, maar dat doet ze ook al door puur erop te liggen dus dan zou er ook nog een keer op plassen wel een beetje overbodig kunnen zijn. 

Het zou ook te maken kunnen hebben met protesteren tegen het alleen gelaten worden. In de bench was ze aan het krabben en piepen en de vraag is natuurlijk: waarom? Mijn ervaring met blaffen en slopen in de bench is dat Dobber gewoon enorm kwaad en gefrustreerd was dat ze niet haar vrijheid kreeg. Maar dat vergt dus een hele andere benadering dan die je zou gebruiken als de hond bijvoorbeeld een te volle blaas heeft. Als ik het goed begrijp was ze wel gewoon zinlijk in de bench en nu dus ineens niet meer? Dan zou ik het eerder gedragsmatig zoeken dan medisch omdat het zo met de situatie samenhangt. Maar goed, wel eerst medische problemen uitsluiten.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

"

Als je twijfelt misschien toch laten onderzoeken inderdaad, ziet het er ook een beetje verkleurd uit?

Lela heeft pas namelijk 2 x blaastobsteking gehad en dit merkte ik ook alleen door opeens 1 of 2 keer een grote plas op de grond te vinden..ik had dus eigenlijk het idee dat zij de plas ophield omdat ja het voelt niet fijn/doet pijn om te plassen en dan het echt niet meer kon houden..
"

Als je het zo bekijkt kan het idd een blaasontsteking zijn.. Zou dit bij nader inzien toch eerst laten onderzoeken, dan pas verder kijken naar andere mogelijke oorzaken.

Succes.
Gr. Alexandra

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Bij onze Rambo ging het ook een half jaar goed en in eens plaste hij steeds in zijn mand was ook niet medisch maar meneer sliep te vast en hij merkte zelfs niet dat het gebeurde. Nu moet ik zeggen met een half jaar veranderde ze gedrag ook (lees mijn andere topic) en dat putte hem min of meer best uit. Nu gaat hij bij de laatste wandeling iets korter naar buiten en het is nagenoeg over. De dierenarts zei ook je kunt het vergelijken met een kind die s'nachts van spanning b.v verjaardag sinterklaas in bed plast.

honden page profiel BonitaBonita

honden foto van Bonita

Hoi allemaal,

Heel erg bedankt voor jullie lieve, behulpzame en meelevende reacties. Ik heb emi vannacht bij ons op de kamer gelegd maar rond half 2 naar de gang gebracht omdat ze me wakker hield met haar gedraai. Ze kon haar rust niet vinden. Uiteindelijk heeft ze in de woonkamer op een ander kussen geslapen. Dit kussen is haar favoriet, als ze iets lekkers krijgt eet ze het op dit kussen op, al moet ze er het hele appartement voor door om er te komen.

Bedenk me net dat ik wellicht kan proberen dit kussen in de gang te leggen, dit zal ze vast niet onderplassen. Maargoed, ze heeft ook al op de grond geplast dus ik denk dat we hiermee het probleem alleen maar verleggen. Het is gewoon opvallend dat ze s'avonds laat nog gaat plassen en het snachts dus weer doet, ik snap er gewoon niks van!

Misschien heeft het ook met het slecht slapen te maken dat ze haar plas niet op kan houden... Kan dat slecht slapen door de warmte komen? Ze slaapt in de gang omdat het daar koeler is dan in de rest van het huis.

Willemijn, je hebt gelijk, het was niet zomaar een plasje, maar echt een flinke plas. Misschien komt dit doordat ze veel drinkt vlak voor het slapen gaan, juist door de wandeling (ze komt dan hijgend terug en drinkt wat). De drinkbak weghalen lijkt me hiervoor de oplossing, maar ik wil Emi absoluut haar water niet onthouden, dus dat is geen optie.
Vanmorgen was het trouwens wel een mini plasje, op haar kussen.

De plas geel (bij veel plas) tot donkergeel (kleine plasjes). Geen bloedverlies. Je merkt geen ongemak als ze plast na het uitlaten, dus het lijkt geen pijn te doen.

Ze was zindelijk, hier en daar een ongelukje (max 1x per week) maar het is ook gewoon een pup natuurlijk. Soms spelen we een lange tijd en dan plast ze dus ineens tijdens het spelen. Dat soort ongelukjes.

Het lijkt inderdaad een soort protest, ik plas het kussen onder zodat ik er lekker niet op kan slapen!
Of zoals Tineke zegt dat het per ongeluk gaat...

Echt lastig hoor, ben gewoon bang dat ze niet zo happy is s'nachts. :'(

honden page profiel TeskeTeske 3 doggies

honden foto van Teske

Ik heb een kat met chronische blaasonsteking, aan de urine kun je het vaak niet eens zien (behalve als het heel erg is). Er kunnen dus best bloedcellen inzitten, ook al is het geel.

Maar zijn er ook veranderingen is jullie situatie? Ga je bijv. nu op cursus? Zijn jullie vaker van huis? Is er iets gebeurd waarvan ze geschrokken is?

Of krijgt ze misschien ander voer? Drinkt ze ook veel meer dan eerst?
Van sommige brokjes kunnen ze bijv. erg dorst krijgen.

Ik zou zeker ook even langs de DA, alleen al om dingen uit te sluiten. Als ze ook meer is gaan drinken, kan er medisch wel meer aan de hand zijn.

honden page profiel BonitaBonita

honden foto van Bonita

De enige verandering is dat ze niet meer in de bench op de slaapkamer slaapt, maar alleen in de gang... Gezien haar gedrag in de bench lijkt het erop dat ze de bench echt wel beu is!

Ik kijk het aan tot donderdag en anders gaan we vrijdag naar de DA. Eerst maar eens kijken of het opgelost is als we Emi in de slaapkamer laten, misschien vindt ze het gewoon niet prettig om alleen te slapen...

honden page profiel Jamie & LelaJamie & Lela 3 doggies

honden foto van Jamie & Lela

" Ik heb een kat met chronische blaasonsteking, aan de urine kun je het vaak niet eens zien (behalve als het heel erg is). Er kunnen dus best bloedcellen inzitten, ook al is het geel.

Maar zijn er ook veranderingen is jullie situatie? Ga je bijv. nu op cursus? Zijn jullie vaker van huis? Is er iets gebeurd waarvan ze geschrokken is?

Of krijgt ze misschien ander voer? Drinkt ze ook veel meer dan eerst?
Van sommige brokjes kunnen ze bijv. erg dorst krijgen.

Ik zou zeker ook even langs de DA, alleen al om dingen uit te sluiten. Als ze ook meer is gaan drinken, kan er medisch wel meer aan de hand zijn. "


Ik zou inderdaad voor de zekerheid toch haar plas laten controleren, zeker als dit opeens zo ploteseling is.

Zoals gezegd, Lela had gewoon beide keren een grote plas 'neergelegd' waarvan mij de 1e keer opviel dat ie een roze kleur had maar de 2e keer niet, beide keren was het ook s'nachts. Dat ze meer dronk was mij niet opgevallen evenmin als ongemak tijdens plasjes met de wandeling :-)
slechts opeens het feit dat ze s'nachts niet meer zindelijk was.

Als dat het niet is dan kan je je richten op een andere oplossing :-)

honden page profiel BonitaBonita

honden foto van Bonita

Kan het misschien ook te maken hebben met het feit dat ze nu 6 mnd. is en wellicht binnenkort loops gaat worden?

honden page profiel TeskeTeske 3 doggies

honden foto van Teske

Lijkt me wel vroeg, loops met een half jaar. Kleine hondjes kunnen wel vroeg loops worden maar de Shiba Inu is toch niet zo klein? Er zijn vast mensen die hier meer van weten.

Is ze inmiddels al gewend aan het slapen in de gang?
En ben je nog bij een DA geweest??

honden page profiel Yvonne en cyraYvonne en cyra 3 doggies

honden foto van Yvonne en cyra

Ik zou langs de d.a gaan cyra hadt dit van het weekend ook gek want nooit geen last...Urine c.o gedaan niets achja kan toch?Dinsdag paniek cyra kan niet meerop haar achter pootjes staan .
Naar de d.a
Lang verhaal kort maken ze heeft een darminfectie.
Ook dan zie je dat ze de plas niet kan ophouden 
Ze heeft nu pijn stillers en antibiotica..

Sterkte gewoon toch even naar de dierenarts als het aan houdt

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

loops kan, hoewel grote honden later loops worden, is dat niet dat iedere grote hond laat loops wordt, bamse was bijna 18 maanden de eerste keer, zusje 7 maanden, dus dat kan best.

en een hond plast niet expres op zijn kussen van....dan hoef ik daar niet op te slapen, nee dat doet een hond niet.

drinken heb ik ook nimmer weg gezet, maar als ze veel drinkt na haar laatste wandeling, zou ik het omdraaien.

vijf uur flinke wandeling maken, kan ze nog lekker drinken, als je naar bed ga, dan een klein rondje maken zodat ze alles uitplast en geen behoefte heeft aan meer drinken dan.

en misschien toch nog eens twee keer snachts laten plassen ?

honden page profiel BonitaBonita

honden foto van Bonita

Bedankt weer voor jullie reacties...
We hebben het eergisteren zo gedaan zoals Willemijn voorstelt. Klein rondje voor het slapengaan en daarna gelijk licht uit en slapen (dus geen drinken). S'ochtends had ze niet binnen geplast.

Vannacht weer hetzelfde.. Klein rondje gedaan en daarna ging ik douchen en tandenpoetsen. Heeft ze heel de douche uit staan likken... Mooi binnen geplast, op de mat nog wel ;-) Had het bijna niet gezien.

Ze plast in elk geval niet meer op haar eigen spullen... Maar ik denk dat ze het gewoon echt niet op kan houden. Ze mag gewoon na het laatste rondje niet meer zichzelf vol drinken, dan gaat het mis.

honden page profiel TeskeTeske

honden foto van Teske

Dat vele plassen lijkt me logisch (alleen de plaats is wat vreemd) met zoveel drinken, dat vele drinken lijkt me meer een zorg, als ze zo'n dorst heeft dat ze zelfs de douche staat uit te likken, dat lijkt me niet normaal. Heeft ze altijd zoveel gedronken?
Heb je wel eens gemeten hoeveel ze nu eigenlijk drinkt?

"Over het algemeen drinkt een gezonde hond rond de 50 ml per kg lichaamsgewicht per dag". zie:
http://www.dogsplay.nl/weetjes/drinkt-jouw-hond-genoeg/

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup plast ineens binnen, op haar eigen spullen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^