hondje doodgebeten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

" /
TOCH loop ik als staff eigenaar (van een moeilijke staff wel te verstaan) tegen het feit aan dat ik mijn hond steevast altijd heb aangelijnd, er toch van die baasjes zijn die hun hond zo gezegd "onder appel" hebben waarvan hun hond op mijn hond afgerend komt.
Wanneer je iemand dan vraagt zijn hond bij zich te houden en er word doodleuk geroepen: JA MAAR ZE DOET NIKS HOOR, kan ik me nog harder ergeren want wat als mijn hond er genoeg van heeft dat hij word achtervolgd en lastig word gevallen door een andere hond? "


Dat is inderdaad ook heel vervelend. Maar dat is dan weer een andere kwestie, daar neem jij wel verantwoordelijkheid, je hond is aangelijnd en je waarschuwt, het is de eigenaar van de losloper die niet verantwoord bezig is en oostindisch doof is.

Wat opvoeden betreft, kom ik wel liever bvb. een onopgevoede Chi tegen dan een onopgevoed groot stoer ras, ik heb niks speciaals in gedachte ;-)
Groot is toch meestal ook meer kracht en ik vind dat opvoeding dan zeker wel belangrijk is.

Heb zelf 2 grote honden gehad en nu een kleine en ik zeg niet dat een kleine alles maar mag doen, maar het scheelt toch.
Een ruk aan de leiband van een grote hond en daar gaat ie dan, ik zie het regelmatig gebeuren of klak de leiband schiet over en het feest kan beginnen want terugkomen niks nuldetut. Het kan iedereen wel eens overkomen dat zal ik niet zeggen, maar een grote hond kan veel meer schade aanrichten bij andere honden en mensen.
Bovendien vind ik ook dat als je een grote hond hebt, de perceptie van de andere honden heel anders is dan als je een kleine hond hebt.
Toen ik grote honden had vond ik mijn honden maar gewoon van formaat, nu ik een kleine hond heb zijn grote honden net olifanten. Ik veronderstel dat honden dat verschil in grote onderling ook wel merken en hier dus goed of niet op reageren.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hondje doodgebeten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel LuluLulu 3 doggies

honden foto van Lulu

/ mee eens ik moet zeggen nu ik voor het eerst van me leven een klein ras hondje heb ik pas besef wat een kracht er eigenlijk in onze staff zit, daar sta je normaal eigenlijk helemaal niet zo bij stil O-)

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

" / mee eens ik moet zeggen nu ik voor het eerst van me leven een klein ras hondje heb ik pas besef wat een kracht er eigenlijk in onze staff zit, daar sta je normaal eigenlijk helemaal niet zo bij stil O-) "


ha ja, dat zal wel :-)
wel een grappige combinatie ;-)

honden page profiel Angel, Google & GadgetAngel, Google & Gadget 3 doggies

honden foto van Angel, Google & Gadget

Ik denk dat men in dit soort discussies/gesprekken niet uit het oog moet verliezen dat de TS het heeft over EEN hond die door EEN andere hond is gegrepen en dat door mij en door anderen daarop ingehaakt wordt met ervaringen die in onze omgeving voor zijn gekomen afgelopen week.
Dat er een ras wordt genoemd wat gevoelig ligt bij de eigenaren van dat ras, heeft er weer een heel ander verhaal van gemaakt. In mijn ogen veroorzaakt juist door die mensen die het willen voorkomen.

Nogmaals.. EEN hond werd gegrepen door EEN andere hond. Als de namen van het beest bekend waren geweest had ik die genoemd, nu noem je dan een groepsnaam. Heeft er NIKS mee te maken dat die rassen dus fout zouden zijn ofzo.

Ik weet inmiddels dat het om Macho en Boy ging (een pup van 9 maanden) Beiden honden leven inmiddels niet meer. Verschrikkelijk!


" Heel erg, maar ik zou er niet zomaar vanuit gaan dat die kleine niet goed opgevoed was.

"


De kleine hond die doodgebeten werd, trek ik geen voorbarige conclusies over. Ooggetuigen hebben de baas diverse malen verzocht het beest aan te lijnen omdat ie veel honden irriteerde in dit verhaal.
Erg genoeg dat dat niet serieus genomen werd en EEN andere hond, een pupje van 9 maanden oud, nu ook slachtoffer is, omdat ie wellicht te erg geirriteerd was en uithaalde.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hondje doodgebeten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 4 12 3 4
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^