Vechtpartij, wéér halsband kapot.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Vorig jaar ook al. Ik heb een halsband met een plastic kliksluiting. Je had ze ook met metaal, maar daarvan ben ik bang dat het gaat roesten en niet meer functioneert. Plastic roest in ieder geval niet.

Ik loop vandaag het park in en daar is een Old English Bulldog. Die kwispelde blij naar me. Misschien is het toevallig een van de twee die ik ken, maar ik herkende het baasje wat erbij zat niet dus misschien is het een andere.

Dobby zwaait blij met zijn staart, maakt even kennis en gaat zijns weegs. Ineens komt er een bruine hond bliksemsnel naar ons toe gespurt. Het was toevallig een Stafford. Nu, noot, ik denk hier niets van. Ik loop 5 meter door zodat bulldog, ik, baasje, Dobby en andere hond niet boven op elkaar's lip staan terwijl Dobby en de andere hond neus aan neus staan. Op dat moment merk ik op dat de Staff zo'n prikhalsband heeft. Met de stekels NAAR BUITEN. Op het moment dat ik denk "da's ook niet handig voor als je je hond ineens moet grijpen" klapt die hond bovenop Dobby.

Niet zien aankomen dus. Gerdine en Jacqueline van Baco zullen kunnen toegeven dat Dobby goed kalmerende signalen uitzend, dus ik denk niet dat hij de schuldige was.

De andere hond vliegt Dobby letterlijk naar het oor en dan naar de keel en ik ben er naartoe gelopen. De andere vrouw ook en tegelijk hebben we ze met wat timing gepakt en uit elkaar gehaald (zo'n loslaat-moment tijdens het gevecht). Ik ben een stukje doorgelopen, Dobby zijn oren en bef gecheckt, maar behalve veel speeksel was er niets aan de hand. Tja, da's 9 van de 10 keer zo, maar toch kijk je altijd even. Ik loop door. De andere hond liep een tijdje aan de lijn en is weer losgelaten. Toen liep er ineens ook een andere vrouw bij, vreemd.

Kom ik weer terug bij de ingang van het park, wil ik Dobby aanlijnen: halsband weg. Ik gezocht en ja hoor, lag op de plek van de vechtpartij. Plastic gedeelte finaal kapot. Net zoals vorig jaar toen een ietwat venijnige Flatcoat Dobby greep. Nu zei ik van de week in een draadje over Duitsers die zo in paniek reageerden op een hond van iemand op het forum dat iedere middelgrote hond schade kan veroorzaken, maar dan hoeft het niet meteen bewezen te worden! O-) Twee honden, middelgroot, een Stafford en een Flatcoat, zelfde schade aan de halsband, snap je? ;-)

Maar waarom zo'n prik halsband binnenste buiten dragen? Nu had mijn hond helemaal geen kans zich te verdedigen en kon zelfs een legitieme verdedigingsactie mijn hond schade toebrengen. Sorry hoor, maar dat vind ik echt te gek voor woorden. Voortaan maar op de uitkijk voor bruin gestroomde Staffies met prikhalsband, want buiten het vechten, de risico's en de stress om... ik blijf halsbanden kopen!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vechtpartij, wéér halsband kapot." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Jemig wat irritant Wilma!

Toch, ik moet schuld bekennen, ook een tijd zelf gedaan. Als je hond steeds gegrepen wordt door een hond wiens eigenaar er niets aan doet en hem eeuwig loslaat.. Dacht nou als ie nu weer voor de nek gaat heeft ie een probleem.

Maar los in een losloopgebied zo, nee. Daarbij, wat doet die hond daar in hemelsnaam?

honden page profiel SiberienneSiberienne 3 doggies

honden foto van Siberienne

Balen hoor!

Ik heb trouwens een halsband zonder clip, ze overleven het spelen van de husky broertjes vlekkeloos ;-)

http://www.cooldogs.nl/data/storage/attachments/1216a9d09b36909d9feb9206e9569c10.jpg

Groet, Mireille

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

klopt Sammy, als je hond vaker gegrepen wordt, doe je dat dus, zo,n band binnenste buiten dragen, maar als er honden spelen met elkaar die geen bedoelingen hebben om elkaar pijn te doen, gewoon ravotten, is het voor de andere hond een gevaarlijke halsband geworden, tanden kunnen blijven haken en afbreken.

begrijpen doe ik het, maar goedkeuren nee.

mijn hond heeft nimmer een band om als ze los loopt. nou heb ik makkelijk praten hoor, er is nog nimmer een hond geweest die Bamse onheus benaderd heeft, altijd met respect, denk ook haar stoicijnse benadering tegenover andere honden en dat haar groote respect afdwingt.

vervelend blijft het als er een hond aankomt die jouw hond grijpt. ja zou ook mijn hond verdedigen hoor.

honden page profiel J&SJ&S 3 doggies

honden foto van J&S

Vervelend Wilma, is Dobby niet uit z'n doen door dit voorval?

Gevaarlijk ook zo'n prikhalsband, brr.. wat het niet had kunnen veroorzaken... Moet je niet aan denken!

Ik ben hier trouwens al van de kliksluitingen af, ik bleef ook halsbanden kopen, erg sterk vind ik ze niet. Nu een brede leren band met gesp, vind het ideaal.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .



een gewone slipband.....om en af in een beweging, twee kleine klipjes die je naar boven schuift, dan zit tie wat steviger, aangezien er nimmer getrokken wordt, zijn de klipjes niet nodig, een slipband die zo om en af kan.

en nimmer loslopend met de band om.

honden page profiel Franzi (OMK)Franzi (OMK) 3 doggies

honden foto van Franzi (OMK)

lekker zo loslopende Staffords he...O-)

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 3 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

Wij hadden hier een mechelaar lopen met zo'n prikband met punten naar buiten. Deze hond viel alles aan en was dus een keer terug gegrepen, die baas vond het dus gerechtigd.
Maar Kaily had er dus wel mooi een wond van, toen die hond haar aanviel. Kaily vocht niet eens terug maar was wel gewond..

Ik vind het dus not done, kan me niet schelen hoe vaak jou hond gepakt word!

En verder Wilma, ben jij een van de enige die net als mij reageert tijdens een gevecht ;-) Lekker rustig ze uit elkaar halen en kalm blijven. De beste manier ;-)

honden page profiel marjan & roxymarjan & roxy 3 doggies

honden foto van marjan & roxy

ik heb voor roxy zo;n halsband met riem idee..had eerst ook met een klik systeem maar die was zomaar kapot en had um net..ik doe nu al bijna een half jaar met de deze halsband met "riem"sluiting..

honden page profiel Chantal » Jessy «Chantal » Jessy « 3 doggies

honden foto van Chantal » Jessy «

He gadver, lekker nutteloze prikband ook.... 

Wat betreft die metalen sluitingen, ik heb er hier 3 met aluminium sluiting van Hunter en geen enkel spoortje roest. Jessy kreeg het voor elkaar de plastic klik sluitingen open te breken, hoe geen idee, ze gingen niet kapot maar ze liep wel continue zonder halsband om.... Met de hunter banden is dat haar nog niet gelukt. Nu draagt ze ze bijna niet meer omdat ze een tuig heeft maar nog altijd geen roest kunnen ontdekken.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

@Gerdine: Is dat eerste nu voor mij of niet?

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 3 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

Ik richtte het niet naar iemand persoonlijk...

honden page profiel lunaluna

honden foto van luna

Tja dat is het Risico dat je de honden los hebt hoor ;-) ,sorry dan maar aanlijnen dan ook nergens last van. ;-)
Wil je dat niet moet je de volgende keer gewoon lekker alles afdoen ;-) ,blijft alles mooi heel.
Nu niet zitten zeuren dat het weer een andere hond z`n schuld is :-) ,waar 2 zijn 2 schuld :-D .
alles af is het beste :-D

honden page profiel JudeJude 3 doggies

honden foto van Jude

Bedoel je echt zo'n slipprikhalsband of zo eentje met spikes er bovenop, die voor de sier?

honden page profiel JudeJude 3 doggies

honden foto van Jude

" Tja dat is het Risico dat je de honden los hebt hoor ;-) ,sorry dan maar aanlijnen dan ook nergens last van. ;-)
Wil je dat niet moet je de volgende keer gewoon lekker alles afdoen  ;-) ,blijft alles mooi heel.
Nu niet zitten zeuren dat het weer een andere hond z`n schuld is :-)  ,waar 2 zijn 2 schuld :-D .
alles af is het beste :-D "

Waar slaat dit nou weer op?
Dat is helemaal niet risico van je eigen hond los hebben. Iemand die een hond heeft die zo anderen aan kan vallen, ja, vast doen.

En dan dr bij, zat dobby wel aan de lijn en was die staff alsnog los, was het misschien ook fout gegaan.

honden page profiel LindaLinda 3 doggies

honden foto van Linda

Onder eigenaren van Staffs lopen helaas ook een "bepaald" soort mensen rond. Heel jammer... en vervelend voor andere honden zoals die van jou.

honden page profiel lunaluna

honden foto van luna

"
Waar slaat dit nou weer op?
Dat is helemaal niet risico van je eigen hond los hebben. Iemand die een hond heeft die zo anderen aan kan vallen, ja, vast doen.

En dan dr bij, zat dobby wel aan de lijn en was die staff alsnog los, was het misschien ook fout gegaan. "

ja he en wij waren er met z`n allen bij ,we weten precies hoe het is gebeurt .this de ene woord tegen de ander ;-)
wil je geen risico lopen dan maar vasr doen das toch niet zo moeilijk , sorry hoor maar ik zie het probleem niet hoor omdat te doen.
2 honden 2 schuld 5 honden 5 schuld.en niet van de 1 alleen en de mijne is een beste.

honden page profiel IneIne 3 doggies

honden foto van Ine

Balen dat de halsband kapot is gegaan. Voor Indy heb ik ook een plastic sluiting, is ook al een keer gesneuveld. Ze trok een keer af en het brak af, sta je ook raar van te kijken. Zijzelf trouwens ook!

Maar die prikband naar buiten van de andere hond daar begrijp ik niks van. Daarvoor heb je hem volgens mij niet. Moet er niet aan denken wat er allemaal mee kan gebeuren. Ook in het spelen van zo'n hond met een andere hond, brr.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

"
ja he en wij waren er met z`n allen bij ,we weten precies hoe het is gebeurt .this de ene woord tegen de ander ;-)
wil je geen risico lopen dan maar vasr doen das toch niet zo moeilijk , sorry hoor maar ik zie het probleem niet hoor omdat te doen.
2 honden 2 schuld 5 honden 5 schuld.en niet van de 1 alleen en de mijne is een beste.

"


Als je dat zo stellig vindt,dat wij er allemaal niet bij waren,dan vraag ik me even af hoe jij er dan van maakt dat 2 honden schuld hebben??
Als dit Wilma's beleving was omtent de situatie dan is dat háár verhaal.

Eigenlijk vraag ik het me niet af hoor,maar ik vind jou reactie's soms buitengewoon storend en niet gepast.
Reageer gewoon normaal,alles wat je hebt gezegd kun je ook normaal zeggen en stoor je je eraan dat Wilma de halsband niet af doet(en het dus volgens jou haar eigen schuld is dat de halsband dan maar stuk is ;-) ) dan is het niet verplicht om te reageren.
Je hoeft niet bot te reageren.
Op naar de wereld vrede ;-)

Wilma vervelend voor Dobby dat hij uit het niets wordt aangevallen,hopelijk blijft hij er niet in hangen.
Hoe is hij na zo'n aanval(of de vorige keer dat hij zo stevig werd aangevallen)

Het jammere is dat de hond met de prikband naar buiten dus waarschijnlijk zelf vaak is aangevallen,en de baas voor deze 'oplossing'koos,helaas is hier helemaal niks mee opgelost.Dit persoon heeft een hele (ondertussen)onzekere hond bij zich die dus met de visie 'de aanval is de beste verdediging'naar buiten komt.
Hier is geen ene hond mee geholpen,jammer.



honden page profiel teresa en beauteresa en beau 3 doggies

Wilma, wat een vervelende situatie weer ! Het gaat er hier niet om of honden wel of niet los horen te lopen, het gaat erom dat de halsbanden met"studs"erop, gewoon verboden moeten worden, en als je als eigenaar al weet dat je hond dominant gedrag vertoont, neem dan het zekere voor het onzeker,en doe hem aan de lijn, het wordt geen win win situatie, als mensen geen verantwoordelijkheid willen nemen ..
geef dobby een dikke knuffel !

honden page profiel lunaluna 3 doggies

honden foto van luna

this toch bijwijze van soraya? of niet? je noemt de 2 dus weet je alwel dat het bv is want je noemt de 5 niet ;-) oja hoor het is haar verhaal zeker weten.maar this al de 2 x en alle 2 keren ligt het aan een ander? maakt niet uit hoor ,maar als je de risico niet wilt lopen doe je em vast ,is toch niet zo moeilijk :-D

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe 3 doggies

honden foto van Eef en Tjibbe

Luna loopt zeker nooit in drukke stadsomgeving. Leuk hoor, zelf je hond aangelijnd houden. Weet je tenminste zeker dat ie geen kant uit kan als ie aangevallen wordt. Neem aan dat je 12 bent en oproeit in één of ander gehucht waar je amper andere honden tegenkomt? O-)

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@


Sorry als ik even iets mis, maar toen ik Santa nog niet losliet is hij aangevallen door een herder hier uit de buurt, ik had Santa net, en wist niet zo goed wat ik moest doen, maar mijn hond aangelijnd hebben had niet zoveel nut toen die herder hem aanviel.
Gelukkig was zijn baas snel erbij, en is er niks gebeurd, maar ik had mijn hond aan de lijn.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Dit was zo'n slip prikhalsband. Niet van die stekels voor de sier. Echt zo'n gemene halsband. En dan naar buiten gekeerd, lekker.



Wat loslopen vs niet loslopen betreft, als een hond de moeite neemt om minstens 50 meter weg te lopen naar een andere hond, dan heeft het totaal geen zin als ik de mijne vasthoud. ;-)

honden page profiel teresa en beauteresa en beau 3 doggies

deze zijn zoiezo al uit de handel toch als ik me niet vergis ? Foei lelijke dingen..

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

" deze zijn zoiezo al uit de handel toch als ik me niet vergis ? Foei lelijke dingen.. "


Nee hoor, een collega van mij zat laatst te vertellen dat ze voor hun hond ook zo'n handig ding hadden gekocht, want hij trok mw over straat als ie een poes zag. Tja, je moet wat he? :'(

honden page profiel teresa en beauteresa en beau 3 doggies

"

Nee hoor, een collega van mij zat laatst te vertellen dat ze voor hun hond ook zo'n handig ding hadden gekocht, want hij trok mw over straat als ie een poes zag. Tja, je moet wat he? :'( "

;-)

honden page profiel JudeJude 3 doggies

honden foto van Jude



Soraya, Helemaal mee eens!!!!! ;-)

En Wilma, hoe is het nu met Dobby? Is ie over de schrik heen?

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ja hoor, die is wat dat betreft redelijk onverstoorbaar. Ik denk dat ik er meer last van heb, want alle gestroomde Staffords wil ik even van zien wat ze doen. Nu zie ik die hier nooit, maar ik merk dat ik op de uitkijk loop.

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah 3 doggies

honden foto van Rox & Farah

" deze zijn zoiezo al uit de handel toch als ik me niet vergis ? Foei lelijke dingen.. "


Nee hoor, makkelijk te krijgen bij elke hondensport-handelaar. Dierenwinkels kunnen ze ook gewoon krijgen, meestal doen zij het op bestelling.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vechtpartij, wéér halsband kapot." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Activiteiten pups binnenshuis
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^