en daar gaan we weer :'(

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Franzi (OMK)Franzi (OMK)

honden foto van Franzi (OMK)

Dank je Sam :-DZo is het maar net. Een Ras "verzamelnaam" te noemen omdat het geen FCI ras is- ook goed- fCI heeft veel te veel al naar de K*oten geholpen...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "en daar gaan we weer :'( " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ~~

honden foto van ~

het is indd niet leuk dat er steeds zo over gedacht word.
maar eigelijk gebeuren en veel meer bijt incidenten met kleinere honden . maar die komen bijna nooit in het nieuws omdat ze niet zoveel schade aanrichten als een stafford.

honden page profiel Franzi (OMK)Franzi (OMK)

honden foto van Franzi (OMK)

" het is indd niet leuk dat er steeds zo over gedacht word.
maar eigelijk gebeuren en veel meer bijt incidenten met kleinere honden . maar die komen bijna nooit in het nieuws omdat ze niet zoveel schade aanrichten als een stafford. "

het gebeuren er vooral accidenten omdat die mensen niet weten wat een stafford of Pit is en ze maar lekker losgooien overal! plus verkeerde fokker die dan ook nog ermee pronken op MP dat hun Pit/Staff een goede waakhond is!

honden page profiel Lisanne, Dani , Lina, ShaneLisanne, Dani , Lina, Shane

honden foto van Lisanne, Dani , Lina, Shane

echt verschrikkelijk dat deze honden zo'n slechte naam hebben.
hier in de buurt speelt vaak een pitbull(zegt het vroutje van 'm ) voetbal met buurtkinderen, hij is zoo lief! zo voorzichtig met de kinderen.
ik moet toegeven dat de pit nog voorzichtiger is als Dani(kan nog wel eens springen tegen kinderen)

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

"
het gebeuren er vooral accidenten omdat die mensen niet weten wat een stafford of Pit is en ze maar lekker losgooien overal! plus verkeerde fokker die dan ook nog ermee pronken op MP dat hun Pit/Staff een goede waakhond is! "


Haha en meestal is het niet eens een Staff volgens mij.... Want tegenwoordig is alles wat een bepaalde kop en bouw heeft een Staffie...

Staf (de echte):





Maar ja, in de ogen van andere zijn dit ook allemaal Staffords:






;-) ;-)

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" echt verschrikkelijk dat deze honden zo'n slechte naam hebben.
hier in de buurt speelt vaak een pitbull(zegt het vroutje van 'm ) voetbal met buurtkinderen, hij is zoo lief! zo voorzichtig met de kinderen.
ik moet toegeven dat de pit nog voorzichtiger is als Dani(kan nog wel eens springen tegen kinderen) "
mijn kinderen mogen ook echt alles met de honden doen. net nog gaat Nala aan de zetel op de grond liggen. Lisa zit daar te spelen en ziet Nala niet liggen. Lisa gaat de zetel af recht met der voeten op Nala. Nala kijkt, Lisa geeft een kusje en een knuffel en alles is weer dik in orde.

staffords en pitjes zijn superhonden met kinderen, jammer dat heel wat mensen dat niet willen zien.

honden page profiel Franzi (OMK)Franzi (OMK)

honden foto van Franzi (OMK)

" echt verschrikkelijk dat deze honden zo'n slechte naam hebben.
hier in de buurt speelt vaak een pitbull(zegt het vroutje van 'm ) voetbal met buurtkinderen, hij is zoo lief! zo voorzichtig met de kinderen.
ik moet toegeven dat de pit nog voorzichtiger is als Dani(kan nog wel eens springen tegen kinderen) "

zo hoort een Pit en Staff te zijn en niet anders, goed met elke Mens! Dieren-/Hondenagressie heeft NIKS te maken met waakinstinct of zelfs Mensenagressie!

honden page profiel K.elly->T.yson&K.enaK.elly->T.yson&K.ena

honden foto van K.elly->T.yson&K.ena

ha tja ik blijf van men hondjes houden .. dat mensen zeggen .. ik zal ze er altijd van overtuigen dat het niet de hond is !

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik las dit i.v.m. het bijtincident met de witte Amerikaanse Staffie die een dame had gebeten. Dit is de mening van een GT en ik ben het volledig met haar eens ! Ik vond het de moeite om hier eens neer te zetten !

De doodstraf?

De afgelopen dagen staat mijn telefoon weer roodgloeiend, want een hond heeft een mens gebeten! Persmensen zijn op zoek naar achtergrondinformatie voor hun artikels en programma’s. Ze willen weten hoeveel incidenten er jaarlijks voorkomen, wat mijn mening is hierover, of ik oplossingen weet, enz. Meestal blijft het hierbij wanneer zich zoiets voordoet. Maar deze keer word ik wel heel nauw betrokken bij de zaak.

Zowel de vorige als de huidige eigenaars van de hond hebben immers ook contact met mij opgenomen om mijn mening te horen over het voorval. Zij zijn niet op zoek naar cijfers, achtergrond en sensatie. Zij zoeken verklaringen en oplossingen. Is er een verklaring voor dat een lieve hond ineens de fout in gaat? Hoe kunnen zij er in de toekomst voor zorgen dat zoiets zich niet meer voordoet? Hoe kunnen zij misschien het leven van de hond redden? Enz.
Wanneer ik zo nauw betrokken ben bij een menselijk en dierlijk drama wordt het duidelijk dat elke medaille twee zijden heeft. Ook in dit specifieke geval zijn er twee verhalen. Die van de hond en eigenaars en die van het slachtoffer. Ik heb het dan niet over de verhalen die verteld worden, maar de emotionele verhalen. Beide partijen verkeren min of meer in shock. Het slachtoffer had niet verwacht gebeten te worden en is daar uiteraard erg van geschrokken. Maar ook de eigenaars hadden dit nooit verwacht. De hond was immers zes jaar lang een leuke vriend en huisgenoot.

Alles in het leven van deze mensen is veranderd in enkele seconden. Ineens staan ze voor een groot dilemma. Wat moet er gebeuren? Is het echt nodig dat deze hond inslaapt? Is hij echt onbetrouwbaar? Is het misschien ook de fout van de mensen ?
De hond zal ik komende week hopelijk zelf kunnen ontmoeten, pas dan kan ik zelf een mening vormen over zijn karakter. Toch durf ik nu al zeggen, dat het heel waarschijnlijk is dat de belangrijkste reden voor dit ongelukkige moment bij de mens te zoeken is. Blijkbaar hebben de mensen niet geweten wat deze hond ervaren heeft vlak voor het moment dat hij gebeten heeft. Indien de eigenaar, of de vrouw die de hond benaderde meer had begrepen van hondentaal dan had dit nooit gebeurd. Honden bijten immers nooit zomaar, ze laten eerst duidelijk zien dat het de foute kant op gaat.

Een hond die zes jaar lang niet gebeten heeft is geen psychopaat. Net zoals eenieder van ons wel eens een foute beslissing neemt, heeft ook hij dit nu gedaan. Is het nodig om hem daarvoor te doden? Onwetende mensen zullen vast heel hard JA roepen, zij gaan er van uit dat het de slechtheid van de hond is geweest. Een hond die gebeten heeft zal zeker nog bijten denken zij. Ikzelf zal altijd eerst dieper graven en de ware oorzaak aan het licht willen brengen. De hond laten inslapen kan altijd nog mocht blijken dat hij echt niet te vertrouwen is. Maar deze beslissing kan NOOIT genomen worden door mensen die weinig of geen kennis hebben over honden, hun drijfveren en hun emoties. Kant en klare oplossingen bestaan niet in dit geval. Dus vaste regels en wetten gaan hier niet op.
Daarom, zou ik iedereen die betrokken is bij deze zaak willen vragen. Haal even eerst diep adem, laat je bijstaan door een deskundige en oordeel niet enkel op (verhitte) emoties, maar vanuit kennis en respect voor alle levende wezens. Iedereen kan fouten maken, misschien is hier wel een fout gemaakt door de mens. Het zou niet fair zijn daar de hond de volledige rekening voor te presenteren.

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

En dit vond ik ook :

ROL VAN DE MEDIA
Het is zeker zo dat pitbulls, staffords, rottweilers etc. bij hondentrainers bekend staan als rassen met een sterk en koppig karakter.
Toch is het niet correct dat men meteen alle exemplaren als gevaarlijk mag bestempelen. Hier speelt de media steeds vaker een rol in. Hoewel er heel veel bijtincidenten voorkomen met kleinere hondjes als chihuahua's, jack russels, enzovoort, komen dergelijke aanvallen nooit in het nieuws.
Uiteraard is de toegebrachte schade niet zo groot en is het minder 'spectaculair' als bij een groter ras, maar dergelijke gevallen worden niet bekend gemaakt. Zo wordt een vals beeld gecreëerd: grotere honden zijn gevaarlijke dieren en kleine hondjes zijn schattige beestjes.

BETERE OPVOLGING
Deze gebeurtenis toont opnieuw aan dat er een betere screening zou moeten zijn voor wie een hond in huis haalt. Zo lang het mogelijk blijft voor onverlaten om een sterk ras aan te schaffen, zullen de dieren gestigmatiseerd worden. Niet om daden die ze zelf bedenken, maar om daden die ze door hun baas zijn aangeleerd.

honden page profiel Franzi (OMK)Franzi (OMK)

honden foto van Franzi (OMK)

sry maar een Staff of Pit die een mens bijt is een enkeltje DA voor een spuitje en daar blijf ik bij.
Hond Hond accidenten is een heel ander verhaal.

Hoef ik niet eens te weten of die ervoor al iets deed of niet!

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Wat een reactie Joey !! Deze hond was trouwens net geopereerd en voelde zich niet best, hoe zijn wij mensen als we ons slecht voelen ? Soms echt niet te lijden en laat ons maar gerust ! Maar een hond kan het niet zeggen, die reageert als zijn baasje het niet doet!

En je was hier totaal niet bij, dus ik vind het erg dat je zo reageert ! Deze GT haar opmerkingen waren een stuk beter als die van jou ! Zou niet graag jouw hond zijn eigenlijk ! :'(

Als je een hond hebt die altijd heel lief is en opeens toch bijt, ga jij je dus geen vragen stellen hoe dat komt ? Ga je gewoon maar aannemen dat het zijn schuld is en dat er niets is dat dit zou hebben kunnen veroorzaken ! Intriest vind ik dat, gelukkig zijn er mensen die er anders over denken en dan blijkt ook vaak dat de waarheid en de reden net iets anders is dan gewoon een "agressieve hond".

Ik wil er altijd het fijne van weten en een hond wel degelijk een kans geven. Wij mensen verdienen vaak meer een spuitje dan een hond !! Maarja, wij mogen alles hé, een hond moet zich maar gedragen hoe wij het willen, doet hij dat even niet (vaak met wel degelijk een goede reden, maar die zien wij niet of we begrijpen het niet) is het einde rit ! Daar walg ik echt van ! Sorry, maar dat moest er even uit, kan ik echt kwaad om worden !

Deze Staffie was nog niet tip top in orde, had net een operatie achter de rug. Mensen die ik ken hadden ook een Staffie die zich na de operatie opeens niet zo lief meer gedroeg, maar zij lieten haar bekomen en gingen niet met haar naar een hondenweide tot ze weer helemaal de oude was. Dat werd ze ook, ze is terug haar lieve zelf, maar die operatie had dus wel degelijk een invloed op haar gedrag, zij het tijdelijk.

Hoe vaak heb ik geen honden gezien die beten, maar dan was er wel degelijk een reden ! Zoals mijn trainster zegde, je kan honden hebben (van welk ras dan ook) die agressief zijn of iets in hun kopje hebben waardoor ze uithalen en een mens bijten. Daar is dan niets aan te doen en hoe triest ook, dan is het inderdaad een spuitje. Maar heb je een hond die nooit iemand iets gedaan heeft en dan opeens toch in de fout gaat, dan is het vaak wel degelijk met een reden. Zij vertelde me dat ze al 30 jr in het hondenvak zit en nog maar twee keer heeft moeten zeggen dat een hond moest worden inslapen na bijten van een mens. Dat was éénmaal een Rottweiler en een andere een Golden, beiden omdat het niet goed zat in het kopje. Met de anderen bleek er een reden te zijn, werd eraan gewerkt en was er nooit nog een probleem...maar bij jou mogen ze dus geen kans meer krijgen O-)

Was goed als we zo handelden met mensen, die hebben reden en verstand en kijk maar eens wat zij uitsteken !!

honden page profiel K.elly->T.yson&K.enaK.elly->T.yson&K.ena

honden foto van K.elly->T.yson&K.ena

Marie-Rose : heel mooi stukje en een heel mooi punt ook hoe ze het beschrijft !

Joey !! : dat jij zulke honden hebt kan ik nog steeds niet vatten .. ik denk dat jij evenzeer weet dat dit ras alles behalve mensagreesief is en zelden zal bijten mits getraind !

honden page profiel Franzi (OMK)Franzi (OMK)

honden foto van Franzi (OMK)

" Marie-Rose : heel mooi stukje en een heel mooi punt ook hoe ze het beschrijft !

Joey !! : dat jij zulke honden hebt kan ik nog steeds niet vatten .. ik denk dat jij evenzeer weet dat dit ras alles behalve mensagreesief is en zelden zal bijten mits getraind ! "

nou lees je dan niet goed? zou een van mijn Honden een mens bijten laat ik hem zelf inslapen, zonder boe of ba. Wat is daaran niet te snappen en zo raar? Ik heb een verantwoordelijkheid voor het ras en juist daarom is dat jou godverdomde plicht dat te doen! Of laten we nu de mensenagressieve honden maar verder rondlopen, doet het ras zeker goed ...

honden page profiel Franzi (OMK)Franzi (OMK)

honden foto van Franzi (OMK)

" Wat een reactie Joey !! Deze hond was trouwens net geopereerd en voelde zich niet best, hoe zijn wij mensen als we ons slecht voelen ? Soms echt niet te lijden en laat ons maar gerust ! Maar een hond kan het niet zeggen, die reageert als zijn baasje het niet doet!

En je was hier totaal niet bij, dus ik vind het erg dat je zo reageert ! Deze GT haar opmerkingen waren een stuk beter als die van jou ! Zou niet graag jouw hond zijn eigenlijk !  :'(

Als je een hond hebt die altijd heel lief is en opeens toch bijt, ga jij je dus geen vragen stellen hoe dat komt ? Ga je gewoon maar aannemen dat het zijn schuld is en dat er niets is dat dit zou hebben kunnen veroorzaken ! Intriest vind ik dat, gelukkig zijn er mensen die er anders over denken en dan blijkt ook vaak dat de waarheid en de reden net iets anders is dan gewoon een "agressieve hond".

Ik wil er altijd het fijne van weten en een hond wel degelijk een kans geven. Wij mensen verdienen vaak meer een spuitje dan een hond !! Maarja, wij mogen alles hé, een hond moet zich maar gedragen hoe wij het willen, doet hij dat even niet (vaak met wel degelijk een goede reden, maar die zien wij niet of we begrijpen het niet) is het einde rit ! Daar walg ik echt van ! Sorry, maar dat moest er even uit, kan ik echt kwaad om worden !

Deze Staffie was nog niet tip top in orde, had net een operatie achter de rug. Mensen die ik ken hadden ook een Staffie die zich na de operatie opeens niet zo lief meer gedroeg, maar zij lieten haar bekomen en gingen niet met haar naar een hondenweide tot ze weer helemaal de oude was. Dat werd ze ook, ze is terug haar lieve zelf, maar die operatie had dus wel degelijk een invloed op haar gedrag, zij het tijdelijk.

Hoe vaak heb ik geen honden gezien die beten, maar dan was er wel degelijk een reden ! Zoals mijn trainster zegde, je kan honden hebben (van welk ras dan ook) die agressief zijn of iets in hun kopje hebben waardoor ze uithalen en een mens bijten. Daar is dan niets aan te doen en hoe triest ook, dan is het inderdaad een spuitje. Maar heb je een hond die nooit iemand iets gedaan heeft en dan opeens toch in de fout gaat, dan is het vaak wel degelijk met een reden. Zij vertelde me dat ze al 30 jr in het hondenvak zit en nog maar twee keer heeft moeten zeggen dat een hond moest worden inslapen na bijten van een mens. Dat was éénmaal een Rottweiler en een andere een Golden, beiden omdat het niet goed zat in het kopje. Met de anderen bleek er een reden te zijn, werd eraan gewerkt en was er nooit nog een probleem...maar bij jou mogen ze dus geen kans meer krijgen  O-)  

Was goed als we zo handelden met mensen, die hebben reden en verstand en kijk maar eens wat zij uitsteken !! "


Je weet denk ik niet genoeg over de Staffs - ze zijn al zo aant kloten met hun karakters omdat enkel nog de mooiste en dikste en breedste gefokt word ! een staff heeft een en vooral een Mensenvriend te zijn! Is die dat niet (zoals je zegt, kan wel eens gebeuren door operatie) dan hou je hem wel tot die beter is weg van het openbaar! 
En dan nog- als mijn honden pijn hebben, zelfs zou iets gebroken zijn, ze zouden nooit naar mij bijten!!! En dat, juist dat! maakt onze rassen dat wat ze zijn! 
Maar gaan jullie maar verder erin geloven, de Staff is nog niet verknoeit genoeg...

honden page profiel StefStef

honden foto van Stef

helemaal met Franzi eens! Een staff op pit die mensen bijt HOPPA Spuit erin en klaar is kees! Zo horen ze niet te zijn en t mag niet toegelaten worden VIND IK , en daarbij franzi zou deze honden niet moeten hebben? Geloof me dat je ze liever daar heb als bij de meeste andere mensen ;-)

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

laatst heeft de da Kira flink pijn gedaan en ze heeft heel veel waarschuwingen gegeven, hadden we verder gedaan dan had ze de da waarschijnlijk gebeten waren jet niet voor het snuitje maar daarvoor laat ik haar echt niet inslapen hoor! ze is super lief maar hapt van der af als ze aangevallen wordt en dat haar goed recht. een hond mag zichzelf ook verdedigen, zelfs een amstaff of een pit moet zich niet zomaar laten bijten.

honden page profiel Franzi (OMK)Franzi (OMK)

honden foto van Franzi (OMK)

" laatst heeft de da Kira flink pijn gedaan en ze heeft heel veel waarschuwingen gegeven, hadden we verder gedaan dan had ze de da waarschijnlijk gebeten waren jet niet voor het snuitje maar daarvoor laat ik haar echt niet inslapen hoor! ze is super lief maar hapt van der af als ze aangevallen wordt en dat haar goed recht. een hond mag zichzelf ook verdedigen, zelfs een amstaff of een pit moet zich niet zomaar laten bijten. "

het gaat om mensagressie Linneke en daar heb ik een duidelijke mening over. Wie dat niet leuk vind is in mijn ogen verkeerd bezig. Wat heeft de DA dan gedaan dat het zo zeer deed?
Mijn teef word ooit gebeten en haar been moest genaaid worden- dat ging zonder verdoving of dergelijken hoor, en vooral- zonder te waarschuwen of te happen ;-)

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

"
het gaat om mensagressie Linneke en daar heb ik een duidelijke mening over. Wie dat niet leuk vind is in mijn ogen verkeerd bezig. Wat heeft de DA dan gedaan dat het zo zeer deed?
Mijn teef word ooit gebeten en haar been moest genaaid worden- dat ging zonder verdoving of dergelijken hoor, en vooral- zonder te waarschuwen of te happen ;-) "
naald verkeerd geprikt in het oor.
dus zou jij ook zeggen (tenslote hapte ze naar een mens) dat Kira een spuitje moet.
ik wil wel eens weten waarom je je hond laten naaien zonder verdoving.

honden page profiel Franzi (OMK)Franzi (OMK)

honden foto van Franzi (OMK)

" naald verkeerd geprikt in het oor.
dus zou jij ook zeggen (tenslote hapte ze naar een mens) dat Kira een spuitje moet.
ik wil wel eens weten waarom je je hond laten naaien zonder verdoving. "


Dat toont eerder dat jou Hond niet rastypisch is. Spuitje of niet - geen een van mijn Honden zou naar de DA happen...

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

"

Dat toont eerder dat jou Hond niet rastypisch is. Spuitje of niet - geen een van mijn Honden zou naar de DA happen... "
dat is dan mooi voor jou.

honden page profiel Franzi (OMK)Franzi (OMK)

honden foto van Franzi (OMK)

" dat is dan mooi voor jou. "

nee, vooral mooi voor het ras, want zo hoort het ;-)


We twee komen er toch niet uit he? Laat ons overeenkomen dat we niet overeenkomen ok?

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

"
nee, vooral mooi voor het ras, want zo hoort het ;-)


We twee komen er toch niet uit he? Laat ons overeenkomen dat we niet overeenkomen ok? "
ja want eigentlijk wordt ik er een beetje boos van met al dat negatieve hier op het forum. ik ga maar is lekker met de honden wandelen.

honden page profiel K.elly->T.yson&K.enaK.elly->T.yson&K.ena

honden foto van K.elly->T.yson&K.ena

Dus franzi voor jou moet een staff onfeilbaar zijn en mag bij geen mogelijk zijn uiterste grens laten blijken ?! Ik heb hier 2 uitersten zitten .. De 1 jankt bij het minste en de andere heeft nog nooit een krimp gegeven ! Ik heb liever de eerste dan de 2de want dan merk je tenminste dat er iets is !

Mensen moeten oog hebben voor lichaamstaal en signalen en daar komt het bij een staff ook op neer ! En idd een staff ma niet mensagrssief zijn ! Maar voor alles is een reden ! De hond in het algemeen word niet voor niets ' mans best friend ' genoemd !!

honden page profiel Franzi (OMK)Franzi (OMK)

honden foto van Franzi (OMK)

Ik denk dat mijn Punt duidelijk is maar ik nog gratis geen Staff willen :p

uiteraard ga je mijn Honden nooit in de kranten vinden ;-)

honden page profiel DogloverDoglover

honden foto van Doglover

Nogmaals wil ik echt benadrukken  opvoeding doe je zelf en dus verantwoordelijk voor het gedrag van je hond  of nu een maltezer of pit herder of wat dan ook jij bent baas over de hond ..Mijn eerste staff was ook uit een krantje top hond niks mee aan de hand en idd honden taal leren kom je een eind ...

honden page profiel Franzi (OMK)Franzi (OMK)

honden foto van Franzi (OMK)

nog eventjes om mijn punt te verduidelijken...Deze Hond is ook al vroeger opgevallen, heeft mensen bedreigt en aggressie getoont en voila:

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120809_180

http://www.knack.be/nieuws/mensen/vrouw-zwaar-toegetakeld-door-eigen-pitbull/article-4000160691493.htm

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "en daar gaan we weer :'( " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 5 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: Bbrrr, een teek...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^