en daar gaan we weer :'(

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

en het werd nog goed betaald ook..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "en daar gaan we weer :'( " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel marionmarion

honden foto van marion

weet je waar ik moe van word? ten eerste van de media die elke keer als het om dit ras gaat het nodig vind het elke keer weer in het nieuws te brengen, het word zo'n sneeuwbal effect he, want dan kom je vervolgens op facebook weer allerlei foto's en commentaar tegen van eigenaren van dit ras,lappen petities moet ik tekenen of " liken" op fb,vervolgens kom je hier en worden er weer topics over geopend, en ik kan me best voorstellen dat als je dit ras hebt je je dan wellicht " aangevallen " voelt, maar word er onderhand wel een beetje moe van, en dat bedoel ik dus echt niet hatelijk want ik kan me voorstellen dat als ik er al moe van word hoe dat voor baasjes van staffs of pittjes moet zijn maar beu word ik het wel, er zullen ook best andere rassen zijn die een incident veroorzaken maar daar hoor je niemand over in de media, ik denk hoe harder wij roepen dat er een eind moet komen aan het zwart maken van staffs en pittjes hoe mooier de media het vind?!

honden page profiel jessica,Tobi en Cindyjessica,Tobi en Cindy

honden foto van jessica,Tobi en Cindy

Tjonge jonge waarom moet dat altijd zo breed uitgemeten worden.
Bij ons in de buurt loopt een mevr met een pit bul en een klein terriertje
Iedereen loopt om het bulletje heen.
Totdat.....
De kleine terrier begint,want dat is de onaangepaste hond en het bulletje is de grootste schat die er rondloopt.
Hopelijk is er ooit eens een journalist die hier een artikel over gaat schrijven dat niet alle honden vals zijn

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

" ik lees nergens bv dat mijn staffords worden aangevallen en niet terug vechten, toch is het al een heel aantal keer gebeurt.

ook het imago van de baasjes wordt zo mooi voorgestelt in de media. meestal zijn we stoere, aso-types met tattoo's en piercings.

best wel raar dat deze aso met 3 vechthonden der buggy opzij zet, honden zegt te blijven en wat verderop 2 andere honden uitelkaar haalt hé. "


Nou, eerlijk gezegd zie ik als ik door een grote stad rij, en door een achterstandswijk rij, veel staffords pitbulls e.d.
Dat zegt meer over de baasjes, dan over de honden, hoor. Maar de aso types willen vaak een stoere hond, die kopen geen poedel of een boerenfox.
Dat wil niet zeggen, dat alleen aso's staffords kopen, natuurlijk, maar ik denk dat bij bepaalde bevolkingsgroepen een stafford of pitbull populair zijn.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

"
de chi van Paris Hilton had een keer iemand backstage ofzo gebeten en dat was meteen wereldnieuws O-)
ze kreeg er zelfs een rechtzaak bij.

"


Als ik de chi van Paris was, zou ik ook chagrijnig worden en van me afbijten ;-) :-D

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~


Hier zou ik als Chihuahua ook niet blij van worden nee ;-)

Over het algemeen kom ik hier alleen maar vriendelijke honden tegen.
Twee grote bruine honden (RR?) uitgezonderd, totaal onaangepaste dieren, baas heeft ze absoluut niet in de hand.
Ik ben ook altijd als de dood dat ze losschieten, vrees dan echt voor Mellow, zo lelijk doen ze.

En dan zijn er nog 2 Jack Russel's. Ontsnappen altijd uit de tuin en de oudste komt vervolgens met een opgetrokken lip tot zijn voorhoofd op Mellow af, onderwijl de meest lelijke geluiden uitstotend. De jongste blaft alleen (maar die doet ook maar na wat de oudste doet).
Ik blijf nog wel eens staan, wachten tot iemand ze komt halen, duurt altijd veel te lang (en dan nog zie ik alleen een hoofd boven de heg uit komen ;-) )
Heb wel eens tegen dat mormel gezegd dat ie het maar eens moet proberen, want "ze trekt zo het vel van je rug af".
Maar zodra ik een stap zijn richting uitzet rent ie weg.
Mellow staat alleen maar stil, kijkt en heeft haar nekharen omhoog (en normaal wil ze altijd óf blij naar honden toe óf ze blaft, bij deze doet ze geen van beiden).

Ik vertrouw die beesten voor geen meter en zie dat nog wel eens mis gaan. Helaas hebben de eigenaars dan wél een probleem. Ik loop tenslotte met mijn aangelijnde hond, hun honden lopen los zonder enige begeleiding.
En ja, dan spijt het me zeer hoor, als mijn hond zichzelf verdedigt (al hoop ik zoiets nooit meer mee te maken).

Het zijn dus zeker niet alleen de 'vechthonden' die onbetrouwbaar zijn. Het zijn gewoon bepaalde honden, niet ras-gerelateerd, waarschijnlijk wél baas-gerelateerd (van die mensen die overal schijt aan hebben).

honden page profiel jessica,Tobi en Cindyjessica,Tobi en Cindy

honden foto van jessica,Tobi en Cindy


Helemaal mee eens,ik kan me niet voorstellen dat er een hond vals geboren wordt (een enkele uitz daar)Maar de ie bazen PFFFF

honden page profiel MiloMilo

honden foto van Milo

Het komt er gewoon op neer dat er geen gevaarlijke honden zijn, alleen gevaarlijke baasjes die geen opvoeding geven. Het is jammer dat de hond altijd de dupe is en in dit geval de dame die aangevallen geweest is.

Als ik over straat loop voel ik bij andere mensen vaak een angst voor onze hond. Grote zwarte labrador (kruising). Grote hond, en mensen hebben schrik. En deze verhalen bevestigen alleen maar die angst van de mensen.

Ik denk dat de dag nog al komen dat je verplicht hondenschool en curcus zal moeten doen en daar een bewijs zal moeten van voorleggen. Maar mss wel beter ook, zo zal niet iedereen zomaar een hond meer kopen en er niet voor zorgen of niet opvoeden.

honden page profiel Lien & KalaniLien & Kalani

honden foto van Lien & Kalani

Oh jongens dit is zo afgezaagd. Of je nou een labrador slecht opvoedt of een stafford of een pitbull of een rottweiler dat blijft toch allemaal hetzelfde. Elke hond moet gewoon opgevoed worden en vooral veel liefde krijgen. Al die mensen met hun vooroordelen altijd. Daar zou je kwaad van worden he ;-)

honden page profiel Lien & KalaniLien & Kalani

honden foto van Lien & Kalani

En dan nog is iets. Mensen maken altijd zo'n drama van pitbulls en staffords en wat nog allemaal omdat ze 'er gevaarlijk uitzien'. Dus daar houden ze hun kinderen ver vandaan. Maar naar mijn labrador laten ze hun kinderen zomaar lopen dat beest zou voor minder bang krijgen. Iedereen steekt ook altijd zijn hand uit naar hem of roept hem of fluit naar hem. Oke kalani is nu net zo'n goedzak dat hij dat allemaal goed vindt. Maar er zijn ook labradors en golden retrievers en nog van 'die schattige rassen' die niet zo zijn en die bang worden en gaan bijten. Nou dat is hun eigen schuld, moeten ze maar niet automatisch aannemen dat die vriendelijk zijn. Mijn mening is: BIJ ELKE HOND vraag je eerst aan het baasje mag ik hem aaien.

honden page profiel NikaNika

honden foto van Nika

Zo zo... de venijnige Chihuahua's hebben het ook weeral gedaan. Zelfs zonder krantenartikel.
Ik denk dat ik ook maar eens een topic open...

honden page profiel EvaEva

honden foto van Eva

Heb helemaal niks tegen het ras, echt niet. Ik vind het prachtige honden.

Heb wel heel erg iets tegen de eigenaren die er niet goed mee overweg kunnen waardoor dit soort bijtincidenten vaker blijven voorkomen.

Helaas afgelopen zaterdag meegemaakt, met een bekende hond nota bene. Was al gewaarschuwd door meerdere mensen dat ik bij die jongen en z'n hond uit de buurt moet blijven. Hij heeft zijn hond niet onder controle. Dat werd ook wel bevestigd na een eerdere ontmoeting aan de lijn. Helaas zag ik de hond niet op tijd. Het was donker, de eigenaar stond onder de bomen te bellen en ik zag pas in het licht welke hond het was. Toen was het te laat. Gelukkig heeft Raaf geen zware verwondingen, maar het had héél anders kunnen aflopen.

Had ik het van tevoren geweten, dan had ik mijn hond aangelijnd. Na dit voorval draai ik me rechtstreeks om als ik die hond weer zie. En die jongen heeft een uitlaatservice in Utrecht Oost. Ik hou m'n hart vast...

Toevallig was mijn training deze week in het asiel vanwege katten. We zijn ook de hondenkennel ingelopen. De training ging goed, maar het valt op welke soort honden er vooral in het asiel zitten. Dat zijn geen zwarte honden zoals sommigen opperen, maar Am Staffords en aanverwanten.

Als een andere soort hond een bijt geeft, is het lelijk maar de gevolgen zijn helaas veel minder groot dan wanneer een hond van deze rassen bijt.

Een ban op deze honden gaat ver, mijn mening is nog altijd dat het aan de eigenaar ligt waardoor de hond de ruimte krijgt om dit gedrag te vertonen. En dat geldt voor elke hond die bijt.

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

In dit artikel lees ik toch een zin waardoor ik duidelijk bevestigd zie dat de baas van deze kwade hond het niet zo nauw neemt met duidelijkheid en betrouwbaarheid:
De eigenaresse van het dier verzekerde de aangevallen vrouw dat ze hulp ging halen, maar kwam niet meer terug

Als ze fatsoen had gehad was ze hoe dan ook terug gekomen en had ze die vrouw geholpen.

In de rest van het artikel lees ik veel dat er juist voor pleit om het beeld van deze honden wat helderder en positiever neer te zetten. Ik ben er van overtuigd dat voor deze honden inderdaad belangrijk is dat ze de juiste baas krijgen. Dat niet ieder willekeurig baasje met deze hond ene goede combi is zegt in mijn ogen ook iets over mensen, en niet over de honden. Deze honden nl nog steeds door de mens gefokt. Hoe dan ook vind ik dat de verantwoordelijkheid over dit ras of deze rasgroep bij de mens ligt en zeker niet bij de hond.

Heel eerlijk gezegd houd ik ook altijd even mijn pas in als ik een hond uit deze groep tegenkom. Niet omdat ik de hond niet vertrouw, wil vertrouwen, eng vind of wat dan ook. Maar puur omdat ik aan de buitenkant van betreffende baas niet altijd kan zien of deze betrowbaar is als ik vraag of ik rustig langs kan lopen.

Er loopt hier in het dorp ook een baas met 2 en soms 3 van dit soort honden. Hij heeft ze los en als ik voorbij kom met Junto los of aan de lijn, begint deze baas al hysterisch te schreeuwen dat ze bij hem moeten komen. Ik vind dat zorgelijk. Moet wel zeggen dat hij keurig echt heel duidelijk aan de kant gaat áls hij ze dan heeft aangelijnd, om ons er langs te laten.
De man is op zich niet onvriendelijk naar mij of naar zijn honden. bij het 'direct hysterisch gaan schreeuwen' heb ik toch mijn vraagtekens.

honden page profiel K.elly->T.yson&K.enaK.elly->T.yson&K.ena

honden foto van K.elly->T.yson&K.ena

@ mika : dat is niet wat we willen zeggen .. Maar ik denk dat ook jij als geen ander weet dat een chi nog gemener kan zijn
Dan een grote hond als deze niet opgevoed zijn .. Ik wil geen enkel ras veroordelen , of beoordelen .. Het feit is dat elk ras groot of klein gevaarlijk kan zijn zonder opvoeding .. Maar dat het bij de grote rassen altijd aan de klok gehangen word en de kleintjes er altijd mee weg komen is iets dat veel eigenaars van grote rassen best vervelend aan het vinden zijn .. Ik ook !!

honden page profiel K.elly->T.yson&K.enaK.elly->T.yson&K.ena

honden foto van K.elly->T.yson&K.ena

@ mika : dat is niet wat we willen zeggen .. Maar ik denk dat ook jij als geen ander weet dat een chi nog gemener kan zijn
Dan een grote hond als deze niet opgevoed zijn .. Ik wil geen enkel ras veroordelen , of beoordelen .. Het feit is dat elk ras groot of klein gevaarlijk kan zijn zonder opvoeding .. Maar dat het bij de grote rassen altijd aan de klok gehangen word en de kleintjes er altijd mee weg komen is iets dat veel eigenaars van grote rassen best vervelend aan het vinden zijn .. Ik ook !!

honden page profiel K.elly->T.yson&K.enaK.elly->T.yson&K.ena

honden foto van K.elly->T.yson&K.ena

@ mika : dat is niet wat we willen zeggen .. Maar ik denk dat ook jij als geen ander weet dat een chi nog gemener kan zijn
Dan een grote hond als deze niet opgevoed zijn .. Ik wil geen enkel ras veroordelen , of beoordelen .. Het feit is dat elk ras groot of klein gevaarlijk kan zijn zonder opvoeding .. Maar dat het bij de grote rassen altijd aan de klok gehangen word en de kleintjes er altijd mee weg komen is iets dat veel eigenaars van grote rassen best vervelend aan het vinden zijn .. Ik ook !!

honden page profiel MireillevdwMireillevdwspeciaal aangestelde fokker

honden foto van Mireillevdw

Bij kleine hondjes komt er regelmatig (let op: ik zeg niet ALTIJD) voor dat deze hondjes vaak schattig gevonden worden als ze boos zijn. Hoe vaak zie je dit niet bij Funniest Home video's e.d.? Vaak sturen mensen video's in van honden met probleemgedrag of stresssignalen en dit wordt dan grappig gevonden.....:'(;-)
En vaak wordt er bij kleine hondjes veel te licht over gedacht qua opvoeding, want zo'n kleine Chihuahua of JR kan je natuurlijk nooit omtrekken als hij uitvalt naar andere honden. Ook zijn mensen met kleine hondjes vaak heel beschermend als een grotere hond ermee speelt of alleen maar snuffelt. Natuurlijk moet je oppassen, maar hoe vaak wordt een kleinere hond wel niet opgetilt, als Haakon even wil snuffelen, of hij wordt weggeduwd, terwijl hij alleen maar kennis wil maken.
Tja, sorry....ik ga mijn hond niet constant straffen, omdat hij snuffelt en dus kennis maakt..... Zolang hij niet lomp is en de andere hond hem uitdaagt voor een spelletje, vind ik het wel best.
Pas ook weer iemand meegemaakt. Die Beagle daagde onze honden uit voor een spelletje, maar als het spel dan (volgens de eigenaresse) te ruw werdt, duwde ze onze honden weg en zat ze maar NEE tegen onze honden te roepen). Dit terwijl steeds opnieuw de Beagle onze honden uitdaagde.
Als de Beagle het niet leuk had gevonden, had ze hun echt niet steeds opnieuw uitgedaagd tot een spel.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" Bij kleine hondjes komt er regelmatig (let op: ik zeg niet ALTIJD) voor dat deze hondjes vaak schattig gevonden worden als ze boos zijn. Hoe vaak zie je dit niet bij Funniest Home video's e.d.? Vaak sturen mensen video's in van honden met probleemgedrag of stresssignalen en dit wordt dan grappig gevonden.....:'(;-)
En vaak wordt er bij kleine hondjes veel te licht over gedacht qua opvoeding, want zo'n kleine Chihuahua of JR kan je natuurlijk nooit omtrekken als hij uitvalt naar andere honden. Ook zijn mensen met kleine hondjes vaak heel beschermend als een grotere hond ermee speelt of alleen maar snuffelt. Natuurlijk moet je oppassen, maar hoe vaak wordt een kleinere hond wel niet opgetilt, als Haakon even wil snuffelen, of hij wordt weggeduwd, terwijl hij alleen maar kennis wil maken.
Tja, sorry....ik ga mijn hond niet constant straffen, omdat hij snuffelt en dus kennis maakt..... Zolang hij niet lomp is en de andere hond hem uitdaagt voor een spelletje, vind ik het wel best.
Pas ook weer iemand meegemaakt. Die Beagle daagde onze honden uit voor een spelletje, maar als het spel dan (volgens de eigenaresse) te ruw werdt, duwde ze onze honden weg en zat ze maar NEE tegen onze honden te roepen). Dit terwijl steeds opnieuw de Beagle onze honden uitdaagde.
Als de Beagle het niet leuk had gevonden, had ze hun echt niet steeds opnieuw uitgedaagd tot een spel. "
waarom wel dit soort vooroordelen over kleine hondjes, terwijl we niet over staffords/pittbulls mogen beginnen?
vind dat erg jammer!

ik kom hier namelijk in het bos zelden kleine hondjes tegen die niet mogen spelen met grote honden of lekker vies mogen worden.


honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" Bij kleine hondjes komt er regelmatig (let op: ik zeg niet ALTIJD) voor dat deze hondjes vaak schattig gevonden worden als ze boos zijn. Hoe vaak zie je dit niet bij Funniest Home video's e.d.? Vaak sturen mensen video's in van honden met probleemgedrag of stresssignalen en dit wordt dan grappig gevonden.....:'(;-)
En vaak wordt er bij kleine hondjes veel te licht over gedacht qua opvoeding, want zo'n kleine Chihuahua of JR kan je natuurlijk nooit omtrekken als hij uitvalt naar andere honden. Ook zijn mensen met kleine hondjes vaak heel beschermend als een grotere hond ermee speelt of alleen maar snuffelt. Natuurlijk moet je oppassen, maar hoe vaak wordt een kleinere hond wel niet opgetilt, als Haakon even wil snuffelen, of hij wordt weggeduwd, terwijl hij alleen maar kennis wil maken.
Tja, sorry....ik ga mijn hond niet constant straffen, omdat hij snuffelt en dus kennis maakt..... Zolang hij niet lomp is en de andere hond hem uitdaagt voor een spelletje, vind ik het wel best.
Pas ook weer iemand meegemaakt. Die Beagle daagde onze honden uit voor een spelletje, maar als het spel dan (volgens de eigenaresse) te ruw werdt, duwde ze onze honden weg en zat ze maar NEE tegen onze honden te roepen). Dit terwijl steeds opnieuw de Beagle onze honden uitdaagde.
Als de Beagle het niet leuk had gevonden, had ze hun echt niet steeds opnieuw uitgedaagd tot een spel. "
waarom wel dit soort vooroordelen over kleine hondjes, terwijl we niet over staffords/pittbulls mogen beginnen?
vind dat erg jammer!

ik kom hier namelijk in het bos zelden kleine hondjes tegen die niet mogen spelen met grote honden of lekker vies mogen worden.


honden page profiel MireillevdwMireillevdwspeciaal aangestelde fokker

honden foto van Mireillevdw

" waarom wel dit soort vooroordelen over kleine hondjes, terwijl we niet over staffords/pittbulls mogen beginnen?
vind dat erg jammer!

ik kom hier namelijk in het bos zelden kleine hondjes tegen die niet mogen spelen met grote honden of lekker vies mogen worden.

"

Het is gewoon hoe ik het zelf ervaar en wat ik op tv zie.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

"
Het is gewoon hoe ik het zelf ervaar en wat ik op tv zie. "


als ik daar ook vanuit zou gaan zou ik inderdaad geloven dat alle staffords/pitbulls bijten (TV en verhalen HP)
dat ALLE herders vanaf 20 meter gaan fixeren op mijn honden en aanvallen (al heel vaak gebeurd)

maar juist ik ga daar niet op oordelen, omdat ik weet dat niet alle honden van het ras zo zijn.. maar als je inderdaad af gaat op wat je van tv ziet is er geen 1 ras veilig voor deze vooroordelen. vind het alleen erg hyprocriet om te zeggen dat mensen geen vooroordelen over jouw ras mogen hebben maar je zelf wel over andere rassen zit te praten

honden page profiel K.elly->T.yson&K.enaK.elly->T.yson&K.ena

honden foto van K.elly->T.yson&K.ena

Judith .. Wij gaan hier de kleine rassen ook niet veroordelen .. Het is just dat de grote rassen altijd geviseerd worden en de kleintjes goedgepraat terwijl daar ook veel bijtincidenten gebeuren

honden page profiel GingerGinger

honden foto van Ginger

Elke dag weer zo'n topic.

Echt waar, ik heb ook 2 rassen die slecht bekend zijn. Hier zijn heel veel mensen bang voor, omdat zij gefokt zijn als waak- en verdedigingshond.

Naja prima, dat wist ik voor de aanschaf, genoeg research gedaan. Ik kan er ook mee leven. Ik weet ook dat mijn honden iemand zullen toetakelen wanneer iemand kwaad in de zin heeft.

Ik ken ook hun instinct, die ik in bepaalde situaties, hoe goed mijn honden ook luisteren, niet voor kan zijn! Dus vermijd ik die situaties of ben ik erg op mijn hoede.

Erkenning van ras --> handelen naar eigenschappen ras --> minder incidenten --> minder berichten in de media --> angst neemt af bij mensen

honden page profiel LoetjeLoetje

honden foto van Loetje

"

als ik daar ook vanuit zou gaan zou ik inderdaad geloven dat alle staffords/pitbulls bijten (TV en verhalen HP)
dat ALLE herders vanaf 20 meter gaan fixeren op mijn honden en aanvallen (al heel vaak gebeurd)

maar juist ik ga daar niet op oordelen, omdat ik weet dat niet alle honden van het ras zo zijn.. maar als je inderdaad af gaat op wat je van tv ziet is er geen 1 ras veilig voor deze vooroordelen. vind het alleen erg hyprocriet om te zeggen dat mensen geen vooroordelen over jouw ras mogen hebben maar je zelf wel over andere rassen zit te praten "
Bij mijn herders is het helaas juist vaak andersom. Kleine hondjes fixeren op hen, terwijl ik ze probeer af te leiden, want ik sta met twee grote honden aan de riem. En de kleintjes keffen naar mijn honden, zie ze dan nog maar eens af te leiden en te houden ook want ze zijn best sterk. Mochten ze losbreken is het zeker mijn schuld... Terwijl ik probeer mijn honden op te voeden.

honden page profiel Miranda,Kaida en PipMiranda,Kaida en Pip

honden foto van Miranda,Kaida en Pip

Wat een gedoe indd met die vooroordelen over honden maar inderdaad ik merk dat niet alleen bij pitjes en stafjes wordt geoordeeld...Maar ook bij mij honden!

Mijn hondjes zijn erg afwachtend en als een losse hond op hun af komt lopen/rennen dat schieten ze in de vluchtmode...hoevaak mensen het al niet raar vonden dat ik ze niet optilde...want dat doet toch iedereen met kleine hondjes!

En indd vaak krijg ik te horen...oh en ze blaffen zeker veel etc... Ik denk dat over ieder ras wel oordelen te geven zijn!

Ik zou zeggen probeer het los te laten en geniet van je hond ;-)


Daarnaast vind ik pitjes en staffies te gek!! Ik ben dus weer meer zo een type die voor herderachtige omloopt :p

honden page profiel LoetjeLoetje

honden foto van Loetje

" Judith .. Wij gaan hier de kleine rassen ook niet veroordelen .. Het is just dat de grote rassen altijd geviseerd worden en de kleintjes goedgepraat terwijl daar ook veel bijtincidenten gebeuren "

Ik zal ook geen enkel ras veroordelen, het zijn de baasjes.... Ik heb nog wel een mooi praktijkvoorbeeld. 
Maandag ging ik naar het meer met Mira en Spencer (DH en X Mechelaar). Voordat je daar aankomt is een hek met gaas, waar je dus doorheen kunt kijken. Ik had mijn ballen al uit mijn tas gehaald en mijn honden waren een en al aandacht voor mij. Staan er twee meiden met twee kleine honden, een aan de riem en York die los was. De York maar keffen naar mijn honden van achter dat hek! En die meiden hadden een lol. Gelukkig reageerden mijn honden er totaal niet op. Maar toen ik de hekken door ging heb ik toch even geroepen en gevraagd of ze haar hond bij zich wilde houden. Want ja, als het geduld van mijn honden op is omdat ze al de hele tijd uitgedaagd worden, dan is het natuurlijk hun/ mijn schuld. 
Stel je voor dat ik nu een aso was geweest en niet had gevraagd of ze haar hond bij zich wilde roepen en zijn honden niet zo goed had opgevoed. Dan had er een artikel in de krant gestaan, herders eten klein hondje op!

honden page profiel DogloverDoglover

honden foto van Doglover

Helemaal mee eens  gewoon schandalig altijd maar dat negatiefen er worden meer mensen gebeten door vuilnisbakken dan door dit ras(sen) hoor je toch ook niks over
sukkels zij het die dit zeggen ban de gevaarlijke rassen
...;-)

honden page profiel LoetjeLoetje

honden foto van Loetje

"


Daarnaast vind ik pitjes en staffies te gek!! Ik ben dus weer meer zo een type die voor herderachtige omloopt :p "

Nu heb je toch zelf ook weer een vooroordeel te pakken. Herder achtige types. Dat zijn er nogal veel, zitten aardig wat honden in rasgroep 1. 

Maar ik ben blij dat mensen voor herders omlopen. Hoef ik het zelf niet te doen ;-) Ik laat mijn honden niet met onbekende honden spelen. Juist omdat het inderdaad herders zijn en die houden nogal van andere honden opjagen.... Dat kan niet iedereen waarderen.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Zo zo... de venijnige Chihuahua's hebben het ook weeral gedaan. Zelfs zonder krantenartikel.
Ik denk dat ik ook maar eens een topic open... "

een chi mag dan ook doen wat ie wilt, als die niet op de arm van een bekende ster zit hoor je er nooit wat van en vaak wordt het nog schattig bevonden ook.
gister nog maar bij de da in de wachtkamer zat iemand mat der chi. haar chi blafte en gromde de hele tijd naar mijn honden en wat doet die vrouw? der chi gaan sussen "ja ik weet het liefje, dat zijn boze hondjes, gevaarlijke hondjes,..." der zoon wilde Nala aaien maar mocht niet van zijn moeder want "zo'n hond aai je toch niet, stel dat die bijt" maar daarna beet der eigen hond wel bijna in de zoon zijn vingers ;-)
en aan de overkant zat een koppel met een fredje uitteleggen hoe onopgevoed hun JR maar "hij is toch zo lief als 't ie zijn boske en 't vrouwke wil beschermen hé" zij was wel bang voor alle andere honden

honden page profiel Cindy & JaydenCindy & Jayden

honden foto van Cindy & Jayden

"

Nou, eerlijk gezegd zie ik als ik door een grote stad rij, en door een achterstandswijk rij, veel staffords pitbulls e.d.
Dat zegt meer over de baasjes, dan over de honden, hoor. Maar de aso types willen vaak een stoere hond, die kopen geen poedel of een boerenfox.
Dat wil niet zeggen, dat alleen aso's staffords kopen, natuurlijk, maar ik denk dat bij bepaalde bevolkingsgroepen een stafford of pitbull populair zijn. "

Dat is ook zo, dat draagt lekker bij aan de vooroordelen ;-)
Ik zie mezelf totaal niet asociaal, maare als mensen mij en mijn tattoos zien zullen ze daar ongetwijfeld anders over denken en dan straks ook nog met een grote witte bull terrier.....pas maar op ;-)

Ik word sowieso een beetje moe van al die vooroordelen....Jayden is nu 5 weken bij ons en we hebben al 3 keer te horen gekregen dat we zo'n mooie pitbull pup hebben,  maar wel oppassen geblazen als ze ouder wordt.... tja die disucssie over de zogenaamde vechtrassen zal nooit overgaan.
Ik ben in mijn leventje één keer gebeten door een hond en dat was door een dwergkees, tja wanneer je hond maar genoeg op z'n zenuwen werkt happen ze uiteindelijk allemaal....ongeacht het ras.

Zullen wij gewoon met z'n alleen de positieve gedachten van Suzan en Rocky voortzetten en stoppen met de nadruk op het negatieve leggen. En tuurlijk mag iedereen wanneer hij/zij dat wil het ras noemen, dat daar dan wat discussie over ontstaan ligt een beetje aan ons zelf niet waar O-) (jaja, ik voel me aangesproken ;-))

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "en daar gaan we weer :'( " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 5 123 4 5
Volgende forumvraag: Bbrrr, een teek...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^