Pup uit buitenland

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Laura (Gast)

Hallo,

Ik wil heel graag een pup kopen, maar wel 1 met stamboom.
Nu heb ik zitten kijken op internet, maar in Nederland zijn ze wel gelijk voor de hoofdprijs.
Laatst was er iemand die uit Oekraïne een pup liet komen om hier niet te veel te betalen.
Heeft iemand hier ervaring mee?

Groetjes

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup uit buitenland " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Is het ophalen of over laten brengen ook niet duur? Hoe waren de fokomstandigheden daar? Als daar weinig eisen gesteld worden, is het alsnog onverantwoorde fok. Maar er zullen vast ook hele goede fokkers tussen zitten. Nadeel voor mij zou zijn de afstand. Dat je niet even naar je pup kan kijken.

honden page profiel SuzetjeSuzetje

honden foto van Suzetje

Ik zou dan toch aanraden om in Nederland of een van de omringende landen te kijken voor een pup.Dan kun je ten eerste eens gaan kijken hoe het er aan toe gaat in de fokkerij, je kan de pup al leren kennen voordat je deze mee neemt en zodra ik Oekraine of een van dat soort landen hoor krijg ik de trillingen. Tuurlijk zullen er goede mensen tussenzitten geloof ik direct, maar ik vrees ook dat er veel zit wat het daglicht ( waarschijnlijk zelfs nog letterlijk :S ) niet kan verdragen. Dus denk niet alleen aan je portomonnee maar ook aan het welzijn van de dieren.

honden page profiel kooikerhondjekooikerhondjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van kooikerhondje

Wat voor ras zoek je?

Ik zou heel erg oppassen met een stamboompup uit het buitenland. Ben je bekend in het ras en in de lijnen?

lisa (Gast)

wij gaan binnen 2 maanden ook naar zweden om onze te gaan halen hij is vandaag geboren

groetjes lisa

honden page profiel ManalManal

honden foto van Manal

Mijn nieuwe pup (russische toy) gaat morgen met een busje naar Nederland vanuit Oekraïne. Ik heb haar van een geregistreerde fokker en niet zomaar uit een advertentie. Ook zijn dingen als een stamboom daar gewoon te koop. Ken heel wat mensen die daar een pup met stamboom dachten te hebben gekocht en bij aankomst het pedigree exportnummer totaal onbekend was hier, van de kennelnaam ook nog nooit gehoord etc. Hadden trouwens niet veel minder betaald dan hier zo'n 200 euro. Kan in jou ogen misschien wel veel zijn maar je weet dan gelijk niks meer over je pup. Hoe ze is opgegroeid of waar en of de tests die zij zeggen ook daadwerkelijk uitgevoerd zijn....
Een vriendin van mij was bij een fokker hier geweest maar vond het helemaal niks, had meer een winkelverkoop idee. Daarom ben ik maar in Oekraïne gaan zoeken, niet vanwege de prijs! Want deze prijs was ook nog 1100 dollar, de ouders zijn wel op van alles en nog wat getest dus vond ik het ook een prima bedrag. Komt nog zo'n 70 euro bij voor exportpapieren (als je ze zelf kunt regelen de fokker wilde ze regelen voor 200 dollar), en het vervoer kost mij 150 euro (chaffeur die alleen honden vervoert ook voor dekkingen ed) omdat het zo'n klein en licht hondje is (ze rekenen de ruimte van de bench en gewicht net als in een vliegtuig). Bij het vliegtuig moet je rekenen voor de bench (vast bedrag per maat per maatschappij) plus 40 euro per kilo.
De vraagprijs hier was eigenlijk minder dan wat ze mij nu kost O-)

honden page profiel linlin

honden foto van lin

Ik zou zelf willen weten in wat voor omstandigheden de moeder heeft geleefd en waar het nest gesocialiseerd is, Als je goedkoper uit wilt zijn, vind ik een verkeerde reden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup uit buitenland " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^