kleine honden & bbos/strand wandelingen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Roos & PipRoos & Pip

honden foto van Roos & Pip

Hoi hoi!

vandaag was ik voor het eerst met Pip naar het echte strand en bos haha. natuurlijk zijn we al bij het Ijsselmeer en parkjes geweest, maar vandaag dus de serieuze poging!

Pip is nog maar 5 maanden oud, en dus is het niet gek dat ze snel moe wordt, helemaal niet met deze temperaturen vind ik zelf.
er zullen ook gerust kleine honden zijn die gemakkelijk lange stukken kunnen lopen.(als ik met haar in het park loop wat we dagelijks een paar x doen,dan kan ze zo 3 kwartier lopen, maar in een vreemde omgeving met deze temperaturen of in de stad etc is dat niet het geval)

Met pip doe ik het nu zo dat als ik merk dat ze moe wordt stoppen we even om water te drinken, til ik haar een stukje op en daarna loopt ze zelf weer een stukje. maar juist over deze optil stukjes gaat mijn vraag..

ik zou graag willen weten hoe jullie dit oplossen,
hebben jullie bijvoorbeeld een draag tas, of een andere manier om het makkelijker te maken en comfortabel voor de hond?

foto's zijn natuurlijk altijd leuk! O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kleine honden & bbos/strand wandelingen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Fellow & PippaFellow & Pippa 3 doggies

honden foto van Fellow & Pippa

Hallo Roos en Pip,

Ik ben vandaag ook met mijn pup Pippa (bijna 4 maanden) voor het eerst naar het strand geweest . . . zalig! 
Een tijdje terug heb ik ook gedacht over een draagtas, maar dat is best een dure aanschaf voor een zo korte periode, dus gewoon af en toe op de arm. Bij ons formaat hondjes kan dit gelukkig.  Wel doen hoor, want pups kunnen soms langer lopen dan goed voor hun is. Officieel mogen ze maar 1 minuut lopen per week aan leeftijd. Dus 20 weken oud = 20 minuten lopen.

honden page profiel LouisPearlLouisPearl 3 doggies

honden foto van LouisPearl

Ik heb wel een draagtas voor me hondje.
Vind die geweldig.

honden page profiel Mimi Mimi 3 doggies

honden foto van Mimi

Wat goed dat je zo op haar let en ziet dat ze moe is. sommige honden geven goed aan dat het even niet lukt. sommige anderen gaan gewoon door.

Ik zie wel eens mensen een soort draagtas om hun schouders hebben waar de pup in zit. Is dat iets? Maar niet alle pups vinden dat fijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

klein hondje, rugzak mee, en thuis eens oefenen , kijk wat tie doet, als tie er niet mee zit, lekker mee nemen, vind tie het niet prettig dan steeds pauzes inlassen, zodat tie even op adem kan komen, en pauzes van een kwartier half uur. veel plezier. :-D

honden page profiel Juul & Mara Juul & Mara 3 doggies

honden foto van Juul & Mara

let op !

en pup van 5 maanden mag pas 25 min. lopen, 3 kwartier is nog te lang

(5min. per maand)

ja ik zou gewoon een rugzakje of draagtas meenemen

Gr. J&M

honden page profiel Roos & PipRoos & Pip

honden foto van Roos & Pip

bedankt voor jullie antwoorden!

@Juul&Mara, als ik met haar in het park loop (2 min van mn huis af) dan nemen we ook altijd een pauze van een kwartier en als ze echt moe is til ik haar, maar ze red het allemaal prima tot nu toe. daarna slaapt ze wel lekker haha.

maar ik geloof niet zo in die theorie, aangezien deze alleen de leeftijd en niet het formaat van de hond bekijkt toch?
een Herder van 5 maanden kan naar mijn mening meer bewegen dan een chihuahua van 5 maanden even een stomme vergelijking hoor. maar Pip red het nu prima die 3 kwartier met pauze.

vanmorgen met Pip naar de supermarkt gelopen met een draagtas, de heenweg lopen en de terugweg in de draagtas. ze vond het geweldig haha alles een beetje bekijken en mooi rustig blijven zitten. dat is voor herhaling vatbaar dus.
alleen is het wel snel te warm in zo'n tas. dat is dan weer een nadeel..

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

poppy is een kleine jack russell maar ook zij geeft het aan als ze moe is.ik neem altijd water voor jazz en pop mee.en als ze moe is geeft ze het ook aan en dan til ik haar even op en dan na 10 minuten zet ok haar weer neer. ;-)

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Hier een onvermoeibare Jack Russell. Ook klein, ze weegt 5,6 kg. Kan hele einden met haar lopen zonder dat ze echt moe wordt. ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kleine honden & bbos/strand wandelingen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Delcon hondenbrokken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^