Chihuahua's kvv voeren. Graag tips!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnneloesAnneloes

Hallo iedereen! Ik ben nieuw op het forum maar lees al een poosje mee. Ik heb ontzettend lieve chihuahua's; de ene is 2,5 jaar en de ander 15 weken. Ik ben hier heel tevreden over maar zit al een tijdje ontzettend in de knoop met hun voer. De oudste heeft verschillende brokken geprobeerd en hoogstwaarschijnlijk een allergie voor granen. Nu staat hij op Eukanuba Dermatosis (op aanraden van de dierenarts) en het gaat nu al een tijdje goed. Mijn pup eet Eukanuba puppyvoer. Het liefst zou ze op een brok zetten met een hoger vleespercentage zoals Orijen of Akana. Ik durf het alleen niet aan omdat ik bang ben dat de allergie weer op gaat spelen.

Nu heb ik onlangs het besluit genomen om deels over te gaan op kvv. In de ochtend voer ik de brok en in de avond voer ik momenteel Natures Menu. Ik ben hier verleden week mee begonnen en ben zelf erg tevreden over. Ze reageren hier allebei erg goed op en vinden het heerlijk. Ik wil het liefst nog een tijdje deels brok en deels kvv blijven voeren en dan in de loop van de tijd wellicht helemaal overgaan op kvv.

Hoe ik het op dit moment doe is zo; de hele dag door hebben ze water en brokken tot hun beschikking. Dit heb ik altijd zo met mij oudste hondje gedaan en hij heeft een perfect gewicht. Ik lees namelijk ook weleens dat mensen porties wegen dan bijv. 3 keer per dag geven maar zo doe ik het dus niet. Ik de avond rond 6 uur krijgen ze allebei een schoteltje kvv van Natures Menu. Voor mij gevoel geef ik vrij veel (op de achterkant staan ook richtlijnen maar ik geef al wat meer). Rond 9/ 10 uur krijgen ze alleen weer honger en willen ze brokken gaan eten alleen geef ik dit liever niet gemengd ivm met de verschillen in vertering van brokken en kvv. Wat raden jullie mij aan? Moet ik ze dan nog meer kvv geven? Of porties verdelen? Dus hun eerste portie om 6 uur en de andere helft om 9 uur?

Ik wil graag het best voor mijn hondjes dus alle tips en kritische noten zijn welkom! Alvast hartstikke bedacht voor jullie reacties!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Chihuahua's kvv voeren. Graag tips! " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel AnneloesAnneloes

O ja; mijn oudste hondje weeg 3,6 kilo en mijn pup 1,5 kilo (pup groeit naar behoren al zal waarschijnlijk 2,5 kilo a 3 kilo worden zegt dierenarts).

honden page profiel Karin, Lina en Jazzy (Alex r.i.p.)Karin, Lina en Jazzy (Alex r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Karin, Lina en Jazzy (Alex r.i.p.)

Natures menu is GEEn kvv, maar veredelde blikvoer, ik vind het slecht als ik lee wat er in zit. Je kunt genoeg info hier vinden m.b.t kvv kvv betekent kant en klaar VERS VOER dus in dit geval echt vlees, zonder allerlei toevoegingen. Denk aan alaska, haaksbarf, tinlo, darf etc daar moet je wat uitkiezen ik zou kiezen voor compleet en weg met de brokken.
Hoe weet je dat ze om 9 uur honger krijgen? Honden kunnen altijd eten jij moet dit in de hand houden twee procent van gewicht, pups meer.
Dat spul wat je nu geeft geef je meer omdat het net zoals blikvier is en grotenceels uit vocht bestaat.

Succes

Karin

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna 3 doggies

honden foto van Eefje • Yuna

Brokken bestaan vaak voor het grootste deel uit graan, zoals tarwe, rijst, maïs, etc. Deze bevatten veel koolhydraten en verteren zeer slecht, het zorgt voor extra onnodige ontlasting. Graan kan zorgen voor een grotere kans op overgewicht en suikerziekte bijvoorbeeld. Maar niet in elke brok is graan het hoofdbestanddeel, er zijn ook brokken met een hoog vleespercentage. In mijn ogen blijven het chemisch gefabriceerde brokken, hoeveel vlees er ook in mag zitten. Het is verhit, en de meeste nodige voedingsstoffen zijn hierdoor verdwenen. Het vlees wat in brokken verwerkt is heeft de vorm van vleesmeel en meel van bijproducten. Ook reageren de suikers uit het graan met aminozuren uit het vleesmeel door de verhitting, hierdoor ontstaan verbindingen die niet opgenomen kunnen worden door de darmen. Dit kan kanker veroorzaken onder andere. Ook kunnen belangrijke bouwstoffen van eiwitten verdwijnen door verhitting. Mineralen veranderen in zouten, vitamines gaan verloren en vetten oxideren. Dit verhittingsproces veranderd eiwitten uit het toegevoegde vlees, waardoor de hond deze eiwitten als vreemde indringers ziet en hierdoor ontstaan allergieën. Er worden daarnaast vaak overmatig syntetische vitamines en mineralen toegevoegd wat niet zo gemakkelijk opgenomen wordt door de darmen dan natuurlijke vitamines en mineralen. Ook kunnen brokken tandsteen veroorzaken. Granen/zetmeel wordt niet verteerd en afgebroken zoals door mensenspeeksel, bij honden gaat het verkalken.
Vers vlees en brokken worden wel eens gecombineerd. Ik ben hier geen voorstander van, omdat het verteringsproces geheel anders is bij brokken dan bij vers vlees. Tevens profiteert de hond ook niet van alle voordelen aan vers vlees als er brok naast gevoerd wordt. Goed dat je van plan bent deze combinatie alleen tijdelijk te doen. ':-) De voordelen als je alleen vers vlees geeft;

- Meer genot van de maaltijd
- Beter verzadigd gevoel voor de hond na de maaltijd
- Beter leervermogen en concentratie
- Je voedt de hond met lichaamseigen stoffen
- De hond haalt meer voedingsstoffen uit rauwe voeding
- Algehele conditie, uithoudingsvermogen en weerstand is verbeterd
- Minder last van parasieten en bacteriën door het zuurdere maagzuur
- Minder drinken en plassen doordat er geen zout in zit
- Minder en betere/hardere/minder geurende ontlasting, anaalklieren worden beter geleegd en makkelijker op te ruimen
- Minder kans op tandaanslag, huidproblemen (talgbulten, kortjes, hotspots en atopie bijvoorbeeld), ontstekingen of tumoren (vaak veroorzaakt door graan, afvalstoffen worden opgeslagen in het lichaam, en komen in deze vormen weer naar buiten)
- Minder kans op locale virussen, demodex, schimmels, kennelhoest, niesziekte, darmproblemen en allergieën
- Mogelijk positief effect op gedrag
- Een gezonde vacht (zachter, meer glans, minder geur, minder snel grijs, minder in de rui)
- Betere spieropbouw
- Voorkomt een te snelle groei (groeipijn en groeispurts) Honden op vers vlees groeien langzaam en gelijkmatig
- Sloomheid of extreme drukte kan verdwijnen
- Ouderdomsverschijnselen treden minder snel op
- Hyperactiviteit en epileptie kan worden genezen (Tannetje Koning)
- Uiteindelijk kun je kwalen voorkomen en dus ook dierenartskosten op lange termijn

Als je KVV geeft zou ik kiezen voor een ander merk dan Naturis, omdat Naturis geen uitspraak doet over de percentages die in het voer zitten (vreemd toch), veel onnodige toevoegingen bevatten en het is vettig.

Bind je niet te veel vast aan richtlijnen qua hoeveelheden. Dit is een gemiddelde aanname. Er zijn veel pups die zelfs tot 10% nodig hebben, dus klem je niet te veel vast aan een bepaald gemiddelde. Elke hond is anders en heeft een langzamere of snellere stofwisseling. Het beste is om deze hoeveelheid aan te houden en vervolgens op het oog te voeren. Wordt de hond te zwaar, geef je minder voer. Wordt de hond te mager, geef je meer voer. Het ideale gewicht voor een hond is bereikt als je de ribben niet kan zien, maar wel kan voelen met een platte hand. Zie je de ribben wel? Dan is de hond te mager. Kan je de ribben moeilijker voelen? Dan is je hond te zwaar.
Ik zou één of twee maal per dag KVV voeren om te beginnen.

honden page profiel Carine en haar meisjesCarine en haar meisjes 3 doggies

honden foto van Carine en haar meisjes

als je kvv wil voeren zul je ook moeten afwegen en de portie spreiden over de dag
de volwassenen 2 keer, de pup nog 3 keer per dag

ik zou zeker geen brok en vers samen geven op 1 dag
ik zelf geef 5 dagen kvv (darf of tammenga) en dan 2 dagen brok (orijen)

dus dan moet het bakje brokken toch weg.
ga je ook nog een goed inlezen over kvv

ik zelf heb 2 chi en vind darf een makkelijk kvv om mee te beginnen, omdat het verpakt is in poties van 250 gr.
Tammenga is 500 gr per portie en moet ik dus eerst bevroren snijden en dan 1 helft terug in de vriezer steken.

honden page profiel Karin, Lina en Jazzy (Alex r.i.p.)Karin, Lina en Jazzy (Alex r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Karin, Lina en Jazzy (Alex r.i.p.)

" Brokken bestaan vaak voor het grootste deel uit graan, zoals tarwe, rijst, maïs, etc. Deze bevatten veel koolhydraten en verteren zeer slecht, het zorgt voor extra onnodige ontlasting. Graan kan zorgen voor een grotere kans op overgewicht en suikerziekte bijvoorbeeld. Maar niet in elke brok is graan het hoofdbestanddeel, er zijn ook brokken met een hoog vleespercentage. In mijn ogen blijven het chemisch gefabriceerde brokken, hoeveel vlees er ook in mag zitten. Het is verhit, en de meeste nodige voedingsstoffen zijn hierdoor verdwenen. Het vlees wat in brokken verwerkt is heeft de vorm van vleesmeel en meel van bijproducten. Ook reageren de suikers uit het graan met aminozuren uit het vleesmeel door de verhitting, hierdoor ontstaan verbindingen die niet opgenomen kunnen worden door de darmen. Dit kan kanker veroorzaken onder andere. Ook kunnen belangrijke bouwstoffen van eiwitten verdwijnen door verhitting. Mineralen veranderen in zouten, vitamines gaan verloren en vetten oxideren. Dit verhittingsproces veranderd eiwitten uit het toegevoegde vlees, waardoor de hond deze feiwitten als vreemde indringers ziet en hierdoor ontstaan allergieën. Er worden daarnaast vaak overmatig syntetische vitamines en mineralen toegevoegd wat niet zo gemakkelijk opgenomen wordt door de darmen dan natuurlijke vitamines en mineralen. Ook kunnen brokken tandsteen veroorzaken. Granen/zetmeel wordt niet verteerd en afgebroken zoals door mensenspeeksel, bij honden gaat het verkalken.
Vers vlees en brokken worden wel eens gecombineerd. Ik ben hier geen voorstander van, omdat het verteringsproces geheel anders is bij brokken dan bij vers vlees. Tevens profiteert de hond ook niet van alle voordelen aan vers vlees als er brok naast gevoerd wordt. Goed dat je van plan bent deze combinatie alleen tijdelijk te doen. ':-) De voordelen als je alleen vers vlees geeft;

- Meer genot van de maaltijd
- Beter verzadigd gevoel voor de hond na de maaltijd
- Beter leervermogen en concentratie
- Je voedt de hond met lichaamseigen stoffen
- De hond haalt meer voedingsstoffen uit rauwe ee
- Algehele conditie, uithoudingsvermogen en weerstand is verbeterd
- Minder last van parasieten en bacteriën door het zuurdere maagzuur
- Minder drinken en plassen doordat er geen zout in zit
- Minder en betere/hardere/minder geurende ontlasting, anaalklieren worden beter geleegd en makkelijker op te ruimen
- Minder kans op tandaanslag, huidproblemen (talgbulten, kortjes, hotspots en atopie bijvoorbeeld), ontstekingen of tumoren (vaak veroorzaakt door graan, afvalstoffen worden opgeslagen in het lichaam, en komen in deze vormen weer naar buiten)
- Minder kans op locale virussen, demodex, schimmels, kennelhoest, niesziekte, darmproblemen en allergieën
- Mogelijk positief effect op gedrag
- Een gezonde vacht (zachter, meer glans, minder geur, minder snel grijs, minder in de rui)
- Betere spieropbouw
- Voorkomt een te snelle groei (groeipijn en groeispurts) Honden op vers vlees groeien langzaam en gelijkmatig
- Sloomheid of extreme drukte kan verdwijnen
- Ouderdomsverschijnselen treden minder snel op
- Hyperactiviteit en epileptie kan worden genezen (Tannetje Koning)
- Uiteindelijk kun je kwalen voorkomen en dus ook dierenartskosten op lange termijn

Als je KVV geeft zou ik kiezen voor een ander merk dan Naturis, omdat Naturis geen uitspraak doet over de percentages die in het voer zitten (vreemd toch), veel onnodige toevoegingen bevatten en het is vettig.

Bind je niet te veel vast aan richtlijnen qua hoeveelheden. Dit is een gemiddelde aanname. Er zijn veel pups die zelfs tot 10% nodig hebben, dus klem je niet te veel vast aan een bepaald gemiddelde. Elke hond is anders en heeft een langzamere of snellere stofwisseling. Het beste is om deze hoeveelheid aan te houden en vervolgens op het oog te voeren. Wordt de hond te zwaar, geef je minder voer. Wordt de hond te mager, geef je meer voer. Het ideale gewicht voor een hond is bereikt als je de ribben niet kan zien, maar wel kan voelen met een platte hand. Zie je de ribben wel? Dan is de hond te mager. Kan je de ribben moeilijker voelen? Dan is je hond te zwaar.
Ik zou één of twee maal per dag KVV voeren om te beginnen. "


honden page profiel Karin, Lina en Jazzy (Alex r.i.p.)Karin, Lina en Jazzy (Alex r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Karin, Lina en Jazzy (Alex r.i.p.)

@eefje ze geeft geen naturis maar natures menu dat zoiets als renske google maar even dat is geen kvv.

Karin

honden page profiel AnneloesAnneloes

Bedankt voor jullie reacties, ik ben veel wijzer geworden over het voeren van kvv. Ik had het inderdaad over natures menu en niet over naturis maar ik heb ondertussen al via de site de beste graan vrije kvv opties gevonden dus ik ga me daar wat verder in verdiepen. Verder twijfel ik nog over brok en vers op 1 dag of op verschillende dagen. Aangezien ik nu al merk dat de brok wat minder in trek is ben ik bang dat wanneer ik 1 dag vers voer en de volgende dag brok dat ze dan hun neus gaan ophalen van de brok maar hier moet ik maar een goed over na gaan denken.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Als ze de KVV graag lusten, zou ik de brok achterwege laten. ;-)

honden page profiel AnneloesAnneloes

Wil op den duur ook doen hoor maar ik wil het eerst graag combineren aangezien mijn oudste hondje nu eindelijk het goed doet op een bepaalde brok en ik wil dat graag nog even vast houden en dan geleidelijk overstappen op helemaal kvv. Ook deels omdat ik er eerst zelf ook meer over wil weten want ben bang om niet goed volledig te voeren. 
Dus als ik eerst nog wil gaan combineren wat raad je me dan aan? Ik had zelf 3 opties in gedachten;
1. ´s ochtends brok ´s avonds kvv
2. ´s ochtends kvv ´s avonds brok
3. kvv en brok dagen scheiden dus bijv. door de week brok en weekend kvv

Mocht er nog een betere optie zijn (en dan niet alleen maar kvv en geen brok :p) hoor ik het graag!

honden page profiel Karin, Lina en Jazzy (Alex r.i.p.)Karin, Lina en Jazzy (Alex r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Karin, Lina en Jazzy (Alex r.i.p.)

" Wil op den duur ook doen hoor maar ik wil het eerst graag combineren aangezien mijn oudste hondje nu eindelijk het goed doet op een bepaalde brok en ik wil dat graag nog even vast houden en dan geleidelijk overstappen op helemaal kvv. Ook deels omdat ik er eerst zelf ook meer over wil weten want ben bang om niet goed volledig te voeren. 
Dus als ik eerst nog wil gaan combineren wat raad je me dan aan? Ik had zelf 3 opties in gedachten;
1. ´s ochtends brok ´s avonds kvv
2. ´s ochtends kvv ´s avonds brok
3. kvv en brok dagen scheiden dus bijv. door de week brok en weekend kvv

Mocht er nog een betere optie zijn (en dan niet alleen maar kvv en geen brok :p) hoor ik het graag! "



Dan zou ik optie drie nemen, maar waarom denk je niet volledig te voeren? Vollediger kan het niet in brok zit de grootste troep daar zou ik bang voor zijn. Gewoon afwissllen met goede kvv soorten en dan voer je volledig.

Karin

honden page profiel AnneloesAnneloes

Ok, optie drie dus.

Eerlijk gezegd wil ik dat ook graag hoor maar ik ben dus wat angstig door de allergie van mijn oudste hondje (wat waarschijnlijk komt door het graan in brok dus zinloos argument) en dat ik het niet goed doe en dat ze dan belangrijke voedingsstoffen missen (maar als ik dus graanloze kvv afwissel en 4 verschillende diersoorten voer is dat volgens mij ook goed) en ben ik een beetje bang gemaakt door dierenarts en dierenwinkels die allemaal niet echt enthousiast zijn over kvv en de hond volgens mij niet beschouwen als een carnivoor en dus pleiten voor een brok ipv vers vlees.

Volgens mij stap ik ook zo snel mogelijk over op helemaal kvv hoor want ik begin zelf ook steeds minder voor de brok te voelen en heb nu al zoveel over gelezen dat ik hopelijk nu wel genoeg kennis bezit om mijn hondje op een goede manier kvv te voeren..

honden page profiel Siënna en TonSiënna en Ton 3 doggies

honden foto van Siënna en Ton

Siënna krijgt al heel vroeg KVV (Bandit) en ook laat in de middag. Overdag, zeg maar lunch, enkele brokjes Orijen. Genoeg om geen honger te hebben en te weinig om in de knoop te komen met de vertering van Bandit. Deze combi doe ik nu 10 maanden en werkt voor haar perfect. En bijkomend voordeel, alles is biologisch.

honden page profiel AnneloesAnneloes

Oke,  ik heb ook al heel veel goeds gelezen over Orijen als brok dus bedankt voor je tip!

honden page profiel AnneloesAnneloes

Oke, begin het steeds iets meer door te hebben. Ben nu tot de conclusie gekomen dat ik beter kvv kan voeren maar mocht ik uit praktisch oogpunt toch eens brokken willen voeren ik beter een geperste brok kan nemen en de geexpanteerde brokken (zoals Eukanuba) links moet laten liggen. Correct me if i'm wrong!

Dit verward mij omdat ik veel positieve geluiden hoor over een brok als Orijen omdat hier 80 procent vlees in zit. Maar dit is dan weer geen geperste brok. En de geperste brokken die ik vind bevatten dan weer veel graan (zoals Farmfood of Cavom) en dit voer ik liever ook niet. 

Dus ben van plan compleet over te stappen op kvv (heb al een paar goede merken in gedachten zoals Alaska, Carnivoer, Darf en Tinlo) maar wil daar graag voor de zekerheid een brok bij hebben. Wat raden jullie mij aan? Voor een geperste brok gaan met meer graan of een geexpanteerde brok met een hoger vleesgehalte?

Dus; kvv wordt het hoofdvoer, daar ben ik nu wel uit dankzij alles wat ik gelezen heb en de leerzame adviezen.

honden page profiel Carine en haar meisjesCarine en haar meisjes 3 doggies

honden foto van Carine en haar meisjes

ik zou gaan voor een brok met een hoog vlees gehalte
zoals orijen, taste off wild, arcana of wolfsblut

voor je kvv kan je best ook wisselen van merken en van smaken

ik doe bijvoorbeeld van Darf eko de komplete versie en van van tammenga de geit, paard, lams en nog eentje (schiedt me nu niet binnen)

honden page profiel AnneloesAnneloes

Oke, ik zal die vier merken voer eens even goed uitpluizen dan!

Daarvan ben ik me inderdaad bewust, lijkt me ook hartstikke leuk om kvv lekker af te wisselen, ze zijn nu al hartstikke enthousiast terwijl ik nu dus niet eens een goed merk geef ben ik hier achter gekomen.


Zijn er ook nog mensen die vinden dat een geperste brok toch een betere optie is vanwege de vertering van de hond? Dit ben ik namelijk veel tegengekomen als het over kvv en brok mengen gaat..

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 3 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Niet om het een of ander maar eukaneuba gebruikt in alle brokken graan.
Daarnaast doen ze de meest vreselijke dingen met hun proefdieren zoals stembanden doorsnijden etc.

Een chi kan met gemak vlees eten en zijn gek op kvv.
Ze kunnen moeilijke eters zijn qua smaak maar dat is altijd even uit proberen.
Ik vind een brok met graan (geperste dus) dat je die niet moet voeren met kvv maar dat is mijn mening.
De vertering is compleet anders en in mijn ogen is 8 uur ertussen niet voldoende.
Neem een kvv en eventueel een goede brok zoals hierboven is beschreven als je brok wil blijven voeren.
Voor vakantie's of het gemak zijn er ook andere opties dan brok trouwens.
Renske kan je voor een vakantie makkelijk voeren.

honden page profiel AnneloesAnneloes

Oke, jij gaat dus ook voor een goede geexpanteerde brok.
En eukanuba gebruikt trouwens niet in alle brokken graan hoor! Eukanuba dermatosis is een brok speciaal ontwikkeld voor honden met huidproblemen en daar is de graan juist uitgelaten speciaal om te kijken of je hond daarvoor allergisch is. Het kan best zijn dat ze in de rest van hun brokken wel graan gebruiken maar in de variant die ik momenteel voer dus niet. Maar dit was eigenlijk alleen een tussenoplossing om te kijken of mijn hondje dus allergisch is voor graan.

Renske kende ik nog niet, dus dat ga ik even uitzoeken dan!

honden page profiel AnneloesAnneloes

Zo ik heb wel veel vragen hoor, komt er weer 1; wat is jullie mening over het eiwit percentage dat voer als Orijen bevat. Ik heb even de ingrediënten bekeken en het viel me op dat er relatief veel eiwit in zit. Nou las ik dat dat schadelijk kan zijn en dan vooral voor een pup. Wat is jullie mening hierover?

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 3 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Maïs, vismeel (>14%), dierlijk vet, gedroogde hele eieren, gedroogde bietenpulp (>2.5%), gehydroliseerd viseiwit, biergist, dicalciumfosfaat, natriumchloride, kaliumchloride, natrium hexametaphosphaat, calciumcarbonaat
Dit is de samenstelling van de brok die je nu geeft.
Wat is mais dan? O-) Juist een graan ;-)
Eukaneuba zijn de grootste oplichters die er zijn samen met royal canin.
Je bent dus verkeerd voorgelicht door je dierenarts.
Lees hier maar eens een artikel over wat je nu geeft (zogenaamd goed voor je hond zegt de dierenarts)

http://www.absoluteoriginals.org/eukanuba.htm

Geen aanval naar jou toe hoor, de meeste mensen geloven nu eenmaal de dierenarts op hun woordt en dat zou ook moeten kunnen maar helaas weten ze niks maar dan ook niks af van voeding :'(

Qua eiwit dit is juist niet schadelijk voor een pup dit heeft een pup nodig om te groeien.
Echter sommige honden krijgen diarree van teveel eiwit.
Persoonlijk zou ik niet voor orijen kiesen, ik heb 1 zak acana wild prairie hier in huis.
Pup voer is in mijn ogen ook onzin nergens voor nodig.

honden page profiel AnneloesAnneloes

Zo, haha ik moet nog veel leren merk ik wel! Bedankt voor je info, ik stap ook zeker af van Eukanuba. 
Dit zijn de vier merken waar ik nu tussen twijfel op te kunnen combineren met kvv: Orijen, Acana, Taste Of The Wild of Wolfsblut.

Jij kiest dus voor Acana, mag ik vragen waarom? En speciale pup voer ook overbodig? Ik heb het vaker op het forum gelezen maar ben zelf nog wat huiverig om dat niet te doen..

En wat vind de rest de beste optie voor mijn twee chihuahua van 15 week en 2,5 jr? Ik vind het belangrijk dat ze in ieder geval hetzelfde merk eten dan wellicht de een pup voer en de ander adult.

Ik vind het wel allemaal verwarrend hoor, maar stapje bij stapje ga ik hopelijk de goede kant op met een beetje hulp.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Chihuahua's kvv voeren. Graag tips! " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: 6 Jaar alweer
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^