Op zoek naar tricolor Boerenfox

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Nina (Gast)

Hallo,

Ik heb 16 jaar een boerenfox gehad,een fantastische kameraad.

Samen met mijn dochter die nu op zichzelf is gaan wonen ben ik verliefd geworden op dit ras.
We willen volgend jaar dan ook samen voor een pup uit hetzelfde nest gaan kijken. Zij één en ik één, kunnen we samen naar puppiecursus, het strand en de honden vinden dat vast ook helemaal geweldig.

We willen ons graag goed oriënteren en zijn nu al volop het internet aan het afstruinen en mogelijke fokkers aan het stalken. :-)

In mijn nimmer aflatende drang naar informatie, foto's en fokkeradressen heb ik nu ook het plan gevat om me bij dit forum aan te melden.

Ik hoop er veel van te horen!

Groetjes, Nina

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Op zoek naar tricolor Boerenfox " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

De boerenfox is niet echt een ras, dus moeilijk te vinden bij een goede fokker. http://www.boerenfox.nl/vraagenaanbod.php
Hier wel een link, maar ik zou heel voorzichtig zijn. Meestal wordt er gewoon wat op elkaar gezet zonder enige vorm van testen of kijken of ze wel bij elkaar passen. Daarnaast leven ze vaak buiten.

Is de Jack Russel of Parson russel terrier niet wat voor jullie?
De parson is ook hoogbenig. http://www.parsonrussellterrier.nl/
http://www.nvjrt.nl/

of de foxterrier
http://www.nederlandsefoxterrierclub.nl/

Volgens mij is een boerenfox toch een kruising fox en JR? van oorsprong

honden page profiel marianne4umarianne4u

honden foto van marianne4u

De boeren fox is indersdaad geen erkend ras maar hij is ook niet meer weg te denken uit ons straat beeld.
Ik heb zelf ook een boeren fox en ik heb hem gewoon bij een particulier vandaan.
Ik zou zeker op de website kijken van de boerenfox en goed informeren daar.
Heel veel plezier met de voor pret.

Gr Marianne

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Ik zelf heb ook een boerenfox
En ben zelf ook een boerenfox freak
Ga even naar boerenfox.nl.
Daar weten ze wel waar je een goede boerenfox kunt kopen.
Ikzelf weet het trouwens ook heb zellf een tricolor uit een heel erg goed nest wat thuis gewoon geboren en opgevoed worden.
Wil je een goed adres kan je me ook even een pb sturen als je interesse heb.

Groetjes Jo

honden page profiel jojo

honden foto van jo

De boerenfox is geen officieel erkend ras. Maar als je praat over 'een boerenfox', weet bijna iedereen over welk type hond het gaat. De boerenfox is een kleine terriër, die qua karakter en uiterlijke kenmerken te vergelijken is met een kruising tussen de Jack Russell terriër en de gladharige Foxterriër. Het is een type hond die je in veel landen tegenkomt. De Braziliaanse variant van de boerenfox, de Terrier Brasileiro , is sinds enkele jaren zelfs een officieel erkend ras.

De boerenfox is rond de 40 cm hoog, heeft een witte vacht met zwarte en/of bruine vlekken. Deze hond heeft flaporen of rechtopstaande oren, een staart met een krul of een korte (helaas gecoupeerde) staart.

Van oorsprong is dit een echte boerderij hond, die het erf van de boer bewaakt en alarm slaat wanneer er vreemden het erf naderen. De boerenfox is berucht om zijn ratten - , muizen - en mollenvangers kwaliteiten. Er zijn ook boerenfoxen die bekend staan om hun uitstekende vermogen om de boerderijdieren op stal of naar de wei te drijven. Toch leven de meeste boerenfoxen tegenwoordig niet meer op de boerderij. Dit is helemaal geen probleem, want dit type hond kan in principe overal wonen, mits hij maar voldoende beweging krijgt.

Het karakter van de boerenfox is over het algemeen zeer herkenbaar. Het is een intelligente, waakse, dominante en zeer speelse hond. Door de combinatie van deze karaktereigenschappen is het zeer belangrijk de hond goed op te voeden. Wanneer dit niet gebeurt, kan de hond de eigenaar de baas worden en problemen veroorzaken. Als een intelligente hond geen duidelijke regels kent, is een logische gevolg dat deze denkt de baas te zijn. Helaas is om deze reden de boerenfox geen onbekende verschijning in de Nederlandse asielen. Gelukkig gaat het ook vaak goed en zijn er vele mensen die genieten van hun hond.

Het zijn echte mensenhonden, die graag werken voor hun baas en erg trouw zijn. Ze hebben een groot uithoudingsvermogen, zijn gek op spelen met balletjes en zijn met de juiste training erg leergierig. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk allerlei trucjes leren, als echte circushondjes. Ook zijn het uitstekende honden om activiteiten mee te ondernemen, zoals Flyball en Agility.

Kortom, met de juiste training, aandacht, liefde en knuffels is de boerenfox een geweldige hond om te hebben!

Ella (Gast)

Hoi mama,

Goed gedaan!
Ik ben benieuwd naar de reacties.
Dikke kus Ella.

Marlous (Gast)

Beste Nina,

Het klinkt niet betrouwbaar, maar wij hebben onze boerenfox via marktplaats gevonden. Deze mensen wilden zelf graag een nestje en daar een pup uit houden. De overige werden aangeboden op internet.

We hebben contact gezocht en het bleek gewoon goed te zitten. Onze pup is een hele blije speelse en ondeugende boerenfox van nu 7 maanden en we hebben er ontzettend veel lol mee. Je kunt het internet gewoon in de gaten houden, over het algemeen haal je de minder betrouwbare sites en aanbieders er op gevoel al uit. Anders komt dat onderbuik gevoel direct bij het contact leggen al. Ons prive nestje was helaas voor jullie eenmalig, die kan ik jullie niet aanbevelen.

Succes met de leuke zoektocht!

Groetjes Marlous

Marlous (Gast)

Hoi Nina,

Kijk ook even hier in het linkermenu onder puppy's. Bij de foxterriers staat een boerenfox nestje!

Groet Marlous

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram.

honden foto van Mandy & Bram.

In het blad "Het buitenleven" staan vaak nestjes met boerenfoxen. Hier op HP worden boerenfox puppy's aanngeboden. En via marktplaats soms ook. Niet iedereen is niet te vertrouwen. Zolang je maar je verstand volgt, en alleen een hondje meeneemt uit een gezin of bij een fokker waar je een prettig gevoel bij hebt. Heel veel succes en plezier met jullie zoektocht!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Op zoek naar tricolor Boerenfox " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^