heb ik dan echt teveel huisdieren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jessica,Tobi en Cindyjessica,Tobi en Cindy 3 doggies

honden foto van jessica,Tobi en Cindy

Denise
Ik heb op een rustige manier duidelijk gemaakt dat het onze keuze is.
Maar ook dat ik daar erg gelukkig van wordt en dat als het aan mij alg ik een boedrij met talloze dieren zou hebben.
En je zult zien dat ze hier heel goed mee omgaan beter dan met je weglachen.
Ik herken je gedrag ik deed het ook maar je zult zien dat het echt meevalt en daarna ben je trots op jezelf.
En mocht het niet zo zijn (kleine kans) dan is dat het een tekort koming van de ander en zeker niet van jou.
Geniet van je beestenboel

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "heb ik dan echt teveel huisdieren?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep 3 doggies

honden foto van Merp & Miep

Tuurlijk niet! Je behoort nog lang niet tot de animal hoarders en ik neem aan dat je sociale en eigen leven er niet onder lijden.

honden page profiel Vrouwtje van 2 hondenVrouwtje van 2 honden 3 doggies

honden foto van Vrouwtje van 2 honden

Lekker genieten van al je diertjes.Super toch die gezelligheid :-)

Ik zelf herken het ook,
dat ik een dierentuin heb, of een kinderboerderij
maar ze komen hier niets te kort en ik geniet
er met volle teugen van en dat is heb belangrijkste

Ik heb 2 hondjes
           1 cavia
           1 aquaruim

Maar ik had  ook nog

        1 hamster
        1 vis in kom
        5  zebravinkjes 
Helaas overleden

Maar als ik het zo lees, de andere reactie`s,  valt mijn, `dierentuin` wel mee hihi

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

linda: woow dat zijn er ook best veel.. maar wel super gezellig denk ik=)Wij zijn trouwens ook nog nooit op vakantie geweest, wel eens een weekendje weg maar dan gingen de honden mee. Als ik ooit op vakantie ga dan zorg ik gewoon dat er iemand bij mij thuis kan zijn voor ze.

isabella: Ja ik ken er wel een paar die zelfs nog niet voor 1 dier kunnen zorgen laat staan heel veel maar die moeten dan gewoon geen dieren nemen.

judith&olly: oh konijnen ja die blijven fokken he! Mensen hebben inderdaad ook vaak commentaar op andermans honden, me schoonouders bijvoorbeeld die hebben zelf een klein hondje, nou die weten het allemaal zo goed, dat die geen eigen hondenschool beginnen pff.

patricia: oh ik weet ook precies hoe je je voelt. je ziet ze gewoon denken, alweer 1.. die is gek. Ik heb ook pas verteld van mijn beagle pup toen ze al 6 maanden was. moet je nagaan hoe weinig me familie langskomt=P en haha ja het lijkt wel alsof ik dieren verzamel maar er word goed voor gezorgd dus ben geen slechte verzamelaar en het stopt natuurlijk wel ergens dat weet ik zelf ook.

flowy: oeh een steppevaraan, die hebben we op school ook. echt mooie dieren!

Doggy: Ja nou hij vind het nu wel genoeg, hij houd van dieren maar hier stopt het voor hem. Wat ik niet snap want ik verzorg ze allemaal hij heeft alleen de lusten ervan=P dus het word nog wat om hem over te halen die 2 kittens te houden. maar van de week was die er met 1 aan het knuffelen en toen zei die tegen hem.. pas maar op kleintje anders raak ik nog aan je gehecht en moet je blijven hihi. dus zal niet al te moeilijk worden om hem over te halen.

Clauw&demini's: Bij mijn familie is dat ook zo dat ze weinig dieren hebben. het huishouden is wel veel soms, want om het netjes en schoon te houden moet er echt iedere dag gestofzuigt en gedweild worden. Maar inmiddels ben ik daar zo aan gewend dat het iedere ochtend een uurtje werk is en klaar.


honden page profiel Sav&MessiSav&Messi 3 doggies

honden foto van Sav&Messi

zolang alles happy, gevoerd en gezond is maakt het toch niks uit!

wij hebben
1hond,
2katten,
3kippen.

en die jonge kinderen van 15mnd, 4jr en 5jr en sommige mensen vinden ook dat we teveel hebben ivm de jonge kinderen, nou zij hoeven alles niet te verzorgen/ opvoeden hoor. dat doe ik lekkr zelf ;-) :-D

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

" Wilma: Op dit moment heb ik buren die het geen probleem vinden. Maar als ik ga verhuizen misschien wel. We hebben ook besloten om in een nieuw huis van de tuin 1 grote kattenren te maken dat ze lekker in onze eigen tuin blijven en niet de buren lastig kunnen gaan vallen. En zolang ik alles goed schoon houd en luchtjes zich niet gaan verspreiden dan is er denk ik niks aan de hand. "


Dat zou je denken, maar er is een vaag aantal wat "men" nog acceptabel vind. Zijn er klachten, dan word er automatisch naar jou gewezen, al ben je het niet. Ik heb al te vaak Bonje met de Buren en Rijdende Rechters gezien over huisdierenoverlast. Ook al wás er geen overlast. In een geval moest die mevrouw toch haar katten afstaan, al was er geen meetbaar probleem van geur/overlast.

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

ja ook zo iets, wij kregen tijdje terug nog een preek van me schoonouders.. van ja hoe moet dat nou als je kinderen heb.. met AL die dieren.. ik zeg nou gewoon mee laten opgroeien. nou ze bleven maar door gaan..ze zagen allemaal problemen, ik denk waar bemoeien jullie je mee bah heb ik zo'n hekel aan!

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

nou er is niemand die mij dwingt mijn katten af te staan als ze goed verzorgd worden en hun leefomgeving ook goed verzorgd word. Ik heb die programma's ook gekeken en er komt zelfs een nieuw programma aan zag ik: een huis vol dieren geloof ik. daar wilde me schoonvader ons ook meteen voor opgeven. Maar er is niemand die mij dwingt ze weg te doen.

honden page profiel annette & de boefjesannette & de boefjes 3 doggies

honden foto van annette & de boefjes

Haha, ja ik ken dat. Wij hebben ook wel eens dat familie naar ons kijkt van"heb je er nou alweer een dier bij?!" Als je jezelf er maar prettig bij voelt, dat is het belangrijkste :-D
Wij hebben nu: 3 honden, 3 katten, 2 cavia's , twee aquariums, een grote Koikarper vijver en een grote buitenvoliere met Amadines en Astrildes O-) (Tot voor kort ook nog 3 chinchilla's en 6 gerbils, maar die zijn hemelen)

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

ook een lekkere beestenbende zeg=D super leuk!!

honden page profiel Melanie en LucyMelanie en Lucy 3 doggies

honden foto van Melanie en Lucy

ook ik vind zo een "beestenboel" heerlijk dus sluit mij bij de rest aan :-D
lekker je eigen ding doen

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

je hebt nooit te veel huisdieren, pas als je er niet goed meer voor kan zorgen, dan is het teveel

als je er gewoon voor kan zorgen, is het niet teveel O-)

honden page profiel MojuanMojuan 3 doggies

honden foto van Mojuan

Hoi Denise!

Is dat alles?
Wil je weten hoeveel dieren er bij ons leven?

Oke, we runnen dan wel een opvang voor knaagdieren en konijnen, maar toch.. al die dieren leven in ons huis, of in onze tuin, of in onze garage.

Vertel dit maar eens tegen die zeurende mensen:

3 honden
20 cavia's
8 konijnen
18 ratten
een aquarium

Dát is pas veel! hahaha

honden page profiel ElahjenthodieElahjenthodie 3 doggies

honden foto van Elahjenthodie

IS gewoon onbegrip en iedereen staat anders in het leven en als ze zichzelf dan verplaatsen in het leven dat jij leeft worden ze waarschijnlijk gillend gek...

Mijn zus vind alleen Coco haar Mini York al erg druk en moeilijk te combineren met twee kleine kinderen en dan nog twee katten...
Ik sta heel anders in mijn leven op dit moment dus die ruimte is er wel, maar ze zal me nooit veroordelen ofzo, is stapelgek op mijn dieren en knuffelt ze allemaal dood, maar ik heb begrip voor haar situatie en zij ook voor die van mij en daar gaat het om. Zolang jij/jullie het prettig vinden en de beesten goed kunnen verzorgen hebben mensen het maar te respecteren, dat is wel zo netjes...

Ik moet eerlijk zeggen dat ik altijd moeite heb als ik ergens kom en ze hebben helemaal geen dieren, ik kijk altijd om me heen of ik dan niet iig een kat zie ofzo...lol, vind het altijd zo stil en leeg in zo'n huis, het mist een ziel, het leeft niet, maar dat is mijn gevoel...

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Ben gewoon jaloers op al die dieren,vandaag even wezen kijken bij een nestje met kittens, wist niet eens dat deze mensen katten hadden ,er was een kitten bij die Lobke heel interesant vond en Lobke heeft het diertje helemaal ge wassen , dan moet je sterk in je schoenen staan, en dat stond ik niet toen men vroeg of ik haar niet wou hebben heb ik in eerste instantie nee gezegd maar zoals die twee speelden Lobke en dat kitten ben ik ondervoorbehoud overstag gegaan. heb nog minstens 8weken om er over natedenken , zit natuurlijk ook met mijn 15jaar oude kat Vlaai, maar die zit regelmatig bij mijn buren binnen en speelt daar met hun jonge kat de kittens gaan met 16weken de deur uit. het zijn perzen we zien wel de dieren zijn allemaal getesten hebben een stamboom. het kitten wat ik eventueel krijgt is een blaue schild pad met wit mooi om te zien en ze hebben geen korte neus helaas heeft het kitten teveel wit dat mag maar zoveel procent hebben een naam heb ik ook al pinky ja we wachten af groeten Hein.

honden page profiel Shizzle, baasje van Shiloh, Toby & SabeauShizzle, baasje van Shiloh, Toby & Sabeau 3 doggies

honden foto van Shizzle, baasje van Shiloh, Toby & Sabeau

Ja ik ben ook als de dood dat dat programma straks voor me deur zat. We lagen in bed tv te kijken toen we de reclame zagen en we riepen allebei tegelijk oh oh.. hahahaha

honden page profiel Inge en Jessy & BintiInge en Jessy & Binti 3 doggies

honden foto van Inge en Jessy & Binti

Ik vind het hartstikke meevallen hoor!! ;-)

wij hebben:
1 konijn
1 cavia (woont bij konijn)
1 grasparkiet
2 logeer hamsters
5 honden (eigenlijk 1 maar ze kreeg pups (alles volgens de regels hoor) en daarvan houden we er nog 1 aan)

honden page profiel Elke en haar bende!Elke en haar bende! 3 doggies

honden foto van Elke en haar bende!

dit vind ik wel goed meevallen en hier ook negatieve reactie's maar daarom stopt de liefde voor de diertjes? 
ik heb :
 2 honden +(1 opvanghond) 
5 katten, waarvan 4 oppaspoesjes (waar ik 2 zou willen bijhouden omdat ik ze met de fles heb opgevoed en er een enorme band mee heb) 
2 valkparkieten (waarvan 1 oppas) 
11 konijnen + 1 cavia (zit bij de konijnen) 
4 volgroeide kippen + 3 kuikens waarvan 1 haan
en ik wacht nu op twee chinchillia's kleintjes.

iedereen leid zijn eigen leven, als je van dieren houd? dan mag je dat zeker niet ophouden door negatieve reactie's..

honden page profiel Sam en LizzySam en Lizzy 3 doggies

honden foto van Sam en Lizzy

over een tijdje komt er een programma op tv over het hebben van te veel huisdieren.. daar hebben ze al reclame voor gemaakt zodat je jezelf of andere kon opgeven..

zie ik jullie allemaal daar ?? ;-) O-)

nee hoor ik vind veel huisdieren echt super.. zelf kan ik het niet financieel maar anders had ik ook een huis vol :-D

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Zolang het over huisdieren gaat mag iedereen zijn ongezouten mening geven; "wat veel", "doe eens wat weg" enzovoort.
Maar o wee als jij hetzelfde zegt als iemand het vierde kind op de wereld zet!

Oké, ik vind 6 katten ook wat veel (10 helemaal dus ), maar het is JOUW huis, dus daar heeft men zich gewoon niet mee te bemoeien.

Ik heb genoeg aan Mellow en poes Puk ;-)

honden page profiel Tiamo  ^_^  DyunaTiamo ^_^ Dyuna 3 doggies

honden foto van Tiamo  ^_^  Dyuna

Ook wij hebben veel dieren, ja ik zeg met recht veel en soms zijn er situaties dat het TE veel is. Echter hebben wij de meeste dieren niet aangeschaft onder het mom van: Leuk, we nemen er nog eentje.

Zo heb ik in 2009 een nest kittens gevonden (4) op basis van een tip van een familielid. Helaas konden de kittens destijds niet geplaatst worden in het asiel omdat deze overvol zat, zelfs een gastgezin was niet voorhanden. Zo heb ik de zorg op mij genomen met de gemaakte afspraak dat de kleintjes (2) wel geplaatst zouden worden bij die familielid en dat de kosten gedeeld zouden worden. Helaas werd de afspraak niet nagekomen omdat de daadwerkelijke kosten te hoog zouden oplopen. Denk aan kittenmelk en alle benodigheden die erbij kwamen. Helaas vond men via Mp een aantal dagen ná het verbreken van de afspraak twee andere maar goedkopere kittens die ook per direct beschikbaar waren. Met als gevolg dat ik de kittens niet kwijt kwam in het hoogseizoen. Wij hebben na lang wikken en wegen toen besloten om ze te behouden maar het was destijds liever niet als wel. Uiteraard kunnen we nu niet meer zonder ze.

Zo ook heb ik een poesje dat door de dierenambulance was gevangen en gesteriliseerd maar per direct terug werd gezet daar waar ze rondzwierf. Echter was dit juist de plek waar ook een familielid woont en deze er geen behoefte aan had om dit poesje iedere dag van voeding te voorzien. De buren lieten iedere dag hun hond in de tuin om de poes te verjagen maar het poesje zelf had geen leven meer daar. Naar meerdere malen het asiel en het familielid erop aan te dringen dat ze toch echt eten nodig heeft en evt. een plekje om zich warm te houden in de schuur hebben wij besloten haar te vangen. Ze is nu "rond en gezond" en het meest gelukkige poesje van allemaal. Helaas heeft ze destijds een trauma opgelopen want ze blijft in een bepaald op zicht schuw, maar toch verdient ook zij de kans op een goed leven, liefde en een droog en warm mandje.

Spreek ik niet over mensen die ongewenst hun poezen laten dekken met alle gevolgen van dien, vervolgens met een kitten op een bloedhete zomerdag vanuit belgië naar nederland komen om hun kitten kado te doen. Helaas "ontvanger" wilde kitten niet. Dit was toen een klant van mijn partner en uiteraard kreeg ik het telefoontje of ik haar wilde opvangen. Ze zat onder de luizen, mijten, vlooien en wormen en was amper 7 weekjes oud. Met heel veel strijdlust van de poes haar kant heeft ze het overwonnen en straalt van gezondheid en geluk nu 5 jaar later.

Dit zijn echter maar een aantal voorbeelden die ik op noem van de reeds 11 katten en 3 honden die wij hebben.

Helaas krijgen ook wij van tijd tot tijd commentaar vwb het feit dat het veel huisdieren zijn maar dit commentaar is merendeels van familie zelf, die de afspraak hebben verbroken voor het overnemen van de kittens, of het familielid die weigerde het poesje te laten overleven omdat ze haar huis om de hoek was kwijt geraakt en asiel en dierenambulance haar ook niet wilde.

Aan de andere kant heb ik al menig compliment gekregen dat mijn huis er schoon en proper eruit ziet. Er wel bijzeggende dat ik de gehele dag door toch wel bezig ben om alles op orde te houden. Het is een leuke en gezellige bende hier zonder dat men last heeft van stank of ongewenste haren op plekken die er niet horen maar zelf wil ik er persoonlijk geen meer bij, genoeg is genoeg.

Wellicht dat er mensen zijn die denken: Plaatsen in het asiel? Weggeven aan anderen? Stichtingen en Organisaties?, ook daar kan ik legio aan ervaringen bij opnoemen waardoor wij juist bewogen zijn toendertijd om zelf de verantwoording te nemen voor deze dieren.

Nogmaals persoonlijk zou ik niet meer kiezen voor zoveel dieren, maar ieder dier verdient in mijn ogen een warm mandje, dan maar bij mij als het bij een ander niet mogelijk is.

Groetjes Sjattukuh

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

je hebt helemaal gelijk!! goed van je dat jij de verantwoordelijkheid op je neemt om voor ze te zorgen. Waar zouden ze anders heen moeten. ze verdienen stuk voor stuk allemaal een warm huis waar ze met liefde kunnen opgroeien en oud worden. gelkkig hebben ze jou getroffen!

honden page profiel ik en renskeik en renske 3 doggies

honden foto van ik en renske

ik ken iemand die 16 gelukkige honden heeft O-) . mij maak je niet snel gek met een groot aantal. zolang de dieren allemaal genoeg aandacht ect hebben en gelukkig zijn is alles goed. je kent het spreekwoord: hoe meer zielen hoe meer vreugd

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

En ik vond dat ik een beestenboel had. Kunnen er best wat meer bij. O-)

Maar even serieus. Naar mijn idee kun je zoveel dieren houden als je wilt wanneer je de ruimte, financiele middelen en de tijd er voor hebt.

Voor mij is het zo genoeg en dat is voor andere mensen vaak al "teveel". Maar als je er niet tegen kunt kom je toch lekker niet? Zo ben ik ook tegen familie. Helaas werkt het niet. O-)

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip*

honden foto van *Boots*Rip*

Oh dat valt nog mee..

Hier vinden ze het maar niks dat wij 4 honden hebben.

En dan ook nog 2 staffords en 2 kleintje we moeten maar opletten dat ze niet kapot gebeten worden.
Ik heb ook 2 kids die verzorden de kleintjes onder mijn toezicht natuurlijk en de Staffords zijn mijn zorg.

Maar ze zeggen wel van jij hebt er 4 maar die horen we nooit blaffen en dat terwijl hier in de buurt heel veel onopgevoede honden zijn wat de hele dag buiten blaffen op alles en iedereen.

Ik hou ook veel van dieren maar ik heb voor mezelf besloten dat het bij 4 honden blijft er komen hier dus geen andere dieren in huis.
Ik zou heeeeeeel graag nog een edel papegaai willen maar dat moet gewoon wachten 4 honden in een rijtjes huis is echt genoeg voor mij.

Ow en chincilla's vind ik ook helemaal super die heb ik vroeger ook gehad maar ik luister naar mezelf hahaha. Anders is het ook niet eerlijk tegenover mijn kids en honden.

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

sam: wat jammer dat het niet werkt hihi. Bij mij zou het wel werken maar dan worden we gewoon verplicht om bij hun op visite te komen..

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Hahaha nee dat is ook geen uitkomst. Overigens ben ik gek op de familie die ik heb hoor, ze zijn allemaal net zo "idioot" dus dat scheelt.

Geen is er zonder huisdieren. Allemaal minstens 2. :-)

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

boots: ja veel mensen denken bij staffords, oh die gaat mijn hondje opeten. ze zijn wel prachtig die van jou!!

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

ow dat scheelt wel. bij mij is dat niet zao het geval O-)

honden page profiel Franzi (OMK)Franzi (OMK)

honden foto van Franzi (OMK)

nou wij hebben de 10 ook al overschreden O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "heb ik dan echt teveel huisdieren?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: sneeuw pret
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^