hoogzwangere kat & onze hondjes!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Het gebeurt helaas best vaak dat kleintjes het niet overleven. Volgens de beheerster van de stichting waar ik voor opvang de reden waarom poezen zoveel jongen krijgen.. ze halen het gewoon lang niet allemaal.. Maar dat is inderdaad heel hard.
Ik vang pas sinds maart/april zo op en sindsdien heb ik al wat zien gaan. Nou had ik wel pech. De eerste opvangpoes was hoogzwanger, door de dierenarts geschat op 14 jaar!! Uiteindelijk moest dat een keizersnede worden, 1 kitten dood in de geboortegang waardoor de rest niet kwam, eentje vlak na de geboorte overleden, de derde is inmiddels al weer een tijdje geplaatst! Moederpoes heel veel zorgen om gehad, slechte nieren, bleek ook nog suikerziekte te hebben, dus insuline spuiten. Heel moeilijk in te stellen en uiteindelijk overleden aan een hypo. In laten slapen, want ze was in coma geraakt.
Dan ook pas geboren kittens gevonden, met de fles geprobeerd, maar was al te laat.
Vorige week dan eentje overleden aan fip. Daarna nog een kleine van 3 weken gevonden, met vier weken een wormenkuur, maar bleek zoveel wormen te hebben die dood gingen in de buik dat het katje zichzelf als het ware vergiftigde. Niet meer te redden.
Het is echt zo hard. Maar vooral wat mensen dieren aandoen. Zomaar dumpen ergens midden in een bos, of in een dichte plastic zak. Ze zouden ze zo bij ons kunnen brengen, maar dat gebeurt haast niet.
Maar ook boeren (meestal) die weigeren hun poezen te laten steriliseren omdat dit niet kan in verband met hun geloof. En dan de katjes ook aan hun lot overlaten, of proberen te verdrinken. Soms komen er 50 katjes bij 1 boer vandaan.. werkelijk belachelijk en dat ieder jaar weer.. Maar ja, je doet het voor de dieren..

Snap het wel hoor, dat je vriend het wel mooi vond zo :-)
Mijn vriend vind die kleintjes wel leuk, maar het werk heeft hij er niet voor over, ze zijn klein, maar een troep dat ze maken! En het is gewoon heel hard als er eentje dood gaat terwijl je er 's nachts voor op hebt gezeten, flesjes hebt gegeven, je krijgt zo snel een band.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hoogzwangere kat & onze hondjes!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 11 van 11 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^