Een vraag aan baasjes Standaard Teckel (ruwhaar)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Hoi hoi,

Aangezien er meerdere Teckel baasjes zijn op het forum doe ik het even via dit topic! :-)

Vroeger, als klein kind was ik helemaal weg van de grotere rassen, nog steeds vind ik ze machtig mooi om te zien en het zijn meestal heerlijke goedzakken en knuffelberen, hihi!
Sinds een jaar of 2 ben ik gevallen voor de Cardigan Welsh Corgi, zoals jullie misschien weten, hihi maar ook een aantal andere rassen op korte pootjes hebben mijn aandacht, zoals de Vastgotaspets, ook een klein herdertje, ook de Basset Fauve de Bretagne en dus de Standaard Ruwhaar Teckel, 2 hele andere types maar wel heel leuk!

Nu zou ik graag van de Teckel baasjes wat ervaringen willen horen over hoe deze hondjes zijn, ik lees dat ze een sterk karaktertje hebben en eigenzinnig kunnen zijn..?
En hoe zit het met het jachtinstinct..?
Kunnen deze hondjes echt niet los lopen?

En waar komen jullie Teckeltjes vandaan?
Wat zijn goede fokkers?
Desnoods kan deze info per PB'tje! ;-)

Alvast bedankt!
:-)

Groetjes

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een vraag aan baasjes Standaard Teckel (ruwhaar)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Mijn oma heeft er eentje, ik ben regelmatig de oppas;-)..Kan je wel wat vertellen over mijn ervaringen. Teckels zijn onwijs leuke honden, maar je moet er wel geschikt voor zijn. In de zin van dat je wel een dosis humor nodig hebt, want ze kunnen vele streken uit halen. Eigenwijs zijn ze ook, verwacht geen hond die 20 trucjes kan en waarmee je geweldig kunt trainen, ze doen waar zij zin in hebben en zijn niet erg leergierig (is mijn ervaring). De Teckel van mijn oma kan niet echt los nee, die is foetsie als ze iets ziet. Maar het kan ongetwijfeld wel aan te leren zijn met de juiste training:-).

Ik denk dat Leila van hier je goed kan helpen met de juiste fokkers. Ik kan je wel de naam geven van de kennel waar de Teckel van mijn oma van komt, maar dat is al 10 jaar geleden en ik heb geen idee of die oke is of niet (ook al is het wel een stamboom fokker).

honden page profiel Annelies met  SemAnnelies met Sem 3 doggies

honden foto van Annelies met  Sem

Wij hebben dan wel geen ruwhaar teckel, maar waarom zouden ze niet los kunnen lopen?
een sterk karakter hebben alle teckels groot en klein, eigenzinnig daar staan ze bekend om en het jachtinstinct is heel verschillend.Onze teckel heeft helemaal niets met jagen , ik doe er zelf ook niets mee. Maar er zijn ook genoeg baasjes die gaan 'jagen' met hun teckels, via een vereniging.
Vereiste daar is dat ze goed luisteren en dat kun je iedere teckel , maar ook iedere andere hond leren.

Zou zeggen als je van plan bent om een teckel aan te schaffen, ga ermee op cursus, kijk bij verschillende verenigingen hoe het speuren/jagen er aan toe gaat.

Wens je heel veel plezier.

honden page profiel L, K & PL, K & P 3 doggies

honden foto van L, K & P

Oke... heb je ff? O-)

Het zijn idd sterke karakters en ze zijn zeer eigenzinnig (zelfstandig eigenlijk...), maar de ene teckel is natuurlijk de andere niet. Ik heb toevallig twee enorme karakters in huis, maar ik ken ook mensen met gewoon héle lieve zoete teckeltjes. Al zijn dat allemaal geen standaards trouwens.

En tja ervaringen... ooit mijn verhaaltjes gelezen? Dat is helemaal hoe mijn (met de nadruk wel daarop, want iedere teckel is anders) teckels zijn. En dan zijn ze daarnaast ook nog gewoon verschrikkelijk lief.

Jachtinstinct hebben de meeste teckels wel in meer of mindere mate. Nog nooit een andere hond gehad die zo vaak met z'n neus op de grond rondloopt. Écht jagen doen die van mij dan weer allebei niet. Heb ik ze overigens niet af hoeven leren, doen ze gewoon niet. Karel en Pepijn kunnen dus ook gewoon redelijk loslopen mits er geen wegen oid in de buurt zijn.

Over fokkers enz wil ik je straks nog wel ff een PB sturen. Is handiger denk ik. ;-)

En zoals caitlin al zegt, je hebt een flinke dosis humor nodig én geduld als je een teckel wilt. Het zijn dramaqueens, echte komieken. En onderschat hun uithoudingsvermogen daarin niet.

Teckels kúnnen leergierig zijn, maar die van mij zijn dat zo goed als niet. Als ik Karel wat wil leren, loopt hij gewoon weg. Pepijn is altijd wel benieuwd naar wat ik nou wil. Als híj dat leuk vindt, werkt hij wel mee. Als hij het niet leuk vindt, kijkt hij me alleen maar aan. Als ik mazzel heb.

Tja en verder... vraag maar raak, want ik kan echt uren over teckels lullen maar met vragen krijg je nog wat gerichtere info haha.

honden page profiel  karin en yuki en nami karin en yuki en nami 3 doggies

honden foto van  karin en yuki en nami

Heb dan ook wel geen ruwharige maar 2 dwerg teckels langharig maar je kan ze gewoon los laten lopen hoor. Maar de ene tekel is de andere teckel niet en die van mij jagen ook niet speuren vinden ze wel heel leuk

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Lobke mijn ruwhaar loopt dagelijks los in het park luisterdgoed heeft wel eens een dag dat ze juist iets anders wil je moet wel goed opvoeden en bedenken dat NEE ook Nee is en Ja is JA verder ligt het ook aan de lijn waar je je teckel kiest een showlijn levert meer hondjes op met weinig jacht instinkt werklijnen zijn wat moeilijker te houden als huishond er zijn nog wel enkele jacht lijnen maar voor een hui tuin en keuken teckel zou ik die niet kiezen .overigens komen in showlijnen ook jagertjes voor en andersom ook gewoon konsekwent zijn bij het opvoeden . veel succes met je toekomstige Hond. groeten Hein.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Wat teckels aangaat : zie de verhalen over de teckelmeneren.

honden page profiel L, K & PL, K & P 3 doggies

honden foto van L, K & P

Nou ja, vanzelfsprekend is het natuurlijk niet. Ken toch wel wat teckels (zeker de ruwharen) die het niet kunnen. Het komt wel meer voor dan bij andere rassen dat het niet kan. Al kan je het bijna altijd wel iets trainen en desnoods weglopen ondervangen met een jachtlijn die je aan het tuig hangt.

Karel moet ik ook altijd extra in de gaten houden. Soms verdwijnt hij in zijn eigen wereld en loopt hij gewoon door en dus weg. Je moet dus wel bij de meesten héél alert zijn.

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Even een toelichting. Lobke is hier in huis opgegroeit met een super gehoorzaam hondje , hoefde maar een keer te roepen en daar kwam Whoopy aan en Lobke kwam er dan ook aan nieuwsgierig als ze was heb dit toen langzaam opgebouwt ze heeft gelukkig wel haar teckelstreken behouden maar die zijn er om ook eens te lachen kotom voor mij geld eens een teckel altijd een teckel groetjes Hein.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Ik heb geen ruwharen maar ik verzorg een aantal ruwhaarteckels en dat zijn hele vriendelijke, blije, vrolijke teckels! Ze hebben op dit moment een heel leuk nestje! Als ik zelf geen honden had dan nam ik zo een puppie van deze mensen! ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een vraag aan baasjes Standaard Teckel (ruwhaar)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^