hier ben ik niet blij mee!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Geralda LippoldGeralda Lippold

honden foto van Geralda Lippold

Luna en Gizmo hebben vanavond iemand gebeten,mijn man had iets aan iemand te koop aangeboden,deze man kwam vanavond dus naar ons huis.
Ik had niemand aan horen komen en plotseling hoor ik luid geblaf,ik storm naar buiten en al te laat ze hebben alletwee de man gebeten,een heeft hem in de hand gebeten de ander in de buik.Mijn man heeft hem nog gewaarschuwd voor de honden over de telefoon.

We hebben achter het huis een hoog hek met daar boven een bord waarop staat pas op hier waak ik betreden op eigen risico.
Het is gelukkig wel goed afgelopen,maar ben er toch wel enorm van geschrokken

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hier ben ik niet blij mee!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta 3 doggies

honden foto van Erika & Jetta

is die man dan gewoon de tuin in gekomen? kon die niet gewoon aanbellen eerst? Ik weet niet goed hoe jullie terrein is ingericht maar ik denk dat het zijn eigen schuld is op basis van je uitleg?
Blijft natuurlijk heel vervelend, onze vorige hond heeft ook paar keer mensen gebeten die ineens bij ons binnen kwamen, dat is gelukkig ineens gestopt en sindsdien geen problemen meer met vreemden. Maar het is idd niet leuk, zeker als het kennissen zijn!

honden page profiel MissyMissy 3 doggies

honden foto van Missy

Ja, dat is schrikken dan. Vervelend dat de man niet gewoon zijn aanwezigheid kenbaar heeft gemaakt zonder het terrein te betreden.

Volgende keer dat je iemand verwacht dan toch maar de honden achter slot en grendel misschien?

honden page profiel Geralda LippoldGeralda Lippold

honden foto van Geralda Lippold

Ja de man in kwestie is zo bij ons achter om gegaan de tuin in,normaal gaat iedereen aan de bel,maar vanavond dus niet.Als iemand bij ons niet bekend is en nog nooit is geweest dan benadruk ik ook altijd aan de bel te komen.Goede bekenden kunnen ook achterom bij ons,als er iemand aan de bel komt en ik laat de mensen binnen dan is er ook nooit wat aan de hand.Maar ben er wel echt van geschrokken.

honden page profiel LunaLuna 3 doggies

honden foto van Luna

sorry je schrijft het is nog goed afgelopen?
hoe kan dat nou? in de hand gebeten en in de buik,sorry maar dan is het niet goed afgelopen in mijn ogen,en vroeger werd er dus gezegt eens bloed geproefd dan doen ze het weer wat als het een kind is ,sorry maar ik heb geen vertrouwen meer in jullie hond .
hebben die honden van jullie al vaker 1 gebeten?
dit kan niet vind ik vertrouwen is toch weg met 2 zulke honden man hou op je moet er toch niet aan denken wat ze dan kunnen doen met een kind daar blijft niks van over.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Kan me voorstellen dat je daar erg van geschrokken bent, misschien toch beter beveiligen of inderdaad de honden uit voorzorg niet op het terrein laten als je iemand verwacht?

@Luna; Nou zeg, overdrijven is ook een vak..Bloed proeven dat is een fabel dat een hond dan zou blijven bijten, daarnaast is er nergens te lezen dat meneer ook verwondingen heeft opgelopen.

honden page profiel Geralda LippoldGeralda Lippold

honden foto van Geralda Lippold

In die zin goed afgelopen op de buik een bloeduitstorting in de hand bij de duim wel een bloedwond,maar geen glips.
Ik snap wat je bedoeld luna,ik heb zelf hiervoor ook altijd een berner gehad,dan is de mechel echt wel een ander ras,wilde er zelf nooit 1 omdat ik bang van ze was,nu niet meer omdat ik er zelf 2 heb,vind het zelf ook niet leuk wat ze hebben gedaan,maar het zijn nu eenmaal terrein bewakers,kinderen krijgen het hek niet open.
Ik wil er nu 1 hebben met aan de binnenkant een groot slot

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba 3 doggies

honden foto van Marjo en Kiba

Das wel heel vervelend ja! Maarja ergens is het wel, eigenschuld dikke buld als jij of je man van te voren aangegeven hebben niet achterom te gaan. Zowiezo vind ik het raar dat een vreemde via de achtertuin komt.. Had hier niet gehoeve...

@ luna, Nou dat is dus onzin.. Ik ben ook een keer tot bloedens toe in mn ribben gebeten door een rotweiler.. Deze hond heeft de rest van zijn leven nooit meer iemand gebeten! Het heeft totaal met de situatie te maken.. Honden die vaker bijten uit het niets zijn verkeerd behandeld waardoor ze gaan bijten. En daarom is het dus niet uit het niets. Een hond die normaal behandeld word die uit het niets bijt zal geschrokken zijn of zich bedrijgt gevoeld hebben.. Niets raars aan dus.

honden page profiel LunaLuna 3 doggies

honden foto van Luna

" In die zin goed afgelopen op de buik een bloeduitstorting in de hand bij de duim wel een bloedwond,maar geen glips.
Ik snap wat je bedoeld luna,ik heb zelf hiervoor ook altijd een berner gehad,dan is de mechel echt wel een ander ras,wilde er zelf nooit 1 omdat ik bang van ze was,nu niet meer omdat ik er zelf 2 heb,vind het zelf ook niet leuk wat ze hebben gedaan,maar het zijn nu eenmaal terrein bewakers,kinderen krijgen het hek niet open.
Ik wil er nu 1 hebben met aan de binnenkant een groot slot "


vind het heel erg hoor voor jullie ook , maar ben blij dat je er nu voor zorgt dat de hek niet meervan de andere kant open kan, toppie van jullie om dat beluit te nemen ,maar ik wil jullie ook veel sterkte en wijsheid toewensen.

honden page profiel Noella en IgorNoella en Igor 3 doggies

honden foto van Noella en Igor

zou de gewoonte maken van de poort vast te maken . Altijd!! zo dat niemand zo maar in je tuin komt te staan. Allee die man kent jullie niet en ondanks de verwittiging op je poort is ie toch zo binnen gekomen.
Je honden hebben een indringer voor gehad en hebben hun bezit verdedigd. pas op keur dat bijten niet goed. maar die man had alleen al uit beleeftheid moeten aan bellen en daarmee gedaan.
hopelijk genezen zijn wonden goed ,en dat het een les is voor hem van zo maar  de prive te betreden zonder toelating.
groetjes n i b

honden page profiel Geralda LippoldGeralda Lippold

honden foto van Geralda Lippold

Ja ik voelde me echt schuldig naar die man toe,ook al had hij niet zo achterom moeten komen daarom hangt er ook een bord,maar helaas word er dan gezegd ja dat hebben zoveel mensen,en hij wist dat we 2 mechelaars hadden,hij was gewaarschuwd,hij zegt niet bang te zijn voor vreemde honden,anderzijds als het een inbreker was geweest dan zou er gezegd worden van dat is een goede waakhond,en voor ons zijn ze zo super lief.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Ja het is vervelend dat ze hem hebben gebeten,maar hij was al gewaarschuwd door je man!!

Gevalletje eigen schuld dikke bult,vind ik het.

Jouw honden voelde zich niet prettig in deze situatie,en hebben van zich af gebeten.
Daarbij heb je niet eens gezien hoé hij de tuin is in gegaan,voor hetzelfde geldt,heeft hij een slaan-gebaar gemaakt.

Ik zou me er niet schuldig over voelen en voor een volgende keer nog duidelijker waarschuwen om aan te bellen bij de voordeur omdat ze andere in je lijf hangen ;-)
En een waakbord achter,zodat het extra duidelijk is voor iedereen ,dat het toch naar binnen lopen op eigen risico is.

Het is echt geen gek gedrag hoor.Het was een indringer.

Je zegt ook bekende geen probleem en binnen komen via de voordeur ook geen probleem.Geen probleem dus(ja totdat er een eigenwijs mens voorbij komt,maar die leert ook gaanderweg O-) )

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 3 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Ik kan de honden geen ongelijk geven.
Iemand die vreemd is betreed hun terrein zonder toestemming van de baas dus dit wordt bewaakt.
Als ze de man echt giga hadden willen aanvallen had dat wel gebeurd en was het niet afgelopen met een paar blauwe plekken.
2 mechels die vol op iemand in happen dan heb je als mens een probleem want je krijgt behoorlijk wat diepe gaatjes.
Iemand hoort nooit zonder toestemming zomaar in een tuin te staan, dit hoefde je bij mijn ouders ook niet te doen toen hun herders hadden.
Groot bordt op het hek met pas op ik bijt. En het is welgetelt 1 keer gebeurd dat de herder gebeten heeft en dat was toen een vreemde binnen kwam zonder toestemming.
Hond is 15 geworden en kinderen ook vreemde kinderen konden erin en eruit lopen zonder problemen die beschouwde ze niet als indringers maar volwassenen wel.

honden page profiel Mariska BrandhorstMariska Brandhorst 3 doggies

honden foto van Mariska Brandhorst

Ik vind het eigenlijk een beetje brutaal om bij onbekende zo binnen te komen.
Ik ga ook bij bekende achterom, maar zou dit echt niet durven bij mensen waar ik voor het eerst kom. Zeker niet als je man al heeft gewaarschuwd.

honden page profiel Geralda LippoldGeralda Lippold

honden foto van Geralda Lippold

De man in kwestie kent mijn man wel van de hobby wat ze samen hebben,hij weet dus ook dat we 2 mechelse herders hebben,en zoals gezegd mijn man heeft hem nog gewaarschuwd,maar hij was nog nooit bij ons thuis geweest,dus mijn man kent hem wel,maar onze honden kenden hem niet,later deden ze heel normaal tegen deze man omdat wij erbij waren

honden page profiel delilah, (mede)baasje van drumdelilah, (mede)baasje van drum 3 doggies

honden foto van delilah, (mede)baasje van drum

vervelend dat ze hebben gebeten, maar persoonlijk vind ik het, ook al zijn ze waakhonden, het niet kunnen dat ze zo al bijten.

honden page profiel Mariska BrandhorstMariska Brandhorst 3 doggies

honden foto van Mariska Brandhorst

Nou, ook al ken ik iemand maar ben er nog nooit binnen geweest, dan zou ik toch niet zomaar zo lopen.

honden page profiel J&SJ&S 3 doggies

honden foto van J&S

Tja, waarschuwing en het bordje (ook een waarschuwing) negeren... Helaas pindakaas. Vervelend is het wel natuurlijk, dat begrijp ik.

Oei, Sam krijgt dagelijks bloed. Zal over een paar maanden vast een bloeddorstige moordenaar worden dan. ;-)

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

ik snap dat je je wat lullig voelt, maar ook zijn eigen schuld
jullie hebben duidelijk aangegeven dat je wat moet oppassen, en als hij zich daar niet aan houd, dan kan er dus dit gebeuren

als je van te voren niks had aangegeven, geen bordje etc. dan ehh... maar je hebt goed gedaan..


ik hoop dat die man ook inziet dat hij de fout is ingegaan door niet te luisteren wat juist kan gebeuren...

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Snap wel dat het wakers zijn en dat de man gewaarschuwd was, maar een echte waakhond houdt de dieven staande en wacht op een teken om te mogen aanvallen(eerst blafsignaal). Dat ze op eigen houtje hebben gebeten vind ik echt niet goed.
Gelukkig is de man er met wat 'schrammen' vanaf gekomen, dat jij nu even moet bekomen kan ik me ook goed voorstellen.

Een gewaarschuwd man telt voor twee, een vrouw ook!

honden page profiel Geralda LippoldGeralda Lippold

honden foto van Geralda Lippold

tja wat dat betreft voldoen ze nog niet aan de eisen van een waakhond,was vanavond zo ontzettend geschrokken dat ik tegen mijn man heb gezegd hierna geen mechelse herders meer te willen hebben,we hebben hiervoor altijd alleen maar goedzakken van honden gehad wat echte allermans vrienden waren,maar ik moet heel eerlijk zijn Luna en Gizmo beschermen hun gezin en terrein de andere honden zei ik vaak van als er dieven komen helpen ze hun mee inpakken,ze spannen natuurlijk ook samen.Zo blijkt dus dat een mechel van nature weer heel anders is dan bv een berner sennen

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

geralda...altijd vervelend en erg als dit gebeurd, je kan het voorkomen, door een dubbel hek te maken, een hek dat op slot gaat ten alle tijden, waar niemand dan alleen jullie doorheen kunnen, komen er onverwachte bezoekers dan houdt het dubbele hek hun tegen, dit kan en mag natuurlijk niet meer gebeuren, voor het zelfde komt er een jong kind of wat dan ook ongevraagd de tuin binnen.

gelukkig wat je schrijft is het goed afgelopen, maar denk na over een dubbel hek. waar alleen jullie dan door kunnen met eventueel een sleutel, en zeg niet dat het niet meer gebeurd kan altijd weer gebeuren, vandaar maak een dubbel hek.

ik heb ook een dubbel hek, niemand kan in mijn tuin komen zonder dat ik het ziet, een ingang waar mensen eventueel binnen kunnen komen en dan staan ze voor het dubbele hek, alleen ik kan daar in komen , niemand anders, en bamse doet geen vlieg kwaad. maar toch voor het zekere. kinderen kunnen zomaar binnen lopen, zonder na te denken.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Stel het was een kind geweest,dan is dat nog altijd een hele andere energie die binnenkomt dan een volwassen man aan energie kan overbrengen(over het algemeen merk ik ook dat mannen/jonge mannen best opdringerig kunnen zijn naar een hond)

honden page profiel Dit account is niet meer in gebruik. Dit account is niet meer in gebruik. 3 doggies

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

een mechel is en blijft een waker. wie der persoon is en of van welke leeftijd maakt de hond niet uit. kind kan er net zo goed de dupe er van zijn .

honden page profiel Geralda LippoldGeralda Lippold

honden foto van Geralda Lippold

Nou ik zal zeer zeker niet zeggen dat dit niet weer gebeurd,als er morgen een vreemde weer naar binnengaat doen ze het waarschijnlijk vrolijk weer,ik zit zelf te denken aan een schutting met een schuttingdeur erin en aan de binnenzijde een veilig slot!!

Alleen is het dan zo dat we constant een sleutel op zak moeten dragen als we even de deur uitlopen,maar we zullen echt maatregelen moeten gaan nemen.

Kinderen kunnen het hek niet open krijgen,maar ik snap wat je bedoeld moet er niet aan denken wat de gevolgen zouden kunnen zijn.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 3 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

" een mechel is en blijft een waker. wie der persoon is en of van welke leeftijd maakt de hond niet uit. kind kan er net zo goed de dupe er van zijn . "

Alles kan, een golden retriever of een chihuahua kan ook een kind pakken zegt niks.
Diverse herders gehad nog nooit heeft er 1 een kind aangevallen.
Totaal andere lichaamstaal dan een volwassen iemand en honden zien en voelen dit.

honden page profiel Geralda LippoldGeralda Lippold

honden foto van Geralda Lippold

Misschien bijten ze niet op een kind,maar neem het risico absoluut niet,de gedachte alleen al ze zitten dan op gezicht hoogte,onze kinderen zijn al 15 en 17 als ze vrienden mee naar huis nemen ook achterom is het gelukkig geen enkel probleem ,maar echt kleine kinderen zijn ze niet mee opgegroeid en ik vertrouw ze hier ook geen minuut mee alleen,is gelukkig ook nog nooit gebeurd als ik mijn neefjes of nichtjes hier heb doe ik de honden voor de zekerheid naar buiten een kind kan ze ook onverwachts in de ogen prikken of zoveel meer,maar dit komt vooral van mij die twijfels omdat onze kids al zo groot zijn

honden page profiel Noella en IgorNoella en Igor 3 doggies

honden foto van Noella en Igor

Er staat een bord ,betreden op eigen risico,wel als dat al niet voldoende is . hetgeen Willemijn aangeeft en ikzelf ook hek op slot doen . Of ja indien het kan dubbel hek.
Als er inbrekers binnen komen en er lopen bewakers rond(honden) wel dan vind ik het goed dat die een beet in hun gat krijgen ,en dat ze gaan lopen de betreders op eigen risico.
Over inbrekers gesproken,echt gebeurd in waasmunster een villa wijk. daar hadden ze twee dobbermannen in huis toen ze naar een feest gingen. Er zijn daar twee inbrekers ingebroken en de dobbermannen hebben ze letterlijk en figuurlijk de kast opgejaagd. En daar zaten ze nog toen de mensen t'huiskwamen na hun feest. De boeven op de kast vanboven en de dobbermannen op hun kont eronder . Zo kon de politie ze makkelijk oppakken . Super vond ik dat.
grtjs noella igor ....billie+

honden page profiel Geralda LippoldGeralda Lippold

honden foto van Geralda Lippold

Ja dat is het hem net,als het iemand was geweest die kwaad in de zin had gehad,had ik ze nog beloond ook,en dan word de hond al gauw betiteld als wat een goede waakhond,maar helaas was dit geen inbreker...

honden page profiel Geralda LippoldGeralda Lippold

honden foto van Geralda Lippold

hoe komt de rode pijl er bij een persoon?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hier ben ik niet blij mee!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: geur
^