behoeften doen op 'hondenbak'

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel nienkenienke

Kun je een pup aanleren om op een 'hondenbak' te gaan?
En dan bedoel ik een soort kattenbak, maar dan open van boven.
Nu zijn we ook aan het denken om misschien een hondenluikje te maken in de achterdeur, zodat als de pup straks alleen moet blijven ze zelf naar buiten kan.
Wie heeft ervaring met een hondenbak en/of hondenluikje?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "behoeften doen op 'hondenbak' " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Ik heb ervaring met een hond op de kattenbak cq hondenbak en ik zeg niet doen lekker uitlaten.

Tis alleen maar dubbel werk om het aan te leren maar ook om het weer af te leren.
Indien een hond gewoon 3 a 4 keer per dag uitgelaten wordt hoeven ze niet zelf naar buiten of wat dan ook.

honden page profiel moniquemonique

honden foto van monique

mischien heel erg kort door de bocht, maar waarom neem je dan niet gewoon een kat?????
daar hoef je niet mee te wandelen!

honden page profiel Nadine Nadine goedgekeurde fokker

honden foto van Nadine

pff ik heb ooit een hondje gehad die het deed.
niet aangeleerd maar van de kat na te doen. O-)

die wilde niet buiten zijn behoefte doen...

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

sorry maar heb hier zo een hekel aan he, een hond op een bak laten schijten en zeiken, bah bah. hier in de buurt is alles lui met uitlaten en zijn alleen mensen met chihuahua,s. snap dat gewoon weg niet. ik loop 5 keer per dag met mijn honden. en ja ook chihuahua,s. die gaat en horen niks op een bak te doen, die hebben ook recht op een wandeling buiten. hier hebben mensen in de straat een zandbak gemaakt voor de honden. want hoeven ze ook niet te wandelen pffff. word hier zo moe van. gewoon naar buiten met je honden. ik ben zelf ziek en heb hele dagen pijn en moe en kan niet veel meer hebben. maar ik kies voor mijn honden en die mag ikniet het recht op een normale wandeling ontemen. dus ik ben niet voor een bak , sorry .

honden page profiel nienkenienke

Natuurlijk willen we de hond ook uitlaten. En nee we willen geen kar!
Wat een reactie zeg.
Ik schaf geen hond aan om vervolgens de hond niet uit te laten.
Het gaat om de momenten dat we beide zijn werken.
Het is alleeneen vraag of het kan.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

ja het zou kunnen , maar kan je niet beter iemand vragen om je hondje uit te laten?? of zelf ff tijd nemen of uit te laten ,mits het kan en je de tijd er voor heb???

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik begrijp het wel, er zijn genoeg forummers die moeite hebben met smorgens op gang komen, en dan kan hun hondje even de ergste nood ledigen, zijn deze forummers gedouced en aangekleed dan gaan ze zeker met de hond wandelen, lijkt me van wel.

het is geen vervanger maar even een redmiddel. dat moet toch kunnen ? dat is toch niet erg ?

er zijn hier genoeg forummers die helemaal niets mankeren en even de hond smorgens vroeg laten plassen op een plekje in de tuin, dan de ochtend rituelen afmaken, misschien ook met de kinderen, en dan is de hond aan de beurt, dan is het fijn als de hond even kan plassen, niet gelijk zeggen, gatver de gatver ,

honden page profiel marijke bmarijke b

honden foto van marijke b

ja natuurlijk kan dat , maar laat het nooit een vervanging voor het uitlaten worden , mijn vriendin is lichamelijk beperkt en laat haar hondje op de bak , één keer per dag komt haar zoon een flinke wandeling met haar hondje maken en komt ze ook in contakt met andere honden
een pup is vaak krantzindelijk , verplaats de krant , mét een plasgeurtje steeds verder naar de bak waar je het wil hebben tot het uiteindelijk in de bak terecht komt.

honden page profiel nienkenienke

Dank je wel marijke. Dat zijn tenminste tips waar ik iets an heb.
Tuurlijk wordt het geen vervanging van het uitlaten. Het zou alleen zijn als ik 6 uurtjes moet werken.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Ik zie niet in waarom het niet kan. Zolang je maar zodra je wel tijd hebt lekker met de hond naar buiten gaat.

Alleen begrijp ik niet zo goed waarom je dat met een pup wil doen. Want als je zo'n bak wil doen moet je of een hele grote bench hebben waar een bakje in past, OF je pup moet de hele tijd zonder dat er iemand thuis is loslopen... Luikje zou ik ook met een pup nog niet doen (je kan wel een luik nemen en laten wennen voor later maar ik zou voorlopig de pup niet in de tuin laten zonder dat er iemand bij is, of je moet een 100% puppyproof tuin hebben ;-) )

honden page profiel marijke bmarijke b

honden foto van marijke b

ik lees toevallig net een tip op een vlinderhondjessite , dit is ook een gehandicapte vrouw , met twee vlinderhondjes , zij heeft kunstgras in de bak met daaronder kranten , zo zakt de plas meteen door het gras en trekt in de krant , dan blijft de bovenlaag droog , dus ook de pootjes , ze heeft meerder stukken gras die ze elke dag verwisseld en spoelt en buiten laat drogen

honden page profiel Greetje & OdieGreetje & Odie

honden foto van Greetje & Odie

Ik laat Odie minimaal vier keer per dag uit ( vaak meer omdat ik van en naar school moet lopen) en ik ben de hele dag thuis maar ik heb een hondeluik naar buiten toe waar mevrouw de hele dag in en uit loopt... als het zonnetje schijnt lekker in het zonnetje liggen of vissieswater drinken ( dat is lekkerder dan gewoon vers en schoon water) en dat bevalt ons en haar meer dan prima... ze kan echt uren rommelen in de tuin en je vraagt je af wat ze er nog kan vinden maar iedere dag weer is ze veel en vaak in de tuin te vinden...
zelfs haar knuffel wordt mee naar buiten gesleept..



het mag nooit een vervanging zijn voor het uitlaten en een hond in de tuin terwijl je er zelf niet bent vind ik ook geen goed idee maar als aanvulling is het heerlijk...

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Beste  nienke,'

Als jij je hond goed opvoed kan deze met gemak 6 uurtjes zijn ontlasting ophouden
Hier gaan ze om half 7 uit en dan pas om 1300 uur daar zit 6,5 uur tussen en dat is geen enkel probleem.
Daarna gaan ze pas weer om half 7 a 7 uur dus zit er weer 5,5 a 6 uur tussen.

Voor een pup die nog niet zindelijk is moet je toch een oplossing bedenken maar zou geen bak aanleren.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Inderdaad, als de hond zindelijk is kunnen ze best lang hun plas ophouden. Mellow gaat om zeven uur 's morgens en dan pas weer rond kwart voor een 's middags (en op woensdag zelfs wel eens pas om twee uur).

Toen Mellow zo aan de diarree was kreeg ik ook de tip voor een kattenbak. Nu was zij daar te groot voor, maar ik vond het sowieso niks. Ging liever 3 keer in het uur met haar naar buiten dan haar op een veredelde kattenbak te zetten.

En als je 's morgens eerst wilt douchen kun je je hondje ook even op het veldje op de hoek van de straat een plasje laten doen, dan zelf lekker douchen, koffie en brood en daarna met de hond wandelen. Vind ik persoonlijk fijner dan dat ie ergens op een bak gaat plassen.

honden page profiel Jamie & LelaJamie & Lela

honden foto van Jamie & Lela

Toen ik Lela kreeg was ze door de fokker al krantzindelijk gemaakt..ik heb een open kattenbak gekocht, dus niet zo 1 met een deksel etc. erop, en daar de kranten in gelegd.

Voor haar was dat geen verschil in aanleren, ik vond dat hygienischer dan een krant op de grond.

Natuurlijk laat ik lela uit maar er zijn al momenten dat ik het super handig vond:

- als ze een paar uurtjes alleen moest blijven, dan is daar de bak voor de hoge nood
- toen ik haar nog pas had en we een heel stuk met de trein moesten, liet haar stiekem plassen op de bak (inmiddels is ze oud genoeg om het op te houden en het buiten te doen bij overstappen)
- toen ik haar mee had naar werk..wij zitten op de 6e verdieping dus kon niet de hele tijd met haar naar beneden
- als ik nu nog bij vrienden ga logeren ben ik nog een beetje zenuwachtig dat ik een 'plasmomentje' misloop..dan is er altijd de bak voor haar.

Nu ga ik eerlijk zeggen dat ik merk dat de laatste 2 weken de bak er letterlijk voor jan doedel staat en ze er echt niks meer in heeft gedaan, alles kan en gaat buiten. Wat heel soms nog voorkomt is dat ze s'nachts wakker word, een plasje op de bak doet, en weer gaat slapen..ik vind dat fijn, zij kan haar behoefte doen en ik krijg mijn slaap, is dat egoistisch? ik vind van niet, naarmate ze ouder word zal ze ook s'nachts de bak niet meer nodig zijn.

Ik heb het niet hoeven forceren om haar ook buiten te leren plassen, dat is een heel automatisch geleidelijk proces geweest samen met het 'commando' 'plasje doen'

Ik kan me voorstellen dat het niet met elke hond handig is om dit te doen, maar ik heb er nooit last van gehad dat ik haar dit geleerd heb, het kan altijd nog een keer van pas komen bij ziekte oid (zo heeft ze al 2x blaasontsteking gehad dus is het verrekte handig dat er zo'n bak is aangezien ze opeens wel 5x in een uur moest)

Verder heeft ze misschien 3x een ongelukje gehad en verder niets, dus het heeft mij een hoop moeite gescheeld.

Succes!

Overigens snap ik best dat sommige forummers boos worden als ze denken dat het als vervanging voor uitlaten geld, maar om daar meteen van uit te gaan bij deze vraag is nogal kort door de bocht.

honden page profiel nienkenienke

Jamie en lela' zoals jij het nu omschrijft is precies zoals ik het bedoel.
Het zou echt voor tussen door een plas zijn als wij er niet zijn.
Ik snap best dat mensen een hondenbak niks vinden, maar het is echt niet bedoeld als vervanging van het uitlaten.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Waarschijnlijk zou het best aan te leren zijn maar ook ik ben vóór gewoon uitlaten.
Hebben jullie de pup al of wanneer komt de pup?
Bij een goede, verantwoordelijke fokker uwordt er al gewerkt aan zindelijkheid en zijn pups bij verlaten van het nest grotendeels al zindelijk, dit in de zin van kunnen aangeven wanneer er behoefte gedaan moet worden.
Omdat een pup nog niet lang alles kan ophouden, zal de pup vaak aangeven naar buiten te moeten.

Er is geen toezicht op een situatie als een hondenbak of een luik naar de tuin.
Je weet nooit wat er kan gebeuren, dit zou mij persoonlijk geen rustig gevoel geven!

Vanaf wanneer moet je weer werken nadat de pup komt en hoe snel is dat die 6 uren en hoe vaak zal dit voorkomen?
Als het een enkele x gaat voorkomen, zou ik het sowieso niet aanleren maar iemand laten komen om je pup naar buiten te doen en lekker aandacht kan geven, evt wat spelletjes doen zodat de pup daarna weer lekker kan gaan slapen!!

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

" Jamie en lela' zoals jij het nu omschrijft is precies zoals ik het bedoel.
Het zou echt voor tussen door een plas zijn als wij er niet zijn.
Ik snap best dat mensen een hondenbak niks vinden, maar het is echt niet bedoeld als vervanging van het uitlaten. "

Wat voor een hond wordt het en waarom denk je dat de hond zijn plas niet kan ophouden?
6 uur ophouden is niet meer dan normaal zelfs bij mensen die de hele dag thuis zijn zoals ik.
Ik doe veel met ze maar ga niet elke 4 uur een wandeling maken en dat is ook totaal niet nodig.
Juist door de hond te laten gaan wanneer hij wil traint hij zijn blaas niet goed dus eigenlijk maak je het jezelf nog moeilijker ook.

honden page profiel Jamie & LelaJamie & Lela

honden foto van Jamie & Lela

Lela kan nu wel haar plas ophouden maar ze is inmiddels 4,5 maand. Toen ze 2 of 3 maanden was kon ze het echt nog geen 4 uur ophouden hoor :-)

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Dat komt waarschijnlijk doordat de bak er ter beschikking staat of dat ze gewoon nog niet zindelijk genoeg was.
Je geeft zelf aan dat je hond de bak snachts gebruikt dus compleet zindelijk is lela nog niet anders heeft ze die bak niet meer nodig.

honden page profiel Jamie & LelaJamie & Lela

honden foto van Jamie & Lela

Ja misschien was ze toen nog niet zindeljk genoeg, maar het heeft mij wel geholpen bij de zindelijkheidstraining dus. Zoals ik al zei, s'nachts gebruikt ze hem heel soms, ze heeft hem nu al eenweek niet meer gebruikt.

Ieder zijn eigen manier, maar ik heb het heel prettig gevonden bij de zindelijkheidstraining.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Ben ik met je eens hoor ieder zijn eigen manier.
Ik heb het ook gebruikt omdat ik dacht dat het beter was en niet beter wist dan dat ik nu weet.
Maar eerlijk is eerlijk een kleine hond moet netzogoed zindelijk worden als een grote en ik neem aan dat je een grote hond niet op een bak zet, ik althans niet ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .




honden kunnen het zeker lang ophouden, zeker als ze volwassen zijn en zinderlijk zijn, maar........

soms is er sprake van acuut ziek zijn, en is er niemand die de hond voor je uit kan laten, wat is het dan toch niet fijn als je hond even op zijn/haar plekje in de tuin haar plas kan laten lopen.

niet iedereen is samen in een huishouding, is de een ziek dan kan de ander dat overnemen. en als het een vervanging is van niet uitlaten, kijk dat is wat anders, maar van acute noodzaak, waarom niet, en ja dat zal je toch moeten leren, anders doet de hond niets op DAT plekje.

honden page profiel Joy & LunaJoy & Luna

honden foto van Joy & Luna

Ik snap niet wat er tegen een 'hondebak' is. Ik heb ze ook en mijn honden gaan minimaal 4 x per dag naar buiten.

Hoeveel mensen hebben wel niet een plekje in de tuin om hun pup zindelijk te maken of hun volwassen hond de laatste plas te laten doen?
In mijn ogen hetzelfde.

En toen ik laatst even niet thuis was en een van de honden aan de diarree sloeg lag dat netjes in de bak. Toen was ik er toch helemaal blij mee.

gast (Gast)

hoi
ja hoor kan best ff op de bak  als ze iets ouder worden stoppen ze er zelf mee
heb ik ook gehad met mijn pub

honden page profiel ..

honden foto van .

persoonlijk ben ik het helemaal met jaqueline eens, niet aanleren als het niet echt hoeft, je hond is prima aan te leren om zijn behoeftes op te houden, Toen Gaya net kwam en ik dus de middag ging werken kwam er iemand om de 2 uur om haar uit te laten (dit was 1x want daarna was ik weer thuis). 
Langzaam die tijd opbouwen naar een 5 a 6 uurtjes. dat is gewoon prima te doen, Niet aan een bak beginnen als dat niet nodig is, vooral niet als je straks een hondenluik wilt maken in je deur zodat ze naar buiten kan wanneer ze wil als ze groter is. 
Kortom gewoon lekker er op uit met je hond, trainen op zindelijkheid maar ook langzaam tijden uitbouwen! zodat ze leert haar plas op te houden ':-)

o ja en alvast van harte gefeliciteerd met jullie nieuwe aanwinst ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "behoeften doen op 'hondenbak' " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Hond het commando "luid" leren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^