Een oorontsteking, commentaar en de eerste kappersbeurt!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marjolein en FayMarjolein en Fay

honden foto van Marjolein en Fay

Lange titel, maar om nou meerdere topics te maken is ook zo onnodig O-).

Afijn; Ging ik net samen met mijn vader en Fay lopen, kwamen we een aantal hondjes tegen. Fay is nog steeds een beetje afwachtend in het begin, maar dat is niet vreemd voor haar. Uiteindelijk komt ze een beetje los, en knalt in alle afleiding tegen een prullenbak aan waardoor ze piepte en geschrokken bij mij en mijn vader kwam staan. Nu reageerde ik waarschijnlijk niet helemaal goed, want ik was gelijk van: "Ah ooooh, wat is er aan de hand?" Maar ik haalde haar verder niet aan, ik wilde haar aanmoedigen om weer naar de andere honden te gaan. Maar dat deed ik blijkbaar niet goed.. want ik werd er gelijk op aangesproken. Dat ik net moest doen alsof er niets aan de hand was. Dat weet ik ergens ook wel, maar dat werkt niet altijd bij Fay. Ze is sowieso heel angstig aangelegd, en het gaat al veel beter als in het begin. Maar ik vind het zo vervelend als mensen je dan proberen te wijzen van; dit of dat doe je niet goed. Natuurlijk; advies is nooit weg, maar ik trek het me een beetje teveel aan omdat ik me dan gelijk een slecht baasje voel.. Blegh.
Misschien dat jullie trouwens daar nog wat raad voor hebben? Ik wil binnenkort weer aan een nieuwe cursus met haar beginnen, gewoon om samen wat leuks te doen. Maar wat kan ik daarbuiten misschien nog ondernemen om haar minder angstig te maken? Ze durfde eerst nooit op vreemde plaatsen (winkels/dierenarts/etc.) naar binnen, ook al heeft ze er geen traumatische ervaringen mee, maar inmiddels durft ze het wel! Dat vind ik al heel knap. Ze is nog wel wat angstig en gaat af en toe wat sneller liggen, maar ze gaat nu wel in 1 keer mee. Maar naar nieuwe, vreemde dingen blijft ze toch angstig en ik vraag me soms af of ik dan geen goede baas ben omdat ik haar daar "nog niet" vanaf geholpen heb.

Het tweede verhaal: Tijdens die wandeling viel het andere op dat ze nogal vaak met haar kop schudde. Dat doet ze al een tijdje alleen niet zo erg, soms een keer op een dag.. en we hadden zelf al gekeken maar zagen niets. Tijdens de wandeling bleef ze het maar doen, dus zijn we maar even langs de dierenarts gelopen. Heeft ze toch wel een soort oorontsteking.. Het is nog net niet echt ontstoken maar wel wat opgezet, dus we hebben nu een zalfje mee op natuurlijke basis, altijd fijn :-) Ook heeft ze haar jaarlijkse prikken weer gehad, dus dat is wel weer genoeg stress vandaag!

Morgenavond komt de trimster bij ons thuis langs, en dan krijgt ze haar eerste kappersbeurt! Het is niet heel erg nodig, maar omdat ze toch aardig wat vacht heeft vind ik het wel leuk als ze even helemaal mooi word gemaakt. 8 Juli gaan we naar de zomerdag van de collieclub dus dan moet ze er ook een beetje netjes uit zien natuurlijk :-)

Nou, dat was weer een heel verhaal! Wilde het gewoon even kwijt :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een oorontsteking, commentaar en de eerste kappersbeurt!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel  Ans Ans

honden foto van  Ans

Ja gewoon je hart even luchten doet een mens goed ':-)  Oorontsteking zit meestal zo diep dat je het niet ziet als je gewoon in het oor kijkt, dus toch goed dat jullie naar de da zijn gegaan. Nu zal het wel snel over zijn, vooral omdat het nog niet echt ontstoken is.

En ach dat commentaar dat andere mensen hebben. Het is goed bedoeld moet je maar denken. En als er weer zoiets is, bedank je hen voor de tip en zeg je gewoon dat je het nog allemaal moet leren. Zij ook weer tevreden en jij hoeft je niet een slecht baasje te voelen, want dat ben je niet.

Wij hebben 40 jaar honden gehad en ik leer ook nog van alles ;-)

ivan (Gast)

trek je niks aan van anderen. een ander weet het altijd beter.
volgens mij heeft je hondje niks te klagen.
je weet zelf wel wat je hond nodig heeft hoor!

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Marjolein en fay. gewoon je eigen gang gaan je doet het goeden nu nog een vraagje heb jij een tydmachine? je schrijft morgen avond komt de trimster dat is dan de20juni, en je wil op 8 juni naar de colly dag vlieg jij terug in de tijd? je zal 8juli bedoelen. anders heeft de trimster geen nut want als je 8 juni gaat dan moet je haast een jaar wachten groeten Hein.

honden page profiel Marjolein en FayMarjolein en Fay

honden foto van Marjolein en Fay

" Marjolein en fay. gewoon je eigen gang gaan je doet het goeden nu nog een vraagje heb jij een tydmachine? je schrijft morgen avond komt de trimster dat is dan de20juni, en je wil op 8 juni naar de colly dag vlieg jij terug in de tijd? je zal 8juli bedoelen. anders heeft de trimster geen nut want als je 8 juni gaat dan moet je haast een jaar wachten groeten Hein. "

Haha oeps! Typfoutje

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Dat kan gebeuren , vond het wel leuk want mijn neef was hier en die praat altijd over tijdmachines maar wel met of zonder tijdmachine veel succes op 8juli groeten Hein.

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

Het feit dat je je vraag stelt, zegt mij dat je een heel lief baasje bent. ;-)

Collies zijn zowiezo heel voorzichtige, gevoelige honden en mijn ervaring is dat ze gewoon heel veel tijd en geduld nodig hebben.
Voel je vooral niet schuldig en volg je eigen weg. ;-)

honden page profiel Marjolein en FayMarjolein en Fay

honden foto van Marjolein en Fay

De knipbeurt zit erop!

Tadaa!

voor:


Na:

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mooi hoor :-)
Ze was al mooi, maar nu is ze weer helemaal het vrouwtje :-)

En wat betreft je 'angst' dat je geen goed baasje bent omdat zij soms nog angstig is: onterecht.
Sommige honden hebben daar nou eenmaal last van.

Wij hebben Mellow nu 11 maanden en nog steeds schrikt ze van harde geluiden uit de haven, een dichtknallend autoportier, schreeuwende kinderen.
Dat zit er gewoon in, het maakt mij niet minder goed als baasje omdat zij nog bang is.

En jou dus ook niet ;-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wat een beauty

en trek je maar niets aan hoor van commentaar, jij reageerde spontaan en goed, je mag je hondje best even steunen dat is alleen maar goed. Als je angst helemaal negeert kan je hond juist nog angstiger worden. Vaak voel je als eigenaar ook wel aan wat op het moment goed is om te doen of zeggen. Anderen weten het echt niet altijd beter.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een oorontsteking, commentaar en de eerste kappersbeurt!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^