hond mee op vakantie naar Frankrijk / adders

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel paint84paint84

Hallo allemaal!

Ik ben nieuw op dit forum en heb een vraag aan jullie. Over twee weken gaat onze hond (kruising heidewachtel) mee op vakantie naar een vakantieboerderijtje in Frankrijk. Ontzettend leuk natuurlijk, maar ik vind het ook wel spannend. Zo'n vijf jaar geleden is ze namelijk (tijdens een wandeling, aan de riem, terwijl ze snuffelde in de berm) gebeten door een adder en is daar toen (levensbedreigend) ziek van geweest... Gelukkig waren we heel snel bij de lokale dierenarts, die haar toen goed behandeld heeft. Ze is er echter heel beroerd van geweest en moest veel medicijnen slikken. Ik ben er flink van geschrokken natuurlijk.
Onze hond loopt thuis en tijdens wandelingen normaal gesproken altijd los en luistert goed. Hoe zouden jullie hiermee om gaan tijdens de vakantie? Heeft iemand ook een ervaring met adders in Frankrijk of gaat het bij jullie al jaren goed zonder 'incidenten'?
Graag hoor ik tips van jullie, wat jullie zouden doen qua loslaten/aan de riem houden/voorzorgsmaatregelen. Alvast bedankt!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hond mee op vakantie naar Frankrijk / adders" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Gabby & Zelda & MuisGabby & Zelda & Muis 3 doggies

honden foto van Gabby & Zelda & Muis

Hoi,

Ik ga al jaren naar Frankrijk op vakantie, mijn moeder woont daar op een boerderij op het platteland. Er zitten daar ook veel adders en de laatste 10 jaar dat ik er ben geweest hebben de honden nog nooit een slang van dichtbij gezien. Ik heb er diverse zien wegschieten maar nog nooit is een slang blijven zitten ofzo, die zijn zo bang dat ze eigenlijk altijd wegzijn voordat jij of je hond ook maar in de buurt zijn.
Ik denk dat het bij jou gewoon vette pech is geweest.

Ik zou in iedergeval niet door hoog gras gaan lopen en dichtbegroeide bosjes etc vermijden want daar zitten ze eigenlijk altijd. En wat lompe schoenen aandoen zodat de slang de trillingen al snel voelt en weg is voorat jij in de buurt bent.
Fijne vakantie !

honden page profiel paint84paint84

Bedankt voor je reactie! Fijn om te horen dat het ook heel lang goed kan gaan en je over het algemeen niet zomaar een adder tegen het lijf loopt. Het zal inderdaad gewoon dikke pech zijn geweest dat net onze hond gebeten werd. De tip van stevige, lompe schoenen dragen zal ik onthouden! En bosjes/hoog gras /dichtbegroeide wegbermen etc. vermijden!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hond mee op vakantie naar Frankrijk / adders" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: bultjes & jeuk..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^