Bijna een puppy in huis!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie

honden foto van Gucci&Sophie

Hoi allemaal!
Aanstaande zaterdag mogen wij eindelijk onze pup ophalen, een dwergkeesje/pomeriaan, zie de foto! Ik heb er echter nog nooit één gehad, wel altijd op gegroeid met honden, maar toen zij pup waren was ik zelf nog maar 7/8 dus weet niet meer zo goed hoe we die zindelijk hebben gekregen enzo. Kun je de pup al uitlaten, en zo ja, hoe lang, hoe vaak? En hoe zit het met alleen laten als ik een paar uurtjes moet werken? 

Groetjes!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bijna een puppy in huis!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Leuk, een pup! Gefeliciteerd alvast ;-). De pup kun je al uitlaten, maar niet lang. Zo'n 5 minuutjes per keer ongeveer. En zorg er ook voor dat de pup veel slaap krijgt, volwassen honden slapen zo'n 18 uur per dag, kun je nagaan hoe lang/veel een pup moet slapen. 

Waar haal je je pupje eigenlijk? Welke plaats en hoe heet de fokker? Hebben ze ook een website?

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Wat een schattig hondje ;-)

Maar ga je gelijk al werken dan? Nee toch?

Alleen zijn wel opbouwen hoor, hij wordt natuurlijk al weggehaald bij mama en broertjes/zusjes, dus gelijk een ochtend alleen thuis is wel een beetje teveel van het goede.

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie

honden foto van Gucci&Sophie

We hebben um gewoon van een gezin met 2 hondjes, die voor de eerste keer een nestje hadden. Zag er allemaal prima uit.. We halen um zaterdag ochtend, en dan in de week erna moet ik wel een paar keer werken, maar steeds 3 uurtjes, of 4 uurtjes. Voor de rest heb ik alle tijd voor um.. Zou dat wel kunnen?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

gefeliciteerd, weer een pupsel in huis, alles vergeten ? kijk dan eens hier op het forum, bovenaan, encyclopedie, daar aanklikken, en dan kijken bij zinderlijks training, staan vele leuke en leerzame tips op.

toch even advies hier ? de eerste week dat je je pupsel in huis hebt, laat je hem maar lekker wennen aan julie , je huis, en omgeving, en neem hem lekker mee naar je slaapkamer, naast het bed, een vetbed of mandje.

zinderlijk maken ? bij iedere ochtend wakker worden, direkt buiten zetten, dan bij iedere etensbeurt, spelen, slapen, enz. mooi buiten zetten, of in de tuin, als dat kan, maar ook buiten de tuin. en snachts ook een keer eruit, desnoods zet je de wekker voor een week of twee, des te eerder zinderlijk is tie.

voeding ? brok of vers ? bij brok drinken ze wat meer, dan bij vers vlees, dat kan ook de zinderlijkheid beinvloeden. ik wens je veel geluk met die kleine. en als je vragen hebt, gewoon mooi hier terug komen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

heb ook nog wat tips voor je, laat eerst lekker wennen aan jullie, en ga dan na een week leuke dingen met de pup doen, dat heet socialiseren,  naar de markt, winkels, bos , misschien strand als dat in de buurt is, laat de pup met sociale honden in aanraking komen, je vrienden hebben misschien ook een hond, die ken je dan, dan weet je of ze sociaal zijn.

en als tie voor alles geent is, ga mooi naar een cursus, voor jou en je hond super leuk, ga desnoods eens eerst kijken zonder hond, bevalt de training je, dan met hond, heus jullie hebben daar veel plezier, succes.

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

sorry, maar ik vind jouw hondje helemaal niet op de pup van een pom lijken...

honden page profiel NanaNana

honden foto van Nana

Best spannend, zo'n pup in huis. Ik begon, de week voor de pup kwam, mezelf zorgen te maken. "Kan ik het eigenlijk wel? Krijg ik de pup wel zindelijk?"
Ik heb zelf een paar boeken gelezen over "pups opvoeden en zindelijkheidstraining". Even bij de bieb geleend. Ik heb daar best veel aan gehad. En natuurlijk kun je hier op HP ook veel vragen.

Verder gaat het eigenlijk allemaal van zelf. Eerst goed aan elkaar wennen. En over het alleen laten? Tja, dat scheelt per hond, denk ik. Onze Nana kon ik al gauw een paar uur alleen laten in de bench. Maar niet ieder hond is hetzelfde.

honden page profiel Romy en JoepRomy en Joep

honden foto van Romy en Joep

Miora wat ben je lekker tactisch op dat plaatje van jou lijkt hij inderdaad niet. Maar op andere afbeeldingen lijkt hij wel. Weet je hoe oud de pup is? En hoe oud de pup op de foto?

Super leuk dat je een pup krijgt! Veel plezier ermee!

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

" Miora wat ben je lekker tactisch op dat plaatje van jou lijkt hij inderdaad niet. Maar op andere afbeeldingen lijkt hij wel. Weet je hoe oud de pup is? En hoe oud de pup op de foto?

Super leuk dat je een pup krijgt! Veel plezier ermee! "

als hij mee naar huis mag hoop ik dat hij minstens 8 weken is, en dan ziet een pom er normaal zo al uit. :-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

De volgende week gelijk 3 uur werken zou ik niet doen. Een pupje moet leren alleen zijn. Kun je voor die uurtjes een oppas vinden? Binnen een paar weken kun je hem wel aanleren 4 uur alleen te zijn.

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie

honden foto van Gucci&Sophie

De mensen waar ik hem van heb gekocht zeiden dat de ouders een mix waren van dwergkees en pomeriaan, dus hij heeft toch echt beide in zich. Op de foto is hij 7 weken, die is van afgelopen zaterdag. 

Heb al veel onderwerpen hier zitten lezen mbt zindelijkheid en dergelijke, en denk wel dat ik er wat van op gestoken heb:-).

Wat betreft het werk, dat zal toch moeten.. en ik heb eigenlijk geen oppas.. De eerste 3 dagen ben ik gewoon thuis, maar dinsdag moet ik 5 uurtjes werken, woensdagavond 2 uurtjes (dan is mijn vriend waarschijnlijk wel gewoon thuis), donderdagavond 4 uurtjes (dan is mijn vriend waarschijnlijk een deel van de avond thuis), vrijdag 4 uurtjes smiddags en zaterdagavond 3 uurtjes (maar ook dan is mijn vriend waarschijnlijk gewoon thuis). Zou dit echt een ramp zijn? Anders moet ik toch even wat gaan bedenken.. Ik dacht namelijk dat ik het eigenlijk best goed geregeld had met het werk, normaal werk ik meer.. 


Dan had ik eigenlijk nog een vraag.. Mijn vriend wil eigenlijk een bench aanschaffen, maar ik liever niet.. Een mandje lijkt me gewoon fijner voor zo'n beestje, maar hij denkt dat een bench veiliger voor hem is, voor het geval hij 's nachts bijvoorbeeld op verkenning gaat. 

Ook vroeg ik me af hoe het zit met het eten, waar ook al iets over gezegd is.. De honden van mijn ouders die hebben eigenlijk altijd brokken. Maar wat is nu het beste? En hoeveel moet een pup ongeveer eten en drinken?

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

een dwergkees en een pomeriaan zijn hetzelfde ras. blijkbaar kennen die mensen hun eigen ras niet echt goed... een pomeriaan en een kleine kees zijn wel 'n andere variëteit...

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Een pup mag met 8 weken naar het nieuwe baasje en wordt dan dus weggehaald bij mams broertjes en zusjes, de vertrouwde omgeving en vertrouwde mensen!
De pup gaat met vreemde mensen mee "ergens heen" , wat later dus zijn nieuwe huis blijkt te zijn, en de pup is helemaal alleen.
Aan deze feiten moet een pup heel erg wennen, dus is het fijn voor de pup als er iemand is die de pup op zn gemak stelt, aandacht geeft en samen met hem/ haar leuke dingetjes doet!
Geef de pup ook een paar dagen de tijd OM te kunnen wennen aan de veranderingen en geef de pup veel rust!
Belangrijk is om niet gelijk dezelfde dag of een dag erna allemaal mensen te laten komen, leuk kijken naar de pup, maar doe dit na een paar dagen pas, een dag of 3, 4.
Na een paar dagen al een heel klein beetje gewend te zijn in het nieuwe huis, kunnen er korte wandelingetjes in de buurt gemaakt worden en kan de pup ook buiten lekker alles gaan verkennen.
Nu voelt de pup zich waarschijnlijk al best op zn gemak en kan er gewerkt gaan worden aan alleen zijn, dit moet uiteraard langzaam opgebouwd worden!

Je ziet, dit alles kost veel tijd, dit gaat niet binnen 3 dagen lukken, daarom is het verstandig om bij de komst van een pup vakantiedagen op te nemen, bv 3 weken (langer is altijd mooi meegenomen!), zodat je iets meer de tijd hebt om het wat op de rails te krijgen met de pup.
Daarna ben je er nog lang niet natuurlijk, er moet gewerkt worden aan zindelijkheid en aan de socialisatie en een goede pupcursus is niet onverstandig!
Maar zo krijgt de pup goede eerste ervaringen, deze zijn namelijk erg belangrijk!

honden page profiel Sav&MessiSav&Messi

honden foto van Sav&Messi

alleen laten zou ik echt nog niet doen!!!
de pup zal echt wel om het uur uit moeten (plasje doen buiten) en na spelen, eten, slapen en drinken met ie ook even naar buiten. 
alleen laten moet je ook langzaamaan opbouwen, doe je dit niet heb je kans dat ie de boel bij elkaar gaat blaffen en janken en misschien zelfs wel verlatingsangst ontwikkeld.... zal toch echt een oppas regelen!!
alleen laten moet je uitbouwen van 10sec alleen (jij in de gang) tot een paar uur en daar gaat toch wel wat weken inzitten. onderschat dat niet hoor.

verder is het een popje om te zien ;-)

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie

honden foto van Gucci&Sophie

Oke, dat een dwergkees en een pomeriaan hetzelfde is, wist ik niet moet ik eerlijk bekennen:$. Met het werk word nu een lastige.. Vakantiedagen heb ik niet meer, die heb ik de afgelopen maanden allemaal verplicht op moeten nemen door uren in te leveren omdat ik teveel gewerkt had boven mijn contract.. Dat is nu nog steeds bezig, waardoor ik dus veel tijd heb voor de pup.. Als ik van te voren lekker met Gucci (zo zal ie heten) ga spelen, en nog even 5 minuutjes buiten laat, waarna ie lekker kan slapen? Zou dat dan erg zijn?

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie

honden foto van Gucci&Sophie

Oh jee, ben bang dat ik het een klein beetje onderschat heb. Ik was echt in de veronderstelling dat ik juist heel véél tijd voor hem zou hebben, maar aan jullie reacties te zien is het nog te weinig.. Ik ga even bekijken wat ik hiermee kan doen..

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Ten eerste zou ik wat gaan regelen want de pup komt in een vreemd huis bij vreemde mensen in een vreemde omgeving.
Die laat je niet meteen een paar uur alleen en na 3 dagen is de hond nog niet gewent dus ja dit is een probleem.

Daarnaast is wat hierboven gezegd wordt juist en het gevaar van kopen bij partiuclieren.
Je weet niks van het hondje en de mensen kunnen je alles wijsmaken doordat je geen verstand hebt van het ras wat je aanschaft.
Dat is niet erg maar waarom niet eerst goed inlezen. Je weet welke afwijkingen er voor komen bij het ras?
Ook het voor onderzoek heb je niet echt op tijd gedaan, eerst onderzoeken hoe of wat en dan pas aanschaffen in plaats van andersom.
Heel bot misschien wat ik zeg maar je vraagt terwijl je een hond al gekocht hebt of je deze moet en mag uitlaten dit hoor je te weten voordat je een hondje koopt.
Denk aub goed na of je wel zeker weet dat je deze kruising wil hebben met misschien alle gevolgen van dien daar de fokker niet eens weet waar hij het over heeft.

Uitlaten MOET je doen een hond hoort uitgelaten te worden.
Ongeveer 8 a 10 minuutjes mag je maximaal wandelen.
De hond hoort rond de 2 uur te slapen en 1 uur speel/poep/eet tijd. en dit de hele dag door.
Je moet je pup zindelijk krijgen, als jij gaat werken hoe krijg je de pup zindelijk en waar denk je dat hij zijn ontlasting laat? Dit doet hij in de bench of door je hele huis heen als je geen bench neemt.
Een bench is geen moetje maar indien goed aangeleerd vind een hond de bench vaak fijner dan een mand, hier liggen ze in beide.

Of je op brok of vers gaat moet je zelf weten uiteraard ik raad je wel aan een goede brok met veel vlees te nemen zoals acana/ orijen/ wolfsblut en totw.

honden page profiel Sav&MessiSav&Messi

honden foto van Sav&Messi

" Oh jee, ben bang dat ik het een klein beetje onderschat heb. Ik was echt in de veronderstelling dat ik juist heel véél tijd voor hem zou hebben, maar aan jullie reacties te zien is het nog te weinig.. Ik ga even bekijken wat ik hiermee kan doen.. "

had ik ook hoor in het begin. 
had ook geen idee! misschien op Markplaats iemand in je buurt die op honden past? zo kwam ik aan de mijne, erg lieve mensen met een hond zelf. ook goed voor de socialisatie van je pup!
wel eerst ff kennis maken uiteraard met de mensen, je pup geef je toch niet zomaar aan jan en alleman weg;-)

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie

honden foto van Gucci&Sophie

Natuurlijk weet ik wel dat een hond uitgelaten moet worden, dat vind ik juist geweldig. Maar las op het internet diverse uitspraken daarover. De een zei elk uur 5 minuten, de ander zei 4x per dag 10 minuten (dat leek me te weinig op een dag) en zo meer. Dus was benieuwd hoe jullie het deden met jullie pup. Ik heb zeker wel het een en ander ingelezen over het karakter en wat ze medisch kunnen (gaan) mankeren.  Ik heb enkel dit topic gestart omdat ik graag diverse meningen en manieren hoor, zodat ik voor mezelf kan gaan beslissen hoe ik iets wil doen, hoe ik het het beste aan kan pakken. 
Wat betreft de werktijden, daar ga ik zeker iets mee doen, ik zal zeker zorgen dat ie niet alleen zal zijn!

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Aha zo mijn excuus dan.
Je mag zoveel gaan als je wil vooral om te laten plassen en poepen maar echt wandelen 1 minuut per week oud ongeveer. Dus met 8 weken 8 a 10 minuten wandelen cq spelen.
Als jij voor de eerste 3/4 weken een oppas regelt en goed gaat oefenen met alleen zijn komt dat wel in orde.
Wel raad ik je aan sorry dat ik erop blijf hameren om goed na te denken of je een ongeteste hond neemt waarvan de fokker niet eens weet wat hij fokt doordat hij jou verkeerde info heeft gegeven.
Ik zeg altijd maar liever langer wachten op een gezond goed gefokt hondje dan nu snel snel en dan later met de gebakken peren zitten.

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie

honden foto van Gucci&Sophie

" "Wel raad ik je aan sorry dat ik erop blijf hameren om goed na te denken of je een ongeteste hond neemt waarvan de fokker niet eens weet wat hij fokt doordat hij jou verkeerde info heeft gegeven.
Ik zeg altijd maar liever langer wachten op een gezond goed gefokt hondje dan nu snel snel en dan later met de gebakken peren zitten."
"
De pup komt niet van een fokker, hij is van mensen die 2 hondjes hebben en nu voor de eerste keer een nestje. Wij zijn daar zaterdag wezen kijken en het zag er echt goed uit, ze liet zien wat voor voer ze gebruikte, vertelde wat over de ouders etc.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Dat is dan toch een fokker?
Iedereen die een nestje fokt is een fokker.
Als je niet weet waarover je praat moet je niet gaan fokken en dat geld blijkbaar voor deze mensen.
Kan jij niks aan doen maar het is wel zo.
Wat zag er goed uit? Voer dat ze geeft zegt niks over de gezondheid van de honden, verhaaltje vertellen zegt ook niks.
Hebben ze de honden getest? Heeft ze jullie geholpen met het zoeken naar een geschikte pup of was het zo van kies er maar 1 of die is nog over die wordt voor jullie?

Een goede fokker vermeerderd niet zoals deze fokker heeft gedaan maar verbeterd het ras.
Weet alles van het ras of rassen af, doet testen bij de ouderdieren etc etc.

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie

honden foto van Gucci&Sophie

Ik zie die mensen niet als fokker, ze hebben perongeluk een nestje gekregen, en willen het ook  bij één keer houden. Zo hadden mijn ouders dat 6 jaar geleden ook met onze hondjes, dat was ook een ongelukje en daarna niet meer voorgekomen. Dan kun je ze niet een fokker noemen toch? 
De pup was de laatste van de drie die over was, en ben er aangekomen via een advertentie op marktplaats. Hij is al 3 keer ontwormd als we hem gaan ophalen, ingeënt en heeft een gezondheidsverklaring van de dierenarts.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Jawel iedereen die een nest op de wereld brengt is en blijft een fokker.
Ongeluksnestjes nee daar geloof ik niet in, iedereen weet loopse teef weghouden bij reu en doe je dat niet ben je bewust bezig met fokken in mijn ogen.
Marktplaats ;-)sorry groot risico wat je neemt maargoed ieder voor zich.
Ik persoonlijk zou ervanaf zien en bij een goede fokker een keesje kopen maarja dat ben ik.

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie

honden foto van Gucci&Sophie

Hmm daar ben ik het niet helemaal mee eens, net als in het geval van bij mijn ouders was onze hond echt net loops, we hadden het nog niet eens ontdekt. Ik zie die mensen dus ook niet als een fokker. Ik snap dat je zoiets hebt van ik zou er vanaf zien, maar ik heb er een goed gevoel over en wil deze pup graag hebben:-)

honden page profiel Elien & Jerome & LascoElien & Jerome & Lasco

honden foto van Elien & Jerome & Lasco

Ik ben het hier helemaal eens met Jacqueline... Ook ik geloof niet in "ongeluksnestjes". Als je een teefje hebt, dan weet je dat ze loops wordt, dus hou ze dan uit de buurt van de reutjes.
Net om die reden wil ik geen onbeholpen teefje in huis.

Hoe dan ook, die mensen hebben dit nestje nu en jij zal dit pupje in huis halen...
Wel goed dat je een oplossing zal zoeken voor het alleen zitten, want zoals hierboven al gezegd: het hondje word weggenomen van zijn veilige situatie (bij mama en broers/zussen) en wordt in een volledig nieuwe omgeving gedropt. Het is wel netjes als hij dan iemand om zich heeft die hij vertrouwt.

Uitlaten niet te lang. In het begin een minuutje of 5 en dan zo opbouwen.
Voor zindelijkheidstraining kan je best een bench gebruiken. Daar staan hier al diverse topics op de site, dus hoef je maar heel even op te zoeken.
En in het begin zeer goed socialiseren! heel belangrijk

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie

honden foto van Gucci&Sophie

Ik zal hem zeker goed socialiseren. Was al met mijn vriend aan het bespreken om hem zondag als we naar ons thuis gaan vanwege Vaderdag, mee te nemen, zodat ie kennis kan maken met de 2 honden bij ons thuis. Of zou dat te vlug zijn?

honden page profiel Elien & Jerome & LascoElien & Jerome & Lasco

honden foto van Elien & Jerome & Lasco

" Ik zal hem zeker goed socialiseren. Was al met mijn vriend aan het bespreken om hem zondag als we naar ons thuis gaan vanwege Vaderdag, mee te nemen, zodat ie kennis kan maken met de 2 honden bij ons thuis. Of zou dat te vlug zijn? "
Je gaat hem zaterdag ophalen en zondag wil  je hem al meenemen naar 2 adere honden?
Nee, ik zou hem eerst even rustig laten wennen aan zijn nieuwe thuis en vooral: aan jullie.
Wacht daar nog heel even mee af. Tot aan 12 weken is de belangrijkste periode om te socialiseren, dus begin met hem eerst wat te laten wennen ;-)

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie

honden foto van Gucci&Sophie

Poeh, het is maar goed geloof ik dat ik hier al mijn vragen stel, ik had het zo anders gedaan als ik jullie reacties niet gehad had:O.. Lijkt wel of ik alles fout inschat.. Wat erg zeg..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bijna een puppy in huis!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Blue & Mylo zijn weer terug..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^