duurt bijkomen narcose altijd zo lang? Ik ga me zorgen maken.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Tina (Gast)

Mijn hondje van 10 maanden is vandaag geholpen aan een acute navel breuk.  Ik moest haar om 8:30 brengen en kon haar om 15 uur weer ophalen.  Ze is nu - 21:30- nog hel sloom , en valt om bij het lopen.  Ze heeft vanmiddag 2 keer gebraakt.  Om 19 uur wel gegeten, maar maar een paar slokjes water gedronken vanaf 15:00.  Ik maak me zorgen of ze uitdroogt.  Ze lijkt geen pijn te hebben, ligt gewoon de hele tijd te slapen.  Ik heb wel voor morgen pijn medicatie mee gekregen voor een paar dag.  Is dit normaal dat ze nog zo suf is ?   Het is een mopshondje.   Als ik  vraag of ze mee gaat, gaat ze staan, en probeert ze te lopen maar valt ze om.  Het is haar wel 1 keer gelukt om gewoon rustig rond te lopen in de tuin en toen deed ze wel een plasje.  Verder is de ingreep goed gegaan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "duurt bijkomen narcose altijd zo lang? Ik ga me zorgen maken." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Bijkomen van een narcose duurt zo lang.(ben blij dat alles goed is gegaan!)
Soms geeft de da 'antinarcose', daardoor zijn ze sneller bij, maar dat is niet zo gezond (hart)
Vandaag geen eten geven, alleen water...de rest komt later!
Beterschap!

Tina (Gast)

Dag Saskia,
Dank voor je gerust stelling, ik zag dat je ook al op mijn eerdere berichtje had gereageerd.  We zijn blij dat alles goed is gegaan, en hebben dan maar even geduld.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Morgen zal ze helemaal anders zijn! (enkel nu een beetje uitkijken dat ze nergens tegenaan zwalpt)
succes met je moppie!

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Het kan erg lang duren voordat je hond weer helemaal wakker is. Het lichaam is nu bezig om de narcose te verwerken.
Zolang ze braakt, zou ik haar geen eten geven. Ze mag wel drinken, dat is belangrijk.
Let er wel op dat je geen volle waterbak bij haar neerzet zolang ze nog heel suf is; ze zou er met haar snoet in kunnen vallen, met alle gevolgen van dien als ze geen kracht heeft om zelf op te staan.

Laat haar maar lekker haar roes uitslapen; je zult zien dat ze morgen weer zo'n beetje de oude is.
Dan moet je juist gaan opletten dat ze niet op de bank springt, gaat traplopen of rennen; dit is niet goed voor de wondgenezing. En pas op dat ze niet aan de wond gaat likken.
Zolang je hond nog niet helemaal bij is moet je alleen zorgen dat ze niet afkoelt, maar dat zal niet zo'n vaart lopen met dit weer.

Veel beterschap!

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Als je je zorgen blijft maken, kun je toch altijd de dierenarts bellen of een vervangend dierenarts? Die geven je heus wel raad door de telefoon.

Tina (Gast)

Allemaal dank voor het reageren,  Ons Moppie heeft om 22:30 een rondje buiten in de frisse lucht gelopen en ineens was ze helemaal wakker.  Ze zocht haar waterbak op, zocht haar bot op en begon eraan te knagen.  Ze is nu weer een beetje op ons aan het reageren, en komt aangerend als we roepen.  Het gaat dus goed!  :-):-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "duurt bijkomen narcose altijd zo lang? Ik ga me zorgen maken." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^