poedel sleept met voorpoten!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LenyLeny

Hallo hondenvrienden,Mijn probleem is dat mijn koningspoedel "Paco" met zijn voorpoten sleept,gewoonlijk zie je dat bij oudere honden maar Paco is pas 3 jaar! De twee middelste nagels van zijn voorpoten zijn daardoor tot op het leven afgesleten en soms bloed het ook.Ik vermoed dat het lopen pijnlijk is omdat hij bijna niet vooruit te branden is tijdens het uitlaten.(Voorheen was hij een heel speelse vrolijke hond.)Ben al verschillende keren bij de dierenarts geweest,die heeft hem o.a. op een hernia onderzocht en een algeheel onderzoek maar hij kan niets vinden en vermoed dat de hond depressief is.Ik dacht daar zelf eerst ook aan toen hij niet meer zo graag mee ging wandelen,daar ikzelf al een jaar lang kamp met de gevolgen van een gebroken been en dus niet zo mobiel ben wandelt mijn man nu de meeste tijd met Paco en aagezien het echt mijn hond is dachten wij dus ook dat hij mij miste.Maar zoals het er nu uitziet raak ik er steeds meer van overtuigd dat het een fysieke kwaal is. Wie weet hier raad of kan ons een tip geven!! Groeten van een bezorgd baasje. Leny

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "poedel sleept met voorpoten!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B.

honden foto van Marianne v. B.

Heeft de dierenarts je hond nagekeken op elleboogdysplasie (ED)? Dat is een aandoening die tamelijk regelmatig voorkomt bij de poedels.

honden page profiel TamaraTamaragoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara

Misschien is het een idee om een keer door een Osteopaat te laten kijken.

Boss heeft een tijd lang erg raar gelopen, niet mank maar het was of hij op eieren liep zeg maar.
Ik had van voor tot achter foto's laten bij hem maar daar kwam allemaal niks uit en de hond was gezond.

Uiteindelijk ben ik naar een Osteopaat gegaan en wat bleek, op 4 plaatsen vastzittende wervels.
Waar hij flink last gehad van moet hebben.
Na een behandeling liep hij al een stuk beter.
Ik merkte meteen dat hij meer ontspannen was en veel vrolijker.
Boss vond de behsndeling heerlijk in tegenstelling tot de behandeling van de fysiotherapeut die vond hij niet prettig.
Hij lag lekker ontspannen te genieten van de behandeling.

Meer informatie op www.icreo.com

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

leny de tip die tamara geeft, zou ik zeker doen, een hond die zo sleept met zijn voorpoten heeft wat, en als de dierenarts totaal niets kan ontdekken,wat ik een beetje raar vind omdat hij tot bloedens toe met zijn voorpoten sleept over de grond, dus moet de hond wat hebben toch. maar de tip van tamara zou ik zeker doen, kwaad kan het niet, het kan alleen maar een vooruitgang zijn, doen zou ik zeggen. en niet te lang wachten, want het wordt alleen maar erger.

willemijn.

Tanja (Gast)

Zou zeker naar een (andere) dierenarts gaan. Onze hond struikelde vaak en bleef veel achter.Er zijn toen foto's, onder narcose, van zijn ellebogen gemaakt.
Hierop was duidelijk te zien dat het niet goed zat.

Echt zielig voor jullie hond.

Succes.

Tanja

leny (Gast)

Hallo allemaal,
Ben met Paco in Engeland naar de dierenarts geweest en de volgende scocking uitlag was; zijn schildklier werkte niet goed,daarom was hij zo sloom ,hij moet zijn leven lang(en ik hoop toch dat dat lang zal zijn !)daar medicijnen voor slikken.

Verder was zijn urinr niet in orde en in de rode bloedplaatjes vonden ze een kern die er niet in hoort,dit duidt hoodstwaarschijnlijk op nierproblemen,ze hebben hier meteen nagakeken of dat bij poedels meer voorkwam en het schijnt dat dat het geval is dat poedels soms een groteen een kleine,of twee kleine nieren kunnen hebben en dan ook nog vaak niet op de goede plaats.

Dat was wel even schrikken!
Paco is sinds hij aan de medicijnen is (heeft ook nog een antibiticum gekregen om andere infecties uit te sluiten)gelukkig al iets levendiger geworden,alhoewel de "vet"zei dat dat pas na 14 dgn.het geval is.Als deze medicijnen goed aanslaan en alles is juist ingesteld moet Paco nog een nierscan ondergaan.Maar dat kan als we terug zijn,ik neem daar contact over op met de "Wagenrenk"(die tip heb ik van mijn zus)

Nogmaals aalemaal hartelijk dank voor jullie tips,dat heeft er wel aan bijgedragen dat ik hier meteen actie heb ondernomen.
Hou jullie op de hoogte,groetjes Leny

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

goed dat je ons geupdate hebt leny.

en hoop echt dat als de medicijnen goed zijn ingesteld dat het bergopwaarts gaat met Paco.

heb wel meer gehoord van een slechte schildklier werking en dat is door medicijnen ook goed gegaan, dus hoop ik dat ook voor Paco.

gr. willemijn.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Bah wat ontzettend vervelend voor je poedeltje :'( .
Wat een verschil zit er dan tussen dierenartsen, dat de ene wel iets ziet en de andere niet.... Gelukkig ben je naar een andere arts gegaan en weet je nu wat er aan de hand is.
Heel veel sterkte!! En inderdaad: hopelijk kun je nog lang genieten van je lieverdje!!

honden page profiel eileeneileen

honden foto van eileen

ja jeetje idd een enorm verschil tussen dierenartsen, gelukkig had je er eentje die dit zag.

ik hoop dat het met de nieren meevalt en dat hij snel weer de oude is. heb ook vaker gehoord dat dieren het heel goed op die tabletten kunnen doen.

groetjess eileen

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "poedel sleept met voorpoten!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^