Onze pup aan de diarree van kvv wat nu?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Corrie,Kay,Bowy+,DieselCorrie,Kay,Bowy+,Diesel

honden foto van Corrie,Kay,Bowy+,Diesel

Hoi,wij zijn de trotse bezitters van een super lieve pup van nu 10 weken een Berner Sennen.Diesel onze pup is nu 2 weekjes bij ons en het gaat super met hem.Ook tussen Kay onze andere bernerreu van 19 maanden en Diesel gaat het helemaal super!!!Maar er is wel een probleem,Diesel heeft nog 2 dagen brokjes gehad en daarna hebben wij hem over gezet op kvv van Carnibest maar zijn ontlasting werd daar erg breiig van en zelfs spuitpoep pffff dus na een aantal dagen te hebben geprobeert zijn we over gegaan op Lotgering de complete versie.Ging goed dachten wij maar ook nu weer hetzelfde probleem dan weer een drolletje,dan weer breiig en zelfs spuitpoep.Hij eet dit nu een dag of 5.We gaan zo naar de dierenarts voor zijn enting en ga dit ook wel bespreken maar weet nu al dat de dierenarts zal zeggen zet hem dan maar weer op zijn brokken want daar deed hij het heel goed op,maar wij willen liever dat hij kvv eet dat eet onze Kay ook dus wel zo makkelijk.Hij maakt geen zieke indruk ofzo maar ja hij heeft al sinds hij kvv eet geen echte drol gehad dus lijkt mij niet goed helllllllp wij weten het nu even niet meer.........Ja je ziet in de ontlasting ook de kleine stukjes bot zitten het lijkt wel of hij die niet verdraagt ofzo.Is er iemand die mij advies kan geven want na alle ellende met onze lieve Bo zijn wij nu erg bezorgt, we geven hem niks anders zelfs geen beloningsbrokjes meer dus zou niet weten waar het anders aan moet liggen.Moet ik nu dan toch maar terug naar brokken?Hij kreeg de Giant brok van Roal canin.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Onze pup aan de diarree van kvv wat nu?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

Hoi, hier het zelfde probleem! Verschillende merken kvv geprobeerd maar de ontlasting is erg verschillend soms goed dan weer vlaachtig en soms spuitdiaree. Wordt er zelf ook moedeloos van.. Vanochtend Lotgering gegeven, eerst gekookt water eroverheen gespoeld, ben benieuwd of het helpt. ( was een tip die ik kreeg ). Lees mee over de tips die jij krijgt. Veel Succes!

honden page profiel huskywomanhuskywoman

honden foto van huskywoman

ik zou eerst eens kijken wat de dierenarts over hem zegt.
Als hij niks vind en alleen over de voeding begint zou ik hem eens proberen een vleesbot te geven.
bijv kippenpoot of drumsticks. Weet niet hoe groot jou hond nu precies is.

En even kijken hoe die daarop reageert.

Verder kan het ook een klein beetje ontgiften zijn en wennen aan het vlees.
Ik ken iemand die ook brok gaf en een tijdje kvv heeft geprobeerd continue diarree, dus weer terug op vlees.
En vrij snel is de diarree gestopt.

Verder zou ik iig kijken naar een kvv zonder granen,rijst,mais etc.
Carnibest heeft rijst erin zitten, lotgering niet maar die is vetter dus zou hij last van kunnen krijgen.

honden page profiel  Luna en Flex Luna en Flex

honden foto van  Luna en Flex

Ook diesel van 16 weken heeft breiige ontlasting op Lotgering en Luna van andelhalf jaar krijgt ook steeds dunnere ontlasting. Hier vertelde een paar mensen dat het kan omdat Lotgering vetter is en dat ik dan andere merken moet gaan proberen. lukt dit niet dan ga ik toch over op een brok. Waarschijnlijk wolfsblut omdat Luna ook nog allergies is voor kip, rund en graan. nu heb ik een site gekregen van iemand hier www.hetbestevoormijnhond.nl en hier kun je ook Tammenga bestellen en je zit hier niet aan een aantal kilo's of bedrag vast. Hier verkopen ze ook kiezebrink en shaweka en nog wat andere merken. We hopen dat het poepen straks beter gaat ;-)

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Jup klopt wat susanne zegt.
Lotgering is wat vetter dus sommige honden krijgen daar diaree van.
Echter moet je het wel iets langer voeren dan 5 dagen om te kijken hoe je hond het erop doet.
Je zou ook 3/4 dagen enkel pens kunnen voeren dan is alle troep uit zijn lichaam en dan kvv welk merk dan ook proberen.
Als je al terug stapt op brokken ga dan aub niet die royalcanin troep voeren maar stap over op een brok met veel vlees zoals orijen/acana/totw/ wolfsblut etc.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Met Diesel heb ik nooit problemen gehad met Lotgering alleen de pensversie gaat hij van aan de dunne dus die krijgt hij van Smuldier geen probleem.

Toen Sky kwam hebben we h'm ook gelijk op Lotgering gezet, bij de fokker kreeg hij energique en brok.
Zeker de eerste 2.5 week heeft hij hele dunne poep tot zelfs diaree gehad.
Eten deed hij heel goed en drinken ook.
Ik heb h'm toen een dag of 5 op gekookte kip en rijst gezet en toen de ontlasting weer stevig werd weer overgestapt op Lotegering en tot op de dag van vandaag geen problemen meer gehad.

Even wat anders...........wat super dat het zo goed gaat samen, heerlijk genieten van je kleine nieuwe man!!!!
Heb je al foto's van ze samen, ben wel erg benieuwd ;-)

honden page profiel CarlaCarla

honden foto van Carla

Hoi wat leuk weer een bernerpup.
Kijk even wat de DA zeg.
Sterkte hoop dat gauw over gaat.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat te snel overgezet, je ziet het niet , maar is altijd wat stresvol als een pup naar zijn nieuwe thuis gaat. maar daar heb je nu niets aan.

wat je kan doen is smorgens zijn brokken geven, van het zelfde wat je gekregen hebt van de fokker, iets meer dan dat je savonds dan zijn vlees gaat geven, en iedere twee dagen bouw je de brok af en geef je wat meer het vlees, bekijk het met een dag of twee telkens, niet eerder, dan heb je over een week of twee je hond op vlees, blijft je hond toch aan de diaree, is er misschien wat anders aan de hand.

op de dag nog het grootste aandeel de brok, en daarbij vlees, in mindere mate, en dat ga je dan opvoeren, minder brok en meer vlees, doe er maar twee weken over.

honden page profiel Corrie,Kay,Bowy+,DieselCorrie,Kay,Bowy+,Diesel

honden foto van Corrie,Kay,Bowy+,Diesel

Hoi allemaal,nou vanmorgen bij de dierenarts geweest en daar heeft Diesel zijn enting gehad en is helemaal nagekeken.De dierenarts was zeer tevreden alleen is Diesel wat aan de lichte kant.Ik heb hem verteld dat Diesel vaak diarree heeft of breiige poep,ik had toevallig zijn ontlasting van vanmorgen meegenomen.Die heeft hij nagekeken en het viel ook hem gelijk op dat de ontlasting vol zat met kleine stukjes bot en nog meer rotzooi wat niet in de onlasting hoort te zitten.Zijn advies was om Diesel weer tijdelijk even op zijn brokken over te zetten die hij ook bij de fokker heeft gekregen,daar deed hij het goed op natuurlijk.En dat doen we ook .Hij zegt waarschijnlijk kan hij gewoon nog niet goed tegen kvv.En omdat Diesel ietsjes zwaarder zou mogen zijn liever dan even terug op zijn brokjes.Hij zegt als dat een aantal weken goed gaat kan je hem voorzichtig laten over schakelen weer naar kvv.Dus vanmiddag maar snel even een zak brokken gehaald en morgen even de 14 kilozak ophalen.Als die dan op is zijn we een maand verder en kan ik kijken of Diesel op het gewenste gewicht zit en hem dan laten overschakelen naar kvv.Ook ik ben voorstander van kvv maar een maandje brokken kan ook geen kwaad en daar deed Diesel het ook zeer goed op.Kay heeft 7,5 maand brokken gegeten en daarna pas kvv en die doet het goed op lotgering.Dus ook Diesel zal uiteindelijk kvv gaan eten.

@Baasje van Diesel en Sky,ja het gaat echt helemaal top met die 2 ben daar ook echt heel blij mee.
Het zijn echte maatjes.





En hier even wat foto's.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

als je hondje niet tegen kvv kan waarom dan moeten en toch willen, begrijp dat niet hoor sorry, zet hem terug op de brok als dat toch beter gaat. als jij diaree van iets krijgt , wil je toch ook niet dat je het elke dag voorgeschotelt krijgt. het is net of tegenwoordig de brok taboe is. hoop dat je pup snel weer normale ontlasting heeft .

honden page profiel Corrie,Kay,Bowy+,DieselCorrie,Kay,Bowy+,Diesel

honden foto van Corrie,Kay,Bowy+,Diesel

@Myriam,natuurlijk doe ik wat het beste is voor de hond,nu is dat dan waarschijnlijk even weer brokken maar wil hem inderdaad graag op kvv hebben.Gewoon omdat ik van mening ben dat het veel gezonder is,maar dat is natuurlijk mijn persoonlijke mening en ervaring.
Onze Kay heeft 7,5 maand op de brok gezeten,maar die ging bij het minst geringste aan de diarree en hij poepte wel 4 a 5 keer per dag en dronk schalen water nou niet normaal.Hij is overgegaan op kvv en hij doet het er super op.Nu nog 1 keer poepen per dag en water drinken doet hij heel weinig en kan het park hier leeg eten(takken) en gaat er niet van aan de diarree.Sinds dat Kay kvv eet gaat het gewoon supergoed met hem.En dat wil ik ook graag voor Diesel mits hij het natuurlijk goed gaat doen op kvv en anders ja dan gewoon een brok.Ik heb absoluut niks tegen brokkken maar ik heb gewoon meer met kvv.En nu hopen dat Diesel snel weer vaste ontlasting heeft.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

zeker geloof ik ook dat jij het beste voor heb met je hondje hoor. maar ja sommige honden verdragen het gewoon niet he. en ja wat moet je dan, kan je wel alle kvv proberen, maar denk dat het niet veel uitmaakt. je doet het dan toch goed, om hem terug op brok te zetten hoor.. misschien als hij ouder is kan hij er wel tegen ??? hoop dat zijn ontlasting, snel weer normaal is hoor.succes met hem gr myriam

honden page profiel Corrie,Kay,Bowy+,DieselCorrie,Kay,Bowy+,Diesel

honden foto van Corrie,Kay,Bowy+,Diesel

@Myriam,ja dat hoop ik ook.En kijk het gewoon ff aan hoe het op de brok gaat.Wil ook niet steeds veranderen van voeding,dat kan ook niet goed zijn.Ik denk dat ik gewoon te snel ben overgestapt.
Dus nu even zijn darmen weer wat tot rust laten komen.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

ach ja een foutje kan altijd, maar zal zeker niet te vaak veranderen, is ook niet goed. komt wel goed hoor . ;-)

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

;-) ;-) Geweldig die 2 zo samen, en wat een lekker bolletje die Diesel!!

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Wat je zou kunnen doen, als zijn darmen weer rustig zijn, is eerst een tijdje pens bij zijn brokken geven.
Het maagzuur wordt dan al zuurder, en dat is nodig om het bot goed te verteren.
Het kan ook helpen om een goede probiotica bij te geven.

Ik ben zelf niet zo pro Lotgering, ik vindt het inderdaad erg vet, en niet altijd even vers.
Het nadeel van Carnibest is dat het geen bot heeft als calciumbron
(zaten die dingetjes ook inzijn ontlasting op Carnibest? Dan kan het geen bot zijn!)

Misschien is Tinlo iets? Of Kiezebrink mixen icm met Kiezebrink spiervlees, als het goedkoper moet?

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

zonnetje ik heb vorige week een rol carnibest gekocht en zaten bot in drie stukken, waren echt bot, hoe verklaar jij dat dan.

honden page profiel Desiree & SennaDesiree & Senna

honden foto van Desiree & Senna

Voor zover ik weet zit er in carnibest botten verwerkt en dat smuldier geen bot heeft als calciumbron maar een of ander nep substantie (kan ff niet meer op de naam komen).

honden page profiel huskywomanhuskywoman

honden foto van huskywoman

Carnibest gebruikt wel botten in de kvv hoor ;-)
voor zover ik weet O-)

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

ja ik had van de week een rol gehaald en zaten echt best wel grote stukken bot is, waren witte harde botten van zeker 2 bij 2 cm groot. heb ik bij smuldier nog nooit meegemaakt echt niet. en bij carnebest zaten ook nog echt hele grote stukken vlles van een cm 0f 5. vind het slechte kwaliteit hoor.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Ik vergis me, heb het even opgezocht, carnibest gebruikt idd wel bot. Smuldier niet.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

" zonnetje ik heb vorige week een rol carnibest gekocht en zaten bot in drie stukken, waren echt bot, hoe verklaar jij dat dan. "


Ik begrijp niet waarom dit op zo'n aanvallende toon moet.
Ik heb er geen probleem mee om op te zoeken hoe het echt zit, kan best dat ik het mis heb, maar waarom zo???

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

he aanvallend, ik vraag alleen hoe dat dat kan, dat er bij mij bot in zat. jou als dir al aanvallend is , sorry hoor. ligt toch echt aan jou dat jij dit zo ziet.maar ja. kijk maat jo, je ebnt altijd chagerijnig tegen mij. en zeg niet dat jij je moet bewijzen dat je het mis heb , of wel dan. eerst goed kijken voordat je wat zomaar hier wat schrijft, hoef jij je ook niet aangevallen te voelen. na een normale vraag .

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Het zinnetje "Hoe verklaar jij dat dan?" maakt dat het aanvallend overkomt. En als ik vraag waarom je zo aanvallend overkomt reageer in sjacherijnig?????

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

ik vraag alleen hoe verklaar jij dan , dat er bot in zat, is dat aanvallend dan. nou sorry hoor. was een vraag en als jij dan zo raar reageert , vind ik je lekker sjaggie. terwijl ik niks verkeerds vraag??? maar ik ga mijn tijd aan wat nuttigers besteden. vind je het erg??? vast niet .

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Laten we het dan op een misverstand houden.
Het kwam op mij inderdaad nogal vinnig over, kan zijn dat je het niet zo bedoeld.


Nu weer graag on topic..

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Corrie ik lees dat je nu even terug gaat naar brokken maar had je van Carnibest de puppy versie genomen?
Ik weet dat het niet echt moet maar ik heb mijn hond de eerste vier maanden puppy gegeven van Carnibest en daar deed hij het heel goed op,Zitten er in ieder geval niet van die grote brokken en stukken bot in.Hoop dat de diarree snel over is.

honden page profiel huskywomanhuskywoman

honden foto van huskywoman

zou proberen om over een paar dagen 1 maaltijd te vervangen door kvv
kijken hoe die erop reageert :-D

honden page profiel Corrie,Kay,Bowy+,DieselCorrie,Kay,Bowy+,Diesel

honden foto van Corrie,Kay,Bowy+,Diesel

Hoi allemaal,even een update van onze Diesel.
Nou lang nadenken en piekeren toch besloten om Diesel niet op de brokken te zetten.Ik heb hem weer op de carnibest gezet en hij heeft nu vaste drolletjes.Hij doet het er nu heel goed op,waarom daarvoor niet?Geen idee.We hebben hem wel 3 dagen probiotica gegeven en dat helpt dan toch.Lotgering wat onze Kay eet is wat groffer en daar zitten wat grotere stukjes bot in en die verdraagt hij gewoon nog niet zo goed.Dus Diesel blijft verlopig even op de carnibest en over een aantal weken voeg ik er kleine beetjes lotgering toe zodat hij langzaam kan wennen maar voornu verlopig dus even de carnibest.Hij is nu 10 weekjes jong en weegt inmiddels 10,5 kilo.Hij is nu dus lekker aan het aankomen.Het is een klein draakje aan het worden hahaha,buiten is hij heel rustig en vindt nog veel dingen en geluiden wat eng behalve als Kay erbij is.In huis heeft  hij zijn plekje al gevonden hij ligt veel bij Kay en is een heerlijk deugniet aan het worden.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Goh wat fijn dat het nu goed gaat.
Ik vind het wel logisch dat probiotica helpt.
De darmflora die nodig is om het verse vlees goed te verteren moet zich daaraan aanpassen.
Honden die een afwisselend menu krijgen van vers vlees, hebben een veel diversere darmflora dan hondne die gwend zijn brokken te eten. Die aanpassing heeft tijd nodig en een goede probiotica versnelt dat proces.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Onze pup aan de diarree van kvv wat nu?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^