natuurmiddelen....voor vlo en teek.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

" helene......jammer, dat de verzendkosten zo duur zijn, maar ja hoe krijg je het anders in huis als je het niet kan kopen in de dierenwinkel ?  :'(heb nog een tip voor je helene......als het helpt en je bent er stik tevreden over, kan je vragen aan je dierenwinkel of hun het willen bestellen, jij weet de prijs, hun krijgen het tegen inkoopprijs. zonder btw. als je een goede klant bent doen ze dat vast voor je, dan heb je het flesje voor de prijs dat het kost, en geen verzendkosten, maar dan moet je dierenwinkel inderdaad je terwille zijn, dat heb ik gehad met een emmer sanofor, omdat ik klant was.  :-D "


Nou, dat kan je wel vergeten. Als ze namelijk geen zaken doen normaal gesproken, gaan ze niet 1 flesje bestellen, dat kost ze namelijk te veel en krijgen dan echt geen korting (inkooppprijs). Vaak moet men heel veel afnemen wil je dat krijgen.  Voor 1 klant kopen ze dat echt niet in en ik kan het weten.

De internetwinkels maken hun winst juist op de verzendkosten. En ja, je hebt er ook die normaal doen, gewoon voor 1 flesje kan makkelijk 2 postzegels betaald worden. Maar.............ik heb het ook besteld en moest ook 6,75 betalen. Het komt namelijk in een doosje die niet door de breivenbus kan. Dus ja, dan is het 6,75 betalen.
En naar Winschoten (of waar is het?) heenrijden is geen optie, kost namelijk meer dan die 6,75 benzine.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

jammer.....deze dierenwinkel is mij wel te wille. jammer dat het te ver voor je is, maar als de verzendkosten net zo duur zijn, nee tuurlijk is dat dan geen doen. dan heb je nog benzinekosten.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Even up, omdat het wel een handig topic is.

Vanmiddag heeft Mellow weer lekker in het gras liggen rollen (wel 4 keer).
Thuis heb ik gegeten, was klaar, aai haar en zie ineens een plukje haar 'open' staan.
Zat dus een klein teekje vast.
Haakjes gepakt, met de kleine kreeg ik 'm niet te pakken. Grote haakje dan maar. Ook dat ging moeilijk, hij wilde blijkbaar graag van Mellow drinken ofzo.
Uiteindelijk heb ik 'm eruit gekregen. Na vier pogingen.

Het was geen donkere (bijna zwarte) teek, hij was wat bruiner. Hoop maar dat ie niet al zijn gif in haar schouder heeft gespoten (hij was nog heel klein, zat er net, dus denk dat dat wel meevalt).
Heb 'm er wel helemaal uitgekregen, tussen het haakje laten zitten en eerst het plekje een beetje schoongemaakt.
Ze heeft er nu een kleine bloeduitstorting zitten, hoop dat het vanmiddag weg is.
Natuurlijk gelijk de rest even nagekeken, maar meer zat er niet.

Teek heb ik verbrand, dat fikt én stinkt ontzettend.

Ik denk dus dat ik haar weer even moet behandelen met het mengseltje van Willemijn ;-)
Vindt ze niet leuk (ze houdt er niet van als ik iets op haar spray), maar het lijkt wel te helpen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

goed zo, zo gauw mogelijk eruit, het zal een bultje worden, en eer dat weg is duurt dat gauw een weekje, ontsmet heb je, meer kan je niet doen.

de spray is een goed middel tegen teken, de ecostyle mooi natuurlijk, sprayen over de vacht. daar blijven ze bij weg.

en als je cdvdt gebruikt, na drie weken wel 2 x 3 keer per week blijven behandelen tot na het najaar.

honden page profiel lunaloverlunalover 3 doggies

honden foto van lunalover

Toen we de hond kregen hebben we frontline op haar vacht gedaan, ze had al 3 teken.
Nu heb ik biofood schapenvet bonbons met knoflook besteld, schijnt goed te zijn tegen de vlooien (die ze niet heeft dus dat houden we zo).

honden page profiel CindyCindy 3 doggies

honden foto van Cindy

Ik heb net ook weer 2 doosjes bonbons gekocht voor mijn kleine boefjes. Nog geen vlo of teek gezien!! ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

mooi zo. vergeet een ding niet, al gebruik je chemische middelen dan nog kunnen vlooien en telen op de vacht van je hond komen, en zelfs bijten , ja dan gaan ze dood. maar ze komen er toch op.

zo ook bij natuurmiddelen, bonbonnetjes en alles wat je gebruikt is werend. ecostyle en ook de cdvet die bestrijden ook de teek en de vlo.

je kan beter voor natuurmiddeltjes kiezen, of je moet in je huis een vlooien plaag hebben, dan moet je wat inzetten.

ga je wandelen , naar bos ? gebruik gerust de spray van de ecostyle, spray op zijn vacht, voorborst en poten, buik. op een washandje wat spuiten en daar zijn kop mee behandelen, heus de teken blijven er ver bij vandaan, maar dan nog.

als je thuis komt, de hond lekker liggen, die is uitgevloerd, en betast van boven tot onder je hond. voelen met je vingertoppen. heus je voelt ze,

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Heb inmiddels ontdekt dat Equi spray te bestellen is bij mijn da drogist.Ben daar nu  twee weken mee bezig maar Tybor vindt het verschrikkelijk, hij gaat op zijn kop staan en zou het liefst zijn kop in de kussens van de bank willen verstoppen ,dus nu mijn vraag, is wat jullie gebruiken cdvet of ecostyle ook zo sterk van geur of is het wat neutraler.

honden page profiel gerrie en droopygerrie en droopy 3 doggies

honden foto van gerrie en droopy

wij gebruiken bij droop espree knock out, spray, en dat ruikt ook wel sterk, doe het nu eerst op me handen, dan ruikt het bij hem niet zo sterk, zorg wel dat er genoeg op komt, maar niet dat hij er veel last van heeft,

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

ik zal de samenstelling van de ecostyle voor je opschrijven, kijk of het het zelfde is, ik vind amper dat het geurt. een spray is altijd een beetje raar gevoel voor de hond, misschien is dat het wat tie niet prettig vind.

samenstelling.......spiritus saponatus gehalte 8 %

je kan het ook op een washand sprayen, en dan over de vacht wrijven.


wat gerrie gebruikt, zie hier boven, is geen nare geur, ook dat kan je eerst op een washandje spuiten en dan over de vacht wrijven.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow vindt het sprayen op haar vacht gewoon écht niet leuk. Gaat helemaal gebogen staan of ik haar ik weet niet wat aandoe.

Volgende keer spray ik het in mijn handpalm en aai haar dan even lekker.
Ze is makkelijk in de maling te nemen haha ;-)

Het rode vlekje is trouwens nagenoeg weg. Ook geen bultje (had ze de vorige keer ook niet).
Kon het plekje al haast niet meer vinden vanmorgen.

Maar ik blijf het een onprettig idee vinden, die beesten, bah.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

washandje, droog , daar op spuiten of op een massageborstel, zodat je de vacht toch kan behandelen, er zijn zoveel foefjes dat je toch je hond kan behandelen, het stinkt niet, en je hoeft niet rechtstreeks met de spray op je hond te spuiten, nergens voor nodig, borstel of washandje.

doe dat waar de hond niet bij is, want het spuiten op zich vinden vele honden vervelend, en lopen daardoor weg.


beestjes bij je hond zijn nooit leuk, het zijn tenslotte parasieten die ziektes kunnen overbrengen.

honden page profiel de2mechelaarsde2mechelaars 3 doggies

honden foto van de2mechelaars

Onze honden krijgen 1 x per week knoflookteentje door het voer.Verder krijgen ze elke dag een beker carnemelk en een beker volle yoghurt,schapenvet bonbons van biofood voor teken en vlooien te voorkomen krijgen elke dag een knoflookdrage en een drie visolie tabletten van de kruitvat en mijn honden hebben al 5 jaar geen last van vlooien teken etc de vacht is een blnkende spiegel
ook de pups nu 6 weken oud krijgen alles hetzelfde

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

niet iedereen is vrij van vlooien of teken, daar kan je niet altijd wat aan doen om het te voorkomen.

eitjes van een dier die vlooien heeft liften mee aan schoenen kleren, vlooien kiezen geen honden of huishouden uit waar het vuil is en niet schoon, je hebt ze zomaar, helaas.

hier ook een vlooienplaag geweest, door dat de vorige bewoners weg zijn gegaan en katten en honden hebben gehad, en waarschijnlijk last van vlooien hadden, en ja daar kwam ik na drie maanden leeg gestaan te zijn, in wonen, en na drie weken, had ik echt een plaag, daar kan niemand wat aan doen.

het huis tuin en alles is ontsmet door een bestrijdings bedrijf, en na drie keer ontsmetten heb ik toch nog zeven weken in de vlooien gezeten.

honden page profiel isabelle isabelle 3 doggies

honden foto van isabelle

" niet iedereen is vrij van vlooien of teken, daar kan je niet altijd wat aan doen om het te voorkomen.

eitjes van een dier die vlooien heeft liften mee aan schoenen kleren, vlooien kiezen geen honden of huishouden uit waar het vuil is en niet schoon, je hebt ze zomaar, helaas.

hier ook een vlooienplaag geweest, door dat de vorige bewoners weg zijn gegaan en katten en honden hebben gehad, en waarschijnlijk last van vlooien hadden, en ja daar kwam ik na drie maanden leeg gestaan te zijn, in wonen, en na drie weken, had ik echt een plaag, daar kan niemand wat aan doen.

het huis tuin en alles is ontsmet door een bestrijdings bedrijf, en na drie keer ontsmetten heb ik toch nog zeven weken in de vlooien gezeten. "


das even heftige sh*t om in te zitten O-)
en gelijk ff upje v je topic :-D

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Even weer een up. Het is nu wel héél erg raak hier ;-)

Vanmorgen heeft mijn vriend Mellow uitgelaten (doet ie altijd 's morgens). Thuis ging ze lekker op haar rug liggen en vond ie een teekje in haar lies. Eruit gevist met het koevoetje en klaar.
Toen ik beneden kwam (vakantie he ;-)) moest ik even naar haar oog kijken: daar zat er dus ook een. Samen hebben we die verwijderd, zat nét onder haar oog, ze vond het niet echt tof dat gefrut bij haar oog.
Toen hij naar zijn werk was heb ik haar nog even goed nagekeken en vond nog 2 kleintjes bovenaan haar beide voorpoten.
Maakt het totaal dus 4.
Bij haar wang weken haar haren een beetje, dus ik keek: nóg een, een iets grotere.
Nog een uit haar voetkussentje gehaald én een uit haar snuit, tussen de snorharen.
Totaal dus 7 teken van 1 wandeling van een kwartier!
Zes waren er zeker van vanmorgen, die waren namelijk nog minuscuul. Die ene op haar wang is twijfelachtig, zou ook van gisteravond kunnen zijn (was denk ik de helft van een luciferkopje).

Ik heb alleen de eerste tijd, toen we haar net hadden, pipetjes tegen vlo/teek gegeven (ook omdat ze uit het asiel kwam), daarna niet meer.
Ik wil dus nu iets gaan geven wat niet chemisch is, maar wel goed werkt. Sprayen met het Willemijn-middeltje vind ze niks, maar zou ik ook nog op mijn handen kunnen sprayen en haar dan even lekker aaien.
Maar liever heb ik iets wat wat beter werkt en gewoon in de dierenwinkel of het tuincentrum te koop is.

Echt niet leuk, gewoon 7 van die beesten in een kwartier tijd.
Zondag ruim 2,5 uur in het bos gelopen: geen teekje gevonden.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Knuffelen we net even, zie ik er nóg een! Op haar achterpoot.
Zat nog maar nét vast, dus was er ook zo uit.
Ze gaan allemaal in de fik, weg ermee!

Ben in ieder geval erg blij met de koevoetjes. Hebben hun nut al dubbel en dwars bewezen. Helaas, had namelijk gehoopt ze niet nodig te hebben.

Spray mijn handen even in met het mengseltje en aai haar dan even lekker, zou bijna niet meer door het gras durven lopen met haar ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

het is een plaag waar iedereen last van heeft, hardstikke vervelend, het middel kan je ook op een washandje doen en daarmee de hond inwrijven.

cdvet......gebruik ik zelf voor Bamse, en echt geen teek gezien , en ze gaat iedere woensdag naar de cres waar ook struikgewas heerst en waar ook teken zijn.

sam van jose gaat er ook heen, ze waren er beiden, sam had een teek, bamse ..nog..niet.

voorkomen kan je het nimmer, teken laten zich vallen en grijpen in de hond, door de geur van het middel verdwijnen ze met rasse schreden.

pipetjes is een middel wat zeker werkt maar is wel chemisch en zelfs daar kan je toch teken krijgen.

het beste is om iedere dag te controleren, je ziet het je vind ze, nee leuk is het niet.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

En omdat ze ze met die pipetjes toch ook nog kan krijgen wil ik graag iets wat een beetje prettiger is dan die chemische zooi.

Gelukkig laat ze veel toe en kan ik ze zonder al te veel strijd (behalve die bij haar oog en die in haar wang) verwijderen.

Pffft, zoveel teken op haar 1 jarig jubileum...

honden page profiel Truida, Kenzo & Rocky (RIP)Truida, Kenzo & Rocky (RIP) 3 doggies

honden foto van Truida, Kenzo & Rocky (RIP)

Ik gaf Rocky cd vet tussen zijn schouderbladen en bij de staartaanzet.
Twee keer een super klein teekje over zijn vacht zien lopen, kon het zo pakken.

Maar Rocky begon te bijten bij zijn staartaanzet en kreeg daar een rode plek.
Ben meteen gestopt met de cdvet voor honden.
Ik heb nu 1 keer met cdvet voor katten gedruppeld en hoop dat hij daar wel tegen kan.
Anders maar de Ecostyle spray proberen.
Je moet toch wat doen tegen die rot beesten.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Af en toe een teekje vind ik niet eens zo erg, pluk 'm eruit en klaar. Maar heb er vandaag al 9 van haar afgehaald (net tijdens de wandeling beet er zich weer een vast in haar knie).

Normaal keek ik wel even na de plasronde, maar niet zo héél erg omdat ze nooit wat had. Na een boswandeling wel een uitgebreide controle, maar die moet dus ook plaatsvinden na een plasrondje van een kwartier.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van oukje

Kan je deze middelen ook voor pups gebruiken of zijn er andere middeltjes tegen vlooien voor pups?

honden page profiel gerrie en droopygerrie en droopy 3 doggies

honden foto van gerrie en droopy

ik heb dan espree knock out, voor droop, en dat smeren wij ook op onze benen als we naar het bos gaan, en niks geen teken meer,
en dat kan je ook gebruiken voor pups,
niks geen giftige rommel meer voor onze droop, wij hebben echt schik met die espree knock out,
ruikt lekker ook,

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

cdvet kan ook voor pups gebruikt worden, en de ecostyle ook, maar de ecostyle is meer tegen de vlo.

denk erom, kan het niet genoeg zeggen de cdvet voor de hond is niet geschikt voor de kat, omdat daar teatree in zit, voor de kat kan je weer wel voor de hond gebruiken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

gerrie......dat van jou..super. ;-)


oukje...de ecostyle spray, kan je gebruiken voor de pups. het is tegen vlooien.

honden page profiel gerrie en droopygerrie en droopy 3 doggies

honden foto van gerrie en droopy

" gerrie......dat van jou..super.  ;-)


oukje...de ecostyle spray, kan je gebruiken voor de pups. het is tegen vlooien. "

vinden wij ook, want de reactie van droop op een teek is erg heftig, en dat willen we niet nogmaals hebben he,
en het kan zijn dat de volgende tekenbeet nog veel heftiger is,
dus idd ideaal dit spul,

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Gerry, zet het er mooi even bij....


Knock OUT! van espree !

Natuurlijke outdoor spray voor de hond.
Geschikt voor: Hond ,Samenstelling: Actieve ingrediënten: Citroengrasolie (1%), Geraniumolie (.5%), Geraniol, (1%), Sodium Lauryl Sulfaat (.75%).
Inert: gezuiverd water, mineralen-olie, kaliumsorbaat, xanthaan, katoenzaad-olie, sojaboon-olie.
Indicatie(s):
• Kan ook in worden gezet als omgevingsspray om mand- of slaapplaats mee in te sprayen.


:-D

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Genoeg keus bij Intratuin, maar vooral de bekende chemische dingen.
Heb nu Ecostyle gekocht.

Ze hadden ook een aantal sprays, maar Mellow vind sprayen dus écht niet fijn, dus heb gewoon pipetjes meegenomen:


De Willemijn-spray (sorry, weet niet hoe ik het anders moet noemen ;-)) heb ik vanmiddag op mijn handen gesprayd en haar lekker geaaid. Na drie keer had ze zoiets van 'ga nu maar weg' haha ;-)

honden page profiel TeskeTeske 3 doggies

honden foto van Teske

Nou, heb vandaag het Tea Tree-water-azijn mengsel geprobeerd. In een oud flesje (neuspray) en op haar rug gedaan. Ze werd daarna echt helemaal gek :'(
Rollen, en overal langs schuren. Tijdens de wandeling in het bos alsmaar door het zand rollen, wat ze anders nooit doet. Ik moet nu en dan de ogen weer schoonmaken, daar zit nog steeds zand in :'(
Dus geen succes, kan Tea tree ook irriteren? Of zou ze alleen de geur irritant vinden?

En wat nu, ben dus bang dat ze het CDvet ook maar niks zal vinden, en de Knock Out van Espree? Zit daar ook een sterke geur aan?
En de Ecostyle, werkt dat alleen tegen vlooien?
Ik zoek een natuurlijk middeltje met name tegen de teken. Knoflook krijgt ze al en karnemelk lust ze niet, ze krijgt wel wat yoghurt. Maar dat werkt niet afdoende tegen Teken helaas.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

gebruik niet te veel, nergens voor nodig, op een washandje en daarmee langs haar flanken gaan.

je hebt een kleine hond, het mengsel van teatree water en azijn kan minder...en met zwemmen heb je daar weer niet veel aan, wel met de cdVet.

ecostyle is hoofdzakelijk , de spray, voor vlooien, maar je hebt ook andere middelen die van Gerry, de knock out, ruikt naar pepermunt, hoef ook niet veel van op een washandje gesprayt te worden, lichtjes de vacht inwrijven, meer niet, gelijk mee gaan wandelen, afleiden, je hond is dan toch beschermt, beter weinig dan helemaal niets.

als je hond zo heftig reageerd, denk aan karnemelk en biofood bonbonnetjes.

pagina 11 van 32 12 3 4 5 6 7 8 9 10 1112 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32
Volgende forumvraag: Vlooien
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^