Wolven wel of niet kruizen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Wolven wel of niet kruizen? Poll

Mee eens (0)
 
Oneens (14)
 
Stop het kruizen van de wolf! (67)
 

Als een wolf/hybride opgroeit tot volwassen leeftijd wordt het vaak onvoorspelbaar, zo niet ronduit gevaarlijk, met name rond kinderen en kleine dieren. Toch is het zo, een veel voorkomende misvatting.. wolven zijn bloeddorstige en agressieve wezens, het

Mee eens
Oneens
Stop het kruizen van de wolf!

honden page profiel YentlYentl 3 doggies

honden foto van Yentl

Honden zijn inderdaad ook wilde dieren (geweest) maar er zijn jaren over gegaan om de hond te krijgen zoals hij nu is! Ik spreek over jaren en jaren terug toen de wolf voor de eerste keer toenadering zocht bij de mens omdat zij eten hadden en de wolven er hard voor moesten jagen.. Toen de wolf de mens dan ook nog beschermde tegen wilde dieren (om eigenlijk zijn nest te beschermen) werd het een win-win situatie en zijn de mensen beginnen kweken en ze hielden telkens de liefste en aanhankelijkste puppy's bij zich.. Maar daar zijn écht jaren over gegaan. Dus je kan niet verwachten dat je een wild dier, huiselijk kan opvoeden. Je kan het wel, maar het beest is niet gelukkig want zijn instincten vertellen hem andere dingen dan braaf liggen en spelen met zijn baasje..
Er zijn al genoeg rassen van honden die super zijn in de omgang met de mens, laten we het daarbij houden!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wolven wel of niet kruizen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel BezonoBezono

honden foto van Bezono

" Buiten dat ik tegen het bewust kruizen ben met een volle wolf vind ik het wel erg jammer dat er nog steeds een roodkapjes syndroom over heerst. Ik lees hier een hoop misvattingen tussen gelukkig ook goede dingen.
Een gezonde wolf of wolfhond hoog content of mid content zal niet zomaar aanvallen(tenzij je het bedreigd)maar juist eerder vluchten. En dat ze gewone honden als prooi zien.... kom zeg laat me niet lachen...... "


Wat ik er mee bedoel is dat ze veel eerder zullen aanvallen in gevallen dat ze bedreigd worden door mens kind en dier.

honden page profiel WeylynWeylynbijna goedgekeurde fokker

honden foto van Weylyn

"

Wat ik er mee bedoel is dat ze veel eerder zullen aanvallen in gevallen dat ze bedreigd worden door mens kind en dier. "


Nee dat is niet waar. Een normale hond valt veel eerder aan. Een wolf of hybride indien bedreigd zal alleen aanvallen als het of niet gezond is of als er echt geen vluchtweg is. Als je het in een hoek zou drijven maar het ziet kans langs je te glippen zou hij dat eerder doen dan je aan te vallen.

Neemt niet weg dat bij onkundige vaak fouten onstaan met mens en kind omdat ze het beschouwen zoals ook de mens de hond beschouwd en hoe vaak gaat het daar ook fout. Het is het rood kapje syndroom die alles bij een wolfhond of wolf erger maakt want de statestieken wijst echt nog steeds uit dat de normale hond meer incidenten kent. Zelfs per ras.....

Het is de onkunde van de mens die elk dier een slechte naam geeft. Niet te min ik het eens ben dat er al genoeg rassen zijn en ik alleen nut zie voor bepaalde rassen voor een nieuwe inkruizing maar NIET met een wolf dan eerder een high content van na de f5 gezien men ook nog met de wet zit voor het plaatsen van de dieren

honden page profiel hans masthans mast

honden foto van hans mast

beste rob

in zekere zin heb je gelijk,als het over de wolf gaat,maar niet als we het over mijn honden hebben,de alaskan hound is niet ontstaan om dat hij hard kan lopen,nee het zijn honden die een groot uithoudings vermogen hebben,door dat ze met bepaalde andere soort hond gekruist zijn,waar de jachthond een belangrijke factor in speelt,dit in ieder geval bij mijn honden,bij andere mushers die ook met hounds lopen kunnen dat weer andere honden zijn die zij gebruikt hebben,ik zelf vind het soort hond wat ik nu heb voor mij de beste zo wel in de sprint als op de langere afstanden

grt hans










honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Verdorie....
Ik had al geantwoordt....maar euhm...
Ik begin het nu een beetje te snappen.

*weer te snel geantwoord heeft*

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

" niet gehinderd door enige kennis van zaken
vind ik dat de mens al genoeg hondensoorten geknutseld, gecreëerd en gekruist heeft, dat het zo ongeveer wel welletjes is
"



;-)

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

Je kunt beter een wolf in huis hebben dan een hybride, je kruist namelijk een wild dier met een gedomesticeerd dier, een dier wat aan de ene kant sociaal met mensen kan wezen met aan de andere kant het wilde prooidier. Waar mensen met hybride's over het algemeen last mee krijgen is het gedomesticeerde dier in de kruising, de huishond dus, die zorgt voor de problemen die kunnen ontstaan in onze menselijke sociale structuur, dus ik zou het de meeste mensen af raden want het zijn geen gemakkelijke honden, wolven zijn trouwens ook moeilijk te houden in huis en zijn ook niet geschikt voor onze maatschappij, want ze zien elk ander dier als prooi als ze rond de twee jaar zijn... Een wolf is van nature schuw naar ons toe, en dit verandert ook niet, een wolf zoekt geen contact met mensen en een wolf zal mensen, als het ware, niet om hulp vragen zoals honden dit soms kunnen doen. Dus ik ben het eigenlijk best wel eens met de stelling.

honden page profiel BezonoBezono

honden foto van Bezono

Duidelijk is het meerendeel het er mee eens ;-) 44 voor het niet kruisen!

Ik ben blij met zulke uitslagen ;-)

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Een wolf is een wild dier en een hond is een gedomesticeerd dier.

Dat domesticatieproces is er volgens de laatste bevindingen al dertig duizend jaar. Het heeft van de hond, die overigens volgens de laatste bevindingen niet van de wolf afstamt!, maar van een gemeenschappelijke voorouder, een dier gemaakt dat geschikt is om samen te leven en te werken met mensen.

Waarom zou je dit dertigduizend jaar succesvolle proces in een keer teniet doen door een wild dier in te kruisen?

Iedereen die ook maar iets van wolven begrijpt, weet dat je een wolf veel tekort doet door het als huisdier te willen houden, los van of dit kan of niet. Alleen zeer ongeschikte mensen komen dus op dit idee, zij begrijpen namelijk niet wat een wolf is en hoe hij functioneerd, maar willen alleen een bepaald uitelijk of pochen met hun zogenaamde kennis of kunde, die echter niet meer laat zien dan de flexibiliteit van een dier die zich zelfs kan aanpassen aan de domme grillen van een mens.

honden page profiel WeylynWeylynbijna goedgekeurde fokker

honden foto van Weylyn

" Een wolf is een wild dier en een hond is een gedomesticeerd dier.

Dat domesticatieproces is er volgens de laatste bevindingen al dertig duizend jaar. Het heeft van de hond, die overigens volgens de laatste bevindingen niet van de wolf afstamt!, maar van een gemeenschappelijke voorouder, een dier gemaakt dat geschikt is om samen te leven en te werken met mensen.

Waarom zou je dit dertigduizend jaar succesvolle proces in een keer teniet doen door een wild dier in te kruisen?

Iedereen die ook maar iets van wolven begrijpt, weet dat je een wolf veel tekort doet door het als huisdier te willen houden, los van of dit kan of niet. Alleen zeer ongeschikte mensen komen dus op dit idee, zij begrijpen namelijk niet wat een wolf is en hoe hij functioneerd, maar willen alleen een bepaald uitelijk of pochen met hun zogenaamde kennis of kunde, die echter niet meer laat zien dan de flexibiliteit van een dier die zich zelfs kan aanpassen aan de domme grillen van een mens. "


;-)

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

" Je kunt beter een wolf in huis hebben dan een hybride, je kruist namelijk een wild dier met een gedomesticeerd dier, een dier wat aan de ene kant sociaal met mensen kan wezen met aan de andere kant het wilde prooidier. Waar mensen met hybride's over het algemeen last mee krijgen is het gedomesticeerde dier in de kruising, de huishond dus, die zorgt voor de problemen die kunnen ontstaan in onze menselijke sociale structuur, dus ik zou het de meeste mensen af raden want het zijn geen gemakkelijke honden, wolven zijn trouwens ook moeilijk te houden in huis en zijn ook niet geschikt voor onze maatschappij, want ze zien elk ander dier als prooi als ze rond de twee jaar zijn... Een wolf is van nature schuw naar ons toe, en dit verandert ook niet, een wolf zoekt geen contact met mensen en een wolf zal mensen, als het ware, niet om hulp vragen zoals honden dit soms kunnen doen. Dus ik ben het eigenlijk best wel eens met de stelling. "


ik heb zo n hond. niks geen wolf erin, breekt uit en richt als hij de kans krijgt ook ware slachtpartijen aan. maar toch is het een hond! owh zo zullen er nog wel een aantal zijn. of juist vice versa, honden die zonder trauma alleen maar angstig zijn.

en mannen ; rustig aan jullie. ondertussen mogen we de alaskanen (net als de witte herder en labradoodle) als 'ras' zien. deze honden worden met een bepaald doel gekruisd, niks op uiterlijk en ben dan van mening dat dit een prima argument is om een nieuw ras te introduceren.

heb gestemd; stop met kruizen.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Een paar jaar geleden kreeg ik een telefoontje van mensen die in Belgie een hybride (kruising Wolf) hadden gekocht. Alles ging goed, tot de hond zo ongeveer anderhalf jaar werd.
Hij ging totaal niet meer met andere honden, mensen werden gewantrouwd, hij plaste bij de deuren, gromde en haalde uit.
De hond werd volwassen en ging zich zo gedragen. Onze wereld is veel te vol en te hectisch voor zo'n hond. (dat geld ook voor sommige andere rassen) Deze hond was ook aardig aan de maat, bijna 80 cm hoog en 65 kilo. Duidelijk van de wolf.
Mijn advies is geweest naar het centrum voor Wolven en Hybriden te brengen in Duitsland. Deze hond maak je namelijk enorm ongelukkig door in een huis te laten wonen en in deze maatschappij mee te doen.

Ik ken de eigenaren van het centrum. Ze hebben ook een aantal roedels met afgedankte wolven en vangen wolven en hybriden op die van particulieren komen. Mensen lijkt het namelijk geweldig, een echte Wolf in huis en als hij nog jong is, dan leert hij wel met ons omgaan.
Niet dus.
Het is een wild dier. Het kent alleen zijn eigen taal.
De eigenaren werken al tientallen jaren met wolven en hebben een aantal wolven van heel jongs af aan. En toch moeten ze altijd opletten en oppassen. Het blijven namelijk wilde dieren. Het kleinste signaal moeten ze oppakken en daarop goed reageren.
Ook al heeft een wolf de intentie niet om je pijn te doen, een andere Wolf heeft wel een dikke vacht en begrijpt de taal maar al te goed. Wij mensen niet. Een correctie resulteert bij ons in goede wonden of gebroken botten.
Daarnaast gaan wolven graag confrontaties uit de weg, maar dat kan niet in gevangenschap.

Wolven of kruisingen daarvan zijn niet voor in huis. Het zijn geen huisdieren.
Onze hond heeft (verschilt per onderzoek) (tien)duizenden jaren gedaan om te komen tot wat het nu is, van wild dier naar huisdier. En dan nog geeft dat weleens problemen vanwege zijn instincten en ons onvermogen daarmee om te gaan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wolven wel of niet kruizen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^