butch, snapt t wel maar begrijpt t niet

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Floortje FaunFloortje Faun

honden foto van Floortje Faun

" ja en in de nacht doet hij geen een keer wat, dus hij heeft ze blaas dan wel onder controle neem ik aan he?...

want dan doet hij makkelijk 7 uur helemaal nix, "


Dat klopt niet helemaal. Ten eerste omdat, als je altijd op vaste uren slaapt, je lichaam daar ook op staat en de urineproductie gedurende de nacht op een laag peiltje zet.

Ten tweede omdat het drinken ook veel te maken heeft met het eten. Tenzij je hond veel gerend heeft of het warm weer is, zullen ze minder drinken naarmate de laatste maaltijd langer geleden is. Dat geldt ook voor mensen, je hebt vocht nodig bij de vertering.
Bij het slapen gaan, zal de laatste maaltijd al enige uurtjes geleden zijn. En zal er dus minder in de blaas terechtkomen.

Als je hem een duidelijke boodschap wil geven dat hij enkel buiten mag plassen, hef hem dan telkens snel op als je hem ziet plassen. Draag hem zo snel mogelijk naar buiten en zet hem dan pas terug neer. Honden stoppen automatisch met plassen als ze gedragen worden (om geen geurspoor uit te zetten als de moeder ze naar een ander nest brengt). Het is wel belangrijk dat je hem zo snel mogelijk naar buiten brengt, want die blaas is nog steeds vol. Dan zal je hondje buiten verder plassen en kun je hem uitgebreid belonen.
Het heeft in elk geval goed geholpen bij Doby.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "butch, snapt t wel maar begrijpt t niet" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Butch&BellaButch&Bella

honden foto van Butch&Bella

dankjewel voor al jullie reactie's,
en ik ben met butch bij de DA geweest en alles was in orde,
idd het water moet ik niet beperken, en butch zijn drink patroon is niet abnormaal hoog zegt de DA ik had idd bij gehouden wat hij drinkt,, hij zecht dat het gewoon tijd nodig heeft en dat ik het goed doe
zoals ik het doe maar dat ik gewoon een lui bulletje heb die gewoon zijn tijd nodig heeft
dus hoef me nergens zorgen over te maken..
maar ja mensen ik ga een lekkere zonnige wandeling maken met BUTCH,..

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Goed dat je naar de dierenarts bent geweest. Is het medische in ieder geval uitgesloten. Succes.

honden page profiel Jamie & LelaJamie & Lela

honden foto van Jamie & Lela

Goed om te horen dat ze iig gezond is, ik dacht bij Lela ook even dat ze teveel dronk, maar dat was ook niet zo :-)

Ik zou inderdaad niet meer haar naam noemen als ze binnen plast, lela is nu 4 weken bij mij en (inderdaad ook door het voorwerk vd fokker) heeft ze bijna geen ongelukjes meer. De keren dat ze wel een ongelukje had in het begin, die zijn er ook echt wel geweest, heb ik haar altijd zwijgend opgebak en op haar bak/buiten neer gezet. Nooit haar naam genoemd, nooit boos geworden, en merkte heel snel resultaat.

Ik heb wel al sinds dag 1 dat ze bij mij kwam een kleine kattenbak met een krant erin..de eerste paar dagen deed ze het alleen daar in, en gaandeweg heb ik haar leren wennen aan buiten. Mocht ik nu een keer niet door hebben dat ze moet en kan ze niet naar buiten dan doet ze het op deze bak..maar inmiddels doet ze 90% van haar plasjes en poepjes buiten..dus binnenkort 100% :-)

Succes ermee :-)

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Zoveel mogelijk naar buiten en wachten tot hij heeft geplast, heb met mijn teckel wel eens een uur buiten gestaan , als je hond niets doet buiten , gewoon wachten laat hem niet te veel snuffelen, zet hem daar neer waar hij het minst andere dingen ziet, zodra hij wat doet prijs hem de hemel in, niet denken nou er komt niets hij heeft het binnen al gedaan ,nee eerst wat doen dan prijzen en dan naar binnen, de plasjes en ander ongemak opruimen zonder boos te worden en liefst goed ontsmetten gewoon geduld hebben ,veel succes met je pup , groeten Hein.

honden page profiel Dewi & de doodlesDewi & de doodles

Had net mijn reactie klaar toen ik zag dat ze niet meer online is en haar profiel heeft verwijderd, dus ik neem mij niet de moeite om verder te schrijven, jammer!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "butch, snapt t wel maar begrijpt t niet" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Wolkenhemel - Doby heeft pech...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^