Mijn puppy slaapt 's nachts niet!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Kelly (L) Quila (L) ZazaKelly (L) Quila (L) Zaza

honden foto van Kelly (L) Quila (L) Zaza

Goh mensen pupje huilt in de nacht luister is toen jullie baby waren jankte jullie ook s'nachts omdat jullie waarschijnlijk honger hadden, omdat je de warmte van je mamma miste, of dat je een vieze poep luier had. Niet gelijk van een pup verwachten dat na een week alles perfect gaat. Langzaam opbouwen. Ik moest met Quila zelfs s'nachts naar buiten omdat hij een plasje moest doen. Quila huilde omdat hij de warmte van zijn broertjes en zusjes miste en wat deed ik? ik ging even bij hem zitten voor de bench even aaien dat hij weet dat hij niet alleen is. Leg gewoon lekker een warme kruik in de bench dat het nog een beetje de warmte heeft van zijn ma of zijn broertje of zijn zusjes. En verwacht zeker niet dat de eerste week dat hij aan alles is gewent.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn puppy slaapt 's nachts niet!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Ingrid Ingrid

honden foto van Ingrid

Mijn pup heeft van de eerste nacht af benenden geslapen in de bench.
Mijn voordeel is dat ik 2 andere honden heb die ernaast gaan liggen, ik heb haar dan ook nooit horen janken.
Ze poept en plast wel s,nachts maar netjes op haar puppymatje en dat heb ik s,morgens zo opgeruimt.
Als ze wat ouder is ga ik eens proberen om haar ruimte wat kleiner te maken zodat ze haar behoefte op moet houden.
Ik zie wel hoe het loopt, op een gegeven moment worden ze allemaal zindelijk.

Charlotte (Gast)

Kelly en Quila, heb je mijn verhaal wel gelezen?
Het gaat niet om een pup die na 2 weken niet stil is, het gaat om een pup die 6 weken lang stil is geweest en die nu ineens weer het janken ontdekt heeft.

Dat is ook de reden dat ik nu op dit tijdstip typ, Gijs heeft me weer wakker gejankt. Terwijl het wekenlang goed is gegaan. Daar vraag ik hulp voor.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

heel moeilijk charlotte, ik zie ook dat je niet slaapt, vroeg.

of is het juist laat, ja je nachtrust gaat eraan.

zelf heb ik een zomer pup gehad, 1 mei is bamse geboren, met acht weken kwam ze bij me, op een gegeven moment belandde we in een hittegolf. bamse was ongeveer al vier weken bij me, die hittegolf heeft even aangeduurd. gek werd ik er van.

op de dag was het zo warm dat ze lekker in de badkamer sliep. en als ik ze oppakte om buiten wat te doen,was het lekker een slappe beer. wat moet je dan he.
en snachts , leve de lol. lekker koel en al haar energie kon ze er in kwijt. en ik ? met een kop koffie slaperig op een bankje, ja bamse wilde ook niet slapen snachts. na de hitte heb ik het voorzichtig weer opgebouwd, van de nacht een dag ge maken, de herfst is in aantoch, het wordt donkerder, en donkerder, dat helpt ook wel.

het gaat over, wat gijs betreft {leuke naam trouwens} je zou steeds de tijd langer uit moeten stellen, snachts even naar buiten, en dan weer de bench in. desnoods zet je de bench in het zicht van je eigen slaapplaats. dan kan je gijs toespreken, zo genoeg nu gijs, lekker slapen.

hoop zo dat je weer aan je nachtrust komt, weet zelf wel wat het is. was het vergeten, tot dat jij met dit probleem kwam.

honden page profiel CharlotteCharlotte

honden foto van Charlotte

Hoi Willemijn,

Dank voor je reactie, dat geeft me weer wat moed. Ik heb me zojuist ook maar geregistreerd :-)

Mijn vriend gaf vanochtend aan dat het misschien ook wel ermee te maken heeft dat ik het afgelopen weekend niet thuis was.
Gijs loopt behoorlijk veel achter mij aan en reageert veel heftiger als ik weer thuis kom dan wanneer mijn vriend thuis komt.
Zou het kunnen dat hij me gemist heeft en daardoor 's nachts bang is dat ik weer weg ga?

Ik heb vannacht op de bank geslapen in de woonkamer bij Gijs, maar ik vraag me nu weer sterk af of ik dat wel had moeten doen...

honden page profiel nicole de nnicole de n

honden foto van nicole de n

Ik schrik er een beetje van hoe veel mensen hun pup aanleren om bij hun op de slaapkamer in de bench te slapen.
Natuurlijk jankt een pup als hij voor het eerst zonder moeder en broertjes en zusjes helemaal alleen moet slapen .
Hij zoekt continu aandacht , maar in de eerste paar weken als je een pup hebt leert hij super snel. Laat hem maar meteen wennen aan zijn toekomstige slaapplaats en die is niet op je eigen slaapkamer.De meeste pups huilen een paar nachten , maar ze hebben zo door dat je s'ochtends al weer voor ze klaar staat.
Leer ze dus vooral niet aan dat ze met janken en huilen aandacht krijgen , want die lieve schatten zijn zo slim dat ze dat dan continu gaan gebruiken. Beloon ze alleen voor goed gedrag, met je stem en iets lekkers.
Ga er s'nachts een keer extra uit om ze uit te laten en binnen twee weken kan hij 6 a 7 uur ophouden en ongelukjes hou je toch op het begin.



honden page profiel Kelly (L) Quila (L) ZazaKelly (L) Quila (L) Zaza

honden foto van Kelly (L) Quila (L) Zaza

charlotte ik heb wel degelijk je verhaal gelezen en nu zeg je pas dat hij 6 weken stil is geweest en dat hij pas nu gaat piepen terwijl je een forum opent met:

De eerste nacht hebben we helemaal niets gehoord, maar sinds de 2de nacht wordt hij altijd wakker rond een uur of 4. Dan begint hij vreselijk te janken en te blaffen. Ik ben nu al 2 nachten om 4 uur opgestaan, om met hem naar buiten te gaan, dit wordt een beetje heel erg vermoeiend. Hij slaapt in een bench in de woonkamer.

ik kom hier toch echt uit op de 2de nacht dat hij bij je is dat hij tekeer gaat?

honden page profiel CharlotteCharlotte

honden foto van Charlotte

Hoi Kelly,

Ik schreef:
We hebben hem vanaf de 2e nacht in de bench in de woonkamer gelaten en toen heeft hij twee weken lang de hele nacht gejankt. Toen jankte hij niet meer en leek het alsof hij er vrede mee had om alleen in de woonkamer te slapen. We zetten wel nog elke nacht de wekker om hem uit te laten.
Nu zijn we 6 weken verder en ineens jankt Gijs weer elke nacht, urenlang.


De quote die jij gebruikt is van Sharon, de openingsposter.. ;-)
Ik dacht dat je op mij reageerde, omdat het bijna direct na mijn post was (einde pagina 2)

honden page profiel CharlotteCharlotte

honden foto van Charlotte

Sharon = Lieke.

honden page profiel Kelly (L) Quila (L) ZazaKelly (L) Quila (L) Zaza

honden foto van Kelly (L) Quila (L) Zaza

haha nee ik had het over lieke;-)

honden page profiel CharlotteCharlotte

honden foto van Charlotte

Misverstandje O-)

honden page profiel ben niet meer actief helaasben niet meer actief helaas

honden foto van ben niet meer actief helaas

hoi mensen ja ik heb veel geluk gehad toen ik mijn stafford pup had die sliep meteen al door maar hij sliep ook bij mij op bed hahqhaha

moet zeggen ik heb een dochter van 2 en half en die houd me al 2 en half jaar wakker snachts eerst met huilen elke 2 uur echt letterlijk nu met 1 x per nacht rond 4 uur met ik wil chippie
en ander slaapt ze door en da staat ze om 7 uur naast me
ja t is vermoeiend maar ik hou t nog goed vol hoor als mn vriend thuis is als ik echt op was nu niet meer ging ik even een uurtje liggen

nou laat de pup maar komen ik ben wel wat gewend hahahaha

t is meer een kwestie van wennen aan het feit dat je snachts op moet als je er eenmaal aan gewend bent is t niks hoor dus even volhouden nog en waarschijnlijk als je gewend bent is t over hahahaha

Ellen (Gast)

Ik heb sinds een week mijn pup (labrador) Amber in huis. Het is een schatje, eerlijk waar. Alleen zodra ik haar in de bench zet (in de kamer, zelfs waar ik nog bij zit) begint ze te janken en te piepen. Ik heb veel ervaring met honden, maar onze vorige pups waren niet zo, en nu weet ik toch eventjes niet meer wat te doen. Ze is nu 9 weken, maar waar ik haar ook neerzet, ze jankt en piept aan 1 stuk door. Ik heb d'r genegeerd, hielp niet. Ik heb dr aandacht gegeven als ze eventjes stil was, maar hielp ook niets, want dan begon ze zo weer opnieuw. Ook met speeltjes etc in de bench helpt niet. Ik weet het niet! Help? (natuurlijk houd ik in mijn hoofd: ze is nog zo jong... maar ik heb liever dat ze het optijd leert dan dat ik haar nu blij maak met een dooie mus, en als ze ouder is alsnog alles moet leren..)
ALLE tips zijn welkom!!

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi,

Zorg dat je pupje ook slaperig is..
Geestelijk moe is ..

Bench mee naast je bed..

Zorg dat de bench een feestje is door de maaltijd iedere keer weer in de bench te zetten..

Zodra je pupje een slaapplaatsje zoek laat je haar ergens gaan liggen..
Dan pak je haar voorzichtig op en legt haar in de bench..

Blijf erbij zitten met de rug naar de bench, praat zachtjes met je pup...
Maar geen oogcontact maken..

Is je pupje uit de bench gooi dan een handje brokjes achter in de bench zodat de bench interessant is en regelmatig bezocht gaat worden..

Meer info. in de encyclopedie aan de linkerkant van de site..

Rust, geduld, regelmaat, respect en liefde.. ;-)

Lieve groet, Ilja

honden page profiel Snoo......Snoo......

honden foto van Snoo......

Wij hebben beneden bij onze pup geslapen. Toen na zo'n 2,5 week langzaam naar boven en alle deuren open gelaten zodat we haar wel goed konden horen. Af en toe werd ze nog wakker en dan gingen een van ons haar even laten plassen.
Wij waren ook erg moe, maar dat weet je van tevoren en het hoort er gewoon bij. Ff doorzetten dus.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Hoi,

ik heb destijds met onze pup overdag veel tijd besteed aan positieve associaties 'maken' met de bench. Bij onze pup Winnie lukte dat vooral door hem zijn pens (waar hij helemaal dol op is) in de bench te geven, verder korte periodes in de bench en in de buurt blijven en vooral pas reageren als hij stil is. Ook hebben we op advies van de fokker de waterbak na 6 uur 's avonds weggehaald...binnen een week was hij 's nachts stil en lag overdag ook graag in zijn bench...

Ik hoop dat je er wat aan hebt.

Groeten Kim

... skat.... (Gast)

hi iedereen
wij krijgen voor het eerst een puppy ik (13 jaar) heb er meer dan de helft van mijn leven voor geseurt en nu eindelijk krijgen we er eentje een labrador... :-D
nu is de vraag of we gewoon wat algemenen tips kunnen krijgen..

Ook van de vokers krijgen wij dagelijks tips dit zijn hele goede tips maar meschien kennen jullie er een paar uit eigen ervaring

dankje wel alvast... :-D ;-) :-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Een paar algemene tips:

Heb veel geduld met je pupje. Het is een baby en moet nog veel leren.
Word niet boos op je pupje als hij binnen plast of poept. Hij moet leren zindelijk worden.
Breng je pupje vaak naar buiten, zodat hij buiten de kans krijgt om zijn behoefte te doen. Flink belonen als hij buiten iets doet. Ongelukjes binnen negeren en opruimen. Als je hem betrapt op een plasje, de hond vlug optillen en buiten verder laten plassen
Benader de hond positief: veel complimentjes en beloningen. Zo leert hij sneller dan als je hem veel straft
Verwen de hond niet teveel. Soms moet je hem even negeren, zodat hij niet alle aandacht krijgt
Lees veel over hondengedrag, zodat je je hondje beter begrijpt
Ga met de pup op cursus. Dit is goed voor zijn socialisatie en je leert er veel. Kies een hondenschool uit die positief traint (niet met straf en slipkettingen)
Besteed veel tijd aan de socialisatie. De hond moet overal mee naar toe genomen worden en in aanraking komen met plekken, geluiden, mensen, kinderen, dieren, etc.
Gun je pupje veel rust. Hij moet ongeveer 18 uur per dag rusten/slapen. Als je pupje slaapt, groeit hij, dus dit is heel belangrijk.
Wees consequent in de opvoeding. Iedereen moet zich aan de regels houden die jullie opstellen.
Pak geen voedsel of speeltjes af. Ruil altijd met iets lekkers. Gooi eens wat lekkers in zijn voerbak, zodat hij jullie leert vertrouwen bij zijn bak. Dit voorkomt baknijd (grommen bij de bak).
Voor zindelijkheidstraining is een bench handig. Stop hem niet zomaar in de bench, maar doe benchtraining: langzaam laten wennen aan de bench. Eerst een klein tijdje erin, met deurtje open, dan de tijd opvoeren en eens het deurtje dicht doen. Eeten geven in de bench, spelletjes in/om de bench doen, zodat hij dit als een leuke plek gaat ervaren. Als hij in slaap valt, ook weer in de bench doen. Niet alleen 's nachts in de bench doen of als jullie weg gaan, maar ook overdag als jullie thuis zijn. Anders gaat hij de bench associeren met negatieve dingen (jullie die weg gaan).
Laat de hond nooit alleen met kleine kinderen.
Geef hem goede voeding, hij is nog in de groei. Geen koek en chips geven en niet laten bedelen.
Voor vragen of problemen, meld je aan bij dit forum en gewoon je vragen stellen!
Als jullie te weinig tijd hebben om de hond uit te laten, schakel een uitlaatservice in of een hondenopvang. Laat de pup niet te lang alleen (dit moet langzaam worden aangeleerd). Bij vakantie: neem de hond mee of schakel een goede hondenopvang in.

Veel plezier met de pup! Geniet ervan!!

... skat.... (Gast)

hi angela

eerst wil ik zegen dat je een leuke hond heb en
echt heel erg bedankt dat je zo snel al reagerde.... ik heb je tips uit geprint en in 'de honden folder' gedaan.. waar wij alles bij houden...

onse pup komt op vrijdag de 13de hahaha :-) we hebben ook al een boek besteld waaar nog meer infomatie over voor het eerst een pupje krijgen...

graag nog meer tips uit eigen ervaring...

dankjewel :-) :-D ;-)

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Hoi!

Het is belangrijk dat je wat weet over een roedel.
Honden stammen af van de wolf en die leven in groepen ( roedels ) in zo;n rodel gelden duidelijke regels. Jouw hondje zal jullie gezin als zijn roedel zien.
In een roedel drrait het om ranghogeren ranglageren. Dat beteket dat een hond een duidelijke baas nodig heeft. Duidelijke regels. Een hond moet de laagste in rang zijn bij jullie thuis. Als dat niet duidelijk is voelt de hond zich niet prettig en zal hij proberen zelf de baas te worden. Een hond denkt: is hier niemand de baas? Er moet een baas zijn.

Dat mag niet gebeuren, de hond kan dan lelijk doen. Grommen, happen.

Hier zijn de bekende roedelregels:

( Alfa: zijn jullie, de mensen in huis )

1. De alfa slaapt waar hij wil en niemand mag dan bij hem
2. De alfa bevindt zich meestal op een hoger niveau.
3. De alfa eet altijd eerst. De andere leden van de roedel krijgen de restjes, tenzij de alfa besluit om die te bewaren.
4. Het bepalen van de rangorde gebeurt eerder in spel dan in echte gevechten.
5. De alfa wint altijd alle spelletjes.
6. Alle leden van de roedel maken plaats voor de hoogste in rang.
7. De hoogste in rang gaat altijd eerst door een nauwe doorgang.
8. Alle leden van de roedel bewijzen elke dag opnieuw eer aan de alfa.
9. De alfa neemt alle beslissingen in de roedel.
10. Een lager geplaatste gaat nooit naar een lagere, tenzij om hem te bestraffen.
11. Negeren is het recht van een hogere.
12. Een hogere heeft het recht privileges uit te delen.
Wees ten alle tijden consequent



Jullie zijn dus de alfa, belangrijk is dus om de hond als laatste eten te geven. Als laatste te begroeten, als laatste door deur/hek enz laten lopen.

Het klinkt heel veel en heel moeilijk om er allemaal rekening mee te houden. Maar als je het eenmaal kent doe je het vanzelf.
En bedenk daar dan bij: Op deze manier denkt de hond.

Mensen denken vaak dat een hond zoals wij denken. Dat is niet zo!!! Een hond denkt op een totaal andere manier.

Heel veel plezier en succes met je hondje!
Het is leuk als je je aanmeld hoor, kun je lekker meepraten en fotos van je hondje laten zien. Ook kun je ALLE vragen stellen ( over voeding, gedrag enz ) die maar hebt!

Groetjes, Maartje en Mila

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Hihi, nog en tip.
Straks met oud en nieuw kan het zijn dat je hondje dit heel eng vind, al die knallen.
Belangrijk is dan om het bange gedrag NIET te gaan belonen. Dus niet op schoot nemen, aanhalen, tegen praten enz. Hondje zal denken: zie je wel, baasje is ook bang. Het is dus echt eng.
Negeer het bange gedrag en beloon het als hij geen angst vertoont.

Dit geldt trouwens voor alle dingen waar je hondje bang voor is. Negerenen doorlopen maar. Pup ziet jou straks als voorbeeld. Ziet hij dat jij niet bang bent, dan hoeft hij ook niet bang te zijn.

Oefen ook met alleen zijn. Een hond hoeft niet uren alleen te zijn, maar het is altijd handig dat hij even alleen thuis kan blijven.

Als hij aan de bench is gewend gaan dan oefenen met alleen laten.

Stop m in de bench en ga de kamer uit, blijf even achter de deur staan en kom weer terug ( niet als hij piept, pas als hij stil is. Anders beloon je het piepen. ) Breid de tijd steeds meer uit.

Ga eens 5 min. bij de buren zitten en kom weer terug.
Zoe oefen je dat hij makkelijk alleen kan zijn.

Succes!

... skat.... (Gast)

hi maartje en Mila
echt heel erg bedankt voor de vele tips ik ga ze ook uitprinten en weer in de hondenmap...


Dan kunnen we (onse familie)ze samen door nemen en goeden ideeen vinden...

ons hondje heet sita en komt met negen weeken ... op vrijdag de dertiende hahaha

nog steeds meer tips vooral omdat dit de eerste keer is dat wij een hondje krijgen en ook omdat we veel goede tips nodig hebben :-) :-D

hahaa nog een fijn weekend...

groetje :-) :-D ;-)

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Ik denk dat je hondje een goed voorbereid baasje krijgt! :-)

Elke vraag die je wilt stellen, kun je gewoon in een topic zetten. Er zijn hier veel mensen die heel veel verstand van honden hebben!

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Veel plezier met je pup!

... skat.... (Gast)

hiii
ohhh wat aardig ik zit hier helemaal te blozen en ben echt heeeel zenuachtig voor vrijdag ... heel erg bedankt...

voor mensen die dit nog niet gelezen hebben graag veel advies zodat ik veel weet..
dankje wel voor jullie advies Angela en Maartje en Milo

:-) :-D ;-)

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Ik zou ff een topic openen als ik jou was, dan mkomen er ws veel meer reacties :-)

honden page profiel booboo

honden foto van boo

De eerste nachten van een pup bij zijn nieuwe baasjes is heel onwenning mist de warmte van zijn mama en overige broertjes en zusjes.

Met Balto (Husky) hebben we de eerste nachten feest gehad die heeft bekant de straat waar we toen woonde wakker gehouden met ze gehuil dit was snel opgelost trek zelf een t'shirt aan hou deze een dag en nacht aan (ja minder fris)en geef deze aan je pup de volgende avond als je zelf gaat slapen.

De lichaamsgeur zit in je shirt en bij het ontwaken van de pup heeft hij/zei het idee dat je in de buurt bent.

Bij Balto heeft het perfect geholpen!

Veel plezier en geniet ervan, al moet je de volgende dag weer vroeg op!

honden page profiel

hi ben ....skat....

dankje wel voor de tips.. wil wel topic aanmaken maar weet niet hoe... kan iemand mij aub helpen

:-) :-D ;-)

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Hoi Sita,

Ga naar hondenforum ( links in pagina )
Dan staan er bovenaa in bruine vlakken 'nieuw onderwerp aanmaken'en 'meest recent 'Kies voor de eerste, dan kun je je topci openen.

Suc6

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram.

honden foto van Mandy & Bram.

Je hebt zoveel manieren. Ik kan je wel wat tips geven die ik zelf heb gekregen. Niet allemaal uitgeprobeerd, zelf namelijk geen last gehad.

1. Niet uit bed komen en een koekje of kluifje geven.
2. Lekker laten wennen aan de plaats waar hij hoort te slapen, hij hoeft niet naast je bed als je dat niet wilt. Heeft Bram ook nooit gedaan, die vind zn bench prima!
3. Mijn schoonmoeder is een nachtje bij hun pup gaan slapen beneden, zodat de pup eraan wende, ging goed, alleen niet mijn manier.
4. Ik heb wel eens gehoord dat het getik van een klok/wekkertje ingewikkeld in een deken, de hartslag van moeder symboliseerd, dat ze daar rustig van worden.
5. De radio aanlaten, zodat er wat geluid om hem heen is en hij zich niet zo alleen voelt.
6. Nooit ingaan op zijn gepiep, hij roept niet jullie, maar zijn broertjes en zusjes.

Succes!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn puppy slaapt 's nachts niet!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: Hoe zie je een oorontsteking?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^