Mijn puppy slaapt 's nachts niet!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SharonSharon

honden foto van Sharon

Beste Alle,

Mijn pup is sinds gster 13 weken. We krijgen haar volgens mij bij 7/8weken. Tot en met 4 nachten geleden heeft ze naast ons best gelegen eerst in een doosje en later op haar kussen. Dit ging altijd heel goed ze gaf aan wanneer ze naar buiten moest, dit was eerst bijna om de 2uur maar de laatste 2 weken was dit nog maar 1 of 2x. Nu was vanacht de 4de nacht dat ze alleen heeft geslapen..beneden. Ook nu moeten we er 2x uit omdat ze een wat moet doen dit is meestal rond 11/12uur en dan rond half 5/5uur weer. Geen probleem natuurlijk maar vanaf kwart voor 6/6uur heeft ze het helemaal gehad lijkt wel en wil ze absoluut naar beneden heb ik het idee. Hebben jullie misschien tips waardoor ik dit misschien een uurtje en het liefst 2uurtjes kan rekken?

Isa is 3/4 duitse herder en 1/4 labrador verder echt een schat van een beest en al super zindelijk dus we zijn al echt heel trots op haar! O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn puppy slaapt 's nachts niet!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SharonSharon

honden foto van Sharon

Ik zie een fout...geen probleeem natuurlijk maar vanaf kwart voor 6/6uur heeft ze het helemaal gehad en lijkt wel en wil ze absoluut dat wij naar beneden komen heb ik het idee :-D

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi Sharon,

Ik denk dat je haar te snel alleen beneden laat...

Je kunt het vergelijken met een kind van twee jaar...
Die laat je ook niet alleen beneden als jullie boven zijn...

Ze zou op zich best haar plasje al - langer - op kunnen houden maar het is een beetje een gewoonte geworden dat ze er uitgelaten wordt als zij piept...

En als je erna dan weer naar boven verdwijnt dan pikt ze dat niet....
Logisch ze voelt zich in de steek gelaten....

Ik zou haar dus weer mee naar boven gaan nemen...
En dan niet meer op haar gedram direct ingaan....
Laat ze maar even wachten een halfuurtje als ze piept...

Dan kan je dat zelf bekijken als ze in de slaapkamer is en haar weer terug lokken op het kussen of haar negeren als ze zeurt.
Je hebt kans dat ze dan gewoon weer een poosje gaat slapen op dé eigen kussentje...
En de volgende keer weet ze dan dat het niet werkt als ze piept en dramt...
Zo verschuift de tijd vanzelf verder..

Ik laat mijn puppen altijd zo laat mogelijk uit 's avonds en 's morgens pas dan pas rond zeven uur...
Niet omdat ze dan zeurden maar omdat ik wilde voorkomen dat ze dan een plas in de slaapkmer deden...

Na het plasje deed ik ze dan gewoon weer in de bench en sliepen zij gewoon weer even verder....

Oppassen dat je niet in dienst treed als portier bij je pupje....
Ze winden je om hun vinger als je niet oppast....

Hoop dat je er wat aan hebt...

Lieve groet, Ilja

honden page profiel nikita de grootnikita de groot

honden foto van nikita de groot

heb van de fokker gehoord idd de bench langs je bed te zetten, en dat de 1e nacht meestal wel goed gaat maar de 2e nacht niet... als het een aantal dagen goed gaat kan je der iets verder weg zetten.
je zal er idd s'nachts uit moeten, maar dat heb je toch wel over.. tjah ik moet straks om 06.00 uit bed als ik ga werken... maar als dat beestje moet plassen dan is dat zo.. dat had je vantevoren kunnen weten.
een baby word snachts ook vaak wakker... en ja daar word je ook moe van...
wissel gewoon met je vriend af per dag de hond snachts eruit.. dan komt het goed.

honden page profiel SharonSharon

honden foto van Sharon

Heey Ilja,

Bedankt voor je reactie! Het is niet zo dat als zij begint de piepen dat wij meteen voor haar neus staan vaak laat ik het inderdaad gaan wat je zegt want het zijn slimme beestjes ;-) :-)

ik had begrepen dat ze vanaf 11 weken "alleen" konden slapen en ik had er beuwst dus nog mee gewacht tot ze dus weer iets ouder was maar als jij denkt dat het nog te vroeg is dan kan ik mij dat best indenken.

en waarom ze ook naar beneden is gegaan is dat ze nu 10 kilo is dat kan ik nog makkelijk de trap op en af dragen maar starks word het een grote stevige dame en ik ben bang dat dan mijn rug gaat kosten :-) en aangezien het een deel herder is en ze natuurlijk vol in de groei is kan en is dit ook niet goed voor haar gewrichten.

het is ook geen probleem dat ik wat minder nachr rust heb dit komt vanzelf weer goed hier hebben we bewust vor gekozen en dus vind ik het ook geen probleem als het smorgens een uurtje later kan dan kwart voor 6 ben ik al erg blij :-D

lieve groet sharon en een poot van isa

honden page profiel

Wij hebben Jazz een bench gegeven met een puppyren eraan vast. Ook hij wilde op een gegeven moment meer ruimte/actie en dat al heel vroeg in de ochtend. Toen we die ren aan zijn bench vast hebben gemaakt (bench open dus) was het probleem opgelost. De bench was er voor het slapen, speeltjes/eten/drinken en een puppyluier voor een eventuele plas vond hij in de ren. Dus als je wat ruimte hebt, kan dit ook een oplossing zijn om toch wat langer te slapen.

honden page profiel SharonSharon

honden foto van Sharon

Heey Martie,

Goed idee, ga er zeker eens over denken! Wel fijn dat het bij jou heeft geholpen! Bedankt ;-)

honden page profiel

Je zou het kunnen proberen... Ik weet niet hoe groot jouw hondje is? Ik heb nl geen echte puppyren gekocht maar een konijnenren. Die is gewoon véél goedkoper (wat lichter van materiaal maar toch 60 cm hoog).

honden page profiel SharonSharon

honden foto van Sharon

ehm ja jeetje al sla je me dood ik zou niet wete hoe groot ze is het is een kruising herder en nu 13 weke..heb je dan enig idee? ze is tien kilo en niet te zwaar :P

honden page profiel

Een beetje... je moet even aankijken hoe hoog hij kan springen, je hebt er niks aan als hij zomaar over een hoogte van 60 cm springt... De echte puppyrennen zijn er ook in 90 en 120 cm hoog.

angela (Gast)

Hallo Sharon,

jouw verhaal is ontzettend herkenbaar. Wij hebben precies hetzelfde probleem met onze pup mika. Hij is een engelse springer spaniel van bijna een half jaar. Ik wil je niet ontmoedigen, maar hij doet het nog steeds, terwijl we van andere puppybaasjes horen dat hun puppy smorgens echt wakker gemaakt moet worden. De bench in en de hele nacht doorslapen is geen enkel probleem, maar om 6 uur is hij klaarwakker en laat hij van zich horen. Wij hebben de volgende tips al uitgeprobeerd:
- wekker kwartier eerder zetten en hem wakker maken voor hij begint te piepen. Dan went hij eraan dat jij hem wel komt halen, in plaats van dat hij jou moet roepen.
- s avonds wat later en langer uitlaten en nog wat denkspelletjes met hem spelen (zoals snoepje laten zoeken, trainingswoorden als zit en lig oefenen etc.)
- als hij piept, wachten tot hij stil is en hem er dan pas uithalen

Voor ons heeft het helaas (nog) niet gewerkt, maar misschien werkt het bij Isa wel. Succes!!

Wij zijn nu weer van voor af aan begonnen. Dus Mika eerst weer een week op de slaapkamer en als dat goed gaat, steeds verder weg zetten. Als hij op de slaapkamer ligt, is er geen enkel probleem en slaapt hij vlot tot 9.00/9.30 uur. Vannacht hebben we hem weer een kamer verder gezet en toen begon hij weer om 6 uur, dus geen succes. Ik zet hem liever niet op de gang, omdat het daar voor mijn gevoel te koud voor m is (het trekt daar namelijk een beetje), vandaar dat hij meteen in een andere kamer staat.
De enige oplossing is dus om Mika op de slaapkamer te laten slapen, maar dat willen we liever niet. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het heel gezellig, maar het probleem is dat mijn vriend heel erg slaapwandelt en de hond snachts wakker maakt of zich bezeerd aan de bench of als de hond los is, de hond bezeerd.

Zijn er baasje die nog tips voor ons hebben?

honden page profiel Mellow & Mylo & een beetje MarloesMellow & Mylo & een beetje Marloes

honden foto van Mellow & Mylo & een beetje Marloes

Hoi!
Ik heb een beagle pup van bijna 10 weken..
en hij slaapt juist niet goed als bij ons slaapt..
sinds de 2e nacht slaapt hij al beneden.. (wel met kruik en een trui van mij hierbij..)
en hij is gewoon zindelijk s'nachts.. hoef er voor hem helemaal neit uit.. smorgens als ik beneden kom, ligt hij nog lekker languit!!!
Groetjes

honden page profiel SharonSharon

honden foto van Sharon

Heey Angela,

Bedankt voor je reactie en nee hoor we houden gewoon vol..bedankt voor de tips we gaan dit zeker gebruiken!! Vanaf morgen krijgt Isa een vriendje erbij..dus misschien dat het dan wel helemaal beter gaat.

Heet marloes...wat lekker zeg dat hij al zo lang slaapt en ook droog is echt goed! beter tog :-D een echte slaapkop dus :P

honden page profiel Mellow & Mylo & een beetje MarloesMellow & Mylo & een beetje Marloes

honden foto van Mellow & Mylo & een beetje Marloes

als ik het zo lees, hebben wij erg veel geluk gehad.. dat het zo goed gaat snachts en in de bench!!

nicole (Gast)

tip zet de radio s nachts zachtjes aan, en laat het licht aan. Mijn puppy werd snachts 2x wakker, nu nog maar 1 keer. succes!

honden page profiel anneliesannelies

honden foto van annelies

Onze witte herder had ook een plasprobleem 's nachts. Hij sliep in een grote doos naast ons bed en hij moest er ieder uur een keer uit om te plassen , en als ik dan al eens wat langer bleef liggen , kon hij me toch tekeer gaan. Dit heeft alles bij elkaar zo'n 3 weken geduurd en dat iedere nacht!!! Dus van slapen kwam niet veel. Ben bij de dierenarts geweest, hij had een zwakke blaas werd er gezegd. Na 3 weken was het opeens van de ene op de andere nacht helemaal stil in de doos, was al bang dat er iets gebeurd was met hem en ik het niet gemerkt had. Maar nee hoor, meneer lag gewoon lekker te slapen. Gebeurde wel nog eens een enkele keer dat hij rond 5 uur begon te piepen, maar dat vond ik niet erg. En sindsdien heeft hij altijd doorgeslapen.
Bij de ene hond duurt het eenmaaal wat langer als bij de andere hond.

Is echt een kwestie van geduld.

Groetjes Annelies

arie (Gast)

Ik heb alleen nog niet gehoord hoe je dat bij je op de kamer laten slapen of bij de pup in de kamer slapen het beste kunt afbouwen.
Enne by the way: Voor mijn eigen kinderen wilde ik echt wel 3 keer per nacht uit,maar ik vind dat je een pup niet met een mens mag vergelijken.

honden page profiel  Fokker van Heidewachtels. Fokker van Heidewachtels.

honden foto van  Fokker van Heidewachtels.

De meeste puppen die uit mijn kennel komen waren al vrij vlot zindelijk. De laatste week als de puppen bij mij zijn slapen ze al in een bens met een kennel er aan vast.In die kennel heb ik de ijzeren onderplaat van een bens staan met kranten er in en de pup weet al snel dat daar zijn plas hoort en niet in de bens. Als de pup naar zijn nieuwe baasje gaat adviseer ik eigenlijk om de pup snachts gewoon in zijn bens te doen, maar maak deze zo klein mogelijk. Een pup wil niet graag zijn eigen nest vervuilen.
Laat de pup zo laat mogelijk uit savonds en sta bij het licht worden op en loop dan als eerste naar je pup toe en zet hem op de plaats waar hij zijn behoefte mag doen. Mijn ervaring met nieuwe eigenaren van een pup is dat wanneer ze de pup snachts laten plassen het langer duurd voor ze zindelijk zijn. En de pup word keer op keer beloond als hij gaat piepen.
Hij of zij wend hier aan, en zal dan juist iedere nacht blijven piepen wanneer hij wakker word en de eigenaar denkt dat hij dan moet plassen. Ga je er mee naar buiten zal je pup ook zeker wel een plasje doen, maar dan is hij goed uit zijn slaap en houd hij /zij je de rest van de nacht wakkeromdat ze willen spelen.
Savonds laat geen drinken of eten meer geven. Laat uit laten en evt vroeg zo rond 6 uur je pup als eerst uitlaten. Doe je dit een aantal nachten dan zul je merken dat je pup snachts al heel snel zindelijk is.

Ik heb dit met mijn eigen honden gedaan en raad het nu ook nieuwe eigenaren aan en allen zijn zeer tevreden. Een pup heeft er niks aan dat wanneer zijn baasje steeds wakker word en er uit moet dat hij een slecht humeur heeft. Een pup snapt niet waarom en is eigenlijk gewoon blij als zijn baasje komt wanneer hij piept.


Anoniem (Gast)


hallo ik heb een jack russel hij is 10 eken en heeft bebch voor snachts en mand voor overdag het is zo dat hij zo erg blaft als wij naar bed gaan en de hele nacht door tot wij er uitkomen 6.30 danheeft hij alles al vol gepoept en als je hem er dan uitlaat doet hij niks hij loopt moeilijk naar het grasveld maar terug naar huis is hij de snelste wat doe ik hieraan geef mij en tip graag

honden page profiel nnatasjaannatasjaa

honden foto van nnatasjaa

pff haha wat een nachtbrakers ;-)
Heb sky de eerste twee nachten in een doos naast het bed gehad, als ie dacht dat ie alleen was, deed ie zn hoofd buiten de doos en zag ons liggen, daarna is hij naar beneden gegaan in de bench, hij meld zich even als hij moet plassen *(niet elke keer, heb voor de zekerheid een krantje liggen en soms plast hij op t krantje)* maar verder niets geen fratsen, als je hem nu leert dat hij in bed mag, wil hij dat straks ook! kun je denk ik beter nog op de bank naast de bench gaan liggen slapen*(1 a 2 nachten natuurlijk)*, dat als de pup wakker is, je even je hand langs de tralies kan halen, dan weet ie dat ie niet alleen is,.. sterkte!!

Liefs natas

Gast (Gast)

HAllo Allemaal. wat fijn om te weten dat echt iedereen om zijn hondjes geven. soms zie je tog raare dingen.. Nou ik heb een klein matlezertje. nog maar 6 weekjes oud is die. de eerste avond sliep hij super goed. en de andere dagen ook prima! alleen hij slaapt superrrrrrrrrrrrrrr veeeeeel hij slaapt savonds 7/8 uur en dan wordt hij wakker eten naar buiten beetje spelen dan gaat hij weer slapen tot 4/5 uur weer eten naar buiten en dan weer slapen. is al dat slapen wel goed? hij is wel erg speels en hij huilt hemaal niet!~


Nou alvast heel erg bedank voor jullie tips en succes met jullie hondjes!!

honden page profiel elianne elianne

Met 6weekjes al weg uit het nest ???? dat is veel te vroeg!!! Pups slapen zowie zo al veel ,maar op de leeftijd van 6 weken helemaal

marion (Gast)

hallo..ik heb nu een week of 4 een golden retriever pup...gaat op zich allemaal goed..alleen we hebben ook nog een kleiner hondje van 10 jaar en ik kan de golden retriever maar niet af leren dat hij in die kleine bijt!! ik weet dat hij gewoon wil spelen maar met zijn scherpe puppy tandjes vind ik het toch wel zielig worden voor die kleine. kan iemand mij raad geven hoe ik hem dat kan af leren? want luisteren dat is er nog niet echt bij hahahahaha

honden page profiel mischa, esha & fitziemischa, esha & fitzie

honden foto van mischa, esha & fitzie

Hi Marion,

Het is handiger als je hier een eigen topic over aanmaakt; jouw vraag sluit niet echt aan bij het onderwerp van dit topic. Dus als je gerichte antwoorden op jouw vraag wilt; even een nieuw topic maken onder "opvoeding"...

Groetjes, Mischa

honden page profiel rottier yolanderottier yolande

honden foto van rottier yolande

ik heb dit ook gehad benschje op de kamer naast bed gezet en was gedaan jammer als ik overdag mijn boodschappen wil doen jankt en blaft zij weet niet wat ik hier aan moet doen
yolande

honden page profiel sylsyl

honden foto van syl

lieke
pups zijn net baby`s ze moeten zo gaauw als ze wakker zijn poepen of plasen en ook baby`s gaan na dat ze de fles hebben gehad niet slapen pups vragen veel aandacht en dat jij niet kan slapen moet je op de koop toe nemen heel normaal je krijgt nog vele slaapeloose nachten dat word nog wat als het je nu al te veel wordt (misschien had je beter een volwassen hond kunnen nemen )sorry dat ik dat zo zeg Maar ja je bent jong in je wilt wat en denkt dat doe ik wel even
Valt dat even vies tegen
Maar ik wens je veel succes met de kleine en geef niet te snel op en slapen ja dat komt van zelf weer en als alles weer normaal is lach je er om en denk je wat heb ik toch een mooie hond niks mis mee
groetjes syl

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

Hmm, als ik dit allemaal zo lees hebben wij Noa blijkbaar wel heel slecht behandeld vroeger :'(
maar was wel al vanaf dag 2 gewend aan alleen slapen én sliep de hele nacht door (van 0u tot 7u ongeveer) en ze heeft nooit in haar bench geplast/gepoept.
We zullen geluk gehad hebben.

Maar als het voor je pupje nodig is om naar buiten te gaan, dan zul je dat inderdaad moeten doen ... dat heb ik nu af en toe nog, dat Noa 's nachts begint te janken en ze naar buiten moet

Charlotte (Gast)

Na wat gegoogled te hebben kwam ik bij dit forum uit, echt ontzettend handig! Ik ben ook al 2 dagen met een aantal tips bezig geweest, maar ik zit behoorlijk met mijn handen in het haar.

Onze pup Gijs (Franse Bulldog, nu 4 maanden oud. Bij ons gekomen toen hij 8 weken oud was) heeft het van het begin af aan al moeilijk met alleen blijven.
We hebben hem vanaf de 2e nacht in de bench in de woonkamer gelaten en toen heeft hij twee weken lang de hele nacht gejankt. Toen jankte hij niet meer en leek het alsof hij er vrede mee had om alleen in de woonkamer te slapen. We zetten wel nog elke nacht de wekker om hem uit te laten.
Nu zijn we 6 weken verder en ineens jankt Gijs weer elke nacht, urenlang. De eerste nacht stond ik op om te kijken of er iets was en liet ik hem direct op het balkon uit. Hij plaste wel en ging daarna weer terug in de bench, maar begon binnen 15 minuten weer te janken. Toen wilde ik wachten tot hij stil werd, maar dat gebeurde niet. Na een tijdje nog een keer gaan kijken (hij was 5 seconden stil en heb dat moment maar aangegrepen) en weer buiten gelaten. Hij hoefde niets, maar begon dus direct in de bench weer te janken. Nu hebben we al een paar nachten dat Gijs dus niet meer wil/kan slapen en wij dus ook niet. We gaan er met liefde uit voor Gijs, maar het is zo vreemd dat het eerst 6 weken goed is gegaan en het nu weer van voren af aan lijkt te beginnen.
Heeft iemand hier tips voor?

honden page profiel denisedenise

honden foto van denise

bij ons is alles gelijkvloers en onze slaapkamer is naast de woonkamer.

we hebben de pup met 7 weken opgehaald en we hebben de bench gelijk in de woonkamer neer gezet en hem daar oon snachts laten slapen. (zou dit niet gaan hadden we haar wel gelijk in de slaapkamer gedaan)
maar ze liet zich wel even horen. toen dacht mijn vriend ik geef haar een knuffel. dit ging heel erg goed. pakte de knuffel tussen haar voorpoten duwde haar kopje erin en sliep.

ze liet zich wel horen als ze moest plassen en dan ging ik met haar uit en gelijk weer in de bench. en dan kroop ze weer tegen de knuffel aan. na 2 dagen vond ze de knuffel niet meer genoeg. ze jankte maar toen dacht onze rue slaap maar verder ik kijk wel even. en hij was daar even en doodse stilte. ik ben op een nacht een keer gaan kijken wat Quey elke keer doet waardoor ze stil wordt. hij gaat dan naar haar bench likt haar om der snuit door de tralies en gaat er dan naast liggen. elke keer als ze even jankt krijgt ze een lik om der snuit en gaat ze weer lekker slapen.krijgt Quey haar daarmee niet stil dan springt hij boven op me en dan moet ze dus even uit om te plassen. daarna slaapt ze weer. als layra eenmaal slaapt komt Quey vaak weer naar ons terug.

nu hoeft quey niet eens meer naast de bench te liggen en slaapt ze van 22:00 uur rustig door tot 6/7 uur. kan me geen betere en lievere honden wensen. ze zorgen goed voor elkaar.

Anoniem (Gast)

hallo,
wat bij ons heel erg heeft geholpen is de pup de eerste nachten bij je op de kamer zetten in bv een bench daarna op boven op de gang. Daarna onder op de gang. En dan op de uiteindelijke plaats. Zo bouw je afstand tussen jou en de pup op.
Succes!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn puppy slaapt 's nachts niet!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: Hoe zie je een oorontsteking?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^