Schapenvet, traplopen en puppybrokjes...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KimberleyKimberley

honden foto van Kimberley

Hallo! Inmiddels is onze Indy al 3 dagen bij ons en ze doet het hartstikke goed! Maar ik heb nog wel wat vraagjes!!

In de dieren speciaalzaak zag ik allerlei soorten schapenvet. Blokjes, in een kuipje, vloeibaar, met knoflook, met extra vitaminen, met pens... Ik las dat het goed is voor de vacht en het weerstand van je hond verhoogt. Maar is dit eigenlijk nou echt zo goed voor een hond? En voor een puppy? Indy is 9 weken. Moet je dit schapenvet dan door het eten doen? En hoe vaak moet je het geven?

Ons huis is geheel op de begane grond, maar de gang ligt iets lager, waardoor Indy steeds 2 treden op/af moet om in/uit een kamer te komen. Als ze naar buiten moet, dan moet ze bijvoorbeeld een trapje af en een trapje op. Is dit niet slecht voor haar heupjes? Ze is een Duitse Dog, dus wel gevoelig voor HD etc. De trapjes zijn ook nog allemaal van laminaat, dus glad en af en toe glijd ze daardoor uit. We kunnen haar nu nog tillen, maar dat lijkt me ook niet zo goed voor haar. Bovendien duurt het waarschijnlijk niet lang meer voor we haar niet meer kunnen dragen!

En hoe lang moet een pup eigenlijk puppybrokjes eten? Van de fokker kregen we een grote zak met grote brokken, voor een grote volwassen hond. Echter is Indy aan de dunne kant en wij zijn nu gedeeltelijk overgestapt op puppybrokjes. We mengen de grote brokken met puppyvoer. De grote brokken wil ze niet echt goed eten.

Ik hoop op wat antwoorden!! :-)
Groetjes, Kimberley.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Schapenvet, traplopen en puppybrokjes... " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel José • Rover José • Rover 3 doggies

honden foto van José • Rover

Als je goede voeding gebruikt hebben ze die schapenvet niet nodig hoor. Je kan erover gaan nadenken als er daadwerkelijk vachtproblemen zijn.

Qua puppyvoer, ik zou met maximaal`6 à 7 maanden oud ermee stoppen. Er zit zo'n hoge dosis eiwitten en calcium in, waardoor ze veels te hard groeien. Zeker een DD.

Ik heb mijn herplaatser met 6 maanden oud compleet vernacheld gekregen. Verkeerde voeding in combinatie met verkeerde beweging. (zwaar koehakkig, doorgezakte en zwakke achterhand, totaal geen spiermassa maar toch moddervet. Het arme beest verging van de groeipijnen en kon niet eens haar achterpoten uitstrekken!)
We zijn nog steeds bezig met haar te herstellen...

Dus kijk a.u.b. naar een goede voeding.

Wat die trappetjes betreft, ideaal is het niet. Maar het zijn maar 2 treetjes. Zolang je haar aanleert rustig de treden op en af te gaan is er niks aan de hand. Zowieso nooit laten rennen op een gladde laminaatvloer. (makkelijker gezegd als gedaan, heb hier ook zo'n stuiterbal)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

pupbrokken is slecht voor grote rassen. je kan wel pupbrokken nemen die uitsluitend geschikt zijn voor grote rassen.

zorg dat er niet gespeeld wordt binnen, dat daar rust in de tent is, uitglijden is zo gebeurd.

pas op dat je hond niet de treden tegelijk neemt, al zijn het er maar een paar, de belasting van twee treden vergeten is te veel.

je kan je hond begeleiden die twee treden, maar zolang je de pup kan tillen, til je.
laminaat is glad, vandaar zorg dat er niet gespeeld wordt binnen, alleen buiten.

en de biofood bonbons, kan je gerust geven, maar geef met mate.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je hebt nu puppybrokjes gekocht, niet geven, die zijn niet geschikt voor grote rassen, blijf het voer geven van je fokker. en wijk daar niet van af. als je brok wilt blijven geven, die puppybrokjes van de dierenwinkel gooi je maar in de kliko.

honden page profiel janinejanine

honden foto van janine

wellicht kun je op die 2 treden tapijt leggen?
Of anders misschien een helling bouwen??

honden page profiel KimberleyKimberley

honden foto van Kimberley

Oei, dat klinkt niet goed... Ik hoop dat het met jullie hondje weer goed komt! Ik ben wel blij om te horen dat ze een goed nieuw tehuis heeft gekregen en lieve baasjes die echt de moeite voor haar nemen. We proberen Indy een goede voeding te geven, maar zijn nog niet echt thuis op dat gebied. Indy is namelijk ons eerste eigen hondje. Daarom vragen we ook zoveel mogelijk als er iets onduidelijk is. Ze verdient namelijk ook gewoon het allerbeste! Bedankt voor de info, het niet laten rennen op een gladde vloer is inderdaad lastig, want ze springt en huppelt graag in het rond! O-)

Anoniem (Gast)

Misschien een tapijt neerleggen? En de traptreden ook bekleden met tapijt achtige stof? Is isschien minder mooi voor jullie maar veel veiliger voor het hondje, op tapijt glijden honden namelijk niet uit :-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Kimberley...puppybrokken.
jonge newfoundlanders, jouw hond behoort ook bij het grote ras, groeit razendsnel..hij komt wel een kilo per week aan ! het spreekt dus voor zich dat zijn voeding aan hoge eisen moet voldoen.

tegenwoordig zijn er diverse soorten puppybrokken verkrijgbaar, deze brokjes hebben een hoog gehalte aan groeibevorderende voedingsstoffen als eiwit en calcium.
Bij grote rassen zijn deze brokjes echter schadelijk voor de gezondheid. de hond groeit uit zichzelf al snel genoeg.
nog sneller groeien bevordert alleen maar de ontwikkeling van hd. geef een groot ras daarom uitsluitend speciale puppybrokken voor grote rassen.

honden page profiel José • Rover José • Rover

honden foto van José • Rover

" Oei, dat klinkt niet goed... Ik hoop dat het met jullie hondje weer goed komt! Ik ben wel blij om te horen dat ze een goed nieuw tehuis heeft gekregen en lieve baasjes die echt de moeite voor haar nemen. We proberen Indy een goede voeding te geven, maar zijn nog niet echt thuis op dat gebied. Indy is namelijk ons eerste eigen hondje. Daarom vragen we ook zoveel mogelijk als er iets onduidelijk is. Ze verdient namelijk ook gewoon het allerbeste! Bedankt voor de info, het niet laten rennen op een gladde vloer is inderdaad lastig, want ze springt en huppelt graag in het rond! O-) "


De laatste 2 weken hadden de vorige eigenaren ook het licht gezien en hadden Cavom voor haar gekocht. Veel DD fokkers gebruiken dat ook. Het is een geperste brok waardoor je niet zo snel last hebt van maagtorsie.

Echter ben ik persoonlijk geen fan van brokken. Een hoop granen en chemische rotzooi, je hebt wel goede brokken maar die zijn ook flink aan de prijs.

Ik zou gaan kijken voor een goede KVV. (Kompleet Vers Vlees)
Het vergt wel wat vriezerruimte, maar je bent wel verzekerd van een goede voeding die zorgt voor een evenwichtige, stabiele groei.

honden page profiel LunaLuna

de zak met puppy brokken gewoon mixen met adult brokken, gewoon tot het op is ,je hoeft het niet weggooien of geven gewoon mixen of smorgens pup en smiddags en savonds adult geven.
met trap lopen zou ik zeggen leg er als het kan een plank neer van 55 cm breed kan je hond daar overheen lopen, en dat schapenvet is nietnodig hoor als je goed voer geeft zoals taste of the wild , acana of wolfsblut hoeven ze niks extras.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Ik sluit me helemaal aan bij José ;-) Welke brok geven jullie nu?

Ik zat nog te denken over die trap tredes, ik denk dat het grootste gevaar het uitglijden is, een ongeluk zit in een klein hoekje namelijk. Je hebt van die anti slip matjes, bij de Blokker te koop bijvoorbeeld..Misschien is dat wat.

honden page profiel Judith en SammieJudith en Sammie

honden foto van Judith en Sammie

Ik heb ook geen pup brok gegeven, gelijk volwassenbrok. En let erop dat er niet teveel eiwit inzit dan gaan ze veel te hard groeien (zit wel vaak in pup-brok). Maar dat van de fokker is waarschijnlijk goed.
Er zijn hier veel vers voerders die daar veel info over kunnen geven als je dat wil gaan doen.

voor laminaat kijken of je een stuk vloerkleed neer kan leggen op de plekken waar ze vaak loopt, (restanten bij de tapijdzaak vragen ofzo) dan glijd ze niet uit.

De trapje leren dat het rustig en beheerst gaat dan moet het wel kunnen. maar als ze eraf gaat springen wordt het gevaarlijk. veel erbij blijven dus. De plank is voor nu een goed idee maar als ze 70 kg is moet je wel een heel goed houtje neerleggen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

de treden buiten bekleden met grastapijt...met aan de onderkant noppen voor de regen doorlatend.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Groeisnelheid hangt niet af van het eiwitgehalte maar van de hoeveelheid energie die de pup binnenkrijgt. En groeipijnen onstaan wanneer er teveel calcium in het voer zit waardoor de gaten in de botten voor de bloedvaten niet meegroeien. Juist voer voor grote honden heeft op de groei van zeer grote rassen aangepast hoeveelheden calcium in de juiste calcium/fosfor verhouding.
Mensen die anders beweren worden over het algemeen niet gehinderd door kennis.

honden page profiel Judith en SammieJudith en Sammie

honden foto van Judith en Sammie

sorry hoor wendy ik zei eiwit dat is wat ik heb meegekregen dus waarschijnlijk gebrek aan kennis ja.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

eiwit en calcium hebben beiden invloed.

honden page profiel KatooKatoo

honden foto van Katoo

Als je op zoek bent naar een goede brok, dan kijken naar een graanvrije (pas op glutenvrij betekend niet graanvrij) brok met hoog vleesaandeel. Zonder chemische troep, zonder onnodige ingredienten die voor een hond niet goed zijn!

Aan de volgende merken kun je denken:

Wolfsblut, Orijen, Acana, Taste of the Wild.

honden page profiel LunaLuna

" Als je op zoek bent naar een goede brok, dan kijken naar een graanvrije (pas op glutenvrij betekend niet graanvrij) brok met hoog vleesaandeel. Zonder chemische troep, zonder onnodige ingredienten die voor een hond niet goed zijn!

Aan de volgende merken kun je denken:

Wolfsblut, Orijen, Acana, Taste of the Wild.

"


;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Schapenvet, traplopen en puppybrokjes... " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: bijna hond onder auto..:(
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^