Vandaar eerste keer Kvv, nog enkele vragen...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lien & KalaniLien & Kalani

honden foto van Lien & Kalani

Hoi ik heb vandaag vor het eerst Carnibest gegeven. Mijn woef is een labrador van 10 weken en hij krijgt momenteel 200g per dag de helft van wat hij zou moeten \'s morgens en \'s avonds nog 200g brokken. Hij reageert er goed op en lust het ook graag.
Nu heb ik hier op het forum gelezen dat je best kan afwisselen en kippennek geven? is dat dan afwisselen tussen smaken van carnibest of ook andere merken? Ik kan hier heel moeilijk kvv vinden dus ik hoop dat het genoeg is om van carnibest smaken te wisselen. Ik hoop dat jullie me kunnen helpen.
Groetjes, Lien

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vandaar eerste keer Kvv, nog enkele vragen..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Chantal » Jessy «Chantal » Jessy « 2 doggies

honden foto van Chantal » Jessy «

In principe hoef je met carnibest niet af te wisselen aangezien er een pre-mix door zit. Echter zou ik met een puppy zoveel mogelijk verschillende smaken en merken geven zodat als die ouder is veel verschillende dingen eet ;-) Een kippennek is niet verplicht om te geven, sterker nog ik zou geen kippennek geven zolang je ook nog brokken voert.

Waar woon je?
Er zijn diverse merken online te bestellen, caroba.nl levert vanaf 25 euro gratis in heel nederland en tegenwoordig ook in belgie. Ze verkopen o.a. haaksbarf, tinlo, alaska en kiezebrink waar wel vlees bij moet.
Ook versvoer.nl heeft kvv, die bezorgen tot 100km vanaf Zoelen prijs afhankelijk van de bestelde kilo's en afstand. Hun verkopen o.a. haaksbarf, tinlo, alaska en all animal.

Moet een puppy niet vaker dan 2x per dag eten?

honden page profiel Lien & KalaniLien & Kalani

honden foto van Lien & Kalani

Hey bedankt voor je antwoord ik zal is kijken op de sites. Welke merken zijn ook compleet voer zoals carnibest? Ik ben wel van plan om te stoppen met de brokken als de zak leeg is, dat is nu enkel voor de overgang.
Ik heb het nog al gehoord dat pups meer moeten eten maar ik vind dat hij het goed doet op 2 maaltijden per dag en hij is het nu al zo gewoon dat ik denk dat ik daarbij blijf. Of kan het echt kwaad?
Ik woon trouwens in Olen, België.

honden page profiel meikemeike

honden foto van meike

Het gaat om het afwisselen van diersoorten. Dat kan binnen 1 merk zijn. Afwisselen van diersoorten is altijd het beste, ook als het compleet voer is met een premix (vitamines en mineralen). Binnen het merk Carnibest kun je goed afwisselen, je kunt naast de standaardversie ook varianten met kalkoen en eend kopen. Het is alleen best wel duur en er zijn merken die goedkoper zijn. Een overzicht van alle merken en of er een premix inzit (dus compleet voer zoals carnibest) vind je hier: http://voerwijzer.com/kvv-vergelijken Niet alle merken zijn in Belgie verkrijgbaar, dus als ik jou was zou ik eerst kijken welke merken je kunt krijgen in de buurt. Hier een topic over kvv in Belgie: http://www.hondenpage.com/hondenforum/101605/vers-en-kvv-in-belgi%C3%AB.php

Ik zou liever iets groters dan kippennekken voeren aan je pup. Een richtlijn waar ik me goed in kan vinden, is om iets te voeren wat 'groter dan de bek' is. Een kippennek is best klein en je hebt kans dat je pup het in 1 keer naar binnen wil slikken. Je kunt dan beter bijvoorbeeld kipkarkas of eendennekken erbij voeren. Welke botten je goed kunt voeren naast de kvv, vind je op deze vleesbottenlijst: http://voerwijzer.com/vleesbottenlijst Zoals Chantal ook zegt, je kunt beter pas vleesbotten voeren als je geen brok meer voert.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vandaar eerste keer Kvv, nog enkele vragen..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Ervaring Oudduitse herder
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^