Benaderen van andere honden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SasSas

honden foto van Sas

Mijn oudduiste herder Beau van bijna 1 jaar, is altijd heel enthousiast en sociaal geweest naar andere honden. Ze rent er vrolijk kwispelend op af en wil altijd graag spelen (ze rent er redelijk recht op af, gaat af en toe even liggen en op het laatst maat ze meestal een rondje om de andere hond heen) De laaste weken merk ik alleen dat ze nog steeds honden op deze manier benaderd, maar dat ze vaak een grom geeft naar de andere hond, als die hond mee gaat spelen blijft het verder leuk, maar ik vraag me vooral af waarom. Ook merk ik dat veel andere mensen bang zijn voor herders en als ze dan een grom geeft denken ze dat hun hondje aangevaal wordt. Beau is al een paar keer behoorlijk lullig weggejaagd door mensen. Hoe kan ik als ze los loopt haar manier van honden benaderen beter begeleiden en moet ik ingrijpen als ze een grom geeft? Overigens is ze een paar weken geleden voor het eerst loops geweest en daarvoor deed ze dit nooit.

Graag tips! Gr, Sas

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Benaderen van andere honden " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een hond die loops geweest is blijft nog even in een ander soort gedrag hangen, en is volwassen geworden. een hond die losloopt, daar mag ze zeker naar toe, niet een die vast zit.

dat ze weg gejaagd wordt, jammer, als het alleen bij een grom blijft is het niet erg, maar wel als er uitdaging komt van agressief gedrag, dan logisch dat ze weg gejaagd wordt.

en als het vreemde honden zijn, ja de eigenaar weet ook niet wat tie aan jouw hond heeft, zou me er niet te druk om maken, als het echt bij die ene grom blijft, dat je hond even aftast is er niets aan de hand, zeker niet als er dan het speelgedrag van allebei de kanten om de hoek komt kijken, is dat niet zo, dat de tegenpartij het niet leuk vind, dan roep je je hond bij je, lijn je hond aan en vervolg je weg.

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

Ik zou je hond wat beter gaan begeleiden in het naderen van andere honden. Als honden elkaar naderen veroozaakt dit altijd stress. En recht op elkaar aflopen is honden taal heel onbeschoft en bedreigend. Honden die elkaar netjes naderen lopen in een boogje op elkaar af en gebruiken vele kalmerende signalen.

Dus als zij recht op een andere hond afstuift en dan zelf ook nog gromt (wat een afstand vergrotend communicatie middel is waarmee ze eigenlijk zegt "rot op ik vind je niet leuk") kan dat voor een andere hond heel bedreigend zijn. Verder zoals je de manier van naderen omschrijft klinkt het alsof ze vaak redelijk gespannen is.

Hoe is ze verder in haar gedrag naar andere honden? Ik herken dit gedrag soms wel een beetje in Lootah. Hij doet dit uit eigen onzekerheid. En het kan een soort waaksheid zijn om jou te beschermen tegen de vreemde hond die nadert.

Ga anders ook een keer met een gt bezig die met kalmerende signalen werkt en laat die haar eens observeren. Want als ze honden zo blijft naderen komt ze hoogstwaarschijnlijk een keer de verkeerde tegen.

En je wilt niet dat ze een trauma oploopt door een nare ervaring.

honden page profiel SasSas

honden foto van Sas

Ze is eigelijk volledig speels, benaderd honden door eerst te liggen kijken en dan stukje rennen en kwispelen en dan weer even liggen, als ze bij de hond is gaat ze niet meer direct er op af, maar in een kringetje erom heen. Ik heb het uiteraard over andere losse honden, ik doe haar vast als ik honden aan de lijn passeer. Haar manier van benaderen is inderdaad nogal rechtstreeks en onbeleefd in de hondenwereld, als pup kom je daar mee weg, maar hoewel ze nog geen 1 is, ziet ze er al lang niet meer uit als pup. Die grom snap ik gewoon niet, want ze wil voornamelijk spelen, snuffelen en is helemaal niet dominant of agressief naar andere honden. Wel is ze soms wat onzeker als ze een groep honden treft, haar staart gaat dan lager en ze blijft meestal staan om andere te laten ruiken, dat doet ze nooit bij maar 1 hond.

Hoe kan je je hond begeleiden in het goed benaderen van andere honden als ze los is? Ik kan haar heel makkelijk af leiden met een bal, zodat ze er niet op af rent, maar dan heeft ze alleen nog aandacht voor de bal en uberhaupt niet meer voor andere honden...

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Tja iedere hond heeft zijn eigen dialect om zo maar te zeggen, maar dat snappen mensen niet, je hond doet niets verkeerd, zo is de hond nu eenmaal, die van mij doet doodleuk de haren recht overeind ( kijk mij eens groot zijn ), het zijn de mensen die in paniek raken, niet de honden.
En dan snuffeld ze even en loopt gewoon verder en dan beginnen mensen weer opgelucht adem te halen.
Even een grom geven kun je ook anders zien ( hey ouwe rukker hoe is het, zit in ravotten? ) het is de manier waarop het klinkt, als mijn honden aan het stoeien zijn klinkt het ook alsof ze aan het vechten zijn, alleen als ze echt aan het vechten zijn klinkt het heel snauwerig, als mensen dat niet weten, hoe vaak visite wel niet heeft gezegd je honden zijn aan het vechten, terwijl ze gewoon aan het stoeien waren.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Hoe kan je je hond begeleiden in het goed benaderen van andere honden als ze los is? Ik kan haar heel makkelijk af leiden met een bal, zodat ze er niet op af rent, maar dan heeft ze alleen nog aandacht voor de bal en uberhaupt niet meer voor andere honden... "


Nou dit zou ik juist in mijn voordeel laten werken ;-)
Zo kun je de ontmoetingen met honden doseren.De ene hond kan heel veel hebben en de ander zit sneller vol in het koppie.
Ik weet niet hoe vaak jullie lopen in een losloopgebied en hoeveel honden jullie dan tegenkomen??
Misschien 6 stuks of zo,schroef die 6 ontmoetingen terug naar 2 per keer.Niet meer laten onderdompelen in een grote groep.
Anders gaat ze dus stress opbouwen en kan ze minder hebben.

Wat Amber zegt ben ik het mee eens,dat de grom een afstandvergrotende communicatie is.
Ook omdat je schrijft dat ze altijd wil spelen,als je een jonge hond leert dat ze altijd naar honden mag gaan,dan kan het omslaan in: "ik ben gewend dat ik met iedereen kennis ga maken,maar eigenlijk word ik daar onzeker van,te veel ontmoetingen".

Jij kan haar dus gaan helpen,doseer de ontmoetingen en kijk of het wat helpt.Het geeft niks als ze een dag geen interactie heeft meteen andere hond.
Let ook op hoeveel je met haar doet lichamelijk,aan geestelijk denkwerk en hoeveel echte rust ze krijgt.Heeft ze thuis een goede eigen rustplaats waar niemand haar stoort?
Een hond heeft minstens 18 uren echte rust nodig om stabiel te blijven.

Na de loopsheid zijn ze toch weer een stukje dichterbij het volwassen worden,andere geur,ze doen ertoe,dat maakt ook dat de benadering van andere honden ook iets anders is dan wanneer de hond jong(er) is.Zij kan de ontmoetingen met andere honden nu spannender gaan vinden.

honden page profiel SasSas

honden foto van Sas

Nou Beau blijkt schijnzwanger te zijn, ze heeft een dikke buik en opgezwollen tepels en volgens de dierenarts kan dat haar grommen en minder geduld naar andere honden verklaren.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Eigenlijk laat Beau heel mooi de hondentaal zien!! :-D
Zoals anderen ook al zeggen, dit is hoe honden communiceren naar elkaar.
Vele dingen die honden doen en gedrag dat honden vertonen verteld iets over de hond zelf.
Er worden bepaalde signalen afgegeven en dat soort dingen betekend echt iets.
Het is niet zomaar dat ze gaat liggen bij het naderen, dit is een signaal dat ze afgeeft aan de andere hond, om te kalmeren en te zeggen, ik ben goed, ik ben geen bedreiging!
Honden die recht op een andere hond aflopen zijn niet heel goed in communiceren.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Benaderen van andere honden " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: hondenspeeltjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^