wel of geen vlooiendruppels/pippetjes gebruiken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Denise&Dushi (Gast)

lieve honden liefhebbers,

ik heb een vraagje want ik heb nu al verschillende dingen gelezen maar weet eigenlijk nog steeds niet wat ik moet doen.
ik weet niet wat voor merk vlooienbestrijding ik voor mijn hondje moet kopen.
En wat is het beste want ik las verhalen over dat pippetjes weer niet goed zouden zijn voor de hond? weet iemand hier meer van of is dit alleen van bepaalde slechte merken?
is het misschien beter om een vlooienhalsband om te doen of te wassen met vlooienshampo?
ook las ik iets over knoflook geven aan je hond? werkt dit en hoef je dan geen andere voorzorgsmaatregelen meer te treffen?

groetjes,

Denise

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wel of geen vlooiendruppels/pippetjes gebruiken" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zolang je geen vlooien hebt, geen pipetjes of wat dan ook gebruiken, ja de zomer komt er aan, zorg dat je natuurmiddelen in huis hebt,er is genoeg voor handen dat je geen chemische middelen hoeft te gebruiken, zoals.....

iedere dag een bonbonnetje tegen vloteekworm.
karnemelk goed werend tegen vlooien.
lavendel goed werend tegen vlooien. een druppel in je handen van badolie lavendel, even strijken over de zijkant van zijn/haar vacht en de vlooien blijven op afstand.

sprays zijn er in de handel die natuurlijk zijn en geen chemische stoffen bevatten.
dan heb je nog middelen die het hele jaar gebruikt kan worden zoals de cdvet. ook natuurlijk.

als je nog vragen hebt ? vraag . :-D

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Ik gebruik 2 keer per jaar een pipet tegen vlooien.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

heel goed corrie, jouw keuze, maar chemisch is niet altijd goed, en waarom behandelen met pipetjes als je geen vlooien hebt ?

zou je dan niet veel beter preventief kunnen zijn met natuurmiddelen / als je een vlooienplaag hebt kunnen er altijd nog chemische middelen ingezet worden toch ?

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" lavendel goed werend tegen vlooien. een druppel in je handen van badolie lavendel, even strijken over de zijkant van zijn/haar vacht en de vlooien blijven op afstand. "

Hee, dat wist ik niet, handig! :-)

Is badolie dan afdoende? Dan koop ik een flesje badolie lavendel, ruikt nog lekker ook :-)
En hoe vaak moet dat dan?

Mellow krijgt regelmatig een scheutje karnemelk (vindt ze lekker) en schapenvet met knoflook of zeewier (wissel af, al is zeewier niet anti-vlo volgens mij).

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Ik ga hier Willemijn in volgen, onze hond had na zo een pipet ( van goed merk apotheek ) enorme jeuk en schilfers, nu doe ik het met extract van lavendel ( verkrijgbaar in natuurwinkel ) een theelepel in een halve liter water en daar wrijf ik hem mee in, dit éénmaal per week. Ook een schoteltje karnemelk op zondag als toetje. Deze remedie heb ik uit een alternatief kruidenboekje uit de bib.Dus ook hier geen chemische troep meer ;-) ;-) ;-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

gewoon badolie, ik zelf heb ze van kneiff. altijd in huis, een druppel op je handen wrijven en langs de flanken van je hond wrijven, vlooien hebben een hekel aan deze geur.

lavendel planten kopen, als ze in de handel zijn, zijn ze volop in bloei, dan haal je takjes eraf, drogen en dan in zakjes doen, en onder de mand/vetbed leggen, geen vlo die het in zijn hoofd haalt om je hond te belagen, zijn van die kleine dingentjes prefentief vlooien behandeling.

en nogmaals bij een vlooienPLAAG, is het wat anders. dan helpen natuur middeltjes niet, dan moet je wat anders inzetten, maar prefentief kan je dit allemaal inzetten, wordt hier ook gedaan. :-D


cockerfan {weet niet hoe je heet } iedere dag karnemelk is beter dan een keer in de week. :-D

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Hier in de wijk staat veel lavendel, buurman heeft het in de voortuin.
Ga wel een keer wat afknippen, vind het sowieso lekker ruiken. Onder haar kussen lijkt me geen goed idee, haar kennende denkt ze dat ze het kan eten ;-)
En even een flesje badolie kopen.

O, wat zal ze lekker ruiken! :-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

de lavendel in zakjes maken, dicht naaien, en echt het is een heerlijke geur, eerst drogen he de lavendel, en echt het weert vlooien. je kan het ook aan de deur hangen, of in de kamer waar je hond dan niet bij kan komen, lavendel daar hebben vlooien een hekel aan.

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

onze trainer adviseerde tegen oa. teken en vlooien (ze had net een teek ontdekt bij een hond) om zo'n halsbandje te kopen bij de apotheek, weet de naam niet juist meer maar da apotheker of dierenspeciaalzaak kent dat wel.
Was naar het schijnt veel goedkoper dan zo'n pipetjes en werkt ook 6maanden, en even goed.

honden page profiel Ciska en DouweCiska en Douwe

honden foto van Ciska en Douwe

" de lavendel in zakjes maken, dicht naaien, en echt het is een heerlijke geur, eerst drogen he de lavendel, en echt het weert vlooien. je kan het ook aan de deur hangen, of in de kamer waar je hond dan niet bij kan komen, lavendel daar hebben vlooien een hekel aan. "


Helpt dit lavendel ook tegen teken willemijn???

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ERIKA....zo,n halsbandje is een ..tekenband..tuurlijk helpt dat, maar toch niet doen, er zijn andere middelen, een tekenband is raadzaam als er echt een plaag is van teken, dat je er wel 20 per dag tegen komt, een halsband is gif.

voelen na iedere wandeling of je hond teken hebt, ook zijn er spray,s in de handel die natuurlijk zijn, die spray je op de vacht voor een wandeling, bijvoorbeeld van ecostyle. dat kan je dan veel beter doen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

CISKA..... nee niet tegen teken..teken laten zich vallen en bijten zich dan vast in de hond. door een onaangename geur zoals azijn teatree en water te mengen en dat over de vacht van je hond te sprayen, of washandje gebruiken, verdwijnen ze snel, de geur is niet te harden voor deze parasieten, maar voor ons en ook voor de hond is de geur niet onaangenaam, even ruik je het daarna is de geur voor ons weg.


teatree water en azijn. in een flesje ....de teatree ongeveer tien druppels, twee doppen water en twee doppen azijn, schudden, en nevelen over de vacht van je hond voor je gaat wandelen, altijd raadzaam. pas op het mag niet voor katten gebruikt worden, katten kunnen niet tegen teatree, en de teatree niet puur gebruiken.

honden foto van Brokkel 3...De splinter in uw zitvlak!

Huppa gewoon conform voorschrift...leegdrukken die pippetjes.. ;-)

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

" ERIKA....zo,n halsbandje is een ..tekenband..tuurlijk helpt dat, maar toch niet doen, er zijn andere middelen, een tekenband is raadzaam als er echt een plaag is van teken, dat je er wel 20 per dag tegen komt, een halsband is gif.

voelen na iedere wandeling of je hond teken hebt, ook zijn er spray,s in de handel die natuurlijk zijn, die spray je op de vacht voor een wandeling, bijvoorbeeld van ecostyle. dat kan je dan veel beter doen. "


maar die hielp ook tegen vlooien zei de instructrise. Wij doen er ook enkel iets aan als we echt merken dat de hond vlooien of teken heeft, maar die tip van lavendel kende ik nog niet! Gaan we zeker eens proberen de volgende keer. Bedankt! ;-)

honden page profiel LiekeliefLiekelief

honden foto van Liekelief

Tot mijn grote schaamte moet ik zeggen dat wij wel chemische bestrijding-middelen gebruiken tegen vooral teken.
Pippin heeft een dikke vacht, en op de een of andere manier komt hij vol teken thuis, zelfs na een wandeling in het park, hij is een bosjes-hond, lol, en van de 10 teken bereikt er altijd wel 1 zijn huid. (na een wandeling in het bos wel meer dan 10)
In het verleden heb ik een vlooien-plaag gehad, en sindsdien gebruik ik pipetjes. In de winter niet tot nauwelijks, in de lente/zomer prefentief eens per 5 weken.

honden page profiel Iris + Shira! en Bibi!Iris + Shira! en Bibi!

honden foto van Iris + Shira! en Bibi!

Shira heeft bij ons nog geen pipetje gehad, wat het ook niet van plan enkel bij een plaag (we hebben ze wel in huis net als spray's en vlooienband voor in de stofzuiger voor noodgevallen zoals vlooienplaag op zondag ;-) ).
Nu gebruiken we alleen de knoflookbonbons. 1 mini per hond (15 en 20 kg) per dag. Lijkt goed te gaan. Maar die lavendel vind ik ook wel een aangenaam idee, we gaan op zoek!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Erika....de band is een vlooienteken band. ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

MIJNHEER BROKKEL.....zelfs bij pipetjes kunnen er teken en vlooien voorkomen, is het geen plaag, gebruik dan een natuurmiddel.

al heb je pipetjes gebruikt, een vlo en teek die bijt, en ja die gaat dood, maar je kan ook je hond mooi nakijken iedere keer als je thuis komt, of een spray gebruiken over de vacht, dan komen ze ook niet, maar is wel veiliger.

honden page profiel Irene Irene

honden foto van Irene

Willemijn wat een supertip van die lavendel badolie, die ga ik meteen van de week ff halen. Ik had het al niet zo op die pipetjes en met Lycan nog zo jong wilde ik er sowieso nog niet aan. Daarbij ruikt die lavendelolie van Kneip oog nog eens heel erg lekker, ik ga het proberen!

Bradley kreeg meestal wel een pipetje (1x per jaar) maar hoeveel nut dat had weet ik niet want die was altijd meer nat dan droog en in de zomer 3 a 4 dagen niet zwemmen kon je wel vergeten O-)

honden page profiel Irene Irene

honden foto van Irene

oog = ook natuurlijk

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

onthoud meiden, dat pipetjes, door de bloedbaan gaan, het maakt dus niet uit of het regent of dat ze zemmen, maar pipetjes gaat echt door de bloedbaan, en niet iedere hond kan tegen de chemische middelen, tuurlijk gaan vlooien en teken er dood van.

maar de hond KAN er beroerd door worden, en er zijn ook verschillende honden hier op het forum na toedienen van de chemische middelen onwel geworden, ziek en beroerd.

druppeltje lavendel op je handen wrijven, en daar mee over de flanken van je hond wrijven.

dat is voor de vlo, en voor teken kan je de ecostyle spray kopen, die over de vacht wordt gesprayt, en die gaat niet door de bloedbaan, de vacht beschermt voor teken, de geur alleen al verdwijnen ze van je hond.

en zelf gebruik ik de cdvet voor bamse, nog geen vlo en teek gezien, en ook daar kunnen ze best wel eens teek of vlo hebben, maar niet in getale, altijd even nakijken je hond, ga met je vingertoppen langs de hele hond, heus als ze er zitten , voel je ze. de vingertoppen zijn heel gevoelig, ieder oneffenheidje bij je hond voel je dan.

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Volledig mee eens Willemijn ;-) ;-) ;-) Ik ben in het bezit van een gevoelige hond, letterlijk én figuurlijk... Ik ben een voorstander van natuurlijke middelen en daar is mijn hond heel dankbaar voor.

honden page profiel Denise&DushiDenise&Dushi

honden foto van Denise&Dushi

Lieve iedereen,

Heel erg bedankt voor het reageren.
Volgens mij heeft ze nu al vlooien want ze krabbelt en bijt wel erg veel waardoor ook tijdens het trainen haar concentratie verbroken wordt om even te gaan krabbelen.
Dus dan ga ik nu eerst maar een pippetje gebruiken van frontline om ze allemaal te doden en daarna ook lekker met lavendelolie insmeren.
Ik ben erg blij met de lavendelolie tip (bedankt willemijn). Liever iets natuurlijks dan chemisch want ze krijgen al genoeg chemische troep binnen gespoten bij de inentingen. En bovendien is het ook nog eens een heeel stuk voordeliger!

Liefs,

Denise

en van een binnenkort weer vlo-loos hondje genaamd Dushi

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

denise je kan zelf constateren of je hond vlooien hebt, of door een vlooienkam te gebruiken of even door de vacht te koekeloeren naar zwarte vlooien poepies, die zie je echt zo op de huid tussen het haar zitten, dan heb je vlooien.

en frontline geven ? doe je het toch? eerst zeker weten of je hond vlooien hebt, en niet geven omdat je hond krabbelt. en voor een paar vlooien geef je geen chemie , en volgens mij is je hond kortharig ? dan kan je zeker checken of je hond vlooien heeft.

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Bovendien is er al veel resistentie tegen Frontline, hier werkte het voor geen meter meer. Als je een niet werkende pipet aanbrengt, moet je minstens 4 weken wachten voor je iets anders kan gebruiken.
Prac-tic werkte hier ook maar matig en van Adavantix daarvan begon hij pas te krabben. Dat zal wel werken maar dat is echt straf spul hoor.
Maar je moet doen waar je je zelf best bij voelt natuurlijk.
Zelf geef ik knoflookgranulaat van golden animal sinds ongeveer een jaar en tot hiertoe (hout vasthouden) goede resultaten mee. Dat wil niet zeggen dat ik niet af en toe een vlo vind, maar ik heb geleerd dat 1 vlo niet altijd een drama is, vlo vangen, goed stofzuigen, alle textiel in de wasmachine op 60°C en tot hiertoe lukt het zo.
Succes en idd zoals Willemijn zegt, eerst je oogjes gebruiken en goed kijken of je hondje weldegelijk vlooien heeft. Krabben kàn vlooien betekenen maar dat is niet àltijd zo, het kan ook een allergie of intolerantie zijn voor het één of het ander. Goed stofzuigen/textiel wassen... spuiten in de stofzuiger met een spray (ik gebruik ecostyle omgevingsspray), of een stuk vlooienband insteken. De omgeving behandelen is minstens even of misschien wel belangrijker dan de hond zelf.
Succes!

honden page profiel HarrietHarriet

honden foto van Harriet

Ik gebruik ook geen druppels of bandjes, waarom ook, al deze dingen komen in het bloed van onze woef en kunnen ook huidirritatie veroorzaken, we nemen toch ook geen hoofdpijn pil als we denken dat we morgen hoofdpijn krijgen :-)

En Willemijn, bedankt voor je goede tips ;-)

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi ••

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

Zolang er geen vlooien gezien zijn, zou ik geen agressieve middelen gebruiken.
Kan de jeuk niet van iets anders komen?

Ik gebruik die pipetjes nooit.
Heb wel TeaTree Olie in huis, schijnt ook te helpen tegen vlooien/teken?

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Als het niet nodig is, waarom zou je dan chemie gebruiken voor je hond ?
Pipetjes, antitekenspul, ontwormingen zijn allemaal chemie en dat gaat ook naar de lever
en de nieren, al merk je daar niets van.
Ik ontworm Romeo alleen als het nodig is. Niet preventief.
Mijn vent is ruwharig, bijna aan zijn plukbeurt toe, maar ik kijk hem goed na en
gebruik niets dat niet nodig is.
Wat kwark of yoghurt elke dag geef ik hem.
Karde ontworming (antiworms) gebruik ik alleen als het nodig is en dat is eigenlijk bijna nooit.
De druppels gaan 4-6 weken over het voer en het is afdoende.
Is puur natuurlijk, zonder chemie of andere troep.
Het was eerst te krijgen bij 7forseven, maar die site is overgenomen door een andere firma
en ik weet even niet welke.
Ze hebben allerlei puur natuurlijk spul, antiteken, antivlooien, anti wormen.
Als het dan nodig is, liever geen chemie.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ellun, geen teatrea olie puur gebruiken, veel te sterk, vermeng het met water en azijn.

tien of wat meer druppels, ligt aan de groote van je hond, twee doppen water en twee doppen azijn, schudden en nevelen of met een washandje op de vacht van je hond, na een regen bui is het weg of een zwempartij, je kan altijd weer wat bij nevelen, geen water er aan te pas gekomen ? blijft het een week mooi vlo en teek werend. een week.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wel of geen vlooiendruppels/pippetjes gebruiken" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Zonnebaden
^