wel of geen vlooiendruppels/pippetjes gebruiken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Machtel, zet de nieuwe site hier neer, voor wormen....altijd handig.

ook de cdvet is er wat natuurlijk is , en ze hebben ook voor ontwormen, maar alleen ontwormen als je hond getest is, dan weet je of je hond wormen heeft, ontwormen natuurlijk of chemisch zonder wormen is niet nodig.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wel of geen vlooiendruppels/pippetjes gebruiken" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Denise&DushiDenise&Dushi

honden foto van Denise&Dushi

Dushi had toch vlooien dus ik ben naar de dierenarts gegaan om daar van die pippetjes te halen.
De dierenarts had alleen advantix en die heb ik toen genomen helaas had ze alleen een doosje van 4 en moest ik er dus 4 kopen voor €24 +-.
Ik heb het zo rond een uurtje of half 7 opgedaan bij haar. En eigenlijk had ik al een best vermoeiend dagje achter de rug althans voor haar dan want ik had er veel laten spelen. En haar daarna ook nog lekker laten rennen dus verwachte wel dat ze s avonds al lekker rustig zou zijn en gaan slapen.
Dit was dus niet het geval ze heeft bijna heel de nacht lopen piepen (overigens was dit ook de eerste keer dat ze een pippetje kreeg). En nu is ze nog wel een pup van 3,5 maand maar ze piept nooit als ze moet gaan slapen. Ik denk dat het kwam omdat het vreselijk stonk en dat ze dat zelf ook erg onaangenaam vond.
Ik vond het in ieder geval erg ziellig want ik wist ook dat ze dus wel erg moe moest zijn. Om 5 uur der laatste gepiep gehoort en toen is ze eindelijk lekker gaan slapen en heb ik haar om kwart over 10 wakker gemaakt.
Ze ruikt nu gelukkig niet meer zo sterk maar als je echt dicht bij haar komt met je neus ruik je het nog wel.

Die andere 3 pippetjes gaan ook zeker nu de prullenbak in en dan maar hopen dat doormiddel van de lavendelolie er nooit meer vlooien komen.

Maar ze heeft vandaag al heen last meer van de vlooien geloof ik want ze heeft heel weinig nog maar lopen krabbelen.
Wel is ze erg moe vandaag en ligt constant te slapen of rustig op een botje te kauwen!

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi ••

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

" ellun, geen teatrea olie puur gebruiken, veel te sterk, vermeng het met water en azijn.

tien of wat meer druppels, ligt aan de groote van je hond, twee doppen water en twee doppen azijn, schudden en nevelen of met een washandje op de vacht van je hond, na een regen bui is het weg of een zwempartij, je kan altijd weer wat bij nevelen, geen water er aan te pas gekomen ? blijft het een week mooi vlo en teek werend. een week. "


Dat doe ik zeker, in zo'n spuitflacon :-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

denise, jammer dat je toch pipetjes gebruikt hebt, hoop kosten gemaakt, en je hond heeft een vervelende nacht gehad, ecospray is 100 % natuurlijk, dat had je toch hierboven kunnen lezen, had dat dan gebruikt, nu gooi je drie pipetjes zo de vuilbak in.

lavendel is werend voor de vlo, daar gaan vlooien niet van dood.

wel van de ecospray, de pipetjes gaan door de bloedbaan van je hond, de spray komt alleen in het vetweefsel van je hond, en is niet schadelijk, de pipetjes wel.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

elly, er zijn van die plantennevelaars, die kosten 1 euro, zijn klein, plastic tasje mee flacon erin, en je kan weg, de hond kan zwemmen, ga je daarna door het bos, even nevelen, en geen teek die op je hond komt.

honden page profiel Odielah & friendsOdielah & friends

honden foto van Odielah & friends

Mijn honden hebben helemaal geen last van pippetjes, geen huidirritaties helemaal niks, maar ik ga de natuurlijke middelen wel proberen, dat lijkt mij sowieso gewoon een goed idee...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

gelukkig carol, maar er zijn honden die wel problemen hebben, vandaar de natuurmiddelen, die zijn ook voorhanden. :-D

honden page profiel Joke en Joke en "Sem"

honden foto van Joke en

Willemijn,

mag je dan geen etherische teatrea olie gebruiken op de manier van de lavendelolie van jou?
Dus 1 druppel in handpalmen en dan over de flanken van je hond (Shih-Tzu 9 kilo)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

gebruik badolie van lavendel, een paar druppels op je handen inwrijven, en daarmee over de flanken van je hond gaan, inwrijven in de huid is niet nodig, en ongewenst, het gaat om de geur daar hebben vlooien een hekel aan.

en de teatree nee niet puur gebruiken, ook niet op je handen en daarmee je hond inwrijven, puur blijft het nog puur he, mengen met azijn en water.

honden page profiel Denise&DushiDenise&Dushi

honden foto van Denise&Dushi

Ik gebruik nu al een tijdje die lavendelolie van kneipf, maar volgens mij vind Dushi dit ook niet zo prettig!
Zodra ik het flesje pak rent ze al weg van me omdat ze niet wil dat ik die lavendelolie op haar smeer.
Ook als ze niet ziet dat ik het flesje open maar wel ruikt dat ik dan lavendel handen heb probeert ze te ontvluchten.
Wanneer het er eenmaal opzit lijkt ze er geen last van te hebben want ze is erg snel al weer afgeleid.

Is het normaal dat Dushi dit gedrag vertoond?


honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ja :-D een hond wil geen geurende hond zijn, echt niet. die vind een vis lucht of mest lucht heerlijk, daar hebben ze geen enkel probleem mee.

de druppel die je over je handen wrijft hoeft niet ala minuut op de vacht van je hond aangebracht te worden, niet nodig, op een gegeven momen even wrijven en klaar, vele druppels is dan niet nodig.

ik heb hier ook van een trimster een heerlijk luchtje gehad, voor honden die bij de trimster zijn geweest, gebruik ik wel eens hahaha vind het zelf zo lekker geurtje, als bamse dat maar ziet, is ze verdwenen, hahahaha

maar schadelijk is het niet, en gebruik er weinig van. heel weinig, het gaat er maar om dat de vlo weg blijft. en er is al genoeg bij een klein druppeltje.

wat ik zelf doe, is lavendel drogen, als de bloem er volop is, dan maak ik zakjes, en stop het lekker onder haar vetbed, de vlo ruikt het, zelf ruik je het niet zo, maar de geur is voor de vlo al voldoende om weg te blijven. hahahaha

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dat geurtje van de trimster, gebruik ik niet voor mezelf hoor. hahaha doet het wel eens op bamse de broek als ze loops is, een geurende hond op de weg, heerlijk, heel scheemda ruikt het. hahahaha

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Sorry, ik moet even lachen, zie Bamse al lopen in haar slip, lekkere wolk parfum achterlatend

honden page profiel marionmarion

honden foto van marion

die van ons zijn net 3 wandelende citroenen! heb een fles van Espree besteld tegen oa vlooien en teken waar oa citroen olie inzit en ik moet zeggen tot nu toe geen vervelende prikkebeesten gezien

honden page profiel marionmarion

honden foto van marion

" die van ons zijn net 3 wandelende citroenen! heb een fles van Espree besteld tegen oa vlooien en teken waar oa citroen olie inzit en ik moet zeggen tot nu toe geen vervelende prikkebeesten gezien

"



moet er wel even bij vermelden dat het de vlooien niet dood maar de vacht onaantrekkelijk maakt voor vlooien

Anoniem (Gast)

" CISKA..... nee niet tegen teken..teken laten zich vallen en bijten zich dan vast in de hond. door een onaangename geur zoals azijn teatree en water te mengen en dat over de vacht van je hond te sprayen, of washandje gebruiken, verdwijnen ze snel, de geur is niet te harden voor deze parasieten, maar voor ons en ook voor de hond is de geur niet onaangenaam, even ruik je het daarna is de geur voor ons weg.


teatree water en azijn. in een flesje ....de teatree ongeveer tien druppels, twee doppen water en twee doppen azijn, schudden, en nevelen over de vacht van je hond voor je gaat wandelen, altijd raadzaam. pas op het mag niet voor katten gebruikt worden, katten kunnen niet tegen teatree, en de teatree niet puur gebruiken. "


En helpt dit wel ook tegen vlooien?

honden page profiel Denise&DushiDenise&Dushi

honden foto van Denise&Dushi

haha ja honden stinken liever, maar ik heb toch liever dat ze naar lavendel ruikt.
de lavendelplantjes willen bij ons nog niet echt groeien helaas maar daar zit ik wel op te wachten, want het is zeker een goed idee omdat onder haar kussentje van de bench te leggen.
ik dacht zelf altijd dat hondenparfum nooit echt goed was voor honden, maar ja dat komt vast door het idee meer dan ;-)

honden page profiel marijke bmarijke b

honden foto van marijke b

ik lees net een artikel in Groomers ( vakblad voor trimmers) dat een poedel of doodle géén vlooiendruppels in de nek verdragen , ook een waarschuwing dat een pipet nóóit tegelijk met de enting mag worden gegeven !! bij geen enkel ras !
helaas waarschuwen dierenartsen hier niet voor !

honden page profiel Denise&DushiDenise&Dushi

honden foto van Denise&Dushi

" ik lees net een artikel in Groomers ( vakblad voor trimmers) dat een poedel of doodle géén vlooiendruppels in de nek verdragen , ook een waarschuwing dat een pipet nóóit tegelijk met de enting mag worden gegeven !! bij geen enkel ras !
helaas waarschuwen dierenartsen hier niet voor ! "


Bij mij dierenarts kreeg ik ook nog zo'n proefpippetje mee juist na haar 2e puppy enting!
Erg slecht van de DA dat ze daar ook zelf pippetjes verkopen je zou juist denken dat zij wel weten wat goed is en wat niet toch

honden page profiel Yvonne1961Yvonne1961

Dat artikel zou ik graag eens lezen.
Ik heb 2 poedels en die verdragen wel vlooiendruppels in de nek.(advantage momenteel)
Ging het hier om eem bepaalde werzame stof misschien?

honden page profiel marijke bmarijke b

honden foto van marijke b

helaas is dit blad niet in de handel te koop , ik weet niet of ik zomaar een artikel uit dit blad mag kopiëren , ivm auteursrecht

honden page profiel marijke bmarijke b

honden foto van marijke b

het gaat trouwens om álle pipetjes

Anniek (Gast)

hihih iets te enthousiast hier geweest met de olie, lees anniek schoot uit....zucht en dus heb ik nu een blauwe hond..... 0.- hihihih

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wel of geen vlooiendruppels/pippetjes gebruiken" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Zonnebaden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^