Goede situatie voor een hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Yas (Gast)

Hallo allemaal,

Mijn naam is Yasmin en ik ben nu 17 jaar oud. Ik volg de opleiding dierverzorging niveau 4 en loop nu in totaal een jaartje stage in het dieren asiel waar zowel honden als katten zijn. Ik wil al erg lang een hond, maar daar is het nooit van gekomen omdat mijn ouders, ik en mijn broer te veel van huis zijn, en daar buiten sporten mijn broer en ik erg veel (honk en softbal).

Mijn vader is afgelopen maand geslaagd voor zijn studie/opleiding achtig iets, en mag nu een andere functie doen binnen zijn beroep. Wanneer hij klaar is met inwerken (wij schatten dat dit vanaf volgend jaar rond maart is) hoeft hij nog maar 1 dag i.d week op kantoor te werken en de rest werkt hij thuis. Hij zal alleen wel eens (wij verwachten hooguit 3x i.d week) op bezoek moeten gaan bij bedrijven etc. De hond (als die er uberhaupt zou zijn) zou dan 2 tot hooguit 4 uurtjes alleen thuis moeten blijven. Mijn moeder is elke vrijdag vrij en doet dan alleen in de ochtend de boodschappen, wat in totaal maximaal 2 uurtjes in beslag neemt.

Omdat er vanaf volgend jaar vaker mensen thuis zijn in huis bedacht ik mij dat het dan misschien mogelijk is om een hond in huis te nemen. Uiteraard heb ik er over nagedacht, maar omdat ik zelf nog nooit honden heb gehad weet ik ook niet wat het limiet volgens jullie is qua maximaal alleen thuis zijn op een dag etc. Voor de rest - mocht er een hond komen - ben ik bereid een cursus te volgen, en eventueel op jullie advies een dagverblijf te raadplegen voor de dagen dat de hond alleen is. Ik begrijp dat een hond, en zeker geen pup vanaf het begin direct alleen kan blijven. Wij kunnen regelen dat dit langzaam opgebouwd kan worden, dus dat is geen probleem. Ook zal ik een uur eerder opstaan elke schooldag om met de hond te lopen en de hond lekker te laten rennen. Wanneer ik thuis ben van school zal ik ook gelijk weer een wandeling maken van minimaal 5 kwartier, en na het avondeten (voor de mensen) weer een wandeling van minimaal een half uur. En voor het slapen gaan waarvan ik verwacht dat dat rond half 11 is, nog een wandelingetje maken. Deze is wel korter dan de anderen, omdat het over het algemeen \'s avonds bij mij in de buurt op straat niet zo prettig is. Dit zou dus een wandeling worden van een kwartier tot 20 minuten. Dat zijn de wanelingen die onder mijn naam komen te staan. Voor de rest kan mijn vader dan in principe in de tijd dat ik op school ben tussendoor de hond nog uit laten, zodat de hond niet zijn plasje of poepje 8 u moet ophouden omdat ik niet thuis ben.

Ik woon in een stad, en op ongeveer 7 minuten afstand lopen ligt een park. Voor de rest op een kwartiertje fietsen is een ander park en een halfuurtje fietsen is een bos. Vanaf het bos kan ik doorlopen naar de duinen/strand en dat is in totaal een kwartiertje van het bos vandaan. Ik woon in een rijtjeshuis. Ik heb een begaande grond, een 1e etage en een 2e etage en ik heb ook een achtertuin (met hek erom heen). Ik schat dat die ongeveer 6 bij 7 meter is, niet zo heel groot dus. Voor de rest heb ik ook nog een kat als huisdier en ik ben van plan om de zolder als \"verboden terrein\" te maken voor de hond. Mocht de kat de hond even zat zijn of wil ze eventjes alleen zijn, heeft ze nog een plekje voor haarzelf.

Omdat ik zelf buiten school ook nog regelmatig uit huis ben om te sporten, vroeg ik mij af of ik de hond mee kon/mocht nemen naar mijn club. Ik heb het nagevraagd en dat mag! Op mijn sportclub lopen een heleboel kleine kinderen rond dus de socialisatie is heel belangrijk bij mijn MOGELIJKE toekomstige hond. Als ik de deur uit ga om te sporten, mag de hond dus gewoon mee. Twee vrienden van mij nemen ook altijd hun honden mee naar de club en dan is de hond daar samen met twee andere hondjes.

Voor de rest heb ik er heel erg over nagedacht of ik een hond uit het asiel wil, of eentje van pups af aan. Mijn vraag aan jullie is wat jullie mij aanraden. Aangezien ik al bijna een jaar stage loop in een dierenasiel (op de hondenafdeling) kan ik zeggen uit ervaring dat daar nauwelijks honden rondlopen die met anderen honden overweg kunnen, met kleine kinderen om kunnen gaan EN met katten om kunnen gaan. Ik wil erg graag natuurlijk een hond uit het asiel een tweede kans bieden, maar ik kan uit ervaring zeggen dat er zeer weinig van dat soort honden zijn. Bij een pup daar in tegen is het natuurlijk in de begin periode zwaarder ivm socialisatie, zindelijk maken etc, MAAR een pup kan je tot op zekere hoogte erg goed vormen en - om het even zo te noemen - aanpassen op je levensstijl. Met de goede socialisatie kan de pup (op latere leeftijd) los lopen omdat hij inprincipe met andere honden overweg kan, hij kan mee naar de sportclub omdat hij (hopelijk) niet een kindje aanstukken bijt wanneer die erg enthousiast naar hem toe komt EN zou de pup wennen aan mijn kat.

Voor de rest hebben allebij mijn ouders ervaring met het opvoeden van een hond. Mijn moeder heeft vroeger een cocker gehad (vanaf 8 weken oud) en die luisterde zeer goed. Behalve wanneer hij iets rook, dan was hij oost indisch doof, haha! Dat kan je bij zo\'n ras nauwelijks vermijden als je hond los loopt. Mijn vader had een \"vuilnisbakkenras\", ook vanaf 8 weken, alleen was deze minder goed opgevoedt. Dat kwam omdat de hond vijf bazen had thuis, om het zo maar even te noemen. Voor de rest een hartstikke lieve hond, alleen luisterde hij niet. Naar de omgeving, anderen en honden was hij ook erg leuk.

Nu is mijn vraag; in toekomstige situatie als mijn vader klaar is met inwerken (en alles uiteraard weer stabiel is), is mijn situatie dan geschikt voor een hond?
En zo ja, adviseren jullie mij een hond uit het asiel te nemen OF een vanaf pups af aan als je kijkt naar de eisen die ik heb?

Alvast bedankt voor het vele lezen! Ik stel het zeer op prijs en ik zou graag jullie reacties horen. Ik begin niet aan een hond als ik weet dat de hond het niet fijn zou hebben, en ik begin al helemaal niet aan een hond wanneer ik geen voldoende info heb!

Groetjes!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Goede situatie voor een hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Yas (Gast)

Oh, mocht het zo zijn dat het niet duidelijk is overgekomen; ik woon nog samen met mijn broer van 19 bij mijn ouders.

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

ik denk dat het prima kan. in principe moet een volwassen hond wel 4 uurtjes alleen kunnen zijn. wat mensen de max vinden voor de hond om alleen te zijn verschilt per hond en per persoon, maar persoonlijk vind ik 6 uur alleen achter elkaar de max. wordt het langer, dan moet er iets van uitlaatservice geregeld worden.

verder zie ik dat je zelf al meer dan 3 uur wil wandelen met de hond op een dag, lijkt mij ruim voldoende. wat betreft asielhond/pup. je moet daar uiteindelijk een keuze in maken. maar in asiels komen ook regelmatig honden onder een jaar terecht. daar kan je ook nog heel veel mee doen. als je een asielhond wil, kan het handig zijn om verder te kijken dan je eigen asiel, dan heb je meer keus. bijv. op www.dierenasiels.com
een pup kan ook, maar dat vraagt meer aanpassingen in je leven. een pup zou ik bijv. niet meenemen naar een sportclub als je er niet de hele tijd bij kan zijn. het kan bijv. zijn dat de kinderen te lomp worden, en jij kan dat dan niet corrigeren, waardoor de hond een slechte ervaring met kinderen krijgt, en vervolgens ook weer minder goed met kinderen kan omgaan.

verder is het van te voren handig om te bedenken wat voor type hond je wil. groot/klein, lang/kort haar, welke rasgroep.

maar vind dat je er goed overna denkt, en denk dat het prima kan. wel even van te voren afspreken waar de hond blijft als jij het huis uit gaat, gaat hij mee(en kan je er dan ook goed voor zorgen), of blijft hij bij je ouders(en kunnen/willen zij er dan genoeg mee wandelen)?

Yas (Gast)

Dank je wel voor je reactie! De moeder van een vriendin houdt altijd een oogje op de twee hondjes die nu al op de club rondlopen. Ik heb het al met haar erover gehad en zij vind het geen probleem als er nog een hondje bij zou komen. Wanneer kinderen dus te veel aandacht en energie van mijn -mogelijke- hond eisen, dan grijpt zij in.

Mijn voorkeur gaat persoonlijk naar een middel groot tot een grote hond, maar omdat de hond tussen mij en mijn broer op de achterbank in de auto moet passen mag hij dus niet te groot zijn (ivm op vakantie gaan etc.). Voor de rest wilde mijn moeder altijd een hond met korte haren, maar na alles op een rijtje te hebben gezet, vind ze lange haren ook niet meer zo'n probleem. Ik moet eerlijk zeggen dat mijn persoonlijke voorkeur tot nu naar een Oudduiste herder uit gaat. Ik heb al met eigenaren gesproken en een heleboel informatie gewonnen op internet, en tot nu toe staat die nog steeds boven aan mijn lijstje. Ook heb ik nagedacht over een Border Collie, maar ik ben tot de conclusie gekomen dat die waarschijnlijk te veel energie heeft voor de toekomstige situatie. Mijn vader kan natuurlijk niet wanneer ik op school zit een paar uur met de hond gaan lopen, hij moet immers ook zijn werk doen, ookal is dat dan thuis.

Als ik het huis uit ga, gaat de hond inprincipe met mij mee. Omdat ik de opleiding Dierverzorging doe en later ook met dieren ga werken (honden), is er een grote kans dat de hond mee kan naar mijn werk. Mocht dat niet zo zijn, dan blijft de hond bij mijn ouders of passen mijn ouders op. Mijn ouders zouden er prima voor willen zorgen en mijn vader is een echte wandelman haha, dus dat zou dan wel goed komen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Goede situatie voor een hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Hondenschool, initiatieles
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^