Help, picknickers...iemand tips voor corrigeren op afstand?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sophiesophie

honden foto van sophie

Mijn hond luistert op zich heel goed, ook als hij los loopt.
Probleem is alleen, hij heeft een hele irritante obsessie voor alles wat enigzins eetbaar is.

- Als in het park het gras net gemaaid is gaat hij van die hompen gras op staan vreten. Ook eet hij de hele tijd stokken. Zodra ik hem wil corrigeren maakt hij zo'n puberale bokkesprong en rent hij weg. Hij doet dit met name als ik stilsta en hij dus even "niks te doen heeft".
- Als er mensen ergens zitten te picknicken gaat hij erop af. Als er iets eetbaars ligt dan jat hij het zo onder hun neus vandaan. Erg genant.
- Kleine kinderen in buggy's met een koekje in de hand...hij weet dat er iets te halen valt en graait het zo uit dat handje. Dat is nu al een paar keer gebeurd en het is zo genant. Gelukkig heb ik nog geen woedende ouders meegemaakt, maar daar wil ik liever niet op wachten...

Dit kan echt niet langer zo, het is weer lente en ik wil hem dit zo snel mogelijk afleren nu het park weer vol picknickers komt te zitten...

Heeft iemand een gouden tip?
Ik heb sterk de neiging om zo'n schokband aan te schaffen (zo een die ook met geluid en trilling werkt), omdat hij zich op dit soort momenten echt niets aantrekt van mijn "zware stem" en ik hem op afstand dus totaal niet onder controle heb zodra er eten in het vizier is...
Iemand ervaring met die banden?




Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help, picknickers...iemand tips voor corrigeren op afstand?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

FYSIEKE CORRECTIES/CORRIGERENDE HULPMIDDELEN

HP hecht belang aan verantwoord en positief opvoeden. Met inzicht en geduld kun je een hond prima op positieve wijze opvoeden.

Het adviseren en/of rechtvaardigen van fysieke correcties en/of corrigerende hulpmiddelen of andere (fysieke) provocerende handelingen is daarom niet toegestaan. Behalve dat het beschadigend is voor de vertrouwensrelatie en stress veroorzaakt bij de hond kunnen ze ook een risico vormen voor de veiligheid en gezondheid van mens en dier.

Voorbeelden van fysieke correcties; Een hond corrigerend in het nekvel pakken (al dan niet schudden), een hond op de grond duwen en/of vastklemmen, knijpen, prikken/porren, de bek vastklemmen, een tik geven, slaan en schoppen, anderszins pijnigen of provoceren.
Corrigerende Hulpmiddelen; Wurg- en stroombanden en slipkettingen.

Hier geldt dat het iedereen toegestaan is om allerlei vragen rondom opvoeding te stellen. Ook als dit vragen betreft over fysieke correcties of corrigerende hulpmiddelen. Wij willen juist hierin meewerken aan een stuk bewustzijnsvergroting ten aanzien van verantwoord opvoeden. Een open gesprek hierover is dus mogelijk, maar actief adviseren van fysieke correctie of correctiehulpmiddelen of provoceren is niet toegestaan en wordt aangeduid met een rode pijl en een moderatormededeling . Herhaaldelijk actief adviseren of provoceren levert een waarschuwing en bij doorgaan een afkoelban op.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Stroombanden? Nooit gebruiken!
Ze maken je probleem alleen maar groter.

Ga positief met je hond trainen. Leer hem een aandachtsgeluidje, bijvoorbeeld klakken met je tong.
Beloon hem als hij naar je kijkt. Ga dat heel goed oefenen en zorg dat je zijn gesnack dus voor bent.
Als jij iets in je zak hebt wat nog lekkerder is, is het snel onder controle.

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Als je weet dat je hond dit doet, waarom lijn je hem dan niet aan als er mensen zitten te picknicken of kinderen met koekjes voorbij komen? Dat lijkt me effectiever dan een stroomband. Aan de lijn is dit gedrag makkelijker te corrigeren. Neem iets lekkers en leid hem daarmee af. Pas wanneer dit super gaat, los proberen.

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Ben het eens met Zonnetje en Jose. Waarom boos worden op je hond terwijl het ook anders kan. Misschien dat je het komen nog wat beter moet gaan oefenen maar dan met hele lekkere beloningen.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden



Vast aan de lijn.

Oefenen met de lange lijn dat je hond terug komt bij het commando wat je erbij geeft. Wel belonen als hij komt.

Zo voorkom je dat je met boze ouders te maken krijgt.

Het is toch jou hond en jou verantwoording dat hij zal moeten leren om van etenswaren van andere mensen af zal moeten blijven.

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Flink met je hond gaan trainen, desnoods met begeleiding en tot die tijd dus aan de lijn waar de hond anderen tot last kan zijn... Plekken zoeken waar de hond wel veilig los kan..

Kijk, het is eigenlijk heel makkelijk.. Er is een probleem maar dat probleem daar kan de hond niks aan doen, maar de hond moet daar dus wel voor gestraft worden, middels een schokband? Vind ik nou niet bepaald zoals het zou moeten zijn...

Eigenlijk moet je dus jezelf als eigenaar een paar klapjes geven en er positief mee aan het werk gaan, want jij als eigenaar kan je hond trainen en de hond doet gewoon iets waarvan hij niet beter weet... Aan jou dus om de hond te leren dat het ongewenst gedrag is en geloof me, dat doe je niet door gebruik te gaan maken van dieronvriendelijke methodes... Positief aan de slag dus, desnoods met een cursus..

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Iemand heeft z'n mod-bril nog op. ;-)

Wijzig: iemand had. Haha. O-)

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Hahaha, betrapt ;-)

honden page profiel D&GD&G

honden foto van D&G

" Positief aan de slacht dus "




Oeps, tik foutje ;-)

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S



Getuigt van je enthousiasme als vers modje toch? ;-)

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

"



Oeps, tik foutje ;-) "


Hahahaha!!!!

Die is echt een beetje dommie ;-)

Zal het maar niet aanpassen nu, anders is de quote weer zo vreemd haha!

Toch maar even aangepast ;-)

honden foto van Beagles Floor (hartje), Laika, Belle en hun baasje Wilma

Mijn Floor pakt ook al het eten, wat voorbij komt. En ik weet dat dit bij een Beagle haast niet uit te trainen is. Dus in dit soort situaties, gaat ze gewoon aan de riem.

Waarom situaties uitlokken als het niet nodig is? Denk ik dan.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

*een lange slappe lijn van een meter of 10 aanschaffen.

*thuis gaan oefenen met aandacht krijgen alsje haar naam zegt,dus heel goed oefenen met het allerlekkerste koekje/snoepje/kaasje om zo de naam met iets heel positiefs te associëren.

*buiten veel oefenen,met die naam vrolijk/neutraal te zeggen,niet boos of streng.Bij mij werkt het best 2 keer languitgerekt haar naam zeggen,op een normaal geluidsstandje,eigenlijk net zo hard als dat ze vlak naast mij zou staan.Mijn hond heet Mila,dus dan wordt het: 'M-i-i-i-i-i-i-i-i-l-l-a-a-a'.

*ook aanlijnen voordatje hond een 'fout'kan maken helpt ook erg,want zo kan het gedrag ook niet inslijten.

Ik krijg wel het idee dat je hond dan wat druk in zijn doen is,zelfs stressvol als hij letterlijk zo snel mogelijk hele hompen gemaakt gras opeet.

Ga even je manier van opvoeden na..gebruik een neutrale lieve stem en geen zware.
Het is belangrijk om je hond iets te kunnen leren als hij in balans is qua beweging/geestelijke uitdaging en rust.Onvoldoende rust kan een hond heel onrustig en zenuwachtig maken,een hond heeft gemiddeld genoeg aan 18uren echte rust.

Dat je een schokband overweegd zegt iets over jou onmacht en frustratie's dat neemt je hond ook over.Misschien is een GT een optie,die je begeleid daarin,zodat het in 1 keer goed gaat.Let wel op een GT te nemen die uitsluitend positief werkt en het liefst(mijn inziens)zelfs met Kalmerende signalen.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Onze Freya deed dat. Die had in de winter in het bos gelopen, gedumpt. Ze bleef haar hele leven last houden van "snaaien nu het kan" momenten. Dus ook van de hete barbecue, kantoormannen die met een boterham in de hand liepen enzovoorts. Nu zie je barbecues van tevoren staan, dus dan ging ze niet los, of liepen we ergens anders.

honden page profiel Judith en SammieJudith en Sammie

honden foto van Judith en Sammie

oefenen, laat een bekende van je de pickniker zijn en instrueer deze om zo te reageren als jij wilt. Dus met een boterham in de hand en dan foei of nee roepen. En zo een paar keer tot dat de hond gaat begrijpen dat het niet de bedoeling is.
Bij kleine kinderen zou ik hem aanlijnen.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ja, oefenen dus.

Hier in het park is het 1 grote mega picknick, sommige honden waar Santa mee speelt doen dit ook.
Die baasjes gaan dus niet naar het park als het zulk mooi weer is, dan gaan ze naar het bos.
Santa heeft het nog niet gedaan, maar loopt/rent wel op die mensen af.
En sommige mensen vinden dit inderdaad niet leuk, kan ik me ook wel voorstellen hoor.
Ik blijf oefenen, hij kan nog veeeeel beter luisteren.
Het is ook een kwestie van je hond goed in de gaten houden, lang voor hij iets ziet hem afleiden met een balletje oid, zorg dat je hond jou verkiest boven al dat interessants in het park.
Oefening baart kunst. ;-)

Enne die schokband, niet meer aan denken.
Dan kun je beter je hond ergens anders uitlaten.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Over je zware stem, als je hond zo'n situatie in het vizier heeft hoort hij je vaak niet eens meer, echt, vandaar dat je het voor moet zijn.
Dat lukt alleen als je goed op de lichaamstaal van je hond let.
Ik zie het aan Santa, langzamer lopen, oren, staart, houding, alles staat net een tikje anders.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help, picknickers...iemand tips voor corrigeren op afstand?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Euthanasie bij mijn hond???
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^