beschernt jouw hond je tegen enge mensen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel anjaanja 3 doggies

honden foto van anja

devil beschermt mij heel erg goed en de kleine hondjes ook zoals laatst kwam er een loodgieter bij ons en die stond volgens hem veel te dicht bij mij die heeft eerst een hele vuile blik gekregen en daarna probeerde devil hem het huis uit te werken en een tijdje geleden kwam ik savonds met het laatste rondje een junk tegen die wou mij betasten ik had het niet meer maar mijn held devil kwam heel goed voor mij op hij gromde zijn tanden bloot en de junk wist niet waar hij het moest zoeken hahahaha. en laatst was er een stafford (dat was ooit devils beste vriend) en die wou onze jongste telg aanvallen omdat hij jaloers was dat hij aan het spelen was met een andere pup en dat wou die buurhond niet hebben want hij wou alleen maar met die pup spelen (is zijn zoon is nu alleen van een ander) hij zat wel aan de riem maar kon los komen en devil heeft toen ook die kleintjes beschermd gelukkig is er niets gebeurt waren wij met zijn allen als de kippen bij

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "beschernt jouw hond je tegen enge mensen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel {N}iki & {Y}uca...{N}iki & {Y}uca... 3 doggies

honden foto van {N}iki & {Y}uca...

Lucky deed dit bij mannen,
daar moest ze niets van hebben..

Ze heeft 2x aangevallen,
1x bij de verwarmingsinspecteur en 1x bij de postbode die post wilde afgeven...

Vond het wel prettig..dan wist ik als mij eens iets zou overkomen Lucky in ieder geval haar best zou doen

honden page profiel Karin en BaloeKarin en Baloe 3 doggies

honden foto van Karin en Baloe

Nog niet meegemaakt met Baloe. Ik denk niet dat hij iets zou doen. Hij gelooft nog in de algemene goedheid van de mensen

honden page profiel Danielle, Djano, Mika & JessyDanielle, Djano, Mika & Jessy 3 doggies

honden foto van Danielle, Djano, Mika & Jessy

Ik woon nou net in een wijk waar bijna altijd trammelant is hangjongeren en zo omdat ik best vlak bij het centrum woon..
Maar soms lopen er van die vage figuren langs die dus naar je toe willen lopen. Djano is nu 16 weken maar als hij het niet vertrouwt gaat hij voor me zitten gaat grommen en laat zijn tanden zien dat helpt want ze weten niet hoe snel ze de andere kant op moeten lopen. Maar verder vind hij iedereen geweldig vooral de politieagenten die 's avonds door de wijk fietsen. Ze stoppen altijd wel even om hem aan te halen en zeggen dan dat hij goed op het vrouwtje moet passen :-D

honden page profiel Olga met Nera en SammieOlga met Nera en Sammie

honden foto van Olga met Nera en Sammie

Wat leuk Danielle, zo jong nog, en weet al precies, tegen wie hij zijn tanden moet laten zien.

honden page profiel mischa, esha & fitziemischa, esha & fitzie 3 doggies

honden foto van mischa, esha & fitzie

Esha grijpt ook in.... Ze heeft in het verleden iemand gepakt (een man). Mijn vriend en ik stonden voor een hotel, voorover gebogen (kwetsbaar?) onze tas inpakken. Esha stond achter ons en uit het niets kwam er een man achter ons gelopen. Esha heeft toen op een typische herder manier ingegrepen: blaffen, en op het moment dat de man passeerde in zijn bil gesnapt. Op een zelfde manier heeft ze eerder eens een bouwvakker gepakt die bij ons het huis binnen liep. Vreselijk vond ik het!
Daarnaast is ze hypergevoelig voor alle junks, alcoholisten e.d. in het park, daar kan ze soms echt tekeer tegen gaan. Aan de ene kant is het prettig te weten dat ze mij zou beschermen, aan de andere kant heb ik liever dat ze gewoon van het leven geniet totdat ík aangeef hulp nodig te hebben (dus niet als het door haar hondenogen gezien een bedreiging is).

Groetjes, Mischa

honden page profiel BrigitteBrigitte 3 doggies

honden foto van Brigitte

Mijn reutje Achilles is echt mijn grote beschermengel!
Ik heb mijn verhaal wel is eerder gepost in een topic, maar ik zal het nog maar een keertje doen.

Ik kom uit een niet al te beste relatie, en heb nogal veel problemen aan mijn ex overgehouden (denk aan stalken, bedreigen, straatverbod, etc.)
Maar goed, om een lang verhaal toch een beetje kort te maken.. Ik heb mijn nieuwe vriend leren kennen en na anderhalf jaar zijn we gaan samenwonen.
We woonden denk ik net een half jaar samen en hadden er net een hondje bijgekregen, die nog overdag in de bench zat, terwijl Achilles los in huis liep.
Ik kwam op een vrijdag uit mn werk en wilde als eerste even snel Cleo uitlaten, maar Achilles wilde me niet voorbij de keuken laten, hij bleef zenuwachtig voor me dribbelen en ik dacht: OH! Okey zeur! Dan mag jij eerst!
Want Cleo had me toch nog niet horen binnenkomen.
We liepen een klein stukje en op een gegeven moment hoorde ik een jongen bellend achter me lopen.
Ik dacht: tsja jongen.
Niet echt bij stil gestaan. Ik liep een stukje verder (achilles deed: snuffel, snuffel bij de bomen.. :-) ) tot ik zijn stem herkende.
Het bloed trok gelijk weg uit mn gezicht, mn handen werden slap en koud en mn benen voelde aan als pudding.
Ik stond helemaal verstijfd en kon me niet meer bewegen... :-(
Mn ex kwam naar me toegelopen en Achilles wilde in eerste instantie naar hem toelopen om vrolijk kwispelen gedag te zeggen, maar ik zei: Achilles nee.
Blijkbaar merkte hij iets aan mn stem of lichaamshouding, want hij keek in mn ogen, keek naar mn ex (die stond tegenover me) en keek weer naar mij. Hij sloeg om als een blad aan een boom.
Ineens draaide Achilles zich om, kwam naar me toegelopen, ging bovenop mn voeten zitten en zn flank stijf tegen mn benen aan.
Hij deed voor de rest niks. Hij blafte niet, gromde niet, liet zn tanden niet zien, gewoon helemaal niks!
Het enige wat hij deed wat staren... En echt eng staren naar mn ex.
Ik voelde, terwijl hij tegen mij aan zat geleund, dat hij al zn spieren gespannen had.
En tsja, je weet het, in van die wanhopige situaties dan springen er de vreemdste dingen in je hoofd. Dus het enige wat ik kon denken was: oh Laat hem (mn ex) alsjeblieft niet dichterbij komen, want dan kan ik Achilles niet houden, en dan moet ik straks ziekenhuiskosten voor mn ex betalen...etc...

Ik zag dat mn ex schrok (want de laatste keer dat hij Achilles had gezien, was het een schattig pluizig bolletje wol) en na een paar minuten liep hij weg.
Ik zuchtte diep terwijl ik nog heel erg na stond te shaken van de shock. En Achilles keek me aan met een blik van okey vrouwtje, het is nu weer goed... :-)
En hij trok zachtjes aan zijn riem omdat hij weer verder wilde snuffelen bij bomen... :-)

Dat is de eerste en laatste keer dat ik mijn lieve knuffelbeetje zo heb gezien.... Dus het blijft mijn grote beschermengeltje... :-) O-)

Liefs Brigitte!

honden page profiel Kyra The Ultimate DogKyra The Ultimate Dog 3 doggies

honden foto van Kyra The Ultimate Dog

Kyra is helemaal niet waaks en super lief.
Maar heb 1 keer meegemaakt dat ik haar aan het uitlaten was en dat er een man ons tegemoet kwam (hij liep ons gewoon voorbij) maar waarsschijnlijk voor het voor kyra niet zo goed aan en ze begon te grommen...
wist niet eens dat ze dat kon...heb dat in de 12 jaar met haar maar 1 keer meegemaakt. Wel een fijn gevoel dat ze me beschermd.


Kyra de Superdog!

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team 3 doggies

honden foto van Shepherd Story Team

Ik denk dat ze hier alledrie heel beschermend zijn. Van Micky weet ik bijvoorbeeld toen mijn vader ziek was, naar het ziekenhuis moest met een ambulance dat Micky toen over mijn vader heen ging staan en we konden geen een van allen meer iets met hem beginnen. Misschien heeft hij ook wel aangevoeld dat mijn vader niet meer thuis zou komen ... maar toch, hij was zeker beschermend.

Met Rowan heb ik het eens meegemaakt dat ik met hem aan het wandelen was in het donker. Hij was toen een half jaar ongeveer en we liepen naar huis toe. Rowan liep los en d'r liep een man achter ons aan al een hele tijd. Langzaam ging Rowan steeds meer achter mij lopen zodat hij tussen mij en de man in liep en voor we de straat in gingen waar we woonden toen draaide hij zich ineens om en joeg de man echt weg. Ook heeft hij al een keer tegen iemand omhoog geparkeerd gestaan toen die in het donker op me af kwam.

En Myla als kruising Mechelaar / Hollander (met merendeel Mechelaars karaktertje) is nu ook al heel beschermend en blaft al bij alles wat ze echt niet vertrouwt. Ze is heel lief naar mensen toe maar als ze je niet vertrouwt kan je ook niets met haar beginnen op dat moment. Dan kan je haar niet overtuigen dat het goed is, tot die persoon weer maakt dat hij een respectabele afstand van ons heeft ingenomen. Ze gaat dan ook heel demonstratief voor ons staan of zitten.

honden page profiel  . . 3 doggies

honden foto van  .

Onze vorige hond Sieb was echt mega waaks, en als we in het donker de laatste ronde deden, dan hoefte er ook niemand bij me in de buurt te komen..
Hij beschermde me vreselijk.
Had wel wat..maar het schrikte wel heel wat mensen af..

honden page profiel Olga met Nera en SammieOlga met Nera en Sammie

honden foto van Olga met Nera en Sammie

Leuk, al die berichten.
Bedankt voor het vertellen.

Olga

honden page profiel Helga & ZoëyHelga & Zoëy 3 doggies

honden foto van Helga & Zoëy

Geen enge mensen... Maar helaas jongetjes. Kinderen dus.. :'(
Zoey heeft een bloedhekel aan kleine jongetjes..

Op en gegeven moment waren we bij mijn collega op visite en die hadden een trampoline in de tuin staan. Ze heeft 2 kinderen waaronder een zoontje.
Ik moest met hen op de trampoline. Kinderen helemaal enthousiast en springen met mij op dat ding. Op een gegeven moment zaten we wat te klieren en ging het jongetje mij onder mijn voeten kriebelen. Ik gillen natuurlijk, want ik kan daar helemaal niet tegen.

Op dat moment springt Zoey op de trampoline (wat al een prestatie is voor zo'n klein mormeltje) en wilde het jochie aanvallen. Mijn vriendin was er net op tijd bij om zijn armpje weg te trekken... Dat was wel even schrikken..
:'(

Nu pas ik altijd extra op bij kinderen..

honden page profiel JannesJannes 3 doggies

honden foto van Jannes

Tot nu toe geen enge mensen tegengekomen. De meesten kiezen het hazenpad als ze Tynee zien, vreemd eigenlijk...
Hoop het ook nooit mee te maken dat ze me moeten beschermen, niet zozeer voor mezelf maar voor de indringer/belager.

honden page profiel maaike maaike 3 doggies

honden foto van maaike

Hier zeker weten. Heb het ook aan den lijve ondervonden toen een paar maanden geleden 2 vreemde figuren me met een vreemd praatje mijn honden afhandig wilde maken. Ik wilde net met de doggies het bos in lopen toen er 2 mannen uit een busje stapten. Ze zagen er vrij normaal uit maar voor de honden scheen er toch iets niet in de haak te zijn. Ze gingen te keer als of we vermoord gingen worden. Die mannen boden eerst geld voor de honden en toen ik zei dat ze niet te koop waren zette er eentje een stap naar voren. Dat had ie beter niet kunnen doen want Hero vertrouwde het niet en schoot zijn richting op met opgetrokken neus en blikkerende tanden. Die kerel schrok zich te pletter. En ik stoer liegen dat ik pak werk met hem heb gedaan. Aangezien Finn ook vrolijk meedeed (die dacht echt nog da het een spelletje was hoor want die was toen pas 7 maanden) leek het net of dat nog waar was ook. De heren zagen er toch geen brood in en kozen het hazenpad.
Ik stond daar met twee stuiterende honden en knikkende knieen. Heb nog wel het kenteken onthouden en ter plekke naar de politie gebeld (lang leve de mobiele telefoon) Bleek dat die kerels al een tijdje door de buurt reden om met rare praatjes oude mensen hun hondje afhandig te maken. Het ging dan om kleine ras hondjes. Ze zeiden wel dat ze het vreemd vonden dat ze zich nu dan tot de grotere rassen hadden gewend. Maar dat ze zich de volgende keer wel 2 keer zouden bedenken. Enfin een week later kreeg ik een telefoontje dat ze op heterdaad betrapt waren en gearresteerd. Verder heb ik er niets meer van vernomen.
De honden mochten gewoon lekker los in het bos maar alle twee zijn ze heel dicht bij me in de buurt gebleven.

1 van die mannen was kaal en Hero komt nog steeds heel dicht tegen me aanlopen als er een kale gedrongen man langs komt gelopen.

honden page profiel

Nou Xenia is best wel waaks als ze iets hoort wat haar niet aanstaat begint ze te blafen. Mijn moeder heeft 1 maal voorgehad dat doen ze buiten wou met Xenia dat er op dat moment een dronken agresiefe man naar mijn moeder toe kwam, Xenia meteen tanden laten zien grommen en er echt klaar staan om te verdedegen. Maar of het nu was om mijn moeder te verdedegen of haar woonplaats te verdedegen weet ik niet want doen ze in de auto was kwamen er 2 vreemde meisjes in de auto zitten en ze had er niet op gereageerd...

honden page profiel Ester & Syrah Ester & Syrah

honden foto van Ester & Syrah

Dat is iets wat ik me eigenlijk ook vaker afvraag, dat mocht er iets gebeuren of Tayco me dan zou beschermen.
Hij is echt een allemans vriendje. Hooguit als iemand in de gang loop en daar is het licht uit dat hij zn oren eens spitst, maar zodra hij ziet wie het is dan slaapt ie weer lekker verder.

Op straat kwispelt hij naar alles en iedereen wat langs komt lopen, dus ik zou het niet durven zeggen.

Ik hoop natuurlijk dat hij wel iets minder vrolijk doet als dat ooit nodig moet zijn haha.

honden page profiel Ester & Syrah Ester & Syrah

honden foto van Ester & Syrah

Dat is iets wat ik me eigenlijk ook vaker afvraag, dat mocht er iets gebeuren of Tayco me dan zou beschermen.
Hij is echt een allemans vriendje. Hooguit als iemand in de gang loop en daar is het licht uit dat hij zn oren eens spitst, maar zodra hij ziet wie het is dan slaapt ie weer lekker verder.

Op straat kwispelt hij naar alles en iedereen wat langs komt lopen, dus ik zou het niet durven zeggen.

Ik hoop natuurlijk dat hij wel iets minder vrolijk doet als dat ooit nodig moet zijn haha.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

De mijne gromt wel en laat soms tandjes zien bij vreemde mensen die hij 'eng' vindt. Misschien meer om zichzelf te beschermen dan mij O-)
Als we aan het stoeien zijn, dan beukt hij gewoon tegen degene die op de grond ligt aan... Niks geen medelijden hahaaha :-D

honden page profiel Piet en Annelies NoordzijPiet en Annelies Noordzij

Hallo Allemaal, wij hebben de Kuvasz bij ons in huis en die beschermt ons uitstekend. Op straat, als ze mensen niet vertrouwen die zich vreemd gedragen, dan gaan ze voor mij staan en laten alleen een zacht gegrom horen. Dat is genoeg om ze weg te laten lopen. Was een keer alleen thuis, gaat de bel om 11 uur s'avonds, ik neem mijn reu mee naar de hal doe de deur open en de persoon die daar stond maakte dat hij weg kwam. Nooit meer gezien. Dus jullie begrijpen dat ik me super veilig voel.
En als wij wandelen met onze Kuvasz, zijn ze zeer sociaal en willen altijd een aai over hun kop. Ze hebben nog nooit gebeten, maar kom niet aan de gezinsleden want dan kom je aan hun.
Annelies

honden page profiel ellen & zinoellen & zino

honden foto van ellen & zino

ik zou het niet weten, heb het me pas afgevraagd. zou zino mij verdedigen als het nodig is. ik merk toch geen verschil in gedrag of we overdag of in de donker wandelen of er iemand die bij mij komt of als ik stoei met mijn man, zino geeft er niet veel om. hij kwispeld naar jan en alleman. zelfs een andere hond mag met mij alles doen dus ik vrees moest het ooit zo ver zijn , dat ik mezelf zal moeten verdedigen O-) . zou natuurlijk wel graag hebben dat hij mij verdedigen :'(

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Zie mijn topic door het lint.
Vanochtend in het bos:
Ik kom een man tegen met twee collies en Fedor gaat helemaal door het lint.
Hij blaft wel vaker tegen honden, maar dit was echt anders. Normaal kan ik het blaffen nog wel afleiden met worst, maar nu werd hij echt woest. Hij heeft dat een keer eerder zoi gedaan, en dat was tegen dezelfde man! Hij had toen een herder bij zich vandaar dat ik weet dat het niet tegen de hond is..

honden page profiel HILLHILL

honden foto van HILL

hahahhaha die van mij gaan domkwispelen,,jaaaaaaaah aandacht,,heb hier wel eens zwervers in de hal..ik zo weg wezen anders laat ik hond los hahahah ja hoor gaan ze lief doen,,maar denkl als het er echt op aan zal komen..dat ze me helpen,,maar meestal sta ik zelf mn mannetje wel..

honden page profiel ramonaramona

honden foto van ramona

jip mij doet niemand wat O-)

honden page profiel Ralph, Bo en DexRalph, Bo en Dex

honden foto van Ralph, Bo en Dex

Hoewel Bo een labrador is, is hij wel heel beschermend. In huis slaat hij bij onraad of als hij iets niet vertrouwd direct aan. Bij uitlaten gaat hij dan heel beschermend voor me staan.

Enige wat ik ooit meegemaakt heb was toen Bo wat jonger was en erg enthousiast was naar mensen. Hij sprong toen nogal tegen mensen aan. Een paar hangjongeren zorgden al een paar dagen voor onrust in de buurt, deze blokkeerden de doorgang (in/uitgang) van een van de uitlaatvelden. Ze wilden een buurvrouw met haar hondje er niet doorlaten. Ik kwam van de andere kant aanlopen dus kwam ze van achteren tegemoet en stonden met de rug naar mij toe. Toen ik op meter of 5 genaderd was merkte ik wat er echt aan de hand was. Bo was al erg enthousiast maar ze hadden ons nog niet in de gaten, ik liet de riem wat vieren zodat Bo enkel de ruimte had om op te springen. Hij sprong dus tegen de rug van een van de hangjongeren op en begint direct uitbundig te blaffen. Die jongens schrokken zich het apenzuur, heb ze vriendelijk gevraagd of ze weg wouden gaan of dat ik de hond even toch nog los moest laten? Die dropen direct af en heb ze daarna ook niet meer gezien.

Of hij daadwerkelijk iets zal doen weet ik niet, ene kant is hij een allemansvriend maar soms is hij zo beschermend dat ik niet gek zou staan te kijken als hij ingrijpt als iemand echt kwade bedoelingen heeft.

honden page profiel Ireen eenIreen een

honden foto van Ireen een

Jaren geleden, liet ik Juun altijd uit in een afgelegen parkje, waar ook veel enge mensen kwamen. Ik voelde me nooit zo erg bang, want ik had een grote hond bij me.

Op sommige plekken wilde ik wel dat Juun bij me kwam lopen.
Op een bepaald moment kwam er achter in dat park een kerel uit de struiken. Halfnaakt,(met zijn piemel omhoog) natuurlijk. Ik zei JUUN, SCHERP! Ik heb nog nooit iemand zo klein zien worden.

Het commando SCHERP betekende helemaal niets, dat was uit mijn mond, voor ik het wist. Maar Juun keek heel alert. Ik wist dat hij bedoelde, wat vraag je nu van me.
Maar dat wist die viezerik natuurlijk niet.


Mijn jongste dochter heeft een Collie en die houdt me heel erg in de gaten als ik met mijn kleinkinderen speel. Ik denk niet dat ik het in mijn hoofd moet halen, die kinderen iets te doen.

honden page profiel renata4dogsrenata4dogs

honden foto van renata4dogs

ik hoef ook niet bang te zijn :-D

mijn cane corso reu beschermd me echt en weet ook wanneer hij dat moet doen(wel zo handig)bv stoeien met de baas is uitkijken geblazen VOOR de baas ha ha dan kan ie niet bij me in de buurt komen doet trouwens niet gemeen hoor maar hij helpt me wel!


en buiten is er nix aan de hand maar ze moeten niet op me af komen lopen dan is t blaffen geblazen en de amerikaanse stafford doet dan ook wel ff gezellig mee. laatst kwam er een dronke vent op me af ik scheet peuken maar die 2 gingen wel ff tekeer maar hij ging mooi de andere kant op want t klinkt ook wel net of ze je willen verscheuren ha ha ha

en die gekke chihuahua begint meestal al als die maar iemand denkt te zien maar ja die schop je zo weg ha ha ha achhhhhhhhhhhhhh(grapje hoor) maar zelfs hij is super waaks!!

honden page profiel roy_Croy_C

honden foto van roy_C

hier ook een beschermer ;-) zolang mensen gewoon normaal doen niks aan de hand. maar als ze met een hoop bombarie op me af komen dan gaat ie voor me staan grommen

honden page profiel nakkinakki

Ja, hier ook erg beschermend, beetje te soms. Maar goed ik ken hem en weet wanneer hij kort moet en wanneer het ok is. Hij weet ook wanneer ik iets ok vind, dan zeg ik vriendje. Is iets niet in de haak vraag ik hem bij me en zeg let op terwijl ik kijk naar de persoon op wie hij moet letten. Dat is 1 keer gebeurd. Een hond heeft het meteen door als je je als baasje bedreigd voelt en zal je automatisch beschermen. In het donker mag niemend binnen handbereik komen alleen kleine kinderen vind ie dan ok. Ik kan wel gewoon met iemand praten maar daar zit hij dan tussen. Hij doet verder niks als daar geen aanleiding voor is dus hele fijne hond.
Wel jammer dat ie Polen wel kan villen, daarop is ie zo giftig, geen idee waarom. Polen en Hongaren die ik ken houd in de gaten maar gaat goed, maar als ik ze niet ken begint op op 100 meter al te grommen en ik hoef hem dan echt niet los te doen.
heel vreemd, dat is hem nooit geleerd. Wel heb ik gemerkt dat met name Polen erg schichtig zijn van hem.
Maar doorgaans beschermt hij als het moet en anders niet hoor.
Groetjes Joyce

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Sasja draait rondjes om die persoon als die echt niet te vertrouwen is.
Dat is voor mij al signaal genoeg dat die persoon niet te vertrouwen is.
Ook blijft ze blaffen en aanstaaren.
En even later blijkt die persoon ook niet te vertrouwen.

Banjer gaat voor die persoon zitten, trekt zijn muil open en gaapt flink zodat die person zijn tanden kan zien.
Dan staart die de persoon aan totdat die persoon weg is.

Maar bij beide moeten ze dan geen stap verkeerd doen, want dan vallen ze aan.
En elke keer weer blijkt dat de persoon waarbij ze dat doen, ook niet te vertouwen is.
Ze zijn zoooooo beschermend.

Zo was er een vriend van me achter in de tuin tijdens eeen feestje.
Sasja bleeft hem achtervolgen en een beetje grommen.
Ik riep Sasja wel telkens weg, maar snapte het gewoon niet.
Uiteindelijk bleek deze persoon ook verkeerde bedoelingen te hebben bij elke meid.

Nou..sins dien zijn mijn honden het testduo om te kijken of iemand wel te vertrouwen is.
Heerlijk..
Honden zijn zo (H)eerlijk O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "beschernt jouw hond je tegen enge mensen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^