Verlatingsangst + niet luisteren buiten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BrittanyBrittany

Hallo,

Ik heb sinds drie maanden een (mini) labrador geadopteerd uit het asiel, Loucka. Ze is nu bijna 3 jaar. Het is een prachthond. Het enige die wat mindere gaat is dat vanaf ze alleen thuis zit ze ontzettend begint te huilen en blaffen. Zo heeft ze ook al een gat gemaakt in onze voordeur. Wij vermoeden dat dit met verlatingsangst te maken heeft. Kennen jullie manieren om dit te verhelpen??

Een ander (kleiner) probleem is dat als we gaan wandelen ze veel te enthousiast is. Ze sneufelt overal aan en trekt enorm. We hebben nu een Gentle leader gekocht en dit helpt een beetje. Loucka is zeer moeilijk te trainen buiten want ze is totaal niet meer geïnteresseerd in koekjes. Zou er iemand weten wat ik in de plaats zou kunnen gebruiken om haar te belonen & haar zo trucjes kan bijleren ??

DANKUU !!

Lief pootje van Loucka

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Verlatingsangst + niet luisteren buiten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Hoe heb je haar geleerd om alleen te blijven?
3 maanden is nog vrij kort.
Alleen leren blijven moet je echt in hele kleine stapjes doen en kijken hoe de hond erop reageert.
Ga haar langzaam leren alleen te blijven dus 5 minuten en op het moment dat ze stil is naar binnen en zo uitbreiden.
Kijk anders even in de encyclopedie daar staat veel info over verlatingsangst en hoe aan te pakken.

Qua trainen geduld.
Ook hier kan je veel vinden in de encyclopedie.
Als ze haar koekjes niet interesant vind probeer iets anders lekker een klein beetje kaas of wordt, balletje, piepbeestje etc.
Ga zoveel mogelijk op een prikelbare omgeving trainen dus in de tuin ofzo en niet buiten.
Niet leren trekken is ook iets wat je moet trainen.
Probeer haar aandacht te behouden en te krijgen, stilstaan als ze trekt, omdraaien als ze trekt kortom wees onvoorspelbaar maar geef het de tijd nogmaals 3 mnd is erg kort.

honden page profiel BrittanyBrittany

Danku voor uw spoedig antwoord.
3 maanden is inderdaad kort, maar de buren klagen enorm omdat ze altijd huilt als we weg zijn. Ik zal zeker kijken in de encyclopedie.

Groetjes Brittany

honden page profiel Lizanne Lizanne

honden foto van Lizanne

Mijn hond blaft(e) ook bij het alleen thuis zijn. Ik dacht maandenlang dat het angst was,
Maar dat is niet zo. Het niet-luisteren gebeurde hier ook . Ik begon heeeeel consequent met haar om te gaan zodat Lola veel duidelijkheid had en plots was het alleen zijn ook een kleiner probleem. Dus wellicht heeft bij jou het een ook met het ander te maken?

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Hoe lang moet de hond alleen zijn?

honden page profiel BrittanyBrittany

Lizanne,
Kzal dit misschien ook wel eens proberen. Danku voor uw antwoord !

Oukje,
Ze moet nooit zeer lang alleen zijn. De tijd dat we naar de winkel gaan om boodschappen te doen. Dit is nooit langer dan 1 uur, soms misschien eens 2 uur. Zeker nooit langer !! Anders proberen we Loucka altijd mee te nemen.

honden page profiel FannyFanny

" Danku voor uw spoedig antwoord.
3 maanden is inderdaad kort, maar de buren klagen enorm omdat ze altijd huilt als we weg zijn. Ik zal zeker kijken in de encyclopedie.

Groetjes Brittany "


Ik heb precies het zelfse probleem en ik ben ten einde raad. Mijn 1 jarige boemer heeft nooit last van gehad om
Even alleen te zijn. Maar sinds kort als ik wil gaan slapen en naar boven ga begint hij te blaffen en dan ook non stop. Ik heb er veel over gelezen met het negeren tot hij stopt en en dan terug komenen belonen maar hij houdt echt geen minuut op met blaffen. Het is dan geen onschuldig blafje maar een keiharde blaf. Ik heb het geprobeerd te negeren maar hij houdr niet op en dat zo laat in de nacht. Tot de buurman om 2uur in de nacht wordend aan kwam bellen. Sinds dien slaap ik af en toe beneden tot ik naar boven kan gaan en met geluk lukt dat soms maar niet altijd. En ja hij beinvloed mijn slaapritueel en mijn leven. Ik weet dus echt niet hoe ik er mee moet omgaan. Overdag heeft hij nergens last van dan kan ik gewoon naar boven gaan zoder problemen. Any tips for me?!

honden page profiel lunaloverlunalover

honden foto van lunalover

Even een vraagje... wat is een mini labrador? Klinkt misschien raar, deze vraag van een labrador liefhebber maar ik heb er echt nog nooit van gehoord!

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Waarom volg je niet een goede cursus samen?
Hebben wij ook gedaan met onze herplaatser.
De Gentle Leader zou ik niet gebruiken bij deze hond.
Het is al een gevoelige hond als ik het zo lees, en een Gentle Leader is een heel ingrijpend ding, en moet ook onder begeleiding worden aangeleerd, is mijn mening.

Ga in de dierenwinkel op zoek naar andere beloningen, zoals Jacqueline ook al aangeeft.
Er is bijna altijd wel iets wat de hond lekker vindt.
Ga vóór het eten wandelen, als de hond merkt dat jij degene ben die het eten geeft, zal ze meer op je gaan letten met een lege maag.
Een hond is doorgaans te prikkelen met eten.
Onze trok enorm, en we hebben ook een GL gebruikt, maar het beste effect kregen we toch met trainen met een clicker. En vooral heel veel geduld.

W.b. de verlating, soms helpt het om de radio of tv aan te doen, en de gordijnen wat dichter.
Zorg dat de hond moe is, dus bv eerst een goede wandeling heeft gemaakt.
Ook kun je een Kong geven met iets lekkers, daar houdt ie zich ook wel een tijdje mee bezig.

Maar bij alles, het heeft tijd nodig, echt, ineens zal je merken dat het iets beter gaat.

Wij zijn nu 1,5 jaar verder, de ergste dingen zijn eruit, maar Santa is nog een hond waarvan je soms merkt dat ie in z'n 1e jaar bepaalde dingen heeft gemist.

Succes hoor!! ;-)

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

@Fanny, is er iets veranderd, hoe klein ook?
Gezinssamenstelling, dagritme, geluiden, meubels, in de straat of wijk, buren?

honden page profiel ~**Saar,  Dexx & Daya **~~**Saar, Dexx & Daya **~

honden foto van ~**Saar,  Dexx & Daya **~

snds we daisy hebben moeten laten inslapen heeft dexx ook moeite met eventjes alleen zijn.
Ik ben het nu aan het opbouwen door steeds even weg te gaan en steeds wat later terug te komen.
Ook heb ik buren waarmee ik af heb gegesproken dat zodra dexx over de toeren zijn is ze me bellen.
Nu kan ik een uurtje of 2 weg ,hij blaft en keer of 2 en dan geeft ie zich neer  op zn kussen.
Ook neem ik een video met de lapptop, zo kan ik zien hoelang het duurt tot hij zich neerlegt bij de situati.
Veel gedult dus!

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

"

Ik heb precies het zelfse probleem en ik ben ten einde raad. Mijn 1 jarige boemer heeft nooit last van gehad om
Even alleen te zijn. Maar sinds kort als ik wil gaan slapen en naar boven ga begint hij te blaffen en dan ook non stop. Ik heb er veel over gelezen met het negeren tot hij stopt en en dan terug komenen belonen maar hij houdt echt geen minuut op met blaffen. Het is dan geen onschuldig blafje maar een keiharde blaf. Ik heb het geprobeerd te negeren maar hij houdr niet op en dat zo laat in de nacht. Tot de buurman om 2uur in de nacht wordend aan kwam bellen. Sinds dien slaap ik af en toe beneden tot ik naar boven kan gaan en met geluk lukt dat soms maar niet altijd. En ja hij beinvloed mijn slaapritueel en mijn leven. Ik weet dus echt niet hoe ik er mee moet omgaan. Overdag heeft hij nergens last van dan kan ik gewoon naar boven gaan zoder problemen. Any tips for me?! "
Er is misschien een keer iets gebeurd dat hij angstig geworden is? Negeren kan in sommige gevallen werken maar in de meeste gevallen werkt het averechts. Op het moment dat hij gaat blaffen kun je iets tegen hem zeggen op een rustige toon. Waarom die rustige toon? Omdat jij dan via je stem aangeeft dat jij rustig bent. Ga je iets tegen hem zeggen op een hoge toon geef je goedkeuring en als je iets zegt op een lage toon dan hoort hij in je stem dat jij ook angstig bent.

Ook kan het zijn dat hij nog niet echt moe is of dat hij juist oververmoeid is. Wat doe je overdag met hem? Hoeveel wandel je? Maak je hem ook geestelijk moe (dus kleine oefeningen)?

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker

honden foto van Marit

" Een ander (kleiner) probleem is dat als we gaan wandelen ze veel te enthousiast is. Ze sneufelt overal aan en trekt enorm. We hebben nu een Gentle leader gekocht en dit helpt een beetje. Loucka is zeer moeilijk te trainen buiten want ze is totaal niet meer geïnteresseerd in koekjes. Zou er iemand weten wat ik in de plaats zou kunnen gebruiken om haar te belonen & haar zo trucjes kan bijleren ??
"


Wat ik zelf erg fijn vind om te doen dan; Gentle Leader weg, een wat langere lijn nemen met een normale halsband of een tuigje. En dan gewoon je hondje juist veel laten snuffelen, zelf langzaam lopen en stilstaan als ze druk is met snuffelen. Een hond is een neusdier, die ontdekt de wereld met zijn neus, mogen snuffelen geeft hem vertrouwen. Richt je niet op het wandelen of de afstand die je wil afleggen, maar laat je hondje lekker snuffelen. Hier ben je ook geen koekjes bij nodig dan. Door het snuffelen, krijgt je hond meer rust in haar lijf en koppie. Als je hondje dat heeft, zal je merken dat ze ook weer koekjes wil aannemen. Maar ik zou eerst de aandacht op het snuffelen houden en niet met koekjes gaan werken.

Daarnaast zou ik haar een attentiegeluid aanleren. Dat geluid = even contact met jou. Begin daarmee op bekend terrein, met weinig afleiding, hierbij gebruik je wel een beloning . Geluidje = contact = beloning. Dat ga je uitbouwen en als ze het eenmaal doorheeft, is het handig als je op straat loopt. Attentiegeluid = contact. Als je dat doet voor ze spanning op de lijn heeft gezet, voorkom je dat ze gaat trekken. Wordt het een riedeltje geluid, trekken, geluid, trekken, geluid, trekken? Dan zou ik weer voor meer rust in je hond gaan zorgen, door langzamer te gaan lopen, wat meer stil te staan, haar weer meer te laten snuffelen.

honden page profiel FannyFanny

" @Fanny, is er iets veranderd, hoe klein ook?
Gezinssamenstelling, dagritme, geluiden, meubels, in de straat of wijk, buren?
"



Hi bedankt voor je reactie ter informatie hij word in de ochtend uitgelaten (lange wandeling) en dan in de middag een korte en dan in de avond ook nog een wandeling. Ookal bn ik de hele dag met hem hij wilt gewoon niet alleen zijn heel lief eigenlijk. De meningen zijn wel verschillend betrft de behandeling van verlatingsangst meenemen naar boven vind ik niet meer fijn omdat hij sinds kort zijn terretorium achterlaat en dat PERSE op bed doet. Maar zoals ik nu typ h ik de gang deur open gelaten en mijn mochi (zo heet hij) gezegt blijf (op een rustige manier) en ik ben naar boven gegaan maar wel steeds gezegt blijf en wonder boven wonder lig ik nu rustig in mijn eigen bed. Alleen voel ik me nu schuldig of ik nou niet naar beneden moet om hem te belonen. Maar dan ben ik bang dat als ik weer naar boven ga hij gaat blaffen. Dus ik denk dat ik nu rustig ga slapen en niemand slaap beneden behalve mochi ;-)

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

" Mijn hond blaft(e) ook bij het alleen thuis zijn. Ik dacht maandenlang dat het angst was,
Maar dat is niet zo. Het niet-luisteren gebeurde hier ook . Ik begon heeeeel consequent met haar om te gaan zodat Lola veel duidelijkheid had en plots was het alleen zijn ook een kleiner probleem. Dus wellicht heeft bij jou het een ook met het ander te maken? "
Ik heb een vergelijkbaar iets meegemaakt. Dobber was lange tijd onzinlijk en ik had van alles geprobeerd van de hele tijd buiten laten tot niet meer los laten lopen maar het hielp niks. Tot ik ineens mijn eigen houding veranderde en veel duidelijker en consequenter werd. In eerste instantie om het uitvallen naar andere honden aan te pakken, maar door mijn nieuwe houding was Dobber ineens niet meer onzinlijk... Ik denk dat heel veel gedragingen vaak met elkaar te maken hebben. Dobber heeft bijvoorbeeld ook een tijdlang geblaft en gesloopt in de bench, maar dat had niks te maken met verlatingsangst maar te meer met pure kwaadheid omdat ik wegging en zij niet mee mocht. EN dan ook nog eens in haar ruimte beperkt werd omdat het deurtje van de bench dicht ging. Het had allemaal met elkaar te maken.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Verlatingsangst + niet luisteren buiten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^