Shadow update + groeifoto's tot 6 maanden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

Heyy,

Mijn kleine boef is aweer 6 maanden oud (voor degene die het niet weten kruising mechelse herder x border collie) , wat dus inhoud dat hij alweer 4 maanden bij mij is!! Nu mag ik niet liegen en is het morgen pas, maar heb ik morgen niet echt veel tijd om te hpen.

Maar Shadow is natuurlijk ook mijn eerste hond. Ik heb natuurlijk wel altijd al ervaring gehad met uitlaat en oppashonden, waar ik in shadow zijn opvoeding al aardige voorsprong mee had. Zeker op cursus gingen we vrij snel (5 lessen) naar pubercursus omdat puppycursus voor shadow al te saai werd. Ik had daar ook al de gevorde cursus met Roxy gedaan waardoor ik alle oefeningen al kon, en dus al daarop kon inspelen. Ook in de pubercursus gaat het goed, nu zijn vriendjes er weer zijn.

Maar ondanks dat ik toch dacht te weten hoe het was om een hond te verzorgen, komt er heel wat meer bij kijken dan het altijd gedaan heeft bij mijn logees. Het valt me aardig tegen, en dat nog wel terwijl mijn ouders de hele dag thuis zijn en ik alleen na school dingen met hem hoef te doen. Maar alles combineren, school, oppas/uitlaathonden die ik nog steeds uitlaat en oppas, cursus, huiswerk, vrienden enz. Lastig om daar een balans in te vinden.
En toen mijn ouders op vakantie zijn geweest, en ik met mijn broers moest samenwerken om alles rond te krijgen met shadow was ik kapot. Meneer besloot doodleuk om tot 10 uur op te blijven omdat hij overdag had geslapen en ik kon om 10 pas starten met mijn huiswerk voor ik in bed lag die week was het tegen 1e.

Ook in zijn gedrag is hij heel anders dan dat we gedacht hadden, dat valt dan weer reuze mee. Hoeveel mensen wel niet zeiden het niet te doen, omdat de kans groot is dat het een hyperactief, zenuwachtig, snelle, bijtgrage drijvend ongeleid projectiel. Maar niets daarvan is waar.
Shadow is juist heel rustig in zijn karakter, een beetje onzeker al trekt dat momenteel steeds beter weg en wordt hij weer wat zekerder. Hij werkt graag voor je, maar kan ook heel makkelijk zijn eigen gang gaan. Hij is wel blafferig, maar dat had ik ook niet anders verwacht met een mechelaar erin. HIj is ontzettend slim, leergierig en dol op aandacht. En het drijven doet hij niet echt. 1x per week doe ik met hem er een variatie ervan, zelf bedacht maar hij is na 5 minuten al flink moe en komt lekker aan zijn trekken en behoeftes. Een spel waarbij hij zowel geestelijk als lichamelijk sterk wordt uitgedaagd. Voor het echter ook echt vorm gaat krijgen zijn we nog wel een paar maanden verder. Met andere woorden een heerlijk hondje.

Shadow is absoluut niet meer weg te denken uit ons gezin. In het hele huis merk je de aanwezigheid van Shadow. En wat genieten we iedere dag weer van ons boefje. En vele gezinsleden hebben mij verbaast. Mijn moeder is super bezig, leest hier ook sinds 3 maanden dagelijks mee als gast. Ze leert veel bij, en doet super haar best. Ook mijn pa doet het geweldig. Mijn oudste broer die eerst zei dat hij niets met die hond te maken wou hebben, speelt nu af en toe met hem en Shadow krijgt af en toe een aai over zijn bol ook dat verbaasde me.

Vandaag had hij ook een check bij de DA. Het ziet er allemaal heel goed uit. Met wisselen is hij klaar, 4 tanden in mijn bezit. Hij heeft nu ongeveer zijn hoogte bereikt en zal niet heel veel meer in de hoogte groeien. Hij weegt 16,1, maar daar komt nog wel wat bij omdat hij ook nog wat breder moet worden wss. Hij is nu niet heel veel groter dan een BC.
Alles was verder goed, zijn heupen tot zover ze dat kon beoordelen, ogen enz.
We hebben het ook erg getroffen met de DA die ook geadviseerd heeft om shadow iedere dag kip te geven, wat hij ook krijgt. Helemaal over op kvv krijg ik Shadow niet O-)

Ik zal binnenkort nog een filmpje maken van zijn gehoorzaamheid. En wat ik zelf heel leuk vind is om te zien hoe hij is gegroeit. Ik heb op 2 of 3 weken na iedere week een foto gemaakt van zijn figuur. Niet altijd even goed te zien door verschillende ondergronden en standpunten maar het verschil zie je wel degelijk. Helaas nog geen antwoord gekregen van de fokker om de vraag om foto's van jonger dan 8 weken.

8 weken:



9 weken:



10 weken:



11 weken:



12 weken:



13 weken:



14 weken:



15 weken:



16 weken:



17 weken:



18 weken:



19 weken:



20 weken:



21 weken:



22 weken:



23 weken:



24 weken:

geen foto, vergeten.

25 weken:



26 weken:

leeftijd wordt eigenlijk morgen pas bereikt dus daar kan ik nog geen foto van maken.. maar komt hier ook zeker te staan.

Nou volgens mij een gigantisch groot topic, en ik ben zeker nog wat vergeten...

Liefs Naomi, poot shadow

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Shadow update + groeifoto's tot 6 maanden " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel C.C. 3 doggies

honden foto van C.

Wat gaat de tijd snel he! En wat word Shadow al groot zeg!
Leuk verslag! Geniet van elkaar!

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Oh super zo die foto's van iedere week! Dan zie je hoe hard ze eigenlijk groeien he!

honden page profiel Shawna & NalaShawna & Nala 3 doggies

honden foto van Shawna & Nala

Wat super dat het zo goed gaat met Shadow. En wat een flinkerd is het al aan het worden. Ik vind dat hij rond de 12/13/14 weken onwijs is gegroeid! Wat een schitterende hond is het al geworden, dat kan alleen nog maar beter. Ik hoop dat je nog veel plezier zult hebben met Shadow de komende jaren, en nog veel leuke trainingen zult beleven!

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

iedereen alvast bedankt voor de reacties :-D

@ shawna hij is ook in die periode heel erg gegroeit. In de eerste weken zie je ook zijn borstkas en de lengte van zijn snuit enorm veranderen
En we gaan zeker nog van elkaar genieten, en trainen en waar ik me nog het meeste op verheug is als we dalijk kunnen gaan beginnen met sporten. Iets wat ik nooit met mijn uitlaathondjes heb kunnen doen.

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van chris

Wat erg leuk om zo die foto's op een rij te zien. Hij is behoorlijk gegroeid en ziet er in alle stadia heel mooi uit!

Ik vind hem erg mooi geworden, maar wat ik niet begrijp is dat hij eruit ziet alsof hij vrij harig is in zijn gezicht (wat ik overigens erg leuk uit vind zien). Want zijn ouders zijn toch beide met een gladharig gezicht als ze iid rasechte border collie en mechelaar zijn. Is het zeker dat dat zijn ouders zijn? of zit er in de voorouders nog iets anders (hadden zijn ouders een stamboom?) Het verbaasd me gewoon, dus daar wordt ik nieuwschierig van.

Ik vind trouwens je profielfoto met die cavia erbij geweldig!! (hij lijkt daar net op mijn Pyrenese herdertje)

honden page profiel ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†******Fientje***Wienske†*** en Djangie†*** 3 doggies

honden foto van ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†***

Wat leuk die foto's elke week :-D
Shadow is echt gegroeid ;-)

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

" Wat erg leuk om zo die foto's op een rij te zien. Hij is behoorlijk gegroeid en ziet er in alle stadia heel mooi uit!

Ik vind hem erg mooi geworden, maar wat ik niet begrijp is dat hij eruit ziet alsof hij vrij harig is in zijn gezicht (wat ik overigens erg leuk uit vind zien). Want zijn ouders zijn toch beide met een gladharig gezicht als ze iid rasechte border collie en mechelaar zijn. Is het zeker dat dat zijn ouders zijn? of zit er in de voorouders nog iets anders (hadden zijn ouders een stamboom?) Het verbaasd me gewoon, dus daar wordt ik nieuwschierig van.

Ik vind trouwens je profielfoto met die cavia erbij geweldig!! (hij lijkt daar net op mijn Pyrenese herdertje)
"


Dank je.
Shadow heeft inderdaad wat eigenardigheden met zijn uiterlijk, die ik niet bij zijn ouders terug zie. Maar ik ben er wel heel zeker van dat zijn ouders ook daadwerkelijk zijn ouders zijn. Ze waren ook beide aanwezig. Shadow heeft op verschillende plaatsen langer haar dan zijn ouders, hoe het komt weet ik niet. En allebei shadow zijn ouders hebben opstaande oren, shadow echt niet. En volgens mijn zijn broertjes en zusjes ook niet. Maar dat had de vader van zijn moeder ook niet, dus voorzover ik in erfelijkheid heb geleerd kan dit de oorzaak zijn. Ik ga vanavond een mailtje sturen naar de eigenaren van zijn zusje en ik hoop van hun ook te horen hoe zij er nu uit ziet. En zij hebben ook training met sommige andere broertjes en zusje dus ik hoop daarover wat meer info te krijgen.

En een pyrenese herder is weer een nieuwe. Maar briard en ierse wolfshond zijn ook al voorbij gekomen.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Wat leuk dat je de foto's van pup tot nu hebt geplaatst.

Het is een mooie hond geworden. ;-)

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van chris

Krijgen jullie nog een nestreunie? Zou leuk zijn om ze allemaal bij elkaar te zien.

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

@ chris volgens mij niet. Mochten dit wel het geval zijn, zijn we zeker van de partij. Maar ik denk het niet. Ik ga nog wel misschien Shadow's zusje ontmoeten, maar daar blijft het denk ik ook bij

honden page profiel Silleke PetillekeSilleke Petillekegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Silleke Petilleke

Jeetje!!! Geweldig!!
Dit is iets wat je alleen maar met foto's zo mooi bij kan houden en dan ook allemaal buiten! Super!
En dan maar 1 foto vergeten?! Nou petje af, ik zou er 4 van de 6 vergeten ;-)

honden page profiel Lise met Ruby, Naïn & QalvinLise met Ruby, Naïn & Qalvin 3 doggies

honden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvin

Wat is hij toch een schatje!

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

Een beetje laat, maar het weekend was erg druk.

Hier de foto van 6 maanden om het compleet te maken

honden page profiel patricia & sennapatricia & senna 3 doggies

honden foto van patricia & senna

Leuk om het per week bij te houden. Heb ik niet echt per week gedaan maar toch kan je heel duidelijk verschil zien. Gaat super snel maar wel leuk. ;-)

honden page profiel YentlYentl 3 doggies

honden foto van Yentl

wat een mooie foto reportage! Het is echt leuk om te zien hoe snel ze groeien, ik denk dat ik bij mijn volgende hond ook zo'n reportage ga maken, leuk om te zien! :-D

Succes nog met Shadow en hopelijk lukt het om alles te blijven combineren!

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

iedereen nog bedankt voor de reacties

@yenti dat combineren zal zeker wel goed komen. Het is alleen even zoeken naar de juiste verhoudingen. En anders hebben we meerdere oppassen achter de hand, mocht het een keer niet te regelen zijn.

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

Wauw wat is hij toch een knapperd :-D

Leuk om te lezen dat het wel goed gaat! Wel vervelend dat het soms écht heel zwaar is..

Maar het gaat helemaal goed komen natuurlijk :-D
Shadow lijkt me echt een geweldige hond :-)

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

Wauw wat is hij toch een knapperd :-D

Leuk om te lezen dat het wel goed gaat! Wel vervelend dat het soms écht heel zwaar is..

Maar het gaat helemaal goed komen natuurlijk :-D
Shadow lijkt me echt een geweldige hond :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Shadow update + groeifoto's tot 6 maanden " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: kleine hondjes worden groot
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^