Hoe zit het met kattenaanvallen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Maar het gaat hier om verantwoording. Dat ik me niet verantwoordelijk voel mocht het gebeuren en dat ik het inmiddels wat minder erg zou vinden betekent niet dat ik mijn honden op katten af stuur.

Beetje gek ook want ik wil juist dat ze sociaal kunnen omgaan met andere dieren. Niet dat het lukt overigens O-) Alleen eigen katten zijn oké maar verder niet.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe zit het met kattenaanvallen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Inge Inge 3 doggies

honden foto van Inge

Ik vind niet dat je een kat iets aan mag doen omdat hij in je tuin loopt, dat zou ik ook niet doen.

Op mijn vorige werk dachten ze daar anders over, dit was op een dierenafdeling in een tuincentrum daar liepen veel katten rond die overal in het tuincentrum poepten en pisten, ze sliepen op de dure lounge sets (gevolg alles zat onder de kattenharen) en vraten dure zakken katten voer open (royal canin van 40 euro!) En dan niet 1 zak maar meerdere, de zakken werden ook ondergezeken. De dierenambulance wou ze ook niet vangen, want ze zouden toch wel weer terug komen. Ik was dagelijks bezig met kattendrollen opruimen en de schappen ontdoen van kattenpis om van de lucht nog maar niet te spreken.
Zulke dingen zouden niet moeten kunnen vind ik, dat door de huisdieren van een ander je producten weg kunt gooien.

Nog een voorval, de buurtkat bij mijn ouders heeft het parkietje van andere buren opgegeten. Die kat liep overal de huizen binnen ook bij ons.

Ik begrijp best dat katten ruimte nodig hebben, maar ik vind niet dat je kat overlast mag bezorgen net zo min als mijn honden anderen geen overlast mogen bezorgen.


honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

"
vanwaar haal jij het dat dat kind daar aan het spelen was? het kind was daar niet aan het spelen. ik heb toch duidelijk geschreven dat die jongen kwam aan gefietst en dat ik de honden bij me had geroepen toen ik hem zag. ik heb haar losgelaten waar het mogt en ik heb ook mijn excuus aangeboden omdat Kira naar de jongen liep, ookal had ze daar aanleiding toe.
het valt me echt tegen van jou dat je zo reageert, dat had ik niet van jou verwacht. "


Ja je kunt je vergissen. Dat is misschien wederzijds. Fietsen/spelen/is dat wat anders??
Ik bedoel alleen maar, jij bent daar verantwoordelijk voor jou hond. Een kind mag daar fietsen, is vrij normaal dat een kind schrikt, daar kun je niet een ander de schuld van geven.
Ook in het kattenverhaal, er zijn dingen die je zelf kunt doen om problemen te voorkomen of op te lossen.
Het is wel heel makkelijk om met alles te zeggen 'hun fout, hun probleem' Ik vond het nogal opvallend dat je in het ene verhaal vind dat als een dier losloopt, een hond in dit geval, je er niks aan kunt doen, en dat de ander niet moet gaan gillen, en in het andere verhaal loopt er een dier los, nu een kat, en ga je zelf bij wijze van spreken gillen en moet hun baasje ze maar bij zich houden. Ik vind dat tegenstrijdig.

en Tjeerdrans; jij spoort niet. wegwezen.

honden page profiel janinejanine 3 doggies

honden foto van janine

Ik word altijd zo moe van die katten die in mijn tuin uitgebreid komen schijten.
Ik stuur de honden altijd naar buiten om de kat de schrik van zijn leven te bezorgen O-)
en dan hopen dat hij nooit meer terug komt

Moet er wel bij zeggen dat geen van beide honden het hier ooit zal lukken een kat te vangen ;-)

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Ik heb overigens ook buurtkatten in de tuin, die pissen tegen de hordeur. Niet leuk :'(
Maar als het te erg wordt zet ik de tuinslang erop, een paar keer en ik zie ze een hele tijd niet meer.
Voor de duidelijkheid, mijn eigen katten zitten binnen, maar dat kan ook met die theemutsen.
Niet met alle katten kan dat.

Ik snap die kei-harde reacties gewoon niet zo goed. ALs je van dieren houd, en van je eigen hond, dan kun je toch niet een ander dier zien lijden? Vandaar dat ik zo reageer Linneke, ik vind het kei hard van je.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

OMGANG OP HET FORUM

HP stimuleert het respectvol reageren naar elkaar. Neem daarom ook gezamenlijk de verantwoording om de site leuk, leerzaam en gezellig te houden.

In je emotie kun je soms iets te fel overkomen, een verkeerde aanname doen of te scherp oordelen. Dit kun je voorkomen door de tijd te nemen om je mening goed te forumleren en eerst je bericht nog eens goed door te lezen voordat je op de reageerknop drukt. Stel eerst eens een vraag voordat je meteen je oordeel geeft.

Afbranden draagt niet bij aan een goed gesprek en jaagt mensen weg. Dat laatste willen we graag voorkomen omdat het doel is om zoveel mogelijk honden en baasjes te helpen.

Wij zetten waar nodig een moderatormelding in om mensen hieraan te herinneren, maar stimuleren ook dat leden elkaar hier netjes op wijzen.

Samen maken we de sfeer en de kwaliteit van het forum!

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 3 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Ik ben het met iedereen eens die zegt dat je je hond niet EXPRESS op een kat laat af gaan als je weet dat je hond die kat te pakken kan krijgen en dood maakt.
Echter ben ik het niet eens met dat als het perongeluk gebeurd de hondeneigenaar verantwoordelijk is.
Ik breng een vogeltje dat uit het nest gedonderd is zelfs naar de opvang dus zal nooit mijn hond express op een kat af laten vliegen omdat deze in mijn tuin zit.
Wel vind ik dat de katteneigenaar zich wat meer verantwoordelijk op mag stellen tegenover mensen die een kat niet in hun tuin willen of de hond de kat nou aanvliegt of er mee speelt het is gewoon overlast.

Maar ik lees ook nergens (correct me if im wrong) mensen die neerzetten dat ze hun hond express op een kat laten vliegen als deze in hun tuin zit, ik lees alleen mensen die zeggen dat mocht het gebeuren hun zich niet schuldig voelen en daar ben ik het mee eens.
Stel dat Joy morgen wel opeens een kat dood terwijl ze dit nog nooit eerder gedaan heeft vind ik het zielig voor die kat maar hij had uit de tuin moeten wegblijven.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

"

Ja je kunt je vergissen. Dat is misschien wederzijds. Fietsen/spelen/is dat wat anders??
Ik bedoel alleen maar, jij bent daar verantwoordelijk voor jou hond. Een kind mag daar fietsen, is vrij normaal dat een kind schrikt, daar kun je niet een ander de schuld van geven.
Ook in het kattenverhaal, er zijn dingen die je zelf kunt doen om problemen te voorkomen of op te lossen.
Het is wel heel makkelijk om met alles te zeggen 'hun fout, hun probleem' Ik vond het nogal opvallend dat je in het ene verhaal vind dat als een dier losloopt, een hond in dit geval, je er niks aan kunt doen, en dat de ander niet moet gaan gillen, en in het andere verhaal loopt er een dier los, nu een kat, en ga je zelf bij wijze van spreken gillen en moet hun baasje ze maar bij zich houden. Ik vind dat tegenstrijdig.

en Tjeerdrans; jij spoort niet. wegwezen. "

je begrijpt het verkeerd, ik weet heus wel dat Kira naar me had moeten komen en dat het fout was dat ze niet kwam voor 1 keer. daar ging het in dat topic ook niet over, het ging vooral over die reactie van die vrouw. ik heb ook niet tegen die vader gezegt dat zijn zoon wat fout deed ofzo, dat zei hij zelf.
en in het kattenverhaal zeg ik niet 'hun fout, hun probleem' ik zeg dat katteneigenaars hun verantwoordelijkheid moeten opnemen voor hun dieren en dat kan niet voor de volle 100% als je ze onbewaakt buiten laat lopen. van onze auto was trouwens 'hun fout, mijn probleem'

honden page profiel TjeerdfransTjeerdfrans

honden foto van Tjeerdfrans

" Ik ben het met iedereen eens die zegt dat je je hond niet EXPRESS op een kat laat af gaan als je weet dat je hond die kat te pakken kan krijgen en dood maakt. "

Waar komt dat fabeltje toch vandaan? Honden jagen katten wel achterna maar krijgen ze bijna nooit te pakken, laat staan dat ze ze doodmaken. Echte angstaanjagerij op niets gebaseerd. ;-)

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Bijna nooit ja.. En bijna is niet helemaal nooit. Flex z'n teller staat op 3 en Faya op 1. Niet dood en gewond maar toch te pakken. (Lang leve de LOS!! O-))

honden page profiel patricia,  *Spikey* Nino & Lolapatricia, *Spikey* Nino & Lola 3 doggies

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Ik kan me heel goed voorstellen, dat je geen vreemde katten in je tuin wilt!
De buurvrouw van mijn vader, heeft 4 katten, en die gebruiken alle 4 (!) mijn vader zijn tuintje als kattenbak..Mijn vader kan dit door medische klachten zelf niet opruimen, en de buurvrouw doet er niks aan! Me vader heeft al gevraagd of ze de stront in zijn tuin wil opruimen, het gaat dan ook niet om 1 drol..De hele tuin is onderscheten, en het is zeker niet allemaal begraven!
Zodra je in de tuin kijkt, zie je overal stront!!
Min vader heeft al aangegeven 'je mag het zelf opruimen, en als ik het moet doen, zit het zeker tegen je ramen!'
Ze heeft er nog niks aangedaan, en ik ben bang dat ze toch echt binnenkort kan gaan ramenzemen ;-) Ik vind het dan ook echt heel asociaal, ook aangezien mijn vader met veel moeite zijn tuintje kan onderhouden, dan kan de stront er van een ander echt niet bij!

Mijn honden mogen nooit een ander dier wegjagen!
Dit wil ik gewoon niet hebben..
Zouden ze een dier, in dit geval een kat, toch verwonden, zou ik me zeker heel schuldig voelen!!
Die kat kan er immers niks aan doen..
Maar waar ik ook niet tegen kan, is dat wanneer mijn honden bij me vader in de tuin lopen, de katten vanaf de schutting mijn honden aanvliegen! ;-)
Dit merk ik overigens ook op straat, en dan denk ik, hou je kat gewoon binnen.Of in de tuin, maar da zo, dat hij er niet uitkan..
Ik laat mijn honden ook zeker niet verwonden door een ander dier.

Wij hebben zelf ook een poes thuis. Het liefste poezenbeest wat er is :-D
En ik kan me dan ook niet voorstellen, dat ik haar met alle risico's, naar buiten zal laten gaan..

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy


Hoezo fabel je zegt zelf "bijna" dus waar ben je dan met je fabeltje? ;-)

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

"
je begrijpt het verkeerd, ik weet heus wel dat Kira naar me had moeten komen en dat het fout was dat ze niet kwam voor 1 keer. daar ging het in dat topic ook niet over, het ging vooral over die reactie van die vrouw. ik heb ook niet tegen die vader gezegt dat zijn zoon wat fout deed ofzo, dat zei hij zelf.
en in het kattenverhaal zeg ik niet 'hun fout, hun probleem' ik zeg dat katteneigenaars hun verantwoordelijkheid moeten opnemen voor hun dieren en dat kan niet voor de volle 100% als je ze onbewaakt buiten laat lopen. van onze auto was trouwens 'hun fout, mijn probleem' "


okee dan. dan zat ik mis. sorry daarvoor.
Over of katten wel of niet los buiten mogen zullen we het wel nooit eens worden vrees ik.

honden page profiel TjeerdfransTjeerdfrans

honden foto van Tjeerdfrans

" Bijna nooit ja.. En bijna is niet helemaal nooit. Flex z'n teller staat op 3 en Faya op 1. Niet dood en gewond maar toch te pakken. (Lang leve de LOS!! O-)) "

Klinkt nogal opschepperig en ongeloofwaardig. Een kat holt net zo hard als een hond en klimt in een boom of kruipt onder een stilstaande auto. Ze vallen heus niet van angst flauw omdat je hond er zo eng uitziet. :-D

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Neej tjeerd jij komt geloofwaardig over met je verhalen ;-)
Waarschijnlijk buiten 0 verstand van honden ook geen verstand van katten en mensen. :'(

honden page profiel Kimmz en LizaaaaKimmz en Lizaaaa

honden foto van Kimmz en Lizaaaa

Hmm.... de vraag was dus hoe het met de regelgeving zat ;-)
Demon en Mini zullen NOOIT op een kat afgestuurd worden.
Mochten ze er 1 te pakken hebben, ben ik daar niet rouwig om (spijt me zeer).
Mijn tuin af gaan zetten met stroomdraadjes is een no-go.
Ik ga niet het klim en klauter spul van mijn dochter afbreken om een paar katten.
En tja als hier wat gesloopt zou zijn weet ik van 2 katten waar ze vandaan komen en de rest heeft 9 v/d 10 keer geen bandje om.

Maar het is wel een leuke discussie geworden.
Beetje jammer dat mensen elkaars mening niet kunnen respecteren. ;-)

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

op slot voor overleg

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe zit het met kattenaanvallen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 6 van 6 12 3 4 5 6
Volgende forumvraag: helemaal dwergpincher ?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^