wat is juist claimgedrag ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Tjeed,

Ik weet niet wat het probleem was met jou pup, maar ik zou daar echt niet mee door gelopen zijn, volgens mij heeft die een erg stressvol begin gehad.
En btw, geen enkel dier hoort in en kooitje, ook vogels niet. Dat is pas zielig!

Balou, ik zou je aanraden een gedragsdeskundige er bij te halen die kan kijken wat je hond precies doet.
Ook kan het helpen voor jezelf een dagboekje over je hond bij te houden. Zo kan je terug gaan op die dag wat er gebeurd is.
En kijken wanneer het gedrag wel vertoont word en wanneer niet. Zo kom je achter de oorzaak en kan het probleem bij de bron aanpakken.

Echter raad ik je wel aan om eens een week je of 2 de wandelingen flink in te korten en geen balletjes te gooien. Kijk of er dan verbetering in zit of niet.

groetjes en sterkte

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wat is juist claimgedrag ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

" Hallo,

Pffff..... eindeloos nietes welletjes spelletje. Misschien samen naar dierentherapeut en zien wat deze zegt ;-)

Ben er niet veel wijzer van geworden trouwens en heb het beste met mijn hond voor hoor. "


Ik denk dat je de wandelingen beter kunt verdelen,
dus bijvoorbeeld 4 keer een half uur gaan lopen ( rond 11.00 voordat je gaat werken, en rond 17.00 als je weer thuis bent....de avondwandeling kan dan wat opschuiven...)
De periodes daartussen kan hij spelen en rusten..., ik denk dat het piepen en blaffen dan vanzelf minder word..
Doet ie dat wel, probeer het te negeren, en beloon hem als ie rustig is...

Succes.. :-)

honden page profiel TjeerdfransTjeerdfrans

honden foto van Tjeerdfrans

" Tjeed,

Ik weet niet wat het probleem was met jou pup, maar ik zou daar echt niet mee door gelopen zijn, volgens mij heeft die een erg stressvol begin gehad. En btw, geen enkel dier hoort in en kooitje, ook vogels niet. Dat is pas zielig! "

Vogels horen ook niet in kooien, maar als je toch met alle geweld iets in een kooi wil stoppen dan toch liever een klein vogeltje dan een grote hond.
Ik ben ooit gestopt met agilitywedstrijden omdat ik misselijk werd van het gezicht van al die honden die de hele dag in een kooitje zitten waar ze nauwelijks de kont keren kunnen en er alleen uit mogen om even een parcours te lopen. De laatste keer zat ik naast iemand die er drie in een kooi had zitten maar slechts met eentje liep, Die andere twee zaten echt de hele tijd zachtjes te janken, volgens de eigenaar omdat ze het zo leuk vonden. ;-)
Met Drakie was er niks mis, het was een hond van een bijzonder karakter, dat zich zo nu en dan in ons ras manifesteert. Daarom kreeg ik hem ook van de fokker, omdat hij wist van mijn Groeneldaeler Loki, die ook zo´n karakter bezat. Valt zo´n hond in ondeskundige handen dan gaat het falikant fout. Zoals met Teun, mijn tweede teefje, het geval was.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

ON TOPIC

Vriendelijk verzoek om on topic te blijven. Off topic gesprekken kunnen voortgezet worden via PB.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Hoi Nadia,

als ik zo kijk naar het ritme zou ik idd ook wat vaker gaan wandelen maar de wandeling wel korter maken.

Om 7.00 uur gelijk met Baloe naar buiten gaan, daarna eten geven en hem met rust laten(1).
Om 8.30 uur de kinderen naar school brengen en dan een halfuurtje met Baloe wandelen en tijdens de wandelingen wat aandachts oefeningetjes doen en weer naar huis, rusten(2).
11.30 nog even een wandelingetje maken en misschien toch de ruimte beperken als je van huis bent, niet meer in de tuin..
16.00uur terug van het werk en gelijk een halfuurtje met Baloe wandelen, daarna rust(3).
Na het avondeten, bv +/- 18.00uur (ik noem maar even wat hoor) de kids even met hem laten spelen, commando's is prima maar GEEN BALLETJES GOOIEN!! want hier wordt een hond alleen maar drukker van!!
Dan tegen 19.00 een halfuurtje wandelen met Baloe, daarna eten en daarna weer rust(4).
En dan om 22.30 de laatste plas/poep ronde en dan de nacht in!

;-) ;-)

honden page profiel  Dizzy Dizzy

honden foto van  Dizzy

Ben het helemaal met Isha eens! Ik zou inderdaad de wandelingen meer verdelen en inkorten en hem niet meer in de tuin laten. Hij krijgt zo veel meer rust en ik zou net als Gerdine zegt een dagboek bij gaan houden. Wat betreft het blaffen, dat zou ik proberen te trainen door te oefenen met snoepjes. Geef hem een snoepje als hij stil is en zeg goedzo. Het vergt geduld, maar ik heb Diz dit geleerd omdat hij altijd blafte naar mensen, die opstonden of weggingen als we op een terras zaten, maar het werkt wel! Ik ben geen gedragsdeskundige, maar allicht kan je dit proberen :-D

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Nadia,

ik hoop dat je er wat aan hebt en ermee aan de slag wilt!

Ik denk echt dat als dit een tijdje doet dat Baloe meer voldoening heeft en en dus zelf meer rust heeft en jullie uiteindelijk dus ook!

;-)

honden page profiel BaloeBaloe

Dat zijn zeker nuttige tips om eens te proberen.
Ik ben sinds gisteren er ook meer op beginnen te letten wanneer hij eigenlijk rust enz.
Ook zijn de wandelingen korter geworden. Het balletje gooien heb ik ook al achterwegen gelaten. En wat de tuin betreft had ik ook mijn twijfels over. Maar op dit moment is het enige alternatief de bench. We zijn aan het denken over een buitenhok met een loopren voor als we niet thuis zijn.

bedankt :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wat is juist claimgedrag ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Hond gestolen in Dordrecht!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^