Leuk! Bezwaarschrift hondenbelasting

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

1 hond 63,38 geen opruimplicht op de uitlaatplaats.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Leuk! Bezwaarschrift hondenbelasting" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Kimmz en LizaaaaKimmz en Lizaaaa

honden foto van Kimmz en Lizaaaa

" Hier ook opruimplicht, er wordt gecontroleerd, â?¬90 per hond als je het niet opruimt, ook een zelfde bedrag als de hond los loopt. "


Officieel is dat hier ook zo.
Alleen wordt hier dus niet gecontroleerd.
Met als gevolg dat ik al slalommend tussen de drollen mijn kind naar school breng, om onderweg ook minstens 4 loslopende niet kind vriendelijke honden tegen te komen.
Dus hier kan controleren een kapitaal opleveren.

honden page profiel JasmijnJasmijn

honden foto van Jasmijn

Ik vindt ook dat honden meer ruimte moet kunnen krijgen, men breekt immers je nek over de kinder speelplaatsen maar de hond is nergens welkom meer. Ik vindt dat als er kinder speelplaatsen aangelegd kunnen woorden er ook zo iets voor de hond gedaan kan woorden, denk bvb aan een honden losloop velt met speeltoestellen. De gemeentes zouden eens meer samen moeten werken en informatie moeten opvragen bij de hondenbescherming.nl, sins ik in Heemsteden ben komen wonen heb ik de gemeente hier twee volders van deze hondenbescherming in de bus gegooit (Positief honden beleid in 10 punten en Honden in de omgeving en een brief met tips om het voor de hond leuker te maken.)

Mvg Jasmijn.
Ps : De hond hoord er nou eenmaal ook bij.

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

2 honden, 57,- euro per hond. Geen ruimplicht op de uitlaatstroken. Uitlaatstroken worden 2 wekelijks schoon gemaakt (wekelijks in de zomer)m en staan aangegeven met paaltjes. Elk jaar ontvang ik een kaartje waarop alle stroken staan ingetekent. Buiten de uitlaatstroken is ruimen vanzelfsprekend wel verplicht. Ook losloop gebieden staan op bovenstaande wijze aangegeven.

honden page profiel patriciapatricia 3 doggies

honden foto van patricia

ik zal deze op Marktplaats zetten :-D :-D

honden page profiel LoetjeLoetje

honden foto van Loetje

Ik vind trouwens wel dat, wel of geen hondenbelasting, mensen de poep van hun honden wel eens op mogen gaan ruimen! Als je hond helemaal tussen de bosjes poept, oké. Maar regelmatig zie ik drollen midden op de stop of tussen de aangeplante bolletjes van de gemeente. Sta ik 'mijn'drollen te rapen tussen die van een ander ;-) Al ga je er zelf niet in staan, dan staat je hond er wel in. Ranzig gewoon!

honden page profiel Gio en KyraGio en Kyra

honden foto van Gio en Kyra

" Ik vind trouwens wel dat, wel of geen hondenbelasting, mensen de poep van hun honden wel eens op mogen gaan ruimen! Als je hond helemaal tussen de bosjes poept, oké. Maar regelmatig zie ik drollen midden op de stop of tussen de aangeplante bolletjes van de gemeente. Sta ik 'mijn'drollen te rapen tussen die van een ander ;-) Al ga je er zelf niet in staan, dan staat je hond er wel in. Ranzig gewoon! "


Ja, helemaal mee eens, blèhhhh :'(

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

" Ik vind trouwens wel dat, wel of geen hondenbelasting, mensen de poep van hun honden wel eens op mogen gaan ruimen! Als je hond helemaal tussen de bosjes poept, oké. Maar regelmatig zie ik drollen midden op de stop of tussen de aangeplante bolletjes van de gemeente. Sta ik 'mijn'drollen te rapen tussen die van een ander ;-) Al ga je er zelf niet in staan, dan staat je hond er wel in. Ranzig gewoon! "


Helemaal mee eens! Bij ons op het loslooppad wordt het vaak niet gedaan, terwijl je daar 's avonds in het donker loopt omdat het net buiten het dorp tussen de weilanden is. Je gaat dus zo in de poep staan!! En er staan een paar prullenbakken langs het pad dus zoveel moeite is het niet. In het gras ruim ik het niet op, maar dat hoeft ook niet en dan heeft niemand er last van.. Verder ruim ik het altijd op, schaam me kapot als ik 't niet zou doen wanneer ze op de stoep poept!

honden page profiel FrancisFrancis

honden foto van Francis

Bij ons in Delden betaal je geen hondenbelasting. Scheelt wel. Je bent wel verplicht om het op te ruimen.

honden page profiel DesiréDesiré

honden foto van Desiré

Mee eens,

Hier liggen de straten vol met tegels "honden in de goot" wat ik opzich al een rare tekst vinde, maar toch regelmatig drollen op de stoep.. Toen wij hier net woonde liet iemand haar hondje zelfs uit in onze tuin ;-)

wel vindt ik dat onze gemeente de honden uitlaat plekken wel eens mag opruimen. Honden gaan het daar al op het pad doen omdat ze er niet normaal in het gras kunnen lopen (de mijne rennen altijd als een speer het eerste gedeelte van het pad voorbij waar ze wel normaal in het gras kunnen lopen, maar niet elke hond kan los. En ik ben van mening dat als zelfs honden het te vies vinden om er te lopen dat er echt wel aandacht aan besteed moet worden (kunnen ze mooi het geld van de honden belasting voor gebruiken)

honden page profiel JasmijnJasmijn

honden foto van Jasmijn

Mira en Specer,
hebben gelijk. Honden eigenaren hebben ook zo hun vrantwoordingen en pligten. Maar als de gemeente wil dat er honden belasting moet woorden betaald, moeten ze het ook goed uitgeven.
In Haarlem gaat het geld van de HONDEN BELASTING naar kunst en coltuur,

mvg Jasmijn.

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

"

Helemaal mee eens! Bij ons op het loslooppad wordt het vaak niet gedaan, terwijl je daar 's avonds in het donker loopt omdat het net buiten het dorp tussen de weilanden is. Je gaat dus zo in de poep staan!! En er staan een paar prullenbakken langs het pad dus zoveel moeite is het niet. In het gras ruim ik het niet op, maar dat hoeft ook niet en dan heeft niemand er last van.. Verder ruim ik het altijd op, schaam me kapot als ik 't niet zou doen wanneer ze op de stoep poept! "


Waarom in het gras niet? Bij ons ook niet nl. Mijn honden willen niet eens in het gras poepen omdat het zo smerig is. Ik vindt dat je het gewoon op moet ruimen...sta zelfs met me kop in de struiken voor de huizen...openbaar gebied dus geen tuinen. Je zal maar hovernier bij de gemeente zijn.

honden page profiel TjeerdfransTjeerdfrans

honden foto van Tjeerdfrans

" Misbruik van het oorspronkelijke doel van hondenbelasting
De bedoeling van hondenbelasting was ooit het bestrijden van rabiës. Voor zover daar heden ten dage al een noodzaak voor bestaat, worden de kosten hiervan door hondenbezitters zelf gedragen. Hondenbezitters krijgen tenslotte zelf de rekening wanneer zij hun huisdier tegen rabiës laten inenten.
"

Dit is onzin. De hondenbelasting werd ingevoerd in de middeleeuwen met als doel armoedebestrijding. In die tijd bezat elke inwoner van ons land een hond of vijf en door het heffen van een paar cent per hond kreeg men toch een mooi bedrag bijeen. Onbedoeld effect ervan was dat het aantal honden per persoon drastisch verminderde, terwijl het aantal straathonden dramatisch steeg. Tegenwoordig blijven gemeenten de belasting op honden vooral heffen om het aantal honden binnen de perken te houden, vandaar het progressieve tarief van bijv. de gemeente Haarlem, waar je voor je eerste hond € 82,80 betaalt, voor je tweede hond € 139,80 en je derde en volgende honden € 252,96 per stuk. De grootte van de hond maakt niet uit. Mijn ene buurman heeft een Deense dog, die legt drollen ter grootte van een chihuahua en betaald dus 82 euro, mijn andere buur heeft 4 chihuahua's en betaalt dus 728 euro per jaar. Hoeveel gekker kun je het maken?

honden page profiel Kimmz en LizaaaaKimmz en Lizaaaa

honden foto van Kimmz en Lizaaaa

" Mee eens,

Hier liggen de straten vol met tegels "honden in de goot" wat ik opzich al een rare tekst vinde, maar toch regelmatig drollen op de stoep.. Toen wij hier net woonde liet iemand haar hondje zelfs uit in onze tuin ;-)
) "


Zandvoort? In ieder geval liggen die tegels daar ook en ook daar is het zinloos. Ondanks dat daar overal paaltjes staan met zakjes.

honden page profiel ShantiShanti

honden foto van Shanti

Pff als ik het zo hoor hebben wij wel geluk hoor. Wij betalen geen belasting en er zijn meerdere uitlaatplaatsen. De hond mag hier niet los, in de binnenstad zijn er wel 2 beschermt door de gracht en heuvel met struiken en bomen, maar het wordt regelmatig schoongemaakt. In toeristisch gebeid 2x per week en buiten de stad 2-4 x per maand. ;-)

Maar ik vind ook vaak in het park naast ons huis drollen (uitlaatplaats 20m verderop) en ook wel eens naast onze plantenpot die voor de deur staat. Ik vind dat zó vies, als het voor een huis ligt en op een plek waar heel veel mensen lopen en er op 5m afstand prullenbakken staan kun je dat toch opruimen?!? ;-)
Ik ruim Shanti drollen ook op, ook als ze in het gras tussen de weg en gracht liggen, omdat daar zomers mensen vissen en er kinderen spelen.

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

"

Waarom in het gras niet? Bij ons ook niet nl. Mijn honden willen niet eens in het gras poepen omdat het zo smerig is. Ik vindt dat je het gewoon op moet ruimen...sta zelfs met me kop in de struiken voor de huizen...openbaar gebied dus geen tuinen. Je zal maar hovernier bij de gemeente zijn. "


Nou omdat het in het gras gewoon een keer per week ofzo wordt opgeruimd, en ik niet in iemand anders zijn drollen ga staan om bij Lizzie's poep te kunnen in een losloopgebied zonder opruimplicht, niet zo gek toch?

honden page profiel MirjamMirjam 2 doggies

honden foto van Mirjam

Leuke brief, maar ik hoef hem voorloopig niet te sturen naar de gemeente!
Hier betalen we ook hondenbelasting, volgens mij rond de 80 euro voor de eerste hond.
Ik vind het niet erg, ik heb een uitlaatstrook naast ons huis, een hondentoilet op 20m afstand en een uitrenveld aan de andere kant, ook op ong. 20 meter afstand. Het gras word er regelmatig gemaaid en de poep weggehaald, op die plekken dus geen opruimplicht:-)
Verder barst het hier overal van de hondentoiletten, uitlaatstroken en uitrenvelden!
Ik heb niets te klagen! ;-)

honden page profiel IsaIsa 2 doggies

honden foto van Isa

Maryse & Lizzie super brief! ;-) ;-) ;-)
Hier in Leeuwarden braaf elke jaar ook zo 70 - 80 euro hondenbelasting betaald terwijl de katten van mijn buren, vogels en paarden schijten overaal. Ik vind hondenbelasting onzin en pure gemeentekasvulling. Ik ben wel blij met nieuwe hondenpoep containers waar ik de ontlasting van Noortje kan deponeren. Zo kunnen kinderen en andere mensen ook van het gras genieten met relatief schone schoenen! ;-)

honden page profiel LoetjeLoetje

honden foto van Loetje

"

Waarom in het gras niet? Bij ons ook niet nl. Mijn honden willen niet eens in het gras poepen omdat het zo smerig is. Ik vindt dat je het gewoon op moet ruimen...sta zelfs met me kop in de struiken voor de huizen...openbaar gebied dus geen tuinen. Je zal maar hovernier bij de gemeente zijn. "


Ik ook hoor. Ik haal het ook uit de perken en zo. tussen de drollen van de hond van een ander, maar ach. Iemand moet het goede voorbeeld geven toch?

honden page profiel HenkHenk

honden foto van Henk

"

Ik ook hoor. Ik haal het ook uit de perken en zo. tussen de drollen van de hond van een ander, maar ach. Iemand moet het goede voorbeeld geven toch? "


Ik zie het al voor me: Eerst de hele struik tot aan de grond snoeien, om bij het drolletje te kunnen komen.
"Ik moet de stront toch opruimen ? Zonder die struik te snoeien kon ik er niet bij..." ;-)

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

"

Ik ook hoor. Ik haal het ook uit de perken en zo. tussen de drollen van de hond van een ander, maar ach. Iemand moet het goede voorbeeld geven toch? "


Daarom heb ik bij ons dus geen moeite met de hondenbelasting, want hier ruimt de gemeente regelmatig de uitlaatstroken op. Alles staat netjes aangegevens. Prima beleid en dus betaal ik zijn te morren.

honden page profiel LoetjeLoetje

honden foto van Loetje

hihi Frank. Je hebt bosjes en bosjes ;-)

Wij hebben dus geen uitlaatstroken en die worden dus ook niet opgeruimd. En toch ruim ik de drollen op. Wat een brave burger ben ik O-) Als ik nu met alles zo braaf was....

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

" hihi Frank. Je hebt bosjes en bosjes ;-)

Wij hebben dus geen uitlaatstroken en die worden dus ook niet opgeruimd. En toch ruim ik de drollen op. Wat een brave burger ben ik O-) Als ik nu met alles zo braaf was.... "


Ja ergens waar geen uitlaatstrook/-gebied is en waar dus niets wordt opgeruimd lijkt het me vrij logisch dat je je eigen poep opruimt, maar in het losloopgebied doe ik 't toch echt alleen op het pad hoor. Dat heeft niets met het goede voorbeeld geven te maken, de gemeente ruimt het netjes op en daar betaal ik voor (stuur zelf ook de brief niet, vond 'm alleen erg leuk om te delen). Waarom zou je in de bosjes duiken (of in mijn geval het gras opgaan en daarmee in de poep trappen) terwijl er geen opruimplicht is en de poep 1 of 2x per week wordt weggehaald? Is nog milieuvervuiling ook door alle plastic poepzakjes die je extra gebruikt! Is maar hoe je het bekijkt ;-)

honden page profiel MirjamMirjam

honden foto van Mirjam

"

Ja ergens waar geen uitlaatstrook/-gebied is en waar dus niets wordt opgeruimd lijkt het me vrij logisch dat je je eigen poep opruimt, maar in het losloopgebied doe ik 't toch echt alleen op het pad hoor. Dat heeft niets met het goede voorbeeld geven te maken, de gemeente ruimt het netjes op en daar betaal ik voor (stuur zelf ook de brief niet, vond 'm alleen erg leuk om te delen). Waarom zou je in de bosjes duiken (of in mijn geval het gras opgaan en daarmee in de poep trappen) terwijl er geen opruimplicht is en de poep 1 of 2x per week wordt weggehaald? Is nog milieuvervuiling ook door alle plastic poepzakjes die je extra gebruikt! Is maar hoe je het bekijkt ;-) "


Je kunt de zakjes hergebruiken ;-) :-D
Ik ruim trouwens ook niet op, als het een uitlaatstrook of hondentoilet is waar de gemeente het opruimt. Ik betaal niet voor niets hondenbelasting.

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

"

Je kunt de zakjes hergebruiken ;-) :-D
Ik ruim trouwens ook niet op, als het een uitlaatstrook of hondentoilet is waar de gemeente het opruimt. Ik betaal niet voor niets hondenbelasting. "


Iew echt waar?! Ik doe de zakjes echt altijd meteen dicht en zsm in de bak hahaha Lizzie poept 1 of 2x per dag en dan altijd in 1x, dus ik ga niet het zakje van 's ochtends voor het eind van de dag bewaren (als ze al net voor het losloopgebied poept en ik het dus opruim) hihi :-D Hoe doe jij dat dan?

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

Kan wel lezen bij sommige waarom Nederland op dit moment is zoals het is, wat verdraagzaamheid betreft. Normen en waarden van fatsoen zijn erg ver te zoeken...jij doet het niet dan hoef ik het ook niet.

De bosjes/struiken worden hier netjes verzorgd, dus ik vind het smerig om mensen die 'gelukkig nog werken'in mijn hondenpoep zitten te graaien. En poep van je hond opruimen is een kwestie van "fatsoen binnen mijn normen en waarden, deed ik al voor de opruimplicht.
We leven nl. niet meer in de middeleeuwen waar jan en allemaal maar in een geul kon poepen en piesen. Mijn hemel wat een mentaliteit onder de hondenbezitters...sorry hoor.

honden page profiel LoetjeLoetje

honden foto van Loetje

"

Ja ergens waar geen uitlaatstrook/-gebied is en waar dus niets wordt opgeruimd lijkt het me vrij logisch dat je je eigen poep opruimt, maar in het losloopgebied doe ik 't toch echt alleen op het pad hoor. Dat heeft niets met het goede voorbeeld geven te maken, de gemeente ruimt het netjes op en daar betaal ik voor (stuur zelf ook de brief niet, vond 'm alleen erg leuk om te delen). Waarom zou je in de bosjes duiken (of in mijn geval het gras opgaan en daarmee in de poep trappen) terwijl er geen opruimplicht is en de poep 1 of 2x per week wordt weggehaald? Is nog milieuvervuiling ook door alle plastic poepzakjes die je extra gebruikt! Is maar hoe je het bekijkt ;-) "


Bij mij mij zijn er geen losloopgebieden in de bebouwde kom. Daar ruim ik het op. In de duinen/ bossen etc. waar ze los mogen ruim ik het ook niet op. Poepen doen ze sowieso niet op de paden, dat scheelt.

Wat ik ook zo nutteloos vind; mensen die de poep opruimen maar het vervolgens gewoon op de grond smijten ;-) Kansloos!

honden page profiel LoetjeLoetje

honden foto van Loetje

" Kan wel lezen bij sommige waarom Nederland op dit moment is zoals het is, wat verdraagzaamheid betreft. Normen en waarden van fatsoen zijn erg ver te zoeken...jij doet het niet dan hoef ik het ook niet.

De bosjes/struiken worden hier netjes verzorgd, dus ik vind het smerig om mensen die 'gelukkig nog werken'in mijn hondenpoep zitten te graaien. En poep van je hond opruimen is een kwestie van "fatsoen binnen mijn normen en waarden, deed ik al voor de opruimplicht.
We leven nl. niet meer in de middeleeuwen waar jan en allemaal maar in een geul kon poepen en piesen. Mijn hemel wat een mentaliteit onder de hondenbezitters...sorry hoor. "


Mooi gezegd, sluit ik me bij aan!

honden page profiel  Luna en Flex Luna en Flex

honden foto van  Luna en Flex

Hier in Ossendrecht (west brabant) betaal ik 58 euro voor 1 hond. We hebben hier om het dorp wel heel veel bos maar geen losloopgebied. Daarom ben ik nu druk bezig om samen met de gemeente hiervoor een oplossing te zoeken. Ze gaan nu rondom het dorp bekijken wat ze als omheind losloopgebied kunnen maken. We hebben hier wel uitlaatplaatsen van 4x4 meter met een vuilnisbak ernaast. Deze ZOUDEN ze elke week moeten worden schoonmaken maar soms moet je na 2 weken eens bellen of het niet weer eens tjd wordt O-) das vooral in de zomer een lekkere aroma voor de mensen die ernaast wonen :'( Helaas moeten we hier de poepzakjes gewoon zelf betalen). Ik vind zelf dat ze beter moeten controleren op opruimen want de paadjes en grasveldjes rondom school liggen vol met poep. Ik heb nog nooit een controleur gezien. Daarom laat ik mijn hond ook in mijn tuin poepen zodat niemand er last van heeft. En als ik aan de wandel ga heb ik ook altijd zakjes bij me.

honden page profiel TjeerdfransTjeerdfrans

honden foto van Tjeerdfrans

" We leven nl. niet meer in de middeleeuwen waar jan en allemaal maar in een geul kon poepen en piesen. Mijn hemel wat een mentaliteit onder de hondenbezitters...sorry hoor. "

Hondenpoep moet je helemaal niet opruimen maar gewoon laten liggen, dan droogt het in en verdwijnt na verloop van tijd vanzelf, mits het van goede kwaliteit is uiteraard. Wat je wel moet doen is je hond leren niet op straat off gras te poepen maar netjes tussen het struikgewas.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Leuk! Bezwaarschrift hondenbelasting" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 7 12 3 45 6 7
Volgende forumvraag: Drama! (hond valt kat aan)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^