Fietsen met mijn stafford

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Kiki Kiki

honden foto van Kiki

Hallo ik heb een vraagje
Ik heb een stafford kruising bullterrier van nu 7 en een halve maand (naam Mink) , Het is een schat maar wel een echte druktemaker.
Vanaf dag één dat hij bij ons is merk ik dat algemene puppy informatie vaak niet op hem van toepassing is, het aantal minuten lopen per week dat hij oud is bijvoorbeeld, het is echt één brok energie, hij gaat 5 keer per dag uit,waarvan 2 keer 3 kwartier los op een uitrenveld met andere honden en zo vaak er tijd is naar het strand. Als hij daar lekker kan razen en spelen is hij thuis heerlijk braaf en ontspannen en de dikste maatjes met de kat. Maar als er op een regenachtige dag weinig speelkameraden zijn heeft hij vreselijk veel energie in huis, wat hij ook loslaat op de kat. nu zijn we begonnen met het wennen naast de fiets lopen, dit gaat echt super goed en als het aan mink ligt gaan we gewoon een flink stuk fietsen, hij is gehoorzaam, niet snel afgeleid en goed te corrigeren. Maar nu lees ik overal dat te vroeg beginnen met fietsen slecht kan zijn voor de ontwikkelin ect, ik las zelf ergens pas met 2 jaar te beginnen met fieten ?
Iemand ervaring hiermee ? Ik vraag dit vooral omdat ik merk dat zijn ras gewoon net even anders in elkaar zit dan de meeste honden en ik er nergens iets over kan vinden.
Groet Laura en Rick en een poot van Mink, en dan ook maar een kopje van mees

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Fietsen met mijn stafford " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Nu al fietsen zorgt voor nog meer conditie en dit heeft je hond al heel erg veel. Daarnaast is het voor het gestel van je hond niet goed.

Wat doe je naast al die beweging?

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

ik houd voor sporten aan; vanaf een jaar...
tegenwoordig schijnt wel dat fietsen bv al eerder rustig opgebouwd mag worden, omdat dit veelal rechtuit is en niet te gekke bewegingen.
7 maanden vind ik persoonlijk vroeg, maar je zou misschien heel voorzichtig op kunnen bouwen..

niet te snel, dus niet je hond steeds laten rennen, maar in een drafje gaan...en niet te lang...

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

misschien ook wat meer mentale uitdaging geven??

t gaat niet altijd om rennen en uitrausen...

honden page profiel C.C. 3 doggies

honden foto van C.

Door te gaan fietsen bouwd je hond alleen maar meer conditie op, mag je straks de 11 stedentocht gaan fietsen wil je je hondje moe krijgen haha. Fietsen met je hond is leuk, maar als je het doet om hem moe te krijgen lijkt het me niet de oplossing hihi.

Ik vind persoonlijk 7 maanden nog wat jong maar er zijn ook mensen die het wel vinden kunnen. Ik zou persoonlijk ook 1jaar aanhouden, eerder kleine stukjes oefenen maar zeker niet hele einden gaan fietsen.

Zoals Jeroen al zei zou ik ze vooral mentaal aandacht geven, de hersentjes laten kraken! Ik kan met mijn Chihuahua uren lopen zonder dat hij moe word, maar laat ik hem 20min spullen zoeken, commando's opvolgen etc. is hij bekaf.

Je zou bijvoorbeeld snoepjes kunnen verstoppen in huis en dat steeds iets moeilijker maken, inteligentie speelgoed kopen/maken/lenen, buiten commando blijf oefenen(vergt veel concentratie) etc.

Veel succes! :-D

honden page profiel Kiki Kiki

honden foto van Kiki

Hoi
Dank voor de snelle antwoorden ! wat is dit een handig forum zeg ;-)
Ja we geven hem ook wel andere uitdagingen maar eigenlijk alleen door het leren van nieuwe 'truukjes' maar tips voor nieuwe mentale uitdagingen zijn welkom ! We zullen het gewoon rustig gaan opbouwen met het fietsen, Zelf hebben we geen auto, we wonen in het centrum van den haag, dus vandaar dat het fietsen ookal zo snel in zijn 'opvoeding' zit we doen zelf niet anders.


honden page profiel MissyMissy

honden foto van Missy

Bij een jonge hond zijn de botten en gewrichten nog niet 'af' dus is ongelimiteerd rennen in mul zand (aan het strand) of met andere -volwassen- honden op een speelveld vaak niet best voor de gewrichten.

De regels met betrekking tot de gelimiteerde beweging zijn er niet voor niets........... en ook zijn ze niet overdreven. Je wilt toch later niet voor dure ingrepen komen te staan? :'( HD en ED zijn niet alleen erfelijk, de hond kan het ook gewoon krijgen. Dus is voorzichtigeheid geboden met pups en jonge honden.

Ik zou nog niet fietsen met je hond. Laat het dier eerst rustig uitgegroeid zijn. Wacht tot het dier minstens een jaar is. Ook omdat je nu al alle regels mbt bewegen met voeten hebt getreden eigenlijk. Echt sporten (behendigheid of flyball of breitensport) mag vanaf een jaar voor kleine rassen en vanaf 18 maanden voor grotere rassen.

Om je hond mentaal moe te krijgen zou ik speur spelletjes met hem gaan doen. Brokjes en speeltjes verstoppen en dan laten zoeken. Je zult zien, daar wordt hij moe van hoor. ;-)

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Wat Claudia aangeeft is waar. Probeer zoekspelletjes met je hond zodat ze ook mentaal moe gaat worden. Nu ben je alleen eenzijdig bezig en je moet straks idd de hele dag gaan wandelen om je hond moe te krijgen en dat is niet te doen.

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Ik zelf ben begonnen met fietsen toen Diesel ongeveer 8 maanden was.
Als je het heel rustig opbouwt kan het naar mijn mening geen kwaad.
Begin de eerste 2 weken is je hond meenemen naast de fiets dus zelf niet fietsen maar lopen en laat je hond wennen dat hij netjes langs de fiets loopt.
Zodra dit goed gaat ga je eens rustig fietsen dat houd in val van je fiets tempo en doe dit ongeveer 5 minuten zo ga je het verder opbouwen.

Dit is mischien wel een intressante site om te lezen gaat over HD
http://www.ofsothobantu.com/informatie/HD.htm

Verder kun je veel fietsschema's vinden op internet ik heb me een beetje aan deze gehouden.

Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5 Dag 6 Dag 7
Week 1 5 min. rusten 10 min. rusten 10 min. rusten rusten
Week 2 10 min. 10 min. rusten 10 min. 10 min. rusten rusten
Week 3 10 min. 10 min. 10 min. rusten 10 min. 10 min. rusten
Week 4 15 min. 10 min. rusten 15 min. 10 min. 5 min. rusten
Week 5 15 min. 10 min. 10 min. rusten 15 min. 10 min. rusten
Week 6 15 min. 10 min. 10 min. rusten 20 min. 10 min. rusten

Ik denk persoonlijk dat je beter rustig aan kan gaan fietsen met een hond let wel op dat je veel rechte stukken doet en niet continu bochten, dan dat je je hond ongelimiteerd los laat rennen in het bos of op het strand of heel veel met andere honden laat spelen.
Vaak wordt hier toch meer belast dan met fietsen.

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Was te snel O-)

Zorg ook voor toch meer mentale uitdaging voor je hond.
Hoe meer je loopt of fietst des te meer energie krijgt je hond en heeft dan steeds meer nodig om echt moe te worden.

Koop een leuk boek over hondentruckjes, de gekste en stomste dingen kun je een hond aanleren als je hond na moet denken wordt hij vaak veel moeier dan dat hij een uur aan het losgaan is.
Ook op you-tube staan veel leuke filmpjes met truckjes die je je hond kunt aanleren.

Geef h'm eens een goed gevulde kong gooi die desnoods eerst in de vriezer zodat hij echt even werk heeft daar worden ze ook moe van.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je kan met je hond rustig blijven fietsen, altijd in draf, en naast de fiets, niet voor en niet achter de fiets. rustig aan, ga geen kilometers lang fietsen met je hond omdat tie dat makkelijk volhoudt, niet nodig, een kwartier tot een half uurtje is meer dan voldoende, kom niet in de verleiding om je hond zijn/haar gang naast de fiets te laten gaan, zorg altijd ervoor dat tie in draf loopt.

houdt rekening met de temperaturen , een hond zweet niet, kan de warmte alleen kwijt via tong en voetzolen voetzolen is tijdens het fietsen te verwaarlozen, de hond loopt dicht bij de grond, daar is het altijd warmer dan dat jij op je fietsie zit.

neem drinken mee, een bidon, zodat de hond zijn dorst kan lessen. en nogmaals rustig aan, rechtlijnig fietsen met je hond kan geen kwaad, niet te jong, maar jouw hond is bijna negen maanden oud, zware rassen en grote rassen boven het jaar.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Fietsen met mijn stafford " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Mee wandelen!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^