Ik ben er weer en met een bijzonder leuke verassing...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Hoi iedereen hier,

Ik dacht aangezien ik er zo lang tussenuit ben geweest, laat ik maar even een herintroductietopic openen zodat iedereen weet dat ik terug ben en ik ook meteen mijn leuke nieuw met jullie allemaal kan delen...

Voor iedereen die mij al kent... Allereerst nogmaals hartstikke bedankt voor alle lieve berichtjes de afgelopen maanden. Jullie steun was erg verassend en hartverwarmend. Meerdere kaartslingers hebben hier maandenlang in huis gehangen om mij te herinneren aan al jullie steun (en om door te vechten). Hartstikke bedankt dus daarvoor ;-)!
Ik heb een heftig jaar achter de rug... De (borstkanker)diagnose van mijn oma, de gezondheidsproblemen (epilepsie) van mijn 2 oudste meiden die veel zorgen met zich mee brachten en waardoor mijn fokplannen ook ineens waren verdwenen, gevolgd door mijn spoedopname in het ziekenhuis in kritieke toestand waarna ik enkele dagen op de IC heb doorgebracht (zie: http://www.hondenpage.com/club/forumtopic/32/94699/slecht-nieuws-over-wichita.php). Sindsdien is alle ellende helaas nog steeds niet ten einde. Ik heb een lange herstelperiode er op zitten en nog een flinke weg te gaan (over enkele maanden hoor ik of ik nog 2 of 3 operaties moet ondergaan) en 1 februari is na een ziekbed van een klein jaar mijn oma aan de gevolgen van haar ziekte overleden (zij heeft mij samen met mijn moeder opgevoed en woonde 16jr naast ons dus onze band was erg te vergelijken met die van een moeder/dochter). Ook hebben we enkele maatjes verloren de afgelopen maanden (2 chinchilla's halfbroer/zus Paige en Prescott, veels te jong helaas en een oudere Perzische poes genaamd Sandy) en is bij onze Ashley eind januari een hernia vastgesteld.
Maar goed genoeg over al die ellende! Inmiddels ben ik alweer steeds meer online te vinden en dus ook hier op HP...

Voor wie mij nog niet kent... Ik ben Wichita, grote dierenliefhebber en eigenaresse van op dit moment nog 3 geweldige meiden. Namelijk Chihuahua Ashley en Shelties Abby en Eevee. Naast hen heb ik nog een flinke beestenbende hier rondlopen (2 poezen, een Heilige Birmaan Bouchra en Ragdoll Fantasia, 6 chins Hermione en dochter Piper, Phoebe en dochter Cordelia, oom Buffy en papa Angel en een Teddy Dwergkonijn McDreamy) en ben ik ook hobbyfokker. Ik heb onder de kennelnaam Special Princess twee nestjes gefokt met onze Abby en uit haar 2e nest hebben we dochter Eevee aangehouden (het tweede nest was ook uitgebreid te volgen voor iedereen hier op HP in verscheidene topics). Enkele van mijn pupkopers zijn ook actief op HP en het is ook via hen dat ik mij destijds heb aangemeld hier.

Dan nu mijn verassing... Deze is eigenlijk al een tijdje gaande (voor goede vrienden is het inmiddels ook al lang geen verassing meer, zij weten hier al een tijdje van) maar nu wordt het eindelijk realiteit.
Na alle tegenslagen en het eindigen van de fokplannen hadden we in de loop van vorig jaar al besloten uiteindelijk, als we hier klaar voor zouden zijn (oftewel de gezondheid van Ash & Abby onder controle en Eevee ‘oud’ en wijs genoeg oftewel grotendeels klaar met al haar puppystreken), een nieuw gezinslid toe te voegen aan onze roedel om hopelijk daarmee de toekomstplannen weer op te pakken. Na flink wat overleggen besloten we echter het over een hele andere boeg te gooien en naar ‘nieuwe’ rassen te kijken. Een frisse start met een ander (favoriet) ras. Sindsdien ben ik me al aan het verdiepen in dit ras, diens gezondheid en fokkers om zodoende de juiste pup voor ons te vinden (die aan al mijn ‘wensen’/’eisen’ voldoet). De plannen zijn in een sneltreinvaart gekomen in januari van dit jaar toen bleek dat de fokker waarvan wij dolgraag een pupje willen een nestje zou plannen en daarna voorlopig niet meer zou gaan fokken. We hebben toen contact met haar opgenomen voor een plek op de wachtlijst (na uiteraard eerst onderling besproken te hebben of dit wel het juiste moment was, de eindconclusie was dat hoewel dit nestje eerder op ons pad kwam als verwacht wij er inmiddels eigenlijk wel klaar voor zijn en dus ook dolgraag een pupje zouden willen uit dit nest juist ook door wat we allemaal de laatste tijd hebben meegemaakt) en vervolgens begon het ‘lange’ wachten...
Het ras waar het om gaat is de Chinese Naakthond. Over dit ras bestaan veel meningen (zowel negatieve als positieve) en valse feiten. Maar het heeft mij zeker niet minder verliefd op deze hondjes gemaakt! Het plan was eigenlijk een naakt teefje aan onze roedel toe te voegen, maar het verliep allemaal iets anders dan gepland waardoor het uiteindelijk een prachtig powderpuff meisje is geworden wat haar intreden zal maken in ons huishouden (een powderpuff is de variant van de Chinese Naakthond met haar, ten onrechte worden deze hondjes vaak gezien als ‘foute naakthondjes’ maar pufjes zijn gewoon ook Chinese Naakthonden evenals de naakte variant). Onze kleine meid is op 20 januari 2012 geboren, heeft 2 naakte ouders (zie hier: http://www.chinesecrested.no/pedigree.php?mother=76797&father=89328) en zal Elphaba gaan heten (haar stamboomnaam is Bachata Romantica Di China Latina, uitleg over waarom we voor deze roepnaam hebben gekozen is te lezen op mijn site). Over een aantal weken mogen we haar ophalen en zullen de leuke puppytijden weer voor ons gaan beginnen (en oh wat kijken we daar alweer naar uit zeg)! Na de afgelopen maanden is een pup hier in huis van harte welkom dus we zijn erg blij dat we binnenkort weer zo een klein dondersteentje (samen met onze andere meiden) hier hebben rondlopen. Ik zal jullie uiteraard op de hoogte houden van al haar avonturen (zoals toekomstige shows, puppycursus en natuurlijk ook alle streken in en rondom ons huis) en die van mijn andere meiden.

Dus... Ik ben er weer en zoals jullie zien inclusief flinke lappen tekst en al ;-)!

Vlak na de geboorte


Hier 3wkn oud


Speelfoto met 4wkn


Stackfoto week 5


Foto’s van ons bezoekje 29 feb 2012



(zie hier: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150628930694523.405000.795099522&type=1 nog veeeeeeel meer foto’s)

En de filmpjes natuurlijk niet te vergeten...


Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ik ben er weer en met een bijzonder leuke verassing..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Ziva †, Bullie †, en BandhuZiva †, Bullie †, en Bandhu 3 doggies

honden foto van Ziva †, Bullie †, en Bandhu

Welkom terug, ik ken je dus nog niet omdat ik nog niet zo heel lang op hp ben. Lief puppie ;-)

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Claire & Tess & Bonny

wat super leuk dat je weer terugbent!!!!

Ik wens je heel erg veel plezier met jullie nieuwe pup (wat een schatje) , en heel veel succes met alle toekomstplannen!!!!

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz 3 doggies

honden foto van Miora,pebbles en quiz

JALOERSSS!!!! ooooh!! zo ongelooflijk jaloers...

moest m'n huisgenote wat meewerken..
en m'n vriend het willen...

ooh een naaktje ;-) (in jullie geval een powderpuffje)...

die staan al zooo lang op m'n verlanglijstje!!

geniet ervan ;-)

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Leuk dat je weer terug bent.

Veel plezier met het pupje.

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda 3 doggies

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Leuk dat je er weer bent Wichita. Dat je je weer zo goed voelt dat je een berichtje kan plaatsen.

Wat een prachtig meisje je powder puffje. Ik hoop dat je veel foto's gaat plaatsen.

honden page profiel deboradebora 3 doggies

honden foto van debora

hallo welkom op hp ik ben ook nog niet zolang hier maar vind leuk en leerzaam om alles te lezen...wat een super leuke pup voor jullie.....vrienden van ons hebben ook een naakt hond zo grappig.... ;-)

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea 3 doggies

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

Na regen komt zonneschijn Wichita! Leuk hoor zo'n verfrissende start!

Ik wens je veel succes toe, geniet maar lekker van je pup ;-)

honden page profiel MarcellaMarcella 3 doggies

honden foto van Marcella

welcome back...

hoop dat een pup jullie wat energie zal geven om door te gaan...
ik wil ook een powderpuff. geen naakte want past niet in mijn leefstijl...
jaloers dus... :-)

honden page profiel Monique met; Rambo, Kyra, Zoey en Roos! <3Monique met; Rambo, Kyra, Zoey en Roos! <3 3 doggies

honden foto van Monique met; Rambo, Kyra, Zoey en Roos! <3

Welkom terug! :-D Wat een superleuk pupje! ;-)

honden page profiel MissyMissy 3 doggies

honden foto van Missy

Wat leuk dat je weer terug bent! En je klinkt ook zo positief weer (ondanks alle ellende die je al achter de rug hebt). En wat een mooie nieuwe start met een ander ras.

Ik wens je veel geluk toe met de nieuwe huisgenote. ;-)

honden page profiel cootjecootje 3 doggies

honden foto van cootje

mooi om te lezen.......dat er na zoveel ellende....kracht is ;-) en fijne toekomstplannen

en nu begint het wachten tot het zover is......een pupsel erbij

heel veel succes en plezier ;-)

honden page profiel LizLiz 3 doggies

Leuk dat je er weer bent en fijn om te horen dat het weer wat beter met je gaat! :-D
Na alle ellende moet het wel heerlijk zijn om uit te kunnen kijken na de komst van een lieve puppy! ;-)

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa



Welkom terug Wichita..., fijn te lezen dat het weer wat beter met je gaat, nog gecondoleerd met het overlijden van je oma.

Maar wat een leuke verassing..., een nieuwe pup, gefeliciteerd!!

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Wichita welkom terug en fijn dat het weer een heel stuk beter gaat,ondanks alle nare dingen die er zijn gebeurd.Hoop dat het met je gezondheid de goede kant op blijft gaan.En wat leuk dat je met een heel ander ras verder gaat,ken het ras van mijn da. maar daar houd alle kennis op dus ben reuze benieuwd hoe dat bij jou verder gaat,ik blijf je volgen.......

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik ken je ook niet (ben hier nog niet zo lang), maar welkom terug.

Heftige periode geweest zeg. Maar fijn dat je weer terug bent.

En wat een heerlijke foto's van het pupje ;-)

honden page profiel Marian SchouwMarian Schouw 3 doggies

honden foto van Marian Schouw

Wat leukerd zeg! :-) Echt een prachtig hondje om te zien.

Ik ben ook nieuw op dit forum. Heb een profiel aangemaakt, nadat ik zelf een naakthondje had gekocht. Die van mij was toen al 6 maanden oud. Hij was samen met zijn broertje overgebleven na een scheiding en tijdelijk opgevangen bij andere mensen, die maar één van de twee wilde houden. Het stomme is, ze hadden hem geschoren terwijl hij gewoon een Powderpuffje is, haha. En ik eerst maar denken dat het een bloterd was, maar het was al snel duidelijk dat hij een dubbele vacht heeft! Maar het maakt niet uit, beide soorten zijn prachtig! Ik vind het zó jammer dat veel mensen een vooroordeel hebben over dit ras. Vaak als ik zeg dat ik een Chinese naakthond heb, trekken mensen een vies gezicht ;-) En wat kijken ze verbaasd als ik zeg dat die van mij wel gewoon haar heeft, haha. Ze moesten eens weten hoe ongelovelijk leuk ze zijn! Eén en al vrolijkheid sinds hij bij ons is.

Ik ben erg benieuwd naar de komende verhalen, er zullen wel aardig wat puppystreekjes tussen zitten, hihi O-)

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 3 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Welkom terug en goed om te lezen dat het iets beter met je gaat.
Gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst.
Ow wat een cuttie !!!

Ik heb de ballen verstand van het ras maar worden ze allemaal met zo'n vacht geboren?
En valt die vacht dan uit ofzo en op bepaalde plekken dat het blijft zitten?

honden page profiel Criz & de Shelties	Criz & de Shelties 3 doggies

honden foto van Criz & de Shelties

Welkom terug op HP!! Gezellig dat je er weer bent... ook hier nog maar even gefeliciteerd met de nieuwe aanwinst, wat een dropje ;-) wat spannend dat je met dit meisje je fokplannen weer op kunt pakken...!!! ;-)

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Hee welkom terug! Fijn dat je er weer bent!

Wat een mooi pupje!

honden page profiel de redderde redder 3 doggies

honden foto van de redder

Ik dacht, yes gebak.... :-D


Maar wat je gepost hebt is nog leuker.


Fantastisch die nieuwe aanwinst :-D

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

welkom terug, fijn dat het weer een stuk beter met je gaat. :-D

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Bedankt iedereen voor het warme welkom weer!
Wij hopen idd dat het spreekwoord 'na regen komt zonneschijn' voor ons van toepassing is want dan zouden we toch wel een hittegolf aan zomerse zonnestralen tegemoet moeten gaan nu ;-).

@Jaqueline - Nee dit is een powderpuff oftewel een Chinese Naakthond met haar. De naam 'Chinese Naakthond' is eigenlijk gewoon erg verkeerd vertaald want elders is het bijv. 'Chinese Crested' wat al veel beter klinkt. Dit ras kent immers een naakte en behaarde varieteit die beide als goed gezien worden. Je hebt in de naakte varieteit wel verscheidene gradaties wat betreft hoeveelheid lichaamsbeharing die ze hebben (true, medium en hairy hairless) maar de powderpuff heeft een volledige vacht bij de geboorte en behoudt deze ook. Alleen het snoetje en de borst bij hen is kaal.

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

Inmiddels ben ik ook weer terug dus kan ik je gewoon op het forum Welkom Terug toewensen ipv via de PB ;-).

Mooie hondjes hoor! Ik zie er trouwens 1 op je filmpjes waarbij het net lijkt alsof ze het vachtje afgeschoren hebben op de rug, hoort dat zo? En waarom ben je eigenlijk voor dit ras gegaan en heb je ook fokplannen met je hondje?

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

Inmiddels ben ik ook weer terug dus kan ik je gewoon op het forum Welkom Terug toewensen ipv via de PB ;-).

Mooie hondjes hoor! Ik zie er trouwens 1 op je filmpjes waarbij het net lijkt alsof ze het vachtje afgeschoren hebben op de rug, hoort dat zo? En waarom ben je eigenlijk voor dit ras gegaan en heb je ook fokplannen met je hondje?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Wat heb je veel meegemaakt, veel sterkte om alles te verwerken.

Een grote hulp zal de kleine Elphaba hierbij zijn,wat een schatje!!

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 3 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Dank je voor de uitleg, lees je verhaal nog een keer en zie dat het er gewoon instaat ;-) Ben blond sorry haha.
Moeder is naakt en pups niet got it !
Moet zeggen dat ik met haar mooier vind zoals jou pup maar niet ten nadele van de mensen die er een hebben zonder haar hoor het is mijn smaak.
Wel apart dat er uit 2 naakte, behaarde pups komen maar ik ga weer veelste veel offtopic sorry.
Ik ga me maar eens inlezen ben nu TE nieuwschierig geworden haha.

Nogmaals toppie dat je weer terug bent en veel plezier met je nieuwe liefde :-)

honden page profiel Sandra en FleurtjeSandra en Fleurtje 3 doggies

honden foto van Sandra en Fleurtje

Wichita welkom terug ben blin te horen dat het al wat beter met je gaat.
En gecondoleers met je oma meid meid wat een jaar heb jim achter de rug.

Nu vooruit kijken een nieuw begin eerst nog de operaties.

Maar wat een leuke pup die zie je niet vaak.

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

@Dobber - Wordt een beetje ovevallen door alle mailtjes over de kleine dus even een kort antwoord nu (vraag gerust door als je meer wilt weten ;-))... Vachtje hoort zo, dat is de naaktfactor hè. Zal hier wel even een foto van de ouders van Bachata/Elphaba bij zetten dan kun je zien hoe deze er volwassen uit zien.
En waarom ik voor dit ras ben gegaan. Uitleg is deels te vinden op mijn site maar in het kort... Nadat de beslissing was gevallen er uiteindelijk ooit weer een hond bij te nemen hebben we al onze wensen en eisen op een rijtje gezet en besloten we het over een hele andere boeg te gooien en buiten onze huidige rassen (chi en sheltie dus) te kijken. De Chinese Naakthond vond ik altijd al geweldig en toen ik dit thuis besprak bleken we beide eigenlijk meteen al erg enthousiast. Er stonden nog wel veel meer rassen op mijn shortlist maar na een jaar research plegen, shows bezoeken en contact zoeken met fokkers en eigenaren van de rassen die mij trokken was de Chinese Naakthond toch wel echt topfavoriet. En toen ik deze combo voorbij zag komen bij een fokker die ik inmiddels ook al persoonlijk goed kende was ik helemaal verkocht.

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Van de 6 pups zijn er 3 naakt en 3 powderpuffs dus met vacht. Vacht is dominant dus je hebt bij een naakt x naakt combinatie ook gewoon even veel kans op pups met vacht. Pups met te grote naaktfactor worden namelijk niet geboren maar al in de baarmoeder geresorbeerd maar goed idd erg off-topic.
Ik zal binnenkort wat rasinfo op mijn site plaatsen!

Dom vergeet ik de foto... Bij deze dus!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ik ben er weer en met een bijzonder leuke verassing..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Kvv
^