Opzoek naar onze eerste hond!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KimberleyKimberley

honden foto van Kimberley

Hoi daar ben ik weer! Door de reacties op mijn vorige topic (Boerboel vragen!) zijn mijn vriend en ik tot de conclusie gekomen dat we toch maar niet voor een Boerboel gaan als eerste hond. Maar dat betekent niet dat we nu helemaal geen hond meer willen. In tegendeel! We weten nu alleen niet zo goed wat voor ras het beste voor ons zal zijn. We zijn in ieder geval op zoek naar een grote of in ieder geval middelgrote kortharige hond. We hebben al zitten denken aan een kortharige Sint Bernard of een Deense Dog, maar zijn dat wel goede beginners honden? En wat zijn nog meer leuke honden om mee te starten?

Ik zal even wat over onze situatie vertellen: Mijn vriend is 22 en ik ben 19. We wonen in een ruim appartement/eengezinswoning. We hebben een redelijk grote omheinde tuin (zo'n 800 tot 900 vierkante meter) en oneindig veel ruimte en natuur om ons huis. Wij zijn beide opgegroeid met honden, maar echt veel ervaring met het opvoeden van een hond hebben we niet. We zoeken een gezelligheidsdier, maar hij moet ook af en toe een paar uurtjes alleen kunnen zijn. Een energieke hond is geen probleem, als hij maar niet echt hyperactief is en nog 5 of 6 keer per dag uitgelaten moet worden als hij volwassen is. Het liefst is hij een beetje waaks, maar niet agressief.

Ik ben me ervan bewust dat een groot gedeelte van het karakter van de hond gevormd wordt door de opvoeding, dus we gaan met onze toekomstige hond naar op zijn minst een puppy cursus.

Heeft er iemand suggesties voor een leuke beginners hond voor ons? Als je meer informatie nodig hebt; all you have to do is ask! :-)

Alvast bedankt!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Opzoek naar onze eerste hond!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ~~

honden foto van ~

Ik weet niet of je het ras kent: Weimaraner Je moet er veel mee bewegen en je moet er zeker mee naar puppy cursus op goed optevoeden. Bij ons in de buurt wonen er 2. Ik vind het erg lieve honden. Het zijn van natuure jachthonden.Shoft hoogte Reu 59 - 70 cm, Teef: 57 - 65 cm.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Misschien de grote Zwitserse Sennenhond.
Een grote gladharige hond.Stapel op het gezin waarin hij leeft.
Heeft natuurlijk ook een goede opvoeding nodig maar is een trouwe vriend.
Kijk eens naar foto,s en verdere informatie,het is maar een idee.

honden page profiel KimberleyKimberley

honden foto van Kimberley

Ik heb wel eens zo'n hond gezien, maar verder eigenlijk nooit iemand over gehoord. Ze zien er in ieder geval wel heel leuk uit! Ik zal eens even gaan googlen om wat informatie te krijgen over dit ras.

Bedankt!

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Een Duitse Dog is een leuke hond. En is goed te trainen.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Labrador?
Of een kortharige Schotse collie?

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Wat wil je met de hond gaan ondernemen? :-)

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Heb je hier al de test gedaan 'welke hond past bij mij? Zeer betrouwbaar! ;-)

honden page profiel KimberleyKimberley

honden foto van Kimberley

Ik ben zelf echt een buiten mens, dus ik zou veel met de hond naar buiten gaan om te wandelen. Zoals ik al vertelde; we hebben veel speelruimte en natuur om te wandelen om ons huis. Maar ik zou wel graag 's avonds lekker rustig op de bank zitten. Niet dat de hond dan zeg maar de hele tijd nog rond dribbelt en druk aan het doen is. Dan wil ik hem lekker kunnen knuffelen of kriebelen en aaien terwijl ik lekker een kopje thee drink op de bank bijvoorbeeld.

En de hond moet ook wel af en toe een paar uurtjes alleen kunnen zijn, bijvoorbeeld als er boodschappen gedaan moeten worden of we eens een dagje weg willen. Gelukkig wonen mijn ouders tegenover en die zijn ook helemaal gek van honden, dus die kunnen hem dan heus wel een keer uitlaten. Maar een uurtje of 2/3 alleen zijn moet toch kunnen?

Ik heb die test gedaan inderdaad, maar daar komen voornamelijk mastiff-achtige honden uit en dat wordt mij van alle kanten afgeraden... Vandaar dat ik een topic heb aangemaakt over dit onderwerp :-)

honden page profiel KimberleyKimberley

honden foto van Kimberley

Ik ben blij dat er zoveel goede suggesties komen! Want we willen gewoon graag een hond die echt bij ons past :-) Van sommige honden die hierboven genoemd werden had ik nog niets gelezen of zelfs van de naam gehoord, dus dat is altijd leuk! Me even goed in verdiepen dus O-)

honden page profiel nickynicky

honden foto van nicky

Het eerste wat in me opkomt is een labrador. Die van ons zijn buiten superactief (nu iets minder maar ze zijn dan ook bijna 14 ;-) ), liggen binnen heerlijk naast je, kunnen goed alleen zijn en ze zijn echt super met onze kids (die pas kwamen toen de honden er al 3 jaar waren) en toch ook heel erg waaks. Het enige waar wij wel eens tegenaan liepen was het jachtinstinct. Dat zit er bij die van ons nog goed in ;-)
Maar een heleboel dingen heb je inderdaad ook zelf in de hand tijdens de opvoeding ;-)
Veel plezier met je zoektocht en alvast heel veel geluk en plezier met jullie toekomstige huisgenoot

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

als je de Weimaraner leuk vindt dan is de Vizsla misschien ook wel iets, hij is sportief, actief maar is binnen ook aangenaam, heb er ook al ontmoet en het zijn echt leuke hondjes

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Vizsla's zijn alleen niet waaks. Bij de Weimaraner en de Vizsla moet je er rekening mee houden dat dit uiterst actieve jachthonden zijn, die moeten werken. Je moet ze zowel mentaal als fysiek uitdagen. Bovendien hebben ze een sterk jachtinstinct, daar moet je ook maar tegen kunnen. ;-)

Willen jullie per se een kortharige hond? Want misschien is de Wetterhoun wel wat voor jullie! (Sowieso heb je veel meer keuze als je ook andere vachtvariëteiten 'toelaat').


Ze zijn heel stoer, waaks, ze verharen amper (en ook amper vachtverzorging nodig), rustig maar buiten actief. Het zijn honden die heel slim zijn en graag leren, maar wel een sterke eigen wil hebben.

Andere rassen die misschien wel bij jullie passen zijn de Korthaar Collie...
Heel slim en leergierig, ze werken graag, ze zijn actief en waaks.


De Boxer: vrolijk, enthousiast, binnen redelijk rustig.


De Duitse Pinscher: energiek en waaks, pittig temperament.

honden page profiel T&dogsT&dogs

honden foto van T&dogs

http://www.hondenpage.com/honden-wijzer/index.php

dit is van hp zelf daar kan je aangeven wat je wilt en dan gaat hij bij de eigen rassen van hondenpage zoeken ;-)

dit gaat alleen kwa gedrag en grote zelf moet je dan nog even kijken naar een hond met kort haar ;-)

bij mij klop hij wel aardig als ik het doe allemaal van die honden die van bewegen houden etc. waaronder de nova scotia duck tolling retriever :-D :-D
en de border collie :-D :-D

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

De hondenwijzer vind ik nou niet echt betrouwbaar, met alle respect. Sowieso zijn de zogenaamde Puppytesten meer voor de lol dan serieus.

honden foto van Jolanda &Yentl &Luna R.i.p Shakira

Ik zou ook zeggen een Labrador rustig,lief
Die van mij heeft wel t jachtinstinct in zich en vooral op konijnen
Alhoewel me dochter jaren een konijn heeft gehad ,en die gewoon los liep en Luna en vrolijk mee speelde
Maar buiten grr

Kan met alle honden overweg ,groot klein maakt niet uit al met al een goed sul dus
Of ze waakt weet ik niet ,heb haar nog nooit horen blaffen :-)
Mijn vorige lab was wel waaks ,maar dat was een reu

honden page profiel T&dogsT&dogs

honden foto van T&dogs

" De hondenwijzer vind ik nou niet echt betrouwbaar, met alle respect. Sowieso zijn de zogenaamde Puppytesten meer voor de lol dan serieus. "


ja dat weet ik inderdaad ;-) maar toch klopte die van hp wel aardig niet helemaal maar toch wel meer dan over het algemeen ;-)

honden page profiel T&dogsT&dogs

honden foto van T&dogs

heb hiervoor namelijk al is alle rassen afgegaan en dan de karakters passen heel erg bij mij en dan doe je die test en dan komen die er ook uit maar sommige klopte ook niet ;-)

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Misschien is dit wat voor jullie: De Old English Mastiff (of kortweg Mastiff).






Het voordeel wat zij hebben tegenover andere dogachtigen is dat ze heel erg sociaal zijn.
Ze zijn vriendelijk naar zowel mens en dier (met name kinderen zijn vaak favoriet).
Maar ze beschermen hun huis en hun familie fanatiek tegen kwaadwillenden. Ze hoeven enkel hun gewicht in de strijd te gooien haha, bijten zullen ze niet doen. Voor hun gezin gaan ze door het vuur, ze zijn hondstrouw. Hun gezin gaat altijd voor, voor alles!
Het zijn rustige, kalme goedzakken. Ze doen nog geen vlieg kwaad.
Binnenshuis zijn het echte bankhangers, knuffelbeesten eerste klas. Buiten kunnen ze vrij actief zijn, maar ze hebben altijd een bepaalde rust en kalmte over zich.
Het zijn echter wel zeer gespierde, grote, zware en beresterke honden (circa 80-90 kilo!). Gelukkig zijn ze door hun goedmoedige en stabiele karakter vrij goed te hanteren.
Ze zijn slim maar echt snel leren doen ze niet. Ze zijn vrij eigenwijs maar ze doen wel graag iets goeds voor hun baasje. Ze kunnen prima leren, maar wel op hun eigen tempo. ;-)
Nog een voordeel is dat ze niet zo populair zijn, niet doorgefokt zijn en relatief met weinig gezondheidsproblemen te kampen hebben.
In tegenstelling tot bijvoorbeeld een Boerboel (die het liefst een erf heeft waar hij over kan waken), kan deze hond ook prima in kleinere behuizingen leven.

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

En een bordeaux dog? Ik zelf ken niet veel van dat ras.... maar heb even gegoogeld, en ik denk dat hij wel bij jullie past... ;-) ;-)

p.s: hou je ons op de hoogte welk ras het word...?

Gina (Gast)

;-) Bekijk is de Newfoundlander en de Akita het zijn leuke hnden groot en lief!!!!!!!! ;-)

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

" En een bordeaux dog? Ik zelf ken niet veel van dat ras.... maar heb even gegoogeld, en ik denk dat hij wel bij jullie past... ;-) ;-)

p.s: hou je ons op de hoogte welk ras het word...? "


Helaas valt de Bordeauxdog van ellende uit elkaar... Hun gezondheid is echt verschrikkelijk, ze worden vaak niet ouder dan een jaar of vijf, zes. Wij hebben vanwege de slechte gezondheid van dit ras afgezien. En echt beginnershonden vind ik het niet, er zitten zeer dominante of juist angstige, en pittige exemplaren tussen.

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Bordeaux Dog heeft inderdaad veel gezondheids problemen. Waarom geen Duitse Dog?
Ze worden gemiddeld 8 a 9 jaar.

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

" Bordeaux Dog heeft inderdaad veel gezondheids problemen. Waarom geen Duitse Dog?
Ze worden gemiddeld 8 a 9 jaar. "


Eh, want die zijn zo gezond? O-)
Duitse Doggen sterven ook vaak op veel te jonge leeftijd.
Pas geleden nog eentje die ik ken overleden met vier jaar. :'(
Gemiddeld 8 à 9 gaan ze niet eens halen denk ik...

honden page profiel Ali  &  RockyAli & Rocky

honden foto van Ali  &  Rocky

Een boxer ?

honden page profiel T&dogsT&dogs

honden foto van T&dogs

"

Eh, want die zijn zo gezond? O-)
Duitse Doggen sterven ook vaak op veel te jonge leeftijd.
Pas geleden nog eentje die ik ken overleden met vier jaar. :'(
Gemiddeld 8 à 9 gaan ze niet eens halen denk ik... "


inderdaad kijk maar aan de waslijst van problemen :

Gezondheid van de Duitse Dog

Heupdysplasie
Elleboogdysplasie
Maagtorsie
Hartafwijkingen
Wobbler
Omgeklapt 3e ooglid
Bij de teefjes: Baarmoederontsteking
Bij de reuen: Voorhuidontsteking

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Goed bezig Kimberly! Ik ben benieuwd welk ras het uiteindelijk gaat worden.
Succes bij je zoektocht naar de juiste match.

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Ik denk in eerste instantie dat een Boxer inderdaad wel bij jullie zou passen.

Is er een bepaalde sport die je met de hond wil gaan beoefenen of is het 'vrijwel alleen' wandelen?

honden page profiel MireillevdwMireillevdwspeciaal aangestelde fokker

honden foto van Mireillevdw

" ;-) Bekijk is de Newfoundlander en de Akita het zijn leuke hnden groot en lief!!!!!!!! ;-)
"

Een Akita is nou niet echt een ras die ik als eerste hond aan zou raden. :'(
Daarbij wordt er gevraagd naar een kortharig ras. Heb je weleens gezien hoeveel vacht een Newfoundlander heeft?
Een Mastiff is idd óók een goede keus, denk ik. Maar houd wel in de gaten dat dit ras (en veel rassen met hangende lippen, zoals de st.Bernard) erg kunnen kwijlen. Een vriendin van me had er 1. Kreeg nooit extras, maar ze liep wel constant met een doek, omdat hij zo ontzettend kwijlde. Best wel sneu, want het was een ontzettende knuffelkont. Dat wil niet zeggen dat al dit soort rassen kwijlen, maar je kunt er maar het beste wel rekening mee houden. ;-)

honden page profiel MarindaMarinda

honden foto van Marinda

De Duitse dog kan een hoop gezondheidsrisico's hebben, maar dat hoeft niet. Wij hebben heeeeel lang gezocht naar een fokker die zich volledig richt op de medische geschiedenis van ouders, grootouders etc.. Uiteraard heb je daarmee geen garantie dat ook de pups hd, hart etc vrij zijn, maar dan heb je iig zelf de risico's die je kan beeinvloeden al geminimaliseerd. En daarbij komt ook, dat als iedereen op deze wijze hun fokker selecteerd, je samen het ras sterker kunt maken. En inderdaad, ze zijn vroeg oud... Daar moet je rekening mee houden.

Ik ben helemaal verliefd op het ras, eens een dog, altijd een dog....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Opzoek naar onze eerste hond!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Chow Chow wandeling
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^