caroba.nl verkoopt geen Carnibest meer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Joke en Joke en "Sem"

honden foto van Joke en

In de nieuwsbrief van caroba.nl staat dat ze geen Carnibest meer verkopen.
Ze kunnen het niet eens worden over de verkoopprijs met de mensen van Carnibest zelf.
Met Naturis was het een poosje geleden hetzelfde aan de hand.

Nou dat is dus echt BAAAAAAAAAAAAALEN.
Sem zit net goed en wel op Carnibest lam/rijst en nu DIT weer.
Ik baal hier zo verschrikkelijk van.
Ik heb al een mail gestuurd, dat ik het jammer vind dat een merk als Carnibest wat al zo lang bestaat, uit hun assortiment gaat, omdat ze de verkoopprijs niet rond krijgen met elkaar.

Ik vind dit niet bepaald "trouw" aan hun klanten. :'( :'(

Het was juist zo mooi, voor 25 euro of meer bestellen, geen leveringskosten.

Degenen onder ons die ook Carnibest voeren en bij caroba bestellen, STUREN JULLIE OOK EEN MAIL???
Misschien helpt het en blijft caroba toch Carnibest verkopen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "caroba.nl verkoopt geen Carnibest meer" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel KitaKita 1 doggies

honden foto van Kita

Ik denk dat caroba ook wat wil verdienen, het is natuurlijk geen filantropische instelling. Als de marge niet goed is en ze bezorgen vanaf 25 euro gratis dan moeten ze geld meenemen naar hun klanten. Begrijpelijk dat ze het dan uit hun assortiment halen, misschien kun je carnibest mailen en vragen waar je het dan kan bestellen met dezelfde voorwaarden die caroba hanteerde.

honden page profiel meikemeike 1 doggies

honden foto van meike

Er zijn ontzettend veel Carnibestverkooppunten, zit er niet eentje bij je in de buurt? Of wil je alleen bestellen? Dan is het zeker jammer!

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik had nog geen Carnibest geprobeerd, maar toen ik alles aan het uitzoeken was zag ik wel dat Carnibest kiploze varianten had. Ropa-dog bijvoorbeeld heeft in sommige kiploze varianten EI zitten. Tja, dat schiet niet op hier. ;-)

honden page profiel TamaraTamaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara

" Ik had nog geen Carnibest geprobeerd, maar toen ik alles aan het uitzoeken was zag ik wel dat Carnibest kiploze varianten had. Ropa-dog bijvoorbeeld heeft in sommige kiploze varianten EI zitten. Tja, dat schiet niet op hier. ;-) "



Ik voer zelf ook Ropa-dog.
Je zou even contact op moeten nemen met Ropa-dog, ik weet dat de samenstelling iets veranderd is, er zijn wat dingen uitgehaald en vervangen door iets anders.
Dit is op de site nog niet aangepast zie ik.

honden page profiel Joke en Joke en "Sem"

honden foto van Joke en

Ik zie nergens Carnibest staan.... O-)

honden page profiel Plucheke007Plucheke007goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Plucheke007

Eerlijk gezegd begrijp ik de winkel wel een beetje. Heb op dit moment net hetzelfde probleem met één van mijn leveranciers die ook hun prijzen drastisch veranderen en daardoor er voor zorgen dat ik mijn prijzen fel omhoog moet doen. Het probleem is dat mensen dan altijd denken dat het de winkel is dat in fout is. Wat je dan ook doet, het is nooit goed: de prijs verhogen, had voor commentaar gezorgd, het uit de winkel halen, zorgt ook voor commentaar. Producten profiteren er een beetje van dat ze weten dat je vaste klanten hebt voor het product, dus dat het moeilijk is om het uit het assortiment te halen. Vind het een moedige stap van deze winkel om niet toe te geven aan de producent, misschien denken ze dan eens 2 x na. Moesten meer winkels dit doen.

Natuurlijk kan het ook zijn dat een producent voor één of andere reden ineens meer investeringen heeft moeten doen en daarom de prijs doet stijgen, maar dan nog. Als ze de prijs met enkele centen per worst doen stijgen, gaat geen één winkel er moeilijk over doen. Zou wel eens willen weten nu hoeveel Carnibest meer vroeg... .

honden page profiel Joke en Joke en "Sem"

honden foto van Joke en

Plucheke, zo ongeveer zat het.

Ik HAD hier een uitgebreide uitleg over Carnibest en Caroba geschreven, hoe de vork in de steel zat.
Blijkbaar is deze uitleg verwijderd.....vreemd :'(

honden page profiel EllisEllis 2 doggies

honden foto van Ellis

Ja jammer dat Carnibest daar niet meer te verkrijgen is. Ik geef allerlei merken, en Carnibest gaat ook prima en vindt ze heerlijk.
Caroba verkocht ook Carnivoer, dat was een een heel goed en mooi produkt, ook daar mee gestopt.
Hoop dat er wat anders voor in de plaats gaat komen. Ropadog of eventueel Prins diepvriesrollen had ik ze al voorgesteld.

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Jimmy (Zinno)

" Eerlijk gezegd begrijp ik de winkel wel een beetje. Heb op dit moment net hetzelfde probleem met één van mijn leveranciers die ook hun prijzen drastisch veranderen en daardoor er voor zorgen dat ik mijn prijzen fel omhoog moet doen. Het probleem is dat mensen dan altijd denken dat het de winkel is dat in fout is. Wat je dan ook doet, het is nooit goed: de prijs verhogen, had voor commentaar gezorgd, . "

van oa de nl verdeler van orijen/acana weet ik dat die prijs afspraken hanteert en dreigt met te stoppen om te leveren als winkels hun opgelegde prijs niet vragen,winkelhouders kunnen er dan wel over klagen maar zolang dat die maar gewoon ja knikken gaat er niks veranderen,de prijsafspraken die zei maken zijn tegen de regels van de eu dus waarom niet samen met andere winkelhouders de handen in elkaar slaan en er maatregelen tegen nemen en een klacht indienen

honden page profiel Plucheke007Plucheke007goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Plucheke007

@Zinno: Dit specifiek geval heeft niets te maken met prijsafspraken hoor. Het gaat er gewoon over dat als de producent "ineens" beslist om zijn prijs te verhogen, dat je dan niet anders kan als winkelier om ook je prijs te verhogen (je mag er toch nog iets aan overhouden?) Natuurlijk gaat dit dan niet over 0.05 euro ofzo. Meer specifiek heb ik het eigenlijk over de Tammenga. Ik heb 2 maand geleden met hun een afspraak gemaakt en we hebben speciale prijzen afgesproken zodat het voor mij leefbaar bleef (toen hadden ze nog geen verkooppunten). Ik vraag nu al meer dan dat het in Nederland kost voor de Tammenga, omdat ik gewoon ook moet betalen voor de levering, + dat er in België een hoger belastingspercentage ligt op alle verkochte producten. NU plots heeft Tammenga beslist om zijn prijzen gigantisch te verhogen (is al een topic over op het forum van consumenten) maar voor mij zijn de prijzen dus ook fel gestegen. Ik weet eerlijk gezegd ook niet of ik het nog wil blijven verdelen dan. Als ik hun prijs betaal die ze nu vragen aan mij, en ik wil mijn producten aan dezelfde prijs blijven verkopen, dan maak ik verlies. Dus ik moet als ik Tammenga wil blijven verdelen, een serieuse prijsstijging doorvoeren wat ik eigenlijk niet zie zitten. Vind het namelijk niet eerlijk t.o.v. de consument. Maar zij zitten in een veilige positie, ze weten dat ik klanten heb en dat ik deze niet wil teleurstellen door het merk niet meer te gaan verdelen. Dus wat kan je dan doen als winkel? Om goed te doen... . Er zal altijd commentaar zijn, hoewel je er helemaal niets aan kan doen.

honden page profiel petra en jackpetra en jack

honden foto van petra en jack

per wanneer dan want je kunt op hun site nog steeds het artikel aanklikken?

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Jimmy (Zinno)

zijn daar eigenlijk in de eu geen afspraken rond hoeveel je je prijzen max mag verhogen per jaar?
wat Tammenga heeft gedaan vind ook ik echt een schade ik wil gerust 2 euro de kilo betalen maar eerst je profileren als goedkoop omdat er vraag naar is en na 2 maand hup 37% de hoogte in is waanzin en bedrog in mijn ogen,vandaar dan ook 2 de bestelling geannuleerd en hup eruit
vind wel top dat een winkel er durft voor uit te komen als meerde dit zouden doen dan zouden fabrikanten/invoerders miss eens wat meer op hun tellen gaan passen en niet van die woekerprijzen vragen
waardoor een winkelhouder ook de hoogte wordt mee in gedwongen.

ik zou Tammenga er al gewoonweg uitstampen en op je site en forums duidelijk uitleggen waarom
en dat je voor de prijs die je uiteindelijk moet vragen om het nog verkoopbaar te krijgen dat je daarvoor andere en miss wel betere kvv kan aanbieden,

honden page profiel KitaKita 3 doggies

honden foto van Kita

Prijsafspraken is inderdaad niet toegestaan, maar daar gaat het niet om. Het gaat erom wat de winkelier moet betalen voor inkoop en wat dan de verkoop wordt. Hier moet gewoon een bepaalde marge tussen zitten anders kan de winkelier nooit iets verdienen en dat is niet de bedoeling.
Trouwens ook al zou je je klanten teleurstellen door een prijsverhoging door te voeren, dat is dan heel erg jammer.
Het mag niet zo zijn dat jij dadelijk moet stoppen en dat er dan op de markt gezegd wordt:"Oh zo jammer dat die winkel is gestopt ze hadden zulke leuke lage prijzen". Ja dat is wat er dan gebeurt, jij te weinig marge en uiteindelijk gedwongen te stoppen omdat je je kosten niet kan betalen.
Een product wat te weinig marge heeft, jammer uit je assortiment en als klanten klagen dan doen ze dat maar bij de fabrikant, zal niet veel uitmaken maar goed het is niet jou probleem.

honden page profiel ZoranZoran 1 doggies

Geef mij maar Ropadog. Prijstechnisch iets voordeliger dan Carnibest en in mijn optiek ook een gezondere voeding.

honden page profiel EllisEllis 1 doggies

honden foto van Ellis

Zie dat ze ook Ropadog verkopen. Ga maar weer eens proberen

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "caroba.nl verkoopt geen Carnibest meer" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Problemen foto`s uploaden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^